Şimdi Ara

LPG'nin Bobin Bozması Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet lpg'li aracımda bugün yolda giderken aniden motor durdu. Bobin bozulmuş yenisini alıp taktım. Ama bobini değistireli 25bin km anca olmuştur. Bunun 15bin km'si de lpg ile gidildi. Bu kadar erken bobin neden bozulur ? Lpg devir sinyali'lnin bobinden alınmasının etkisi mi ? Benzine göre oluşan fazla sıcaklık mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 50 bin km kullandım LPG de hiç sıkıntı yaratmamıştı, bilemedim

• Doğrudur benim aracın bobin bağlantısını iyi bir elektrikçiye baktıracağım.

• Lpg ile alakasını olacağını zannetmiyorum bir fiil 200 bin km lpg ile yol yapmış bobini fabrikasyon araçlar gördüm. Bazı otoların bobinlerinde kondansatör çıkışı olur şaseye bağlanır. Bu kondansatörde ki amaç ani yükselen ve düşen akımın bobine zarar vermesini önlemek ve sağlıklı ateşleme yapmaktır, bu tarz bir bobin varsa aracınızda kondansatörünü mutlaka değişin.

Bujilerden 1 tanesi yuvasına tam oturmamış olabilir veya yine bobin buji arası ark yapmaya müsait bir ortam oluşmuş olabilir, ufak bir nesne buji yuvasında kalmış sorun yaratıyor olabilir.

• Yüzbinlerce km lpg li araç kullandım. Bobinden yolda kalanı ilk defa duyuyorum.

Bobinde sorun olsa araç silkeler, çekişi düşer, devir dalgalanır vs vs ama muhakkak belli eder.

Söylediğiniz km’ler aşırı düşük. Yan sanayi bobin bile olsa o kadar kısa ömrü olmamalı. Başka bir sorun var muhakkak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crssover C kullanıcısına yanıt

Hocam bir anda tamamen kapandı araç. Ben sorunu lpg sisteminin bobine olan elektrik bağlanısına veriyorum.

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

Fabrikasyon lpg'li araçların bobin ömrünü de nerak ediyordum. Benim araçta tek bobinden kablolarla bujilere akım gidiyor. Bobinden ekstra lpg için çekilen elektrik bağlantısı bozmuştur diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanayi hurafesi o.

Montajda hata yapıp kısa, kaçak yaptırıp sonra LPG bozuyor.

Düzgün LPG bir şeyi bozmaz.

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

Lpg montaji yaptırdığım yere gidip durumu anlattım. Bobinden çektikleri hattı sadece sinyal okuma için yaptıklarını bobine olumsuz bir etkisi olmayacağını söylediler. Kabloları ve bujileri de değiştireceğim bakalım yeni bobin ne kadar dayanacak ?

LPG'nin Bobin Bozması Sorunu

• motograter M kullanıcısına yanıt

O parça bobin miymiş?

Ben ona şarıl şarıl su döküp köpüklüyorum.LPG'nin Bobin Bozması Sorunu 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.