Şimdi Ara

Lübnan'da patlayan çağrı cihazları Türkiye'de de satılıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsrail tarafından Lübnan'da gerçekleştirilen çağrı cihazı saldırısında, şimdiye kadar 8 kişi öldü ve 3 bine yakın kişi yaralandı. Yaralananlar arasında İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu bildirildi.

Patlayan çağrı cihazlarının menşei ne?

Konuyla ilgili sosyal medyaya yansıyan ve Hizbullah mensuplarının kullandığı iddia edilen 2 modelin ismi öne çıktı. Bu cihazlardan biri ABD, diğeri ise Tayvan menşeli şirketler tarafından üretilmiş ürünler.

Ayrıca Bkz.Uzaktan iletişim cihazları patlatılabilir mi? Lübnan’da görülmemiş siber saldırı, binlerce kişi yaralandı

Cihazlardan biri, ABD menşeili ve 1900'lerin başından bu yana telefon ve diğer iletişim cihazlarını üreten Motorola'ya ait. Saldırıda patlayan cihazların Motorola'ya bağlı Teletrim marka olduğu paylaşılmasına karşın bu görsellerin sağlam cihazlara ait olduğu fark edildi. Bu modeller, Türkiye'de de online satış sitelerinde satılıyor.

Sosyal medyada paylaşılan son cihaz ise Tayvan menşeli Apollo Gold şirketi tarafından üretilen ve Hong Kong menşeli "Apollo Systems HK" şirketi tarafından satılan "Gold Apollo Rugged Pager AR924" model ürün. Paylaşımlarda parçalanmış ancak model bilgileri okunabilen Apollo marka çağrı cihazlarının görselleri yer aldı.

Apollo Systems HK, resmi internet sitesinde, dijitalleşen sağlık sektörü ve bakım tesislerinde olmak üzere dünya çapında birçok sektöre çağrı cihazı ve iletişim sistemleri sağladığını belirtiyor. Şirket ayrıca, sağlık çalışanları, müşteriler ve yöneticilere uluslararası alanda güvenilir iletişim, sistem tasarımı ve ağ destekli çözümler sunduğunu bildiriyor.

Öte yandan söz konusu şirketler, bu cihazlarının satışını cep telefonları ve internetin yaygınlaşması nedeniyle uzun süre önce durdurdu. Buna karşın bu modellerin online satış sitelerinde ikinci el satışları devam ediyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/dunya/hizbullah-mensuplari-uzerinde-patlatilan-cagri-cihazlari-mercek-altinda/3332973

• Mossat üretim aşamasında işin içine girmiş, cihazlara 2 ile 5 gr arasında patlayıcı madde konulmuş. Dikkat ederseniz videolardaki patlamalara batarya olmadığı besbelli. Bataryalar bu şekilde patlmaz yanar ve patlama bu kadar büyük olmaz. Videolara cihazlar c4 gibi patlıyor.

Olayın tam açıklaması, Hizbullah dah güvenli olması için cep tel kullanılmasını yasaklamış üst düzey ve güvenilir adamlarına haberleşme için çağrı cihazı almya karar vermiş. Bu gixli bilgi ile İran üzerinden Tayvan da bir üreticiye 5000 adet sipariş veriliyor, ama bunun hizbullha verileceği gizli tutuluyor. Ancak mossada içerdeki ajanlar veslisiyle bunu öğreniyor ve operasyona başlıyor. Bu cihazlara üretim aşamasında patlayıcı ve tetikleyici donanımlar işave ediliyor. Gramaj düşük olduğu için bu gizlenebiliyor. Daha sonra bunların dağıtıldığından emin oluyor, belirlediği en uygun zamandada çağrı sinyali göndererek bu olay gerçekleşiyor.

Aslında olay teknolojik bir devrim yada olay değil bu ksıkm çok basit, zor ve şaşırtıcı kısmı istihbarat kısmı.

Biryerde okudum, bu cihazlar ta Şubat ayında verilmiş hizbullaha. O zamandan beri planlanmış. Şahsi fikrim dünya bndan sonra farklı yere gider, bizim de bundan sonra hatta geriye dönük alınan ithal teknolojik ürünlerde inceleme yapılabilir. Kimse kimseye güvenemez. Bu işin minicik bir patlayıcımı yoksa üretilen pilletin içine patlayan bir şeymi yapıldı belirsiz. Eğer batarya içine patlayıcı konulabiliyorsa bundan sonra üretilen bataryalı herşey patlayabilir çok acayip bir yere gidyoruz.
  • "Zero Days" isimli belgeseli mutlaka izleyin. İran nükleer santrifüj lerinin nasıl patlatıldığını anlatıyor. Bu belgeseli izledikten sonra teknolojiye bakış açınız inanılmaz değişecek.

