Şimdi Ara

LPG'li Araç Muayenesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar merhaba, daha önce lpgli araç kullanmadım. Aracı aldığımda üzerinde brc marka lpg vardı. Sorum şu; aracı muayeneye sokmam gerekiyor ancak tüvtürkün sitesinde lpgli araçlar için lpg montaj belgesi talep edilecektir şeklinde bir ifade yazıyor. Ben aracın 3. sahibiyim ve lpg taktıran ilk sahibi. Ulaşma şansım yok. Bu belgenin eksikliği bana sorun çıkarır mı? Benzer durumda olup aracı muayeneden geçiren arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Benim de aracım lpg li ve ruhsata işli. Ruhsatla muayeneye gitmek yeterli benim için.
  • teşekkürler liberty_15 sanırım dediğin şekilde ruhsata işlenmiş olması yeterli.

inferno1 dediğin çok doğru aslında ben de dizel araç sevenlerdenim ama şu an bütçe buna yetti. biraz da yakıt fiyatları söz konusu tabi. ilerleyen zamanlarda dizel veya turbo benzinli düşünüyorum ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: inferno1

Bu mesaj silindi.
    sizin gibi düşünüp dizel alanlardanım

fakat arkadaşım orjinal lpg li civic aldı çok başarılı..

bakım maliyeti olarakta lpg ve benzin daha ucuz..
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Şaka falan heralde bu

Ver adama aradaki farkı aracını satıp dizel olanını alsın.Yıl olmuş 2020 halen yok patlar,yok ayar tutmaz.Aracımı 6 sene önce aldım lpg yi kendim taktırdım 1 kere bile ayar için sanayiye uğramadım,siz 90larda kalmışsınız yok patlar yok ayat tutmaz falan

Konuya gelirsek lpg ruhsata işliyse sorun çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 5 Mayıs 2020; 8:57:56 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Oğlum mu

Hangi ülkeymış o 2.elde dizelin benzin+lpg den ucuz olduğu.Gir ilanlara bak bakalım benzinli araçlar mı pahalı dizel araçlar mı.Aynı yıl aynı km araçları bi karşılaştır.Sıfîr alırken dizel daha pahalı ama 2.el alırken dizel daha ucuz öyle mı
  • Eğer LPG ruhsata işlenmiş ise herhangi bir belge götürmenize gerek yok. LPG tankının 10 yıldan eski olmaması gerekiyor, bunu da tankın üzerine bakarak kendiniz kontrol edebilirsiniz. LPG ile ilgili diğer hususlar için muayeneye gitmeden önce bir LPG ustasına "muayeneye gideceğim, bi kontrol eder misiniz?" diye gösterin, kafanız rahat olsun. Sonra sadece ruhsatınızla herhangi bir arabayı muayeneye götürür gibi gidiyorsunuz.
  • lpg işli ise direk gidin sıkıntı yok
  • Sanırım ilk ruhsata işleme esnasında istenen belgeler arasında yer alıyor adi geçen belge. 10 yıllık tank süresi dolduğunda ve tank yenilendiginde de isteniyor yine. Sizin için herhangi bir belgeye ihtiyaç yok. Direk ruhsatla birlikte gitmeniz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oylemiymislan -- 5 Mayıs 2020; 10:49:43 >
  • cevaplar için çok teşekkür ederim. araç 2015 model i20 style, lpg yaşı da max 5'tir yani. tank ömründe sıkıntı yok. sanırım bi lpg ustasına göz attırıp götürmem yeterli olacaktır. yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.