Şimdi Ara

LPG taktırıp satmak niye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir aradım konuyu bulamadım, umarım meşgul etmiyorumdur. Sahibinden sitesinde açıklamalarda gözüme takılan ayrıntılardan birisi de araçlarına kısa bir süre önce LPG taktırıp satan araç sahipleri. Anlaşılan LPG'siz para etmez mantığıyla LPG taktırarak hem satılabilirliğini artırıyorlar hem de fiyatını yükseltmek istiyorlar.

Alıcılar açısından LPG'si yeni takılarak satılan araçlarla ilgili nasıl bir algı var?

Şahsen LPG taktıracaksam kendim, bildiğim yerde taktırmak isterim. İkincisi LPG takılarak fiyatına ekleme yapılmış aracın fiyatının büyük bir ihtimalle gereğinden fazla yükseltildiğini düşünmekteyim.

İkinci bir sorum da LPGli araç almayı düşünenler LPG'nin ne zaman takıldığı bilgisine ruhsattan falan anlayabilirler mi? Bu sayede LPG fırsatçılarına para kaptırmamaları mümkün olur belki de.

• Genelde alsatçıların 500-600 liraya en kötüsünden lpg taktırdığını, sonrada aracın fiyatına 1000-1500 tl eklediğini gördüm. Ben benzinli almayı tercih ettim. Lpg'sini kendim taktırdım.

Lpg kitinin garanti belgesinde montaj tarihi yazar. Onun dışında başka yerde görmedim.
  • Onların bir kısmı lpgyi yeni taktıranlar değil, ruhsata yeni işletenler.

İşletmek için vizeyi bekliyorlar, bu arada arabayı satmaya karar verince de işletiyorlar...
  • Benim de hiç anlamadığım bir konu.Özelikle üstüne basarak yazdıklarına göre satarken bir avantajı oluyor demekki.Ama benim aklıma adam lpg yi taktırdı memnun kalmadı düşüncesi geliyor.Yanlış düşünüyor da olabilirim.
    Diğer soruya gelince lpg takılınca ,ruhsata işlenmesi gerekir.Bunun da tarihini bulabilirsin.
    Ancak bizde işler normal yürümediği için kesin değildir.Lpg yi taktırıp ruhsata işletmeyen insanlar dolu.
  • Bir de LPG yi taktirip randiman alamayanlar var. Onlar da bir an once aracı elden çıkarmaya bakıyorlar.
  • LPG olayı bir muamma.
  • al satcı degilim
    benzinli otomatik vites aracımı satmayi düşümüyorum alırkende çok yakarsa lpg taktirirm ilerde mantıgıyla almıştım .
    ruhsatımın kaybolması ve muayene yenileme işlemleri geregi lpg taktırma düşüncesi hızlandı kafamda daha önceden araştirdigim kiti gittim taktirdim
    bütün işlemlerinide yaptirdim sızdırmazlıktı vs.

aracım yine satilik kelepir degil degerinden fazlada degil ilanima yazmişim faturaside elimde isteyen alir istemeyen almaz

lpg nin ne zamn takildigi tankin üzerine işleniyor buradanda anlaşilabilir ama şöylede bir durum var tank 10 yılda bir degişmek zorunda yani 10 yıl önce tank +kit taktirmiş biri bugun tanki yeniletmiş kit eski kit olabilir diycem ama buda çok saçma bişey olur . 10 yıllık araç 12 yıllık araçtir gibi .

ama kitten bagimsiz tank degiştirilmiş olabilir buda DEMEK DEGİLDİRKİ LPG YENİ TAKTİRİLMİŞ MANASINA GELMEZ .

lpg nin motora araca zarar verdigi kubul edilirse lpg takilip sökülen araçta var sökülmüş yeni takilmişta olabilir yani hersey iyi bir araştirmaya bakiyor ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracı stop etmeden benzin almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Genelde alsatçıların 500-600 liraya en kötüsünden lpg taktırdığını, sonrada aracın fiyatına 1000-1500 tl eklediğini gördüm. Ben benzinli almayı tercih ettim. Lpg'sini kendim taktırdım.

Lpg kitinin garanti belgesinde montaj tarihi yazar. Onun dışında başka yerde görmedim.

Herkes sizin gibi düşünmüyor. Siz kendiniz montaj işine vakit ayirabilirsiniz. Fakat bu işe zamanı olmayan, konudan anlamayan, sadece lpg li arabam olsun diye düşünen bir sürü insan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Genelde alsatçıların 500-600 liraya en kötüsünden lpg taktırdığını, sonrada aracın fiyatına 1000-1500 tl eklediğini gördüm. Ben benzinli almayı tercih ettim. Lpg'sini kendim taktırdım.

