Şimdi Ara

LPG motordan ve tork dan ne kadar çalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaç beygir ve tork düşmesi olur LPG takınca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Google Chorome

Kaç beygir ve tork düşmesi olur LPG takınca

uzman değilim ama %5-7 civarıdır tahminim.

Ancak regulatörsüz sistemlerde bu bile olmaz, hatta ilave de kazandırabilir.

• Değerini bilmiyorum.Ama benim scenic(landirenzo var)uzun yolda benzine alınca daha iyi gidiyor.Rampalarda 150 160 hiz kesmeden çıkabiliyor,ayni rampayi gazla çıkınca en az 10 km hızım azalıyor.Sehir içinde tork hp çok farketmezsiniz.

• Montaj iyiyse fark olmaz aynı gider

• Herşey ayar ile alakalı. Hatta lpgnin yanma harareti daha yüksektir performans artışı bile olabilir diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim.

• daha çok ,huzurunu güvenliğini keyfini çalar

• Bırakın bu işleri lpg daha ucuz olduğu için daha yüksek devirde vites atıyorsun benzine oranla daha iyi alıyor kendini araç hhemide daha ekonomik oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lpg sistemine, takan ustaya, motora göre değişir.

• Zamanını çalar. Sanayiye gidersin. Sayfa sayfa forumlarda gezersin. Keyfini çalar. Saat gibi çalışan arabada sıkıntılar başlar. Sanayiye gidersin. Ayar yapıp gönderir. Güvenliğini çalar. Bir bakmışın ailenle uzun yolda giderken gaz kokusu geliyor arabadan(başımıza geldi ). Statünü çalar. Hafta sonu ailenle gittiğin avm de otoparka giremezsin veya 2. sınıf muamelesi görürsün. Daha yazayım mı?

• Düzgün bir sistem ve ustalıkla herhangi bir fark olmaz, hatta turbolu motorlarda çok az da olsa güç artışı olur.

• Benzin ve LPG ile aynı motorda ölçülmüş devir X tork grafiğini görmüştüm. Arada en fazla %5 gibi hissedilemeyecek bir fark vardı.
  • Hiç LPG li araç kullanmadım o yüzden hissedilip hissedilmediğini bilemiyorum ancak

LPG'nin yapısından dolayı bir kayıp vardır .

LPG 110 Oktan civarında bu gayet iyi bir özellik Benzine kıyasla ve de Yandığında verdiği enerji daha fazla .

Ancak LPG 'nin hacminin bir kısmı giriş valfi tarafından alındığı için Volumetrik Verim açısından düşüktür bu da tabi ki düşük güç demektir .

%5 civarı olduğu söyleniyor ama bu rakam eski olabilir günümüzde nasıldır bilemiyorum .
  • Ayarı iyi yapılırsa farkı anlamazsiniz. Ancak yanma harareti baya bir arttigi icin özellikle yazin yüklü aracla yokus cikarken harareti devamlı takip etmek gerekiyor. Yani motor kolayca hararete düşebilir.

• 3.000km oldu ortalama. Atiker gold 1.4 xep opel motora takıldı.
    Gayet sorunsuz. Hiç arıza ışığı yakmadı. %5 ortalama hissiyat yaşıyorum.
    Lpg bu benzin fiyatlarında candır . . .
  • Bandanalı Adam kullanıcısına yanıt
    Her otoparka giriyorum ve gaz kokusuda yok.Bugune kadar sadece eskişehir de bir lpgli bir arabanin patladığına şahit oldum.

• Şeytan diyor LPG tak, la boşver al 1.2 turbo paşa paşa kullan :)

• İyi bir marka ve montajla kayıp sıfır olabilir. Arkadaşım 2004 model honda civic aracına prins marka lpg taktırdı, aracın performansı eskisi ile aynı kaldı. Benzinli ile lpg arasında hiç bir fark yok, çok memnun.

• Regülatörlü sistemlerde benzine göre daha sıcak püskürtme yapacağından performans düşüklüğü yaşayanabilir. Yapılan ayara göre Max %4-5. Ama sıvı sistem varsa %5-10 performans artışı olur.
    Burda başına dert açar sanayi sanayi gezersin otoparka giremezsin fln... Ben ülkemdeki istediğim kapalı otoparka girerim ve giriyorumda. Lpg montaj önemlidir ha birde şanş işidir. Daha önceden aynı araba motora A Lpg kitini sorunsuz binen biri gene aynı bayide aynı araç motora A Lpg kiti taktırıp sorun yaşanabilir... %80 montajdır Bu işte...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracım 2015 model 1.25 i20 style +pan.Viallenin mpi motorlara yönelik uygulafığı liquidSI sıvı enjeksiyon kiri takılı.16000km oldu hiçbir sıkıntı yok.

• Bir miktar güç kaybı olduğu doğrudur. Benim gibi LPG ile kullananların hiç birisi keyfinden veya fanatiklikten taktırmamıştır. Elbetteki benzinle kullanırken daha performanslı ve keyifli oluyor. Ancak, benim arabamda güncel fiyatlarla %40 net ekonomi yapıyorsan, ülkemizdeki vergi politikası nedeniyle yakıt fiyatlarında dünya liderliğine oynuyorsan, LPG'ye mahkum kalıyorsun. Özellikle Prins markalı sistemlerin daha az güç kaybı yaşattığı forumlarda bahsedilir. Ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Sonuçta Atiker'im ve ben mutlu mesut yaşıyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.