Şimdi Ara

LOUNGE HİZMETLERİ ANA KONU (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ilhan_ank
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.492
Cevap
187
Favori
194.729
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı arkadaşlar vodafone red in lounge kampanyasının kodlarını satıyor. bunları kullanmak ne kadar güvenli. aldığımız kişi güvenilir biri olsa da girişte sıkıntı çıkarıyorlar mı? yoksa sadece vodafone red kodum var. kod da işte budur deyip içeri mi giriyoruz. önceden kullananlar varsa yorum yapabilir mi? saygılar.
  • risus_ kullanıcısına yanıt
    hayır, lounge'lar gidiş terminalindedir. içhatlarda transfer yapıyorsanız sadece, girebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinamit06

bazı arkadaşlar vodafone red in lounge kampanyasının kodlarını satıyor. bunları kullanmak ne kadar güvenli. aldığımız kişi güvenilir biri olsa da girişte sıkıntı çıkarıyorlar mı? yoksa sadece vodafone red kodum var. kod da işte budur deyip içeri mi giriyoruz. önceden kullananlar varsa yorum yapabilir mi? saygılar.

bi sıkıntı olmuyor kod satın alıp girebilirsiniz.
  • Sabiha Gökçen iç hatlar gidiş kısmında kullanabileceğim bir lounge varmı acaba. Kampanyalı olarak.

Vodafone lounge şifresi var ama Sabihada gecmiyirmus galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu konuda çok cahilim birkaç sorum olacak. Arkadaşımla gelecek ay taylanda gidiyoruz, Atatürk havalimanı kalkışlı.
    Ankara istanbul aktarmasını 1 gün önceye aldık uçağı kaçırmayalım diye hem istanbulu gezeriz dedik.
    Vodafone redli bir arkadaşımdan kod alıp, yanımdaki arkadaşı aynı numarayla misafir olarak sokabilirmiyim (10+10:20 TL)
    Gece otelde kalmayıp loungeda vakit geçirsek olurmu, duş falanda varmış, sınırı varmı kalmanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannondale

Şimdi bu konuda çok cahilim birkaç sorum olacak. Arkadaşımla gelecek ay taylanda gidiyoruz, Atatürk havalimanı kalkışlı.
    Ankara istanbul aktarmasını 1 gün önceye aldık uçağı kaçırmayalım diye hem istanbulu gezeriz dedik.
    Vodafone redli bir arkadaşımdan kod alıp, yanımdaki arkadaşı aynı numarayla misafir olarak sokabilirmiyim (10+10:20 TL)
    Gece otelde kalmayıp loungeda vakit geçirsek olurmu, duş falanda varmış, sınırı varmı kalmanın?

Atatürkte 6 saat sınırı olabilir. Diğer Loungelarda pek bakmazlar. Gece kalabilirsiniz tabi sabaha kadar da içersiniz:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ms365

hayır, lounge'lar gidiş terminalindedir. içhatlarda transfer yapıyorsanız sadece, girebilirsiniz.

İnince beklemem var Lounge a gidicegim derseniz yardımcı oluyorlar.zaten çoğu yerde biraz dolanıp çıkabiliyorsunuz. Örnek: Esenboğa

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Şimdi bu konuda çok cahilim birkaç sorum olacak. Arkadaşımla gelecek ay taylanda gidiyoruz, Atatürk havalimanı kalkışlı.

Atatürkte 6 saat sınırı olabilir. Diğer Loungelarda pek bakmazlar. Gece kalabilirsiniz tabi sabaha kadar da içersiniz:)

öyle kalmalı falan oluyor mu ya

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

quote:

Koltuklarda tabiki ama yatak yok. Adnan Menderes baya iyiydi ama

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

quote:

Koltuklarda tabiki ama yatak yok. Adnan Menderes baya iyiydi ama

Ben de duş falan olunca bir de uyuma denilince oda mı veriyorlar dedim.Fakretmez koltukları da rahattır yatılır da duş olayı nasıl ben onu merak ediyorum.Vodafone 'lu biri bile duş hizmetinden yaralanabiliyor mu gece kalabiliyor mu ? Bu garip geldi

