Şimdi Ara

LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.382
Cevap
28
Favori
184.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani napabilriz ?
  • JrMaster kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Logitech'in genel merkeziyle iletişimdeyim.

Servisle de konuştum, bana söylenen garanti ve fatura belgesiyle götürürsem, değişimini yapacakları.
    Değiştirecekleri hop. de dikkat etmem gereken bir seri numara yada parti no var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mtayfur83

Evet arkadaşlar Logitech Z623 Ses Sistemimden daha iyi verim alabilmek için Asus Xonar DS 7.1 PCI ses kartı almış bulunmaktayım. Yeni Ses Kartım ile sistemi bir daha enine boyuna gün boyu test ettim.
    Öncelikli amacım Müzik dinlemek olduğu için genel itibariyle müzik dinledim. Şuna bir kere daha inandım ki giriş seviyesindeki bir ses kartı bile en iyi onboard ses kartından kat kat daha iyi.

Logitech Z623 ü resmen coşturdu diyebilirim. Sistemi resmen yeniden keşfettim. Bilhassa bass dengesi inanılmaz güzel bir hal aldı. Ses olabildiğince temiz, doygun ve berrak biçimde kulaklarımı okşadı diyebilirim.

Çok para vermeden 130,00 TL gibi bir rakama (çok şey bekleyenler hariç) kaliteli ses duymak isteyenlere tavsiye ederim. Ses Sistemlerinizi Onboard ses kartına mahkum etmeyin...
    Ürüne ait yazılım ise gayet kullanışlı efektler fena değil kısacası ürün benden 10 üzerinden 9 aldı diyebilirim.
    Hal böyle iken Xonar Essence STX II nin nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemedim. Gönül ister öyle bir şey almak ama çok pahalı maalesef...

Logitech Z623 gibi özel bir sisteme sahip olan herkese ayrıca Creative yada Asus marka ses kartı alıp sistemlerine dahil etmelerini şiddetle tavsiye ederim...

ben laptopta kullanıyorum. bir de masaüstü bilgisayarım var bunun onboard ses kartına taktığımda laptopa göre çok kötü ses. laptop iyi veriyor yine..

laptop için ne önerirsiniz ? sadece yazılım geliştirmesi yapılabilir sanıyorum

• lonely warrior kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-xonar-u3-usb-ses-karti.html

Bu ürüne veya benzer ürünlere bakabilirsiniz. Hem Laptop ve hem de Desktop PC nizde kullanabilirsiniz...
  • quote:

mtayfur83

hmm ilk defa duydum usb ses kartı denen teknolojiyi. biraz araştırdım fiyat aralığı çok geniş. 5 TL den başlıyor gidiyor. kullanıp da önerisi olan var mı ?

veya bu verdiğiniz modelin ayrı bir özelliği var mı
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Onboard ses kartından kat be kat daha iyi olduğu aşikar resmi siteden girip inceleyebilirsiniz...

Xonar U3 Link :http://www.asus.com/tr/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_U3/specifications/
  • Xonar yerine bunu öneririm yurtdışından alınız.

2.1 Subwoofer sistemler için özel ayarını paylaştım sese inamayacaksınız dandik Creative A320 speakerları bile coştu amazonda indirime girince bende Z623 alacağım birtane.

Creative SB Z İNCELEMESİ - DETAYLI ANLATIM + Kullanıcılar Kulübü !!

http://forum.donanimhaber.com/m_100442795/tm.htm

LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Aralık 2014; 20:28:12 >

• quote:

MühendisMurat

bana usb ses kartı lazım ama laptop için
  • Yaklaşık 3 senedir z623 kullanıcısıyım . Cızırtı problemi ve son seste midlerden çatlama ses gelmesi canımı sıkan 2 şey . Başka bir sıkıntısı yok sistem süper . Kısık seste mükemmel ses ve bass alabiliyosunuz , heleki güzel bir yer seçmişseniz sisteme . Yani Volume %25 Bass %25 Süper bir ses ve bass hissettiriyor . Buradan cızırtı ve midlerdeki çatlama seslerinin çözümünü bilen biri varsa bana ulaşsın .Arkadaşımdada cızırtı vardı sprey felan bişeyler sıktı düzeltti ama volume ayar yeri üflerken hareket edecek durumda yani çok hafifledi. Eminim bir çok kişide bu problemler vardır .
  • Garantiye gönderdim gelen statik cızırtıdan dolayı. Yarın-yarından sonra sanıyorum elimde olur yeni kutulu versiyonu. Eğer bir sorun çıkmaz ise bu sistemi kullanma kararı aldım.

