Şimdi Ara

LPG DE TEKLEME - SORUN BULUNAMIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2005 MODEL WOLKSWAGEN POLO 1.4 OTOMATİK ARACIM VAR. ATİKER SIRALI SİSTEM LPG BAĞLI ARAÇTA,

BENZİNDE HERHANGİ BİR SORUN VURUNTU YOK AMA GEL GELELİM LPG YE,

1- VURUNTU YAPIYOR YANİ ARAÇ VİTESDE IŞIKLARDA VS BİR YERDE BEKLERKEN VURUNTU YAPIYOR SANKİ STOP EDECEK DE ARAÇ OTOMATİK OLDUĞU İÇİN ETMEİYORMUŞ GİBİ,

2- ANİ GAZA BASIMLARDA GAZ YEMİYOR SANKİ TUTUYORLARMIŞ GİBİ ARACI

3- GAZA BASINCA TEKLİYOR

YAPTIĞIM İŞLEMLER;

LPG BAĞLANALI 8 BİN KM OLMUŞTU VE 10.000 BAKIMINI YAPTIRDIM - GAZ AYARI FİLTRE VS YİNE AYNI,
    USTA ARTIK HER NE KADAR USTA İSE ATEŞLEME SİSTEMİ BUJİDENDİR DEDİ HALBUKİ 8 BİN OLMUŞTU TAMAM DEDİM BUJİLERİ KONTROL ETTİRDİM TEMİZ DAHA HERHANGİ PROBLEM YOK,

NEYSE BAŞKA USTAYA GİTTİM O DA BASINÇ DÜŞÜK DEDİ VE REGÜLATÖRDEN BASINÇ AYARINI YAPTI DEĞİŞEN EDEN YOK.

AKLIMDA 2 SORUN KALDI :) ACABA LPG Mİ KÖTÜ - HERZAMANKİ ALDIĞIM LPG

DİGERİ DE, BENZİNDE YAPMIYOR - BOGAZ KELEBEĞİ TEMİZ - SADECE LPG DE VE SORUNU BULAMAYAN YETKİLİ SERVİS ELEMANLARININ DURUMU :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluekinq -- 26 Mayıs 2015; 12:49:49 >

• Sorununuz ATİKER, bende de aynı problem var düzeltemediler atiker beş para etmez en güzeli söküp atmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tall81

Sorununuz ATİKER, bende de aynı problem var düzeltemediler atiker beş para etmez en güzeli söküp atmak

AYNEN HOCAM ÖYLE GİBİ, BOBİN DEDİLER BAKTIRDIM SIKINTI YOK MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM BAŞKA SERVİSE YÖNLENDİRDİLER AYAR YAPTILAR AZALDI GİBİ ŞİMDİ , AYARI DA NE YAPIYORLAR BASINC AZALT BASINÇ YÜKSELT O KADAR,

HİÇ BİRİ Bİ CACIKTAN ANLAMIYOR. HALİ HAZIRKİ TÜP AYARINI BOZDULAR
  • Bunun a marka b marka ile alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum
    iyi bir lpg ustası sorunu çözebilir
    bize benzinde sorunsuz diye gelen araçların hepsi genelde sorunlu oluyor yani kullanıcı aracını benzinde sorunsuz sanıyor ancak araç benzinde de sorunlu olduğundan lpg de daha fazla tepki veriyor aracın ayarı yaptırırken egzozada baktırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunozhan -- 31 Mayıs 2015; 18:01:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunozhan

Bunun a marka b marka ile alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum
    iyi bir lpg ustası sorunu çözebilir
    bize benzinde sorunsuz diye gelen araçların hepsi genelde sorunlu oluyor yani kullanıcı aracını benzinde sorunsuz sanıyor ancak araç benzinde de sorunlu olduğundan lpg de daha fazla tepki veriyor aracın ayarı yaptırırken egzozada baktırın

araç ısındıktan sonra tepki vermeye başlıyor gaz yemiyor yokuş çıkmıyor , gaz verince dip gaz da alıp alıp bırakıyor acaba nedendir??
  • bluekinq B kullanıcısına yanıt
    kronık sorun bu. aracın her dört bobınıde değışecek. aksı halde düzelmez. orjinal bobın olacak. bu araçlarda var bu sıkıntı. bujıler ve bobınler sıfır takılacak. atıker bayısı değılım ama lpg ıle alakalı bışey değıl. ıyı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

kronık sorun bu. aracın her dört bobınıde değışecek. aksı halde düzelmez. orjinal bobın olacak. bu araçlarda var bu sıkıntı. bujıler ve bobınler sıfır takılacak. atıker bayısı değılım ama lpg ıle alakalı bışey değıl. ıyı günler.