Bir de bu Lounge hizmeti açık rötar yaparsa. kaçırırsan ya da başka gidecek yerin yoksa işe yarıyor bence.Hani diyelim 9 da uçak var benim.Sırf bedava diye sabahtan ortaya gider miyim ? Sanmam yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 13 Kasım 2017; 15:49:2 >

• hocam Yurtiçi bir yerden Ankara ESB ye iniş yaptık diyelim valizimizi alınca lounge a girmenin bir yolu var mı? sadece gidişlerde mi giriliyor? Eşim ve çocuğum erken saatte iniş yapacak kahvaltı yapıp öyle eve geçsinler ona göre.
  • @xman54 : Maalesef, lounge'lar yalnız giden yolcu terminalinde (arındırılmış bölgede) yer almakta. Yani geldiğiniz yerde lounge varsa girebilirsiniz, Ankara'ya iniş yaptıktan sonra, valiz alınan noktadan sonra ya dışarı çıkarsınız ya da Ankara'dan bir başka noktaya gidiyorsanız, biniş kartınızı göstermek koşuluyla İç Hatlar Giden Yolcu Terminaline geçiş yapabilirsiniz.

Eğer kullandıkları havayolu firması Pegasus değilse, zaten uçak içi ikram yapılır. Olmadı, belki ufak bir rica ile bir servis daha istenebilir. Pegasus ise, zaten su bile paralı :)

@eyoruk : Lounge kavramını özellikle yurtdışında, bağlantılı uçuşunuzu beklerken daha iyi anlıyorsunuz. İnsanlar uzun bekleme süreleri olunca, tek kişilik bile olsa koltuklarda uyuyabiliyorlar. Duş konusu ile velinimet bence.. Özellikle yurtdışından gelip, yurtiçine aktarma yapıyorsanız; koşturmaca yaşadıysanız, kendinize gelmenize imkan sağlıyor. Banka lounge'ında değil ama THY lounge'larında (IST, SAW) duş alıp çıkmışlığım vardır. :)

Banka lounge'larında genellikle tek kişilik koltuklar oluyor. Esenboğa iç-dış hatlardaki o şekilde. Atatürk dış hatlardaki Comfort Lounge'da çift kişilik koltuk var ama özellikle yoğun bir zamanda, insanlar oturmak için yer ararken, o ikili koltuklarda uyuyor olmak pek de hoş karşılanacak bir durum olmuyor.

Atatürk Havalimanındaki THY lounge yanlış bilmiyorsam 01:00-05:00 arası kapalı. Bankaların anlaşmalı olduğu lounge'lar belki açık olabilir. Süre olarak genellikle 4 saat gibi bir limit koyulur lounge'larda fakat şimdiye kadar kimsenin saat tutup, geleni kovduğunu veya ekstra ücret istediğini görmedim. Tabii lounge'a sığınmacı gibi gidip, gün boyu kalmayı düşünüyorsanız, ikaz yemeniz olası..

@Cannondale : Tayland'a giderken (uçağın altına verdiğiniz) valizinizin olacağını varsayıyorum. Ankara-İstanbul (Atatürk ise) THY ile gidiyorsunuz.

1) Eğer İstanbul-Tayland uçuşunuz THY ile değilse, zaten valizinizi kendiniz teslim etmeniz gerekir. Farklı bir havayolu ile gidiyorsanız, genellikle uçuşa 3 saat kala (valiz teslim edip, işlem gerçekleştirdiğiniz) kontuar açılır. Bir başka deyişle, valizinizi veremeden de lounge'a geçemeyeceğiniz için, maksimum 3 saatlik bir lounge kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.

2) Eğer İstanbul-Tayland uçuşunuz THY ile (veya Star Alliance üyesi) ise, aynı gün uçsanız THY tarafı (Ankara'dan) valizinizi alıp, Tayland'a bağlayabilir. O zaman daha uzun süre lounge kullanabilirsiniz. Lakin 24 saatten fazla olunca, THY tarafı çok büyük olasılıkla valizinizi bağlamayacaktır. Bu da valizinizi İstanbul'dan alıp, Tayland uçuşuna kendiniz vermeniz anlamına geliyor. THY olunca biraz daha erken kontuar açabilir ama öyle erkenden valiz teslim etmeyi de beklemeyin ve yukarıdakine benzer şekilde, çok da uzun olmayan bir süre lounge kullanabileceğinizi unutmayın.