Eğer tekrar hatalı/ayıplı ürün çıkarsa, bu sefer para iadesi talep edeceğim ve yeni bir hoparlör seti alacağım. Aklımda Harman Kardon Soundsticks veya bose companion 5 var. Bu iki sistem için, fikirlerinizi öğrenebilirsem sevinirim.

ps. bir de gene harman kardon nova'lar aklımı çelmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi about blank -- 17 Aralık 2014; 17:50:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanbonus

Yaklaşık 3 senedir z623 kullanıcısıyım . Cızırtı problemi ve son seste midlerden çatlama ses gelmesi canımı sıkan 2 şey . Başka bir sıkıntısı yok sistem süper . Kısık seste mükemmel ses ve bass alabiliyosunuz , heleki güzel bir yer seçmişseniz sisteme . Yani Volume %25 Bass %25 Süper bir ses ve bass hissettiriyor . Buradan cızırtı ve midlerdeki çatlama seslerinin çözümünü bilen biri varsa bana ulaşsın .Arkadaşımdada cızırtı vardı sprey felan bişeyler sıktı düzeltti ama volume ayar yeri üflerken hareket edecek durumda yani çok hafifledi. Eminim bir çok kişide bu problemler vardır .

hocam nasıl bir cızırtı bu
    ses butonunu açıp kapatırken mi geliyor.

eğer öyle ise ben hiç o butonları kullanmıyorum windows tan yönetiyorum ama kullandığım kadarıyla cızırtı yapmadı. ve çok sert benim o buton mu diyeyim tuş mu onlar işte.

son seste de dinleyemiyorum maalesef o kadar ihtiyaç oluyor mu ki. son ses açınca ses hafiften bozuluyor evet ama bu da her ses sisteminde olmuyor mu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

quote:

Orijinalden alıntı: hasanbonus

Yaklaşık 3 senedir z623 kullanıcısıyım . Cızırtı problemi ve son seste midlerden çatlama ses gelmesi canımı sıkan 2 şey . Başka bir sıkıntısı yok sistem süper . Kısık seste mükemmel ses ve bass alabiliyosunuz , heleki güzel bir yer seçmişseniz sisteme . Yani Volume %25 Bass %25 Süper bir ses ve bass hissettiriyor . Buradan cızırtı ve midlerdeki çatlama seslerinin çözümünü bilen biri varsa bana ulaşsın .Arkadaşımdada cızırtı vardı sprey felan bişeyler sıktı düzeltti ama volume ayar yeri üflerken hareket edecek durumda yani çok hafifledi. Eminim bir çok kişide bu problemler vardır .

hocam nasıl bir cızırtı bu
    ses butonunu açıp kapatırken mi geliyor.

eğer öyle ise ben hiç o butonları kullanmıyorum windows tan yönetiyorum ama kullandığım kadarıyla cızırtı yapmadı. ve çok sert benim o buton mu diyeyim tuş mu onlar işte.

son seste de dinleyemiyorum maalesef o kadar ihtiyaç oluyor mu ki. son ses açınca ses hafiften bozuluyor evet ama bu da her ses sisteminde olmuyor mu zaten

önceden sadece ses açıp kapatırken geliyodu , şimdi power butonuna basakende geliyor , son ses önceden müstakil evde olduğum için lazım oluyodu ama şimdi apartmandayım lazım olmuyor :) ama dikkat ettim butona volum ayar yerine felan üfleyince azalıyor sanırım tozlanınca oluyor . bunu tam bi çöziyim yazıcam yine .

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Xonar yerine bunu öneririm yurtdışından alınız.

2.1 Subwoofer sistemler için özel ayarını paylaştım sese inamayacaksınız dandik Creative A320 speakerları bile coştu amazonda indirime girince bende Z623 alacağım birtane.

