Evet lpg'li aracımda bugün yolda giderken aniden motor durdu. Bobin bozulmuş yenisini alıp taktım. Ama bobini değistireli 25bin km anca olmuştur. Bunun 15bin km'si de lpg ile gidildi. Bu kadar erken bobin neden bozulur ? Lpg devir sinyali'lnin bobinden alınmasının etkisi mi ? Benzine göre oluşan fazla sıcaklık mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LPG'nin Bobin Bozması Sorunu
-
-
Ben 50 bin km kullandım LPG de hiç sıkıntı yaratmamıştı, bilemedim
-
Doğrudur benim aracın bobin bağlantısını iyi bir elektrikçiye baktıracağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lpg ile alakasını olacağını zannetmiyorum bir fiil 200 bin km lpg ile yol yapmış bobini fabrikasyon araçlar gördüm. Bazı otoların bobinlerinde kondansatör çıkışı olur şaseye bağlanır. Bu kondansatörde ki amaç ani yükselen ve düşen akımın bobine zarar vermesini önlemek ve sağlıklı ateşleme yapmaktır, bu tarz bir bobin varsa aracınızda kondansatörünü mutlaka değişin.
Bujilerden 1 tanesi yuvasına tam oturmamış olabilir veya yine bobin buji arası ark yapmaya müsait bir ortam oluşmuş olabilir, ufak bir nesne buji yuvasında kalmış sorun yaratıyor olabilir.
-
Yüzbinlerce km lpg li araç kullandım. Bobinden yolda kalanı ilk defa duyuyorum.
Bobinde sorun olsa araç silkeler, çekişi düşer, devir dalgalanır vs vs ama muhakkak belli eder.
Söylediğiniz km’ler aşırı düşük. Yan sanayi bobin bile olsa o kadar kısa ömrü olmamalı. Başka bir sorun var muhakkak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bir anda tamamen kapandı araç. Ben sorunu lpg sisteminin bobine olan elektrik bağlanısına veriyorum.
Fabrikasyon lpg'li araçların bobin ömrünü de nerak ediyordum. Benim araçta tek bobinden kablolarla bujilere akım gidiyor. Bobinden ekstra lpg için çekilen elektrik bağlantısı bozmuştur diye düşünüyorum.
Sanayi hurafesi o.
Montajda hata yapıp kısa, kaçak yaptırıp sonra LPG bozuyor.
Düzgün LPG bir şeyi bozmaz.
-
Lpg montaji yaptırdığım yere gidip durumu anlattım. Bobinden çektikleri hattı sadece sinyal okuma için yaptıklarını bobine olumsuz bir etkisi olmayacağını söylediler. Kabloları ve bujileri de değiştireceğim bakalım yeni bobin ne kadar dayanacak ?
O parça bobin miymiş?
Ben ona şarıl şarıl su döküp köpüklüyorum.
Benzer içerikler
- opel astra paketleri
- motor kulağı arızası belirtileri
- ford fiesta ecoboost 1.0 otomatik vites yorumları
- hak mahrumiyeti olan araç satılır mı
- opel insignia 1.6 cdti otomatik şanzıman
- en ucuz engelli araç fiyatları 2024
- pejo rifter 2024 fiyat listesi
- 35 tfsi ne demek
- yeni qashqai 2024
- kia ev4
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X