Herkes sizin gibi düşünmüyor. Siz kendiniz montaj işine vakit ayirabilirsiniz. Fakat bu işe zamanı olmayan, konudan anlamayan, sadece lpg li arabam olsun diye düşünen bir sürü insan var.

Ben tercihimi ve icraatımı söyledim. Düşünüyorum demedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Onların bir kısmı lpgyi yeni taktıranlar değil, ruhsata yeni işletenler.

İşletmek için vizeyi bekliyorlar, bu arada arabayı satmaya karar verince de işletiyorlar...

Cevap bu. En azından %60-70 gibi bir rakam için.

Alım satım yapan adamın sattığı araba kabak gibi sırıtıyor zaten ne olursa olun uzak durmak lazım.
  • Şimdiki aracım lpgli ancak bir sonraki dizel olacak inşallah zira bıktım benzin tüp benzin tüp benzin bir de işten anlamayan ustalardan bıktım benzinli araç alıp da lpg taktırıp bir de buna uğraşmak yok ayara gel 1000 km sonra yok filtreyi temizle yok enjektöre bakım yok hortum uzun olmuş kısalttır yok katkılı lpg tıkıyor yok 2.50 olmuş zaten lpg yok benzine geçerken tekliyor gazı hemen yemiyor bla bla bla.Al dizeli bin ne uğraşıyoz osurukla.
  • quote:

quote:

quote:

Ne kadar agresif bir millet olduk.

• LPG montajı kim ne derse desin aracın orjinalliğini bozuyor,sağına soluna delik açılıyor, ayrıca LPG montajı iyi bir şey olsa fabrikadan LPG kitli indirirler değilmi? AVM'ler bile almıyor kapalı otoparklarına bu araçları..
    Sonuç olarak LPG'ye karşıyım, sunduğu fiyat avantajından olmaya değer ama LPG'li araç kullanmam.
  • bende araç bakarken eğer lpgli araç emsallerinden pahalıysa incelemiyorum bile.LPGli aracın daha ucuza satılması taraftarıyım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ne kadar agresif bir millet olduk.

Ne alaka ?

• Boyle bir konu daha Oncede vardi galiba

• lpg montajda lpg kiti kadar takan usta da çok önemli o yüzden benzinli alıp bildiğin iyi bir ustaya taktırmak en iyisi
  • Ben yakin zaman da benzinli bir suv sattim. Oradan edindigim deneyimimi anlatayim. Ben o araca lpg takmadim. Benzini bana dokunmuyordu. Satisa koydum. Herkes lpg si de olsa keske diyor. Lpg fiyati kadar indirim yapiyorum, adamlar istemiyor ugrasamam isletmesi vs ile, hazir lpg ile kullanilmis olani daha isime gelir diyor. Bir de yeni takilmis lpg nin su avantaji oluyor. Herkes biliyor ki lpg motoru yiyor, omrunu azaltiyor. Eskiden lpg li ise benim elimde patlayacak bu arac diye bakiyorlar.
  • benim aracım da lpgli... hepimizin bildiği gibi dünyada eşi benzeri olmayan akaryakıt fiyatlarımız var.. neyse şimdi gelelim esas konuya.. bir araca lpg takılacaksa o lpg seti araç ile en iyi uyumu sağlayan bir set olmalıdır.. örnek olarak ben volvo 850 aracıma prins markasının buhar sıralı setini ve ilave olarak valvecare adı verilen bir sistemi taktırdım.. lpg kitine ilave olarak fazladan 500 tl ödedim.. şimdi bazıları inanmayacak ve o kadar para verilir mi diyecektir... ama bunun sonucunfa aracım performansı benzinden bile iyi olan, çevreyi daha az kirleten ve de araçta hiçbr arıza lambası yakmayan bakımları haricinde lpg servisine gitmeyen bir hale gelmiştir.. seti taktıralı 10 bin km oldu.. ve aracı sürekli gözlemliyorum en ufak bir anormallik yok.. bence sorun insanların lpg seti taktırırken iyi araştırmaması ve araçla uyumsuz kit taktırması ve sorun yaşamasından kaynaklanmakta..

sete verdiğim para 3000 tl.. ben karşılığını fazlası ile aldığımı düşünüyorm.. içinizde çok pahalı diyenler olacaktır eminim.. ama aracı ve performansını görmenizi isterdim.

• Çoğu da yalan söylüyor.Daha yeni takıldı falan hikaye.Piyasa acayip bozuk ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.