Creative SB Z İNCELEMESİ - DETAYLI ANLATIM + Kullanıcılar Kulübü !!

http://forum.donanimhaber.com/m_100442795/tm.htm

Kesinlikle Murat kardeşimize katılıyorum. 2 hafta önce Asus Xonar DS 7.1 almıştım onboard ile kıyas etmek gerekirse illaki büyük fark yarattı. Fakat tam istediğim verimi alamamıştım Xonar DS i iade eder etmez Creative Sound Blaster Z ses kartını aldım ve işte aradığım kalite budur dedim...

Logitech Z623 şimdi kalitesine denk gelebilecek ses kartını buldu diyebilirim. Lakin müzik konusunda hala Z623 beni tatmin edemedi. Creative Sound Blaster Z ile Asus Xonar DS 7.1 i kıyaslamak çok büyük hata olur. Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

Detaylı anlatım ve açıklamaları ile bu ürünü almama vesile olan Murat kardeşimize tekrar teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 4 Haziran 2015; 11:49:07 >

• Arkadaşlar bende bu sistemi inceliyorum bu aralar alıcam, önceliğim film seyretmek, thx sertifikası olması beni cezbeden bir husus ancak siz değerli arkadaslara sormak istiyorum, öncelikle film için lcd den seyredilecek bu arada ama pc yede bağlanma durumu olabilir ileride, film için 2.1 mi yoksa 5.1 sistemler mi daha iyi birde z2300 mü z 623 mü tercih edilmeli yoksa en yakın rakibi olarak gösterilen Klipsh ProMedia 2.1 ayrıca bir yerde z5500 sıfır olarak ilan vermiş hangisi daha iyi yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrhmymn -- 24 Aralık 2014; 21:36:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmymn

Arkadaşlar bende bu sistemi inceliyorum bu aralar alıcam, önceliğim film seyretmek, thx sertifikası olması beni cezbeden bir husus ancak siz değerli arkadaslara sormak istiyorum, öncelikle film için lcd den seyredilecek bu arada ama pc yede bağlanma durumu olabilir ileride, film için 2.1 mi yoksa 5.1 sistemler mi daha iyi birde z2300 mü z 623 mü tercih edilmeli yoksa en yakın rakibi olarak gösterilen Klipsh ProMedia 2.1 ayrıca bir yerde z5500 sıfır olarak ilan vermiş hangisi daha iyi yardımcı olursanız sevinirim.

Alabiliyorsan, paran varsa yani Z5500 veya Z906 al tabi ki. Sesin yüksek olmasının yanı sıra daha kaliteli ses alırsın. Tabi güzel bir ses kartı ile. Ben Z623 kullanıcısıyım. Laptopta kullanıyorum. İyi bir ses kartında denemedim bu sistemi ama bi telefona takıyorum bi laptopa takıyorum. Laptop çok daha iyi kaliteli ses veriyor. Yeni bir ses kartına geçmek artık bu sesten ne kadar daha kalite sağlar tartışılır. Şu anki ses beni tatmin ediyor. Ben bas severim onun için aldım Z623'ü. İnanılmaz bas var. Bas olmayan yerlerden kendi kendine bas bulup çıkartıyor o derece. Yumuşak yani yaygın bas veriyor. Sert bas arıyorsan bunda bulman biraz zor. Ama her türlü ihtiyacını karşılar. Maddi durumun iyiyse bi kere al ilk yazdıklarımı al. Ama orta fiyat bişey olsun dersen de Z623 her işini görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmymn

Arkadaşlar bende bu sistemi inceliyorum bu aralar alıcam, önceliğim film seyretmek, thx sertifikası olması beni cezbeden bir husus ancak siz değerli arkadaslara sormak istiyorum, öncelikle film için lcd den seyredilecek bu arada ama pc yede bağlanma durumu olabilir ileride, film için 2.1 mi yoksa 5.1 sistemler mi daha iyi birde z2300 mü z 623 mü tercih edilmeli yoksa en yakın rakibi olarak gösterilen Klipsh ProMedia 2.1 ayrıca bir yerde z5500 sıfır olarak ilan vermiş hangisi daha iyi yardımcı olursanız sevinirim.