• jordi J kullanıcısına yanıt
    Hocam sabiha gökçende ineceğiz pegasustan 20 liraya bilet bulunca oradan aldık, gezerek atatürke geçeceğiz. Qatar airways ile gideceğiz phukete, sırt çantası ile gitmeyi planlıyoruz bagaj olmayacak. Bu şekilde gece boyunca kalabiliriz heralde
  • O kadar kişi arasında uyumak güvenli oluyor mu ki ? Çanta ile eşya ile falan
  • Vodafone lounge kodu kac gun gecerli. Ayni gun mu kullanmak gerekiyor

• Atatürk havaalanı iç hatlar lounge girişini garanti miles&Smiles kartımla yaparsam eşim ve benim için ne kadar ücret alınır? Veya loungecard access almak mantıklı mı? Her hafta ( 2 ay boyunca) atatürk halaalanına gidiş-dönüşüm olacak.
  • @Cannondale:
    Sizinki bayağı uzun yolculuk olacak, Sabiha Gökçen - Atatürk arası bile yeterince uzun :)

Qatar Havayolları ile gidecekseniz, unuttuğum bir şeyi daha söyleyeyim.. Biniş kartını ne yapmayı düşünüyorsunuz :)
    Yanlış hatırlamıyorsam, Qatar Havayollarının Atatürk'ten sadece 13:35 Doha seferi var (sizinki de önce bu seferle Doha'ya, oradan Tayland istikametinedir diye düşünüyorum). Online check-in yapabiliyorsunuz ama biniş kartı verilmiyordu diye hatırlıyorum. Kiosk tarafında biniş kartı alabiliyorsanız sıkıntı yok. Lakin bunların hiçbiri olmazsa, 13:35 seferi için (gün içinde başka da sefer yoksa) 10:30 gibi Qatar'ın kontuarı açılır diye düşünüyorum.

@eyoruk
    Muhtemelen Atatürk'de yemek yerlerinin üst katındaki Comfort Lounge'ı kullanacaklar. Orada şifreli dolaplar mevcut. Eşyalarınızı (kabin boy), buraya koyup, lounge içerisinde rahat hareket edebiliyorsunuz. Benzer şekilde THY Lounge'ında da şeffaf ve kilitli dolaplar mevcut.

@Goday
    Öncelikle Atatürk'de hangi lounge'ı kullanacağınıza, hangi firma ile uçacağınıza da bağlı diyebilirim.

THY ve AnadoluJet ile uçuyorsanız, THY Lounge'ı kullanabilirsiniz. Oradaki fiyat, THY Miles&Smiles (Garanti Miles&Smiles değil) kartınız da Klasik seviyesindeyse, 50 TL/kişi şeklinde kullanabiliyorsunuz. Diğer kart seviyelerinde, THY uçuşlarında siz ve/veya misafiriniz şeklinde ücretsiz kullanım mevcut.

Diğer havayolu firmaları ile uçuyorsanız zaten yukarıdaki lounge kullanımı mümkün değil. O zaman ilk aklıma gelen Primeclass lounge var. İnternet sitesinde yazdığına göre (link) : fiyat kişi başı 40 Euro+ %18 KDV. İşte burada bazı bankaların, gsm operatörlerinin vs. indirim kampanyaları olabiliyor. Garanti Bankası Miles&Smiles tarafına bir indirim var mı.. ben bilmiyorum.

Lounge Card : 285 Euro. Eğer münferit girişe 40 Euro vereceğinizi varsayarsak, 8 kere giriş sağladığınız takdirde zaten ücretini çıkarmış oluyor.
    Lounge Access Card ise : 59 Euro ve ücretsiz 2 giriş hakkı sunmakta. Daha sonraki girişlerde ise %70 indirim sunuyor.

