Şimdi Ara

LPG'li araçta benzin taşınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benzin+LPG'li aracım var biraz fukarayım lpg göstergesinde tek ışık kalınca şuraya kadar gidermi hesapları yapıyorum ve yolda kalırım diye korkuyorum çünkü genelde benzinimde olmuyor.5lt'lik su şisesine benzin doldurup bagaja koysam sizce herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım patlama,yanma gibi durumlar olur mu?

• Onun yerine 50 liralık benzin al bulunsun deponda ben öyle yapıyorum kafam rahat.
  • Şişede duracağına depoda dursun ?
  • Ben ne olur ne olmaz diye depoyu yarısına kadar dolu tutmaya çalışıyorum.

Depoya 20 liralık benzin atsanız bile sizi epeyce idare eder.
    Ayrıca çok az benzin olması benzin pompasının ömrü açısından da sağlıklı değil.
  • Depoda durunca eninde sonunda bitiyo ben sadece acil durumda kullanmalık istiyom bi köşede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kabayev

Depoda durunca eninde sonunda bitiyo ben sadece acil durumda kullanmalık istiyom bi köşede

Benzin deposunda duracak işte sen kullanmadıkça gitmez ki?
  • ben olsam taşımam pet şişe içinde bu sıcaklarda genleşme yapar patlar matlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin taşımak sakat en güvenlisi depoda durması. Depoda az benzinle gezerek benzin pompana zarar veriyorsun bu konuda biraz araştırma yap istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kabayev

Depoda durunca eninde sonunda bitiyo ben sadece acil durumda kullanmalık istiyom bi köşede

Bu mantıklı şişede durunca da eninde sonunda biter, depoda dursun işte ama yokmuş gibi davranın çok zor değil.
  • benzine alıyo galiba biriyle kapışırken falan sakat olur o depoda dursun daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

ben olsam taşımam pet şişe içinde bu sıcaklarda genleşme yapar patlar matlar.

aynen öyle,benzinimiz bitmişti gittik 5 lt lik şişelerle benzin almıştık,benzini depoya doldurduktan sonra bagaja attım şişeyi,2-3 gün sonra bagajda balon gibi gördüm,şişe resmen şişmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pet şişe olmaz eski yag bidonu gibi daha mukavemetli plastik ile sorun olmaz ama güzelce sabitle agzını iyi kapat

her araçda benzin pompası olmaz karbüratörlüyse pompa yoktur , otomatik sürekli pompalar motor a kadar gelir geri depoya döner, tabi bu ne kadar uzun süre yaşanırsa benzinin özelligi o kadar düşer, yanlız mutlaka huni gerekli yoksa benzini depoya çok zor dökersin
  • Pet şişeye benzin konulmamalı, 5 litrelik kaliteli bir benzin bidonu alıp bagajda sabitlerseniz daha güvenli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana şöyle birşey lazım:
    http://www.hepsiburada.com/liste/hortumlu-benzin-bidonu-5lt-571119/productDetails.aspx?productId=otm571119&categoryId=272470

bazı arkadaşlar depoda dursun demiş ama lpgli araçlar tüpte çalışırken belli miktar benzin de yakmıyor mu zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: toprak_06

benzine alıyo galiba biriyle kapışırken falan sakat olur o depoda dursun daha iyi

• Arada sırada benzinde kullanmak ve depoda bir miktar benzin bulundurmak iyidir. Benzin pompası bozulur, süzgeç tıkanır yoksa. 30-40tl'lik benzin at 2 ay götürür zaten
  • Yarım depo benzin bulundurmak iyidir , ya da ışık durumu 2 ye gelince gaz atın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.