Alabiliyorsan, paran varsa yani Z5500 veya Z906 al tabi ki. Sesin yüksek olmasının yanı sıra daha kaliteli ses alırsın. Tabi güzel bir ses kartı ile. Ben Z623 kullanıcısıyım. Laptopta kullanıyorum. İyi bir ses kartında denemedim bu sistemi ama bi telefona takıyorum bi laptopa takıyorum. Laptop çok daha iyi kaliteli ses veriyor. Yeni bir ses kartına geçmek artık bu sesten ne kadar daha kalite sağlar tartışılır. Şu anki ses beni tatmin ediyor. Ben bas severim onun için aldım Z623'ü. İnanılmaz bas var. Bas olmayan yerlerden kendi kendine bas bulup çıkartıyor o derece. Yumuşak yani yaygın bas veriyor. Sert bas arıyorsan bunda bulman biraz zor. Ama her türlü ihtiyacını karşılar. Maddi durumun iyiyse bi kere al ilk yazdıklarımı al. Ama orta fiyat bişey olsun dersen de Z623 her işini görür.

hocam pc de nadir kullanıcam asıl amacım lcd den film seyretmek o efektleri duymak istiyorum bassları da iyi olsun benim için önemli
    @lonely warrior

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrhmymn -- 27 Aralık 2014; 14:57:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

[size=3]LOGITECH Z623 - 200W - 2.1 - THX - SES SİSTEMİ İNCELEME

Öncelikle herkese merhabalar. Bu topicte z623 sistemini inceleyeceğiz ve fikir paylaşımında bulunacağız.
    Ben inceleme ile başlıyorum.. Sistemin yeni olması sebebiyle forumda birçok kişinin bu sistem hakkında şüpheleri ve kafasına takılan soru işaretleri var. Aslında herkesin aklında şu ortak sorular var. ”z2300’ün yerini doldurur mu?”, “Hangisi daha güçlü?”, “Ses kalitesi nasıl?”. Bu incelemenin amacı forumdaki kullanıcılarımızın bu sistemi alacak olanlara yardımcı olmak yol göstermek bilgilendirmek… Şunu da belirtmek isterim bu incelemeyi yapmamın sebebi müzik sistemlerine olan merakım ve öncesinde z2300 alacak olup piyasadan kalktığını görünce bu sisteme yönelmiş olmam yani tepeden tırnağa her şeyi hakkında bilgi sahibi olduğum sistemi alamamam ve bu yeni sistemle tanışmış olmamın sonucu sizinle de bilgi paylaşımında bulunmak istemem.
    Daha önce creative sbs330 ve microlab’ın 5+1 sistemi M-1113 ‘ü kullanmıştım. Yukarıda da söylediğim gibi ses sistemlerine merakım olduğundan bu sistemi de sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım.
    Eksik anlattığım şeyler olabilir elimden geldikçe bilgilendirmeye çalışacağım..

Sistemden en iyi şekilde faydalanmak için:

En iyi bass deneyimi için: Subwoofer'ı odanızdaki herhangibir köşeye koyarsanız bass odaya daha iyi yayılıyor ve daha hissedilir oluyor.
    En iyi ses kalitesi için: Mutlaka kaliteli bir ses kartı almalısınız. Konumuzda bir çok tavsiye mevcut. Karar vermek için yine konumuzdan yardım isteyebilirsiniz..
    (bunlar sadece bu sistem için değil genelde orta seviye 2+1 ler için tavsiye edilen kullanım şekilleridir. Özellikle hangi marka olursa olsun subwoofer yerleştirmesini yukarıda bahsettiğimiz gibi yapınız.)

Sistemin genel özellikleri;
    - Sistem toplam 200 watt rms gücünde.
    - 130 Watt RMS 7” uzun atımlı free air subwoofer.
    - Uydular 70 W (2 X 35 W) - 6 ohm 2.5”
    - Ses – Bass kontrolü sağ uydu üzerine entegre edilmiş.(Bazı kullanıcılar bunu hiç beğenmese de benim görüşüm kullanım açısından bir sıkıntı yaşatmıyor z2300’ün kontrol panelinden daha hassas bir kontrol sağlıyor.)
    - İki 3,5 mm giriş .
    - THX Sertifikasına sahip (Her sistemde bulunmayan bir kalite belgesi.)