abicim hafta sonu geçen hafta aracı yıkamacıya bıraktım geldiğimde araç yarım kontakdı ve teyp felan açıktı biraz kızdım ama sonra aracı aldım devam ettim. aynı günün akşamına lpg de zorlayınca baktım ki patlama yapıyor hani lpg yeni daha 8 bin olmus buji bobin ve platin e baktırcam ama benzinde yok anlamıyorum bu işi hocam ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yıkamacı motora su tutmuşsa sıkıntı. benzınde yapmaması normal. benzınle lpg nın yanma değerlerı farklı. ateşleme yetersız olursa lpg de patlatma bıle yapar. tabı bujılere su tutmuşsa yapmazsada değışmelı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

yıkamacı motora su tutmuşsa sıkıntı. benzınde yapmaması normal. benzınle lpg nın yanma değerlerı farklı. ateşleme yetersız olursa lpg de patlatma bıle yapar. tabı bujılere su tutmuşsa yapmazsada değışmelı

YOK ABİ SADECE İÇ TEMİZLENDİ DIŞ DEĞİL DE KONTAK YARI AÇIK KALMIŞ İSE ONDAN OLABİLİR Mİ ? 2 FARKLI LPG USTASINA GİTTİM SİSTEME BAĞLADILAR KONTROL ETTİLER SIKINTI YOK VE ARAÇ SOGUKKEN YAPMIYO İŞİN İLGİNÇ TARAFI HOCAM YANİ ARAÇ GAZ YEYİP YEYİP BIRAKIYO
  • Kendin ugrasip sorununa care bulmak istermisin? Biraz efor sarfedersen cok daha iyi noktalara gelir arac.

İstersen ben yardimci olmaya calisirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

Kendin ugrasip sorununa care bulmak istermisin? Biraz efor sarfedersen cok daha iyi noktalara gelir arac.

hocam bir el atmadık orası kaldı buyur yardımı olacaksa sorunu halledelim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluekinq

quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

Kendin ugrasip sorununa care bulmak istermisin? Biraz efor sarfedersen cok daha iyi noktalara gelir arac.

hocam bir el atmadık orası kaldı buyur yardımı olacaksa sorunu halledelim :)

Mscsi.net sitesine gir, forum bolumu var.

Biraz konulara bakarsan kabaca ne nedir kavrarsin.

Kendine de bir kablo alirsan (mscsi.net adresinden alabilirsin) , bilgisayarla lpg sistemine baglanip enjeksiyon sure degerlerini konu acarak paylasirsin.

Sonrasinda ne gibi duzeltmeler gerekiyorsa yonlendirme yaparim.

Selamlar.

• Soğukken normal ısındıktan sonra yapıyorsa bobinle falan alakalı değildir.
    Ayar ile yakıt miktarı biraz artırılıp denenmeli
    varsa eğer debimetre fişi çıkarılıp denenmeli
    araba ısınınca sıkışabilecek yer lpg enjektörü ona bakılmalı
    ama bunları kendnizin yapması hem yersiz hem gereksiz
    bulunduğunuz yerde önerilen bir lpg servisine gitmeniz en mantıklısı
  • quote:

Soğukken normal ısındıktan sonra yapıyorsa bobinle falan alakalı değildir.
    Ayar ile yakıt miktarı biraz artırılıp denenmeli
    varsa eğer debimetre fişi çıkarılıp denenmeli
    araba ısınınca sıkışabilecek yer lpg enjektörü ona bakılmalı
    ama bunları kendnizin yapması hem yersiz hem gereksiz
    bulunduğunuz yerde önerilen bir lpg servisine gitmeniz en mantıklısı

insanları kendi çözümünü bulmaya iten yetersiz LPG servisleri zaten, arkadaş 2 ayrı yere gitmiş, daha kaç yere gitmesi lazım sizce? daha kaç saat vaktini harcamalı?

harcayacağı yol parası + soruna çözüm bulamayan servislere verdiği paradan çok daha azını harcayarak sorununu çözebilecek.

kendisi gibi sorun yaşayan ve sorununu kendi çözen onlarca kullanıcı gibi, kendi kablosunu alıp biraz efor sarfederek sorunlarından kurutulabilecek.

İşini iyi yapan servis zaten müşteri sorunu çekmez dert etmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 2 Haziran 2015; 0:29:33 >

• perşembe günü sorunu çözmeyi umuyorum.

henüz kitim 6 aylık ve 8 bin km oldu artık ne yapacaklarsa bi servise gidip bi an önce bu işi halletmek olacak,

her gitmemde yok efendim buji dediler gittim kontrol ettirdim, yok şu yok bu servisin ayarlara bakıp basınç azalt basınç yükselt yapmaktan başka bişeyi yok.
  • Her sorun kablo almakla düzelmez
    zaten bu memlekette uzaktan teşhis koyup senin arızan şu diyenler yüzünden bu işler bu duruma gelmiş
    sizde gördüğüm kadarı ile soruna arabayı görmeden teşhis koyup kablo al demişsiniz
    tebrikler o kadar adamın baktığı aracı görmeden teşhis koyabildiyseniz süper.
    burada kablo reklamı yapılıyor sanki
    adam kabloyu ne yapsın ne alaka iyi rot balanscı balansı tutturamıyor benim araçta bende gideyim ront balans makinası alayım
    insanları yanlış yönlendirmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunozhan -- 2 Haziran 2015; 13:18:16 >
  • quote:

Her sorun kablo almakla düzelmez
    zaten bu memlekette uzaktan teşhis koyup senin arızan şu diyenler yüzünden bu işler bu duruma gelmiş
    sizde gördüğüm kadarı ile soruna arabayı görmeden teşhis koyup kablo al demişsiniz
    tebrikler o kadar adamın baktığı aracı görmeden teşhis koyabildiyseniz süper.
    burada kablo reklamı yapılıyor sanki
    adam kabloyu ne yapsın ne alaka iyi rot balanscı balansı tutturamıyor benim araçta bende gideyim ront balans makinası alayım
    insanları yanlış yönlendirmeyelim

Ortada teshis yok, teshis icin yardim teklifi var okudugunu anlamak lazim.