2 ay = 8 hafta = 8 seyahat = 16 lounge girişi (gidiş ve dönüşte olmak üzere)
    Lounge Card zaten 8 girişte ücretini karşıladı. Diğer 8 giriş ücretsiz. Toplamda 1 yıl süresince de tüm girişleriniz ücretsiz.
    Lounge Access Card ile ise : 59 Euro + 14 giriş (14 * 40 Euro)%70 = 59 Euro + 392 Euro = 451 Euro gibi bir hesap yapıyor sanki.

Eğer uçuşlar THY ile ise, 16 defa 50 TL verip THY İç Hat Lounge'ı kullansanız zaten 800 TL ödersiniz.

Bir alternatif daha sunayım;
    Vodafone Red 20, Yeni Red 20, 4.5G Red Elite, Red Elite, Red Elite Ekstra, Red Elite Plus, Red+, Red Maksi tarifelerindeki aboneler yılda 20 kez indirimli (10 TL giriş ücreti) ile lounge kullanabiliyor. Sadece 2 ay kalacaksanız, bu tarifelerden en ucuzu kontratsız 110 TL olması lazım.
    2 ay * 110 TL ve giriş başına 10 TL'den 160 TL'ye = Toplamda 380 TL'ye 16 defa kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bunun bir basamak ötesi, bu tarifelerden birisine sahip birilerini bulursunuz, ona 3-5 lira daha verip onun hakkını kullanırsınız.

Hesap ortada, karar sizin :)

• Çko teşekkürler faydalı bilgiler için.

Ben de kullanayım artık diyorum ama hem Sabiha dan uçuyorum Atatürk ile işim olmuyor hem de Pegasus tercih ediyorum.Sırf lounge için THY tercih eder miyim ? Sanmam ,ama elbet bir gün deneriz yani
    Önce bir Vodafone hattına geçelim de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 14 Kasım 2017; 21:03:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Memnuniyetle..

Pegasus uçanlar için duruma göre değişir.. Aç karnına havalimanına gelip birşeyler yiyemeden duramıyorsanız, havalimanında sandviç+meyve suyu muhtemelen
    20-30 liraya gelir. Malum uçuşta da bir şey vermediği için bu durum öne çıkabilir.

Haa ben tedbirliyim derseniz, havalimanına gelmeden birşeyler yiyebilir veya yanınızda atıştırmalık getirebilirsiniz.

Havalimanına iç hatlarda 1, dış hatlarda 2 saat erkenden gittiğinizi varsayarak, bu duruma daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz.

Özellikle çocuklu ailelerde bu durum öne çıkabilir. Uçak rötar vs yaparsa ihtiyaç artabilir. Yoğun/sık sık havayolu kullanımınız varsa gerekebilir.

Bunların hiçbiri yoksa, o zaman lounge lüks olmasından başka bir şey de değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jordi

Memnuniyetle..

Pegasus uçanlar için duruma göre değişir.. Aç karnına havalimanına gelip birşeyler yiyemeden duramıyorsanız, havalimanında sandviç+meyve suyu muhtemelen
    20-30 liraya gelir. Malum uçuşta da bir şey vermediği için bu durum öne çıkabilir.

Haa ben tedbirliyim derseniz, havalimanına gelmeden birşeyler yiyebilir veya yanınızda atıştırmalık getirebilirsiniz.

Havalimanına iç hatlarda 1, dış hatlarda 2 saat erkenden gittiğinizi varsayarak, bu duruma daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz.

Özellikle çocuklu ailelerde bu durum öne çıkabilir. Uçak rötar vs yaparsa ihtiyaç artabilir. Yoğun/sık sık havayolu kullanımınız varsa gerekebilir.

Bunların hiçbiri yoksa, o zaman lounge lüks olmasından başka bir şey de değil :)

Ya zaten mevzu yemek falan değil ki.Alana 40 dk falan kala ayak basıyorum zaten.Hani rahat ortam olsun bedava içki falan diye ben merak ediyorum burayı.Yoksa hiç yani. Kışın 4-5 saatlik rötar olduğunda iş görür mesela.Pegasus sık yapıyor gecikme.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.