Kullanılabildiği Alanlar:
    * Bilgisayarlar, müzik çalarlar, tv, DVD oynatıcılar ve 3,5 mm veya RCA ses çıkışına sahip diğer ses kaynaklarında kullanabilirsiniz.
    * Konsolunuzla birlikte gelen AV kablosunu kullanarak PlayStation®2, PLAYSTATION®3, Xbox 360® veya Wii® gibi oyun konsollarında kullanılabilirsiniz.

[size=3](26.05.2012) Silinen detaylı inceleme videosu güncellendi.

(YENİ) DonanımHaber adına hazırladığım kendi çekmiş olduğum resim ve videolardan oluşan inceleme videosu:

WOOFER VE UYDULARA BAKIŞ:

[size=4]1-)SUBWOOFER

Subwoofer’ın iç yapısı ve dış görünüşü z2300’ün görünümü ile tamamen farklı bir şekilde tasarlanmış. Z2300’ün incelemelerinde kullanıcılarının derin bass ın keyifle hissedilmesini sağlayan unsur olarak gösterdiği tahliye portunun tasarımı bu sistemde daha sade fakat kabinin elverdiği üzere uzun olarak tasarlanmış.

Sistemin dış incelemesi ve performans hakkında bilgiler içeren bu konuya ek olarak iç incelemeyi de eklemiş bulunuyorum. Umarım doyurucu olabilmişimdir..

[size=3]Kabin ve iç görünümler..
     LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim)
     LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim)

[size=3]Woofer boyut, yakın plan...

Wooferın boyutu z2300’ün boyutuna göre 1 inc küçük olduğundan daha güçsüz olacağına dair bir öngörü oluşabilir. Böyle bir şey söz konusu değil. Daha önce çoğu kez z2300’de de müzik dinledim basslı müzikler dinledim z623’ün wooferı’nın bu açıdan z2300’ün woofer’ından aşağı kalır bir yanı yok. Korumasının tasarımı diğer sistemlerin (z2300 ve z5500) korumasından farklı bir şekilde tasarlanmış. (Önce dışa sonra içe bombe ve etrafındaki parlak plaka.)

Derin baslarda z2300'e göre boyut açısından küçük görülmesine rağmen çok başarılı performans sağlıyor woofer’ın görünümü itibari ile böyle bir performansı ister istemez beklemiyorsunuz ama değim yerindeyse büyümüşte küçülmüş :) Bass’ın ağır bir biçimde hakim olduğu müziklerde sesi %50’den fazla açmak bassın kalitesini zaman zaman kaybetmesine neden oluyor.(bahsettiğim bass test müziklerinde meydana gelmiyor. Örnek olarak ” Beats 4 My VAN- DJ Billy-E” parçasında bunu yaşıyorum.) Bunu sorun olarak algılamak kullanıcıya bağlı bence problem değil zaten böyle anlamsızca ağır basların hakim olduğu şarkıları tercih etmiyorum.
    Bass konusunda z2300’deki şikayetlerden birisi de gece kullanım için bassın tamamen kısıldığında bile yinede rahatsız edici derecede bass etkinliğini sürdürmesiydi. Bu sistemde bassı tamamen kısdığımda sistem normal 2 bilgisayar hoparlörüne dönüyor. Bu konuda şikayetçi olanlar kesinlikle rahat olabilirler.
    Şunu da eklemeliyim; wooferın soğutucu peteklerin olmaması sistemin performansını etkilemiyor, iç resimlerinde de görmüş olduğunuz gibi bu peteklerin yerini 3 ayrı yerde konumlanmış levhalar alıyor.