• Zaten bu telefon fiyatları ile çağrı cihazına geri döneceğiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peki nasıl patladılar? pillerini kısa devre yaptırarak mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Çok güzel bir soru ben de bunu merak ediyorum. Keşke biraz detay verseymiş haberi yazan arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman ayarlı ise Acil Servislerde deşifre olabilirler, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı koordineli çalışmalı (diyeceğim de nereye diyorum acaba)

• Biryerde okudum, bu cihazlar ta Şubat ayında verilmiş hizbullaha. O zamandan beri planlanmış. Şahsi fikrim dünya bndan sonra farklı yere gider, bizim de bundan sonra hatta geriye dönük alınan ithal teknolojik ürünlerde inceleme yapılabilir. Kimse kimseye güvenemez. Bu işin minicik bir patlayıcımı yoksa üretilen pilletin içine patlayan bir şeymi yapıldı belirsiz. Eğer batarya içine patlayıcı konulabiliyorsa bundan sonra üretilen bataryalı herşey patlayabilir çok acayip bir yere gidyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç gerek yok. zaten israil türkiye arası limoni her an patlama riski var..

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Mossat üretim aşamasında işin içine girmiş, cihazlara 2 ile 5 gr arasında patlayıcı madde konulmuş. Dikkat ederseniz videolardaki patlamalara batarya olmadığı besbelli. Bataryalar bu şekilde patlmaz yanar ve patlama bu kadar büyük olmaz. Videolara cihazlar c4 gibi patlıyor.

Olayın tam açıklaması, Hizbullah dah güvenli olması için cep tel kullanılmasını yasaklamış üst düzey ve güvenilir adamlarına haberleşme için çağrı cihazı almya karar vermiş. Bu gixli bilgi ile İran üzerinden Tayvan da bir üreticiye 5000 adet sipariş veriliyor, ama bunun hizbullha verileceği gizli tutuluyor. Ancak mossada içerdeki ajanlar veslisiyle bunu öğreniyor ve operasyona başlıyor. Bu cihazlara üretim aşamasında patlayıcı ve tetikleyici donanımlar işave ediliyor. Gramaj düşük olduğu için bu gizlenebiliyor. Daha sonra bunların dağıtıldığından emin oluyor, belirlediği en uygun zamandada çağrı sinyali göndererek bu olay gerçekleşiyor.

Aslında olay teknolojik bir devrim yada olay değil bu ksıkm çok basit, zor ve şaşırtıcı kısmı istihbarat kısmı.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    rahatladım. en azından bizim telefonlar böyle patlamasın. dediğiniz gibi pil yanar benim bildiğim. bunlar infilak ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar haber okudum, tv izledim ama hiç kimse de elektrikli arabalardan bahsetmedi ilginç doğrusu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Transformers filminde sıradan teknolojik cihazlara bir çeşit sinyal göndererek decepticon yapıyorlardı...

• Cihaz kalem pille çalışıyor.Batarya patlaması değil. Bakşa yöntemle yapılmış twitter da yazılıyor.Gene de şeytanın aklına gelmez.

• iclerine bomba koyulmus patlayan alet degill

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

O kadar değil hocam

• Kimlerin kullanılacağı bilinen bir ürünün içerisine patlayıcı yerleştirilip öyle üretiliyorsa ve sen devlet olarak buna bile bile izin vermişken hala "büyük Çin benim" iddiası yürütemezsin :)

Devlet olma refleksini yitirmişsin Ukrayna gibi taşeronluk yapıyorsun şu anda :)

Hong Kong gibi kuyruğunu kıvırıp Çin'in altına gireceksin belli oldu

Olay hizbullah vs olması değil

Bu kadar az ve spesifik üretilen bir şeye patlayıcı yerleştirilmesine izin vermen

Seni kim devlet yerine koyup kaale alır çevren de

Anca sömürge ülkesi olan filipinlerle taş kağıt makas oynarsın siyaseten

Çin üstüne atladığında gtünü yasladığın abd bile gelmeyecek seni kurtarmaya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 18 Eylül 2024; 12:35:44 >
  • Üretim aşamasında nasıl bomba koyuluyor onu merak ediyorum, o zaman şirkette işin içinde, şirket açıklama yapıyor bunlar adımızı kullanıp üretim yapan Avrupalı bir firmaya ait diyor, acayip bir istihbarat ve şirketler ile anlaşma söz konusu, belkide şirket yöneticileri böyle bir siparis aldık deyip İsrail'i uyardılar, detayını merak ediyorum

• Herkesi şaşırtan olaydan sonra üretici