Adam taktirdigi yerden cozum bulamamis, baska yere gitmis cozum bulamamis. Ustune bir daha gidecek..

Simdiden harcadigi yakit parasi kablonun parasini gecti zaten :) sen reklam de sadece.

Eger yazdigim forum linkine girip okuma zahmetinde bulunsaydin ben ve benim gibi lpg kullanicilarinin, gonullu olarak ve BEDAVA! insanlara yardimda bulundugumuzu gorurdun.

Adam benim ile ayni ilde degil, yardimci olmak icin lpg sistemini gormem lazim, kabloyu buyuzden almasi gerekli! Yoksa senin gibi kuru sıkı Bulundugun yerdeki lpg ciye git diyebilirdim bende sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 3 Haziran 2015; 8:59:39 >

Bence kablo almasan bile mscsi.net adresine gir biraz incele. Ben girdim inceledim ve gerçekten de etrafımdaki lpg ustalaranın %90 nının gerekli bilgiye sahip olmadığını anladım. Sonrasında kablomu aldım ve ayarlarımı kendim yapıyorum. Şikayetlerim Lpg de performans eksikliği, sabahları lpg ye ilk geçişte devir düşmesi ve takip eden 20-30 saniye düzensiz çalışmasıydı. Çok şükür performans işini hallettim, benzin performansına çok çok yakın oldu, sadece sabahları ilk geçişte olan sarsıntı olayınıda bayağı azalttım ama halen çözemedim. Bunun için araştırmaya okumaya devam ediyorum. Kendim uğraşmaya başlamadan önce toplam 4 ustaya gittim, yapılanlar, basınç, ayar, kontrol.... sorun yok sorun yok. :)) Sadece son usta biraz daha ilgili davrandı hepsi o.
  • Bu gönüllü ayaklarını bırakalım
    forumu okuyanlara adres göstermek gönüllülük olmuyor
    Bunun adı forum üzerinden manüplasyon oluyor

Senin önerin şuna benziyor araştır sorununu bul git kendin yap

bakmayla arastırmayla olsa bizim gibi yirmi yıldır bu işin içinde olanlar dahi hata yapmaz
    bırakın bu reklam kokakn hareketleri
    gönüllü ayaklarını bakın işinize

Ayrıca mesajlarımı alıntılayıp felan böyle agresif tavırlı yazılar yaman kapasiteni gösteriyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunozhan -- 3 Haziran 2015; 12:55:45 >
  • quote:

Bu gönüllü ayaklarını bırakalım
    forumu okuyanlara adres göstermek gönüllülük olmuyor
    Bunun adı forum üzerinden manüplasyon oluyor

Senin önerin şuna benziyor araştır sorununu bul git kendin yap

bakmayla arastırmayla olsa bizim gibi yirmi yıldır bu işin içinde olanlar dahi hata yapmaz
    bırakın bu reklam kokakn hareketleri
    gönüllü ayaklarını bakın işinize

Ayrıca mesajlarımı alıntılayıp felan böyle agresif tavırlı yazılar yaman kapasiteni gösteriyor zaten

Sen neden bu kadar alindin onu soyle?

Sen isini iyi yapiyorsan zaten alinmani gerektirecek bir durum yok?

Ben arkadasa yardimci olmaya talibim, zoruna gitmesin bu yardimi da B-E-D-A-V-A yapiyorum..

Ben endustri muhendisiyim, ambalaj firmasinda uretim planlama bolumundeyim, belirttigim site ile hic bir ticari bagim yok, sadece gonullu olarak insanlara yardimci oluyorum. ben isime bakiyorum zaten :)

Donanimhaber de yazdigim mesajlarida okuyan benim yardimci olmak adina bilgimi paylastigimi gorur.

Yani reklam meklam gecelim bunlari, yardimci olacak bir onerin varsa paylas, lpg ciye git demek sorunu cozmuyor, arkadas zaten lpg cilere gitmis sorunu devam ettigi icin buraya konu acmis.

Bende kendide efor sarfederse sorunlarina cozum icin yardimci olacagimi belirttim.

Baska bir forum sitesi, cok iyi bilgi kaynagi oldugu icin yonlendiriyorum. Beni dogrulayan bir mesajda sizin bu mesajinizdan 2 saat once bir baskasi tarafindan yazilmis farkedemiyorsunuz sanirim. Sizde cekinmeyin okuyun, belki birseyler eklenir bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 3 Haziran 2015; 13:34:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.