Bu video da konu için hazırlamış olduğum wooferın kabin dışı performans görüntüleri var.. buyrun izleyin

Bilgi: Korumayı(grill) çıkartmak için orta alt kısmına tam girecek incelikte bir tornovida, tirbuşon(ben tirbuşon kullandım rahatça çıkarttım) gibi aletler ile grilli tutup plastik plakaya zarar vermeden çıkartabilirsiniz.
    Bu da videosu:

[size=4]2-)UYDULAR

Z2300 de wooferin yanında uyduların performansı pek iç açıçı değildi. Gerek uyduların ses kalitesi gerekse yüksek seste sergilenen performans subwooferın kalitesi yanında sönük kalıyordu. Bu sistemde ise hem woofer – uydular arası uyum sağlanmış hemde uydulara bariz bir ses kalitesi kazandırılmış. Bu güzel bir geliştirme belki ama yinede sistemin fiyatı şuan itibari ile fazla. ve z2300’de karşılaşılan (komik) bir durum ile bu sistemde de karşılaşmış bulunuyorum. Olay şöyle ki her ne kadar ilk aldığımda uyduların üstünde bulunan deliğin hava tahliyesi olduğunu sandıysam da z2300’de de gözlemlemiş olduğum o delikler sadece görüntü amacıyla konulmuşlar diğer ucu kapalı.

Tam olarak görünmesede durum z2300’dekiyle aynı

Eğer tweeter konusunda ısrarcı iseniz pek tabiî ki iyi bir tweeter eklersiniz bu iş tehlikeli olabilir ama gerekli sigortalama işlemi yaparsanız başarılı bir sonuç almış olursunuz. Tweeter konusu üzerinde yukarıda bahsettiğim gibi bu konuya hassasiyet gösteren arkadaşlar için bu kadar durdum.

Ses ve Bass kontrolü sağ uyduya entengre edilmiş bunun dahilinde kulaklık ve alternatif ses girişi de mevcut durumda. Kulaklık girişinin uyduda olması çok iyi olmuş ama Ses ve Bass kontrolü internette okuduğum kadarıyla kimi kullanıcılar arasında beğenilmeyen bir durum.

Bu entegre kontroller ve girişler sebebiyle bağlantı kablosuda bi hayli kalın :)

Sıra testlerde.. Multimedya ortamdaki deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım..

Not ;testlerimde onboard ses çıkışı ile çalıştım. Gayet iyi performans aldım ama tabiî ki iyi bir ses kartı ile daha iyi performans elde edebilirsiniz…
    Ses kartı ve diğer bir unsur olan (oda hacmi) bazı kullanıcılar önemsemeselerde önemli derecede performansı etkileyecek unsurdur. Şundan kesinlikle eminim ki sistem küçük hacimli odalarda gerçek performansının yarısını dahi gerçekleştiremiyor özellikle düşük frekanslı bass seslerinde sinyallerin verimli yayılaması ve ihtiyaç duyulan akustik ortam oluşamamaktadır. Ses kartıda malum kalite ve diss oranını geciktirmek için önemli.

1-) Filmlerdeki Performans

Sistemi Paranormal activity2, V For Vendetta gibi ses efekti ve derin basların heyecan kattığı filmleri denedim. Filmlerdeki perfomansını başarılı bulmamın yanı sıra beklide bu ürünün en önemli özelliği olacak olan derin bass’lar ile filmin heyecanına heyecan katması gerçekten çok hoşuma gitti. Efektler oldukça dolgun ve hissedilir biçimde. Paranormal Activity 2’yi izleyenler bilir bir sahnede mutfakta tüm dolaplar aynı anda açılıyor gerilim filmlerinin vazgeçilmezi baslı ani efektler ile birleşince muhteşem bir korku ve heyecan hakim oluyor izleyicide. Özellikle ben abartmadan söylüyorum gerçekten kalp atışlarım hızlandı ve evet gerçekten korktum :). V For Vendetta’da, V’nin bıçakları salladığı ve görevlileri bir bir öldürdüğü sahnede bıçak ses efektleri ve filmin unutulmazı patlama sahnelerini çok başarılı bir şekilde yaşattı. Bunu sistemi övmek ve size beğendirmek için yazmıyorum sizinle deneyimlerimi paylaşmak için yazıyorum sonuçta logitech çalışanı falan değilim bilgisayar dükkanım da yok :).

