Selamlar; 2. el LPG dönüşümü yapılmış temiz bir auris aldım;daha önce hiç LPG li araç kullanmadım benzinli colt'um vardı..Şimdi daha önce karşılaşmadığım bi kaç tuhaflık var;
1 - aracın motoru ısındıktan sonra; rölanti de - araç boştayken- örneğin kırmızı ışıkta beklerken 1000 devir den 900 -800 e doğru bi düşme sonra tekrar 1000 devire doğru bi yükselme oluyor.. aynı tuhaflık hem LPG de DE Benzin de de baş gösteriyor...
2- Birde zaman zaman mesela aracın devir 1500 civarlarındayken debriyaja basıp gaz vermeyince devir 1000 e kadar düşebiliyor..
şimdi bu sıkıntılar LPG li araçlarda yaşanabilen ciddi olmayan - üzerinde çok durmaya gerek olmayan bi durummudur? Yoksa motorda lpg kaynaklı sıkıntılar çıkabileceğinin göstergelerimidir?? Araç yaklaşık 1 yıl - 10 bin km dir LPG de kullanılmış; motor arıza ışığı vs.. hiç yanmadı-yanmıyor... stop etme vs de yaşamadım; rölantide belirgin bir titreme de yok...
LPG ciler biraz içimi rahatlatın;yoksa aracı zararına da olsa satıp dizel e yönelicem...
lpg li araç hiç kullanmadım ama rölanti ayarı ve boğaz kelebeğine bi baktırın sorun geçmesse lpg den kaynaklıdır. bu arada 2. sorunuzda ne demeye çalıştığınızı anlayamadım