Selamun aleykum. Aracım 1996 Opel omega 2.0 CD otomatik vites arkadaşlar. Araçta benzinle ilgili bi sorunum yok. Ama lpg de sıkıntı var. Lpg ye geçiyor ama yolda giderken , rölantide çalışırken, ışıklarda beklerken zamanları hiç belli olmamakla birlikte gün içinde bir çok defa stop ediyor. Elektrik var stop ettiğinde radyo. Fln çalışmaya devam ediyor. Boğaz kelebeği temizlendi. Lpg beyin değişti filtre değişti valf yapıldı gaz ayarı yapıldı hiç bi şekilde düzelmiyor. Hiç bir ustada sorunumu çözemedi. Usta demeye bin şahit zaten. Bilgisayara bağlayıp bakmayı biliyorlar anca bilgisayar ustaları. Emme manifoldu kontrol edildi kacak yok. Kalacaz nasıl bulacaz bu sorunu. Sollamaya çıkıyorum tam yolun ortasında pat stop ediyo bi gün bi arabanın altına girecem en son o olacak. Başına gelen varmı daha önce? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LPGDE STOP ETME SORUNU
-
-
Enjektorlere bakin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Enjektor degistirin arizalanmis.
Aynen regülatör değişmiş hocam yazılım arızası yoksa enjektör net.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Malesef enjektörce sağlam cıktı.
Bostaki devrini az yukseltsinler
rölantiyi yükselt
-
Sat kurtul
-
Denendi malesef
Şuan servisteyim usta tamamen yazılımsal diyor. Bi yazılım atmış rölanti dalgalanması şuan düzeldi aracı deniyorum stop etmiyor ama ne zaman edeceği belli olmadığı için net bisey soylemiyorum deniyoruz bakalim
hocam benim araçta ta bu durum vardı, motor bir yerden hava alıyor bunu kapatmak gerekiyor. boğaz kelebeği olabilir, egzos manifoltu olabilir ki bunlara baktırmıssınız. Birde şu durum var, motora gaz girişlerini bazı ustalar kolay olsun diye motora biraz uzak yerden delip yapiyor. bu da araçta çekiş ve rölanti düşmesi yaşatabiliyor.
-
Valla hocam gostermedigim usta kalmadı. En son şuan geldiğim yer de kontrol etti enjektörler manifold vs herşey normal hiçbir sorun yok diyor. Yazılımsal oldugunu soyledi. Yazilim atmis suan rolanti dalgalanmasi gitti. Araci hemen hemen 1 saattir deniyorum stop etmeyle karşılaşmadım. Stop etmenin zamanı belli olmadığı için net bisey diyemiyorum henüz deneme asamasindayım. Ama rölanti sorunu gitmiş. Ayrıca hava akismetresinide temizlediğini söyledi. Inşallah sorun çıkmaz tekrar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charismaw06 -- 19 Mart 2021; 13:27:12 >
Malesef sorun hala devam ediyor ve kimse ne olduğunu bulamiyor
Hocam oksijen sensörünü temizletin. Eğer kolay yerdeyse. Bazen ondanda yapabiliyor. -
O da bugün temizlendi yine aynı malesef.
Arkadaşlar bugün herzaman gittiğim ustadan farklı bi ustaya götürdüm aracı.
Tüm parçaları kontrol etti , parçalarla ilgili bi sıkıntı yok.
Farklı bi beyin taktı arabaya. O beyinde hiç bi sıkıntı olmadı yaklaşık 45 dk rölantide bekledik stop etmedi. Normalde 10 dakikada hiç etmese 5 kez stop eder belki daha fazla.
Ustanın kendi taktiği beynin içindeki yazılımı kopyalayıp benim beyine yükledi. Sonra tekrar benim beyni taktı. Araç cihaza bağlı şekilde yola çıktık yolda giderkende gaz ayarı yaptı. Maşallah şuana kadar yaklaşık 7 saattir deniyorum aracı. Ortalama 150 km yol yaptım.Normalde gitmeyi bırak rölantide bile duramazken gidip gelmediği yer kalmadı. Hem cevreyoluna çıkıp bastım, hem trafiğin en işlek olduğu yerlere girdim Hiç stop etmedi . Insallahta etmez arıza çözülmüştür diye umuyorum . Bu da olmazsa tesisatın yenilenmesi gerekiyor ama bence bi daha stop etmez dedi. Şuana kadar memnunum yakıt tasarrufuda düzeldi şükür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı işlemi e46 318ci aracta denedik aynı şekil onun beynini ona kopyaladım muhabbeti oldu filtrede değişti bir iki gün sonra sorun devam etti ben sorunu tekrar yaşayacağınızı düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 20 Mart 2021; 22:5:10 >
Inşallah yaşamam hocam. Peki ne yaptınız duzelttinizmi sorunu hala devam ediyormu? Duzelttiyseniz çözümünüz ne oldu acaba ?
Biz aracı aldığımız kişiye geri sattık onlar ne yaptı bilmiyorum, megane 2 aracimizdada aynı problem vardı ondada sorunu bulamamıştık, 2 kere lpg'li aracımız oldu ikisindede aynı problem vardı bu sorunu çok yaşayan insam var en sonunda nasıl çözüyorlar bende merak ediyorum
Anladım hocam. Bugünü sorunsuz bitirdik bakalım önümüzdeki günlerde tekrar sorun yasayacakmiyim deneyerek göreceğiz. Inşallah yaşamam çok sinir bozucu bir durum arabadan soğudum binmek içimden gelmiyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- jeep renegade 1.6 multijet limited yorumlar
- 1.0 ecoboost kronik sorunlar
- egea otomatik şanzıman nasıl
- nissan pulsar kronik sorunlar
- alfa romeo direksiyon
- bayiden sıfır araba fiyatları
- togg satış rakamları
- byd han
- 35 tfsi ne demek
- golf 7.5 ne zaman çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X