2-)Oyunlardaki Performans

Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben gerçek bir oyun bağımlısıyım. Özellikle FPS tarzı oyunları (yani Call Of Duty) tercih ederim. Ama test için NFS Carbon’u da denedim. Medal Of Honor, Call Of Duty MW2, Crysis2 gibi FPS oyunlarında sisteme gerçekten bağlandım. Ama bu bağlılığım objektifliğimi etkilemeyecek. Filmlerde de bahsettiğim gibi efektlerde başarılı olmasının faydasını oyunlarda da gördüm. Örnek; bir çatışma sahnesindeki karmaşa yakınındaki ve uzağındaki aksiyonları hissedebiliyor ve kendimi oyunun içindeymişim gibi hissediyorum. Patlamalarla irkiliyor çatışma sırasında oldukça heyecanlanmama sebep oluyor. Bu ve daha fazlasını gözlemlediğimden oyun performansı için özellikle FPS oyunlarda çok iyi diyebilirim. NFS Carbon’da ise çarpışmalardaki sesler, nos verip arabanın hızlanması anında motorun sesi, arkadan gelen arabaların sesleri gerçekten çok iyi bir uyum içerisinde muhteşem bir oyun performansı sağlıyor. Bu açıdan rahatlıkla oyun performansı da iyi bir not aldı diyebilirim. :)

3-)Müziklerdeki Performans

Müzik testi için ayrı bir çalışmam olmadı. Çünkü müzik çok çeşitli olduğu için kullanım sürecim 3 ay’dan beri dinlediğim müzikler üzerinden değerlendirme yapacağım… Sistemi aldığım zaman olan Mart ayının başlarından beri bir çok çeşitte müzik dinledim. Rock, Hip-Hop, Arabesk:), Bass Test, techno, Dubstep… Sistemin müziklerde genel olarak performansı gayet hoştu. Özellikle Dubstep müziklerde ben böyle bir uyum görmedim.
    *Dubstep ülkemizde pek tercih edilmediğinden size yabancı gelebilir. Bununla ilgili forumumuzda konular var araştırırsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız. Dubstep tarzı için size Youtube’dan UFK Dubstep sayfasını önerebilirim. Gerçekten çok güzel parçalar var ve bu sistem bu parçaların hakkını fazlasıyla veriyor.
    *Hip-Hop müziklerde 50 cent, lil jon, lil wayne gibi derin bassı prensip meselesi yapan sanatçılar ile sistemin performansını gözlemleme imkanım oldu. Gözlemlediğim performans özellikle derin baslarda ayakta alkışlanacak cinstendi. Hip-Hop müzikler içinde iyi bir sistem olduğunu söyleyebilirim.
    *Techno ve bass testlerde hip-hop için söylediklerime artı olarak cam, elektrik sobası, bilgisayar kasasının içinden gelen cızırtıları ekleyebilirim :). Bilhassa THX SUBWOOFER TEST araması ile çıkan test track’ını dinlemenizi tavsiye ederim.

[size=3]TESTLER SONUCU;

(+)Sistemin Artıları (avantajlar)
    -Şık dizaynı ve sağ uyduya entegre ses-bass kontrolü ile kablo karmaşalarına son..
    -Sağ uyduya entergre edilmiş kulaklık ve alternatif ses girişi
    -Film, oyun için birebir performans.
    -Gece kullanımı için geliştirilmiş bass ayarı ile sistem 2 bilgisayar hoparlörü haline gelebiliyor.
    -z2300’e göre uydular daha kaliteli ses performansı sunuyor.

(-) Sistemin Eksileri (dezavantajlar)
    -Bu yeni tasarıma ek olarak ufak da olsa birer tweeter koysalardı çok daha iyi olurdu.
    -z2300’de de meydana gelen bass kokusu. Bu koku kimileri için problem olsa da nedense bana hoş geliyor :)
    -Entegre ses kontrolü dahilinde uzaktan kumanda olabilirdi.

