Şimdi Ara

LPG'den Hybrid'e geçersem yakıt sarfiyatım düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günde şehir dışı 50 km yapan biri için LPG araç halen avantajlı mıdır?

Hybrid konusunda fikrim yok. Veya tamamen şarjlı araba mantıklı mı?

Teşekkürler. Özellikle deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

• Hibrid şehir içinde avantaj olur. Şehir dışında hep normal yakıtla gidersiniz. Şehir içi sıkışık trafik için hibrid çok güzel.

• Hybrid büyükşehir trafiğinde her gün işe gidip gelen kullanıcıya göre, sürekli uzun yolda aksine fazla yakar.

Tamamen elektrikli araba evinizde sarj ünitesi kuracak yer varsa hayli ekonomik olur.

• Hybrid şehir içi için avantajlı. Şehir dışında tam tersine ağırlıktan dolayı yakıt sarfiyatının artacağını düşünüyorum. Yüksek fiyat, yeni batarya değişimi dezavantaj ayrıca.
  • Günde 10 km üstü yapıyorsanız zaten LPG ile gideceksinizdir hala LPG en iyi alternatifinizdir
  • Hibrit araclarin da kendi iclerinde cesitleri var. Plug in hibritler elektrik ile sarj oluyor ve genelde kisa menzilleri oluyor. 50-100-200 km kadar. Aslinda sizin icin plug in hibrit ve menzili 100km kadar olan bir arac ideal olabilir kullanim acisindan ama arac fiyatlari vs. konular ayri problemler...
  • Yorumlar için teşekkürler.
    Henuz erken oyleyse.

Lpg 80-90 kuruş yakıyor. Araç 1.6 jetta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinden Lpg ye Geçme Süresi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    10 lt civarında LPG mi tüketiyor hocam kaç paradan alıyorsunuz.
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

aynen hocam. 1.6 hitler motorlar böyle. Uzun yolda 8lere anca düşer. şehir içi 10-12 litre lpg tüketiyor. Kışın çok malesef.

• zero01 kullanıcısına yanıt
    2018 Elantra var uzun yol 6.5-7 lt LPG ortalama 7.5-8 şehir içi 9-10 lt LPG tüketimi var. Defalarca denedim 1.6 dcvvt motor. Benzer i Corolla da benzer tüketimleri var yakıtı düşürmek istiyorsanız araç değiştirenilirsiniz. LPG ye çok daha uyumlu Corolla Civic Elantra gibi 1.6 lara gecebilirsiniz.
  • Toyota hibrit güzergahta dur kalk çok varsa 4 lt civarında tüketirsin, eğer 80-90 km hızı geçmezsen ise şehir dışı olsa bile 5 lt üstüne kolay kolay çıkmaz. Bu değerler hemen hemen tam hibrit bu ağırlıkta olan tüm araçlarda aynı.

Piyasa da bir de yarı hibrit yani mild hibrit olan araçlar var onlar uzun yolda benzinli araç kadar yakar, şarj edilebilir hibritler daha ülkemizde yok gibi birşey olanlar ve gelmesi planlananlar da oldukça pahalı.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

80-90 ile 4.5lt yi gecmesi imkansiz

• masterap M kullanıcısına yanıt
    90km sabit hızla düz yolda tek kişi 3.6lt tüketiyor daha dün denedim
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

Ben sabit hiz gidemiyorum hocam 90-110 bandini kullaniyorum genelde. Sehirdisi 4.5lt lerde geziyor. 110 nun ustunde isler degismeye basliyor zaten. Ama ben konu sahibinin yerinde olsam dizel b sinifi manuel bir arac bakardim ya da dusuk hacim turbo benzin

• masterap M kullanıcısına yanıt

TDI DSG olsa 3 litre yakacaktı

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 3 şehir dışı 1 litre
  • Sanırım 3-5 sene daha beklemek gerek.

elektrikli araçların tam oturması için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.