[size=3]SİSTEMİN GÖRÜNTÜLERİ:

ÖLÇÜLER:

BAĞLANTILAR:

GENEL GÖRÜNÜM:

Bu konu için hazırlamış olduğum küçük bir test videosu:

Genel olarak söyleyebileceğim şudur ki bu sistem z2300’ün tepki alan, beğenilmeyen, eksik bulunan yönlerinin düzeltilerek yeni bir tasarım ile piyasaya sürülmüş hali. Yukarıda da bahsettiğim gibi uyduların ses kalitesi z2300’e göre daha iyi, bass vuruşu orantısız (davul gibi) değil daha düzenli ve temiz… Bass kontrolünün tam istenilen seviyede olması sebebiyle apartmanda kullanacak olanların rahatlıkla alabileceği bir ürün. Bass ile ilgili yaptığım yorum sizi yanıltmasın bass çok iyi vuruyor ama düzen ve temizlik en önemlisi. Bu açıdan bu sistemi asla küçümsemeyin ;). Benim gibi müstakil bir evde yaşıyorsanız hiç ama hiç kaygınız olmasın istediğiniz gibi kullanabilir evinizi parti ortamına çevirebilirsiniz. Benim gibi bass manyağıysanız (bkz. imzam) bu sistem tam size göre.

(Tecrübe, deneyim ve tavsiye konulu bu yazıya ek olarak şuanki fiyatının fazla hatta aşırı fazla olduğunu belirtmek isterim. Sistemin eksi yönleri sebebiyle değil ama 200W bir 2.1 için şuanki fiyat -400tl- çok. Sonuçta yine de size kalmış karar bu.)
    Bu uzun incelemeyi okuma sabrı gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Eksiklerim veya gözden kaçırdıklarım var ise destek olursanız almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olacağımız açısından iyi olur. Saygılarımla..

ÖNEMLİ: Bir zaman sonra sağ hoparlörün ses ve power tuşlarında yaşanan cızırtının sebebi tozlanmadır. Belirli aralıklarla elektrik süpürgesi ile uygun bir biçimde tuşarın arasındaki tozları çektirin.

bu anlatım her iki sistemi karşılaştırmak amacı ile _DIESEL_ nickli arkadaşımızın z2300 için yapmış olduğu inceleme yazısının temasından faydalanılarak yapılmıştır.

Ürün linki : Logitech Z623 2.1 THX

Forumumuzdaki z623 Kullanıcıları:
    • HAAltuntas
    • 19tumen
    • kuvars10
    • Oculomotorius
    • JrMaster
    • mustafa-3838
    • İwin_UniC
    • SCOTT52
    • ArchLord
    • 1905liyim
    • yarkan88
    • Enochian.
    • nıggaa
    • Feel The...
    • LogitechZ623
    • ~kasva~
    • yüksekses
    • epoxy81
    • ysfcn03
    • jakess
    • yabani
    • srdrpeker
    • karakaya_o
    • gardanadam
    • GoldPunch
    • serdarrx
    • The@Thing
    • Bambiyotik
    • a_sari
    • kesson
    • mesmeyut
    • darkdevilgs
    • Kilbox
    • iilkeerr
    • ozderemy
    • hiyator

Hocam çok tşk ederim gerçekten çok güzel bir inceleme yapmışsın alacak olan arkadaşlar mutlaka senin bu incelemeyi bi gözden geçirmeli diye düşünüyorum...

Bu sistemi İstanbul Pendik VATAN da gördüm ve hemen telefonla test etmeye başladım ses kalitesi ben büyüledi dedim bu kabinin aynısını klonlayacaam ne kadar başarılı olurum bilemem ki birde ne göreyim hocam üşenmemiş tüm ayrıntılarıyla kabin ölçülerini port uzunluğunu vs hepsini detaylı olarak resimlemiş ve anlatmış

bingooo

Su kabini kopyalayıp aynı performansı almasam bile güzel orjinal bir kabin olacağı kesin eğer yaparsam resimleri forumda paylaşırım fazlada belli etmeyelim logitech ile mahkemelik falan oluruz Allah korusun !!!

İnceleme için tşk ederim bende de Logitech X-530 5+1 var kaç senedir kullanıyorum Maşallah !!

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Beğendiğinize sevindim. Ben de evimde olmasına rağmen hep mağazalardaki sistemleri test ederim telefon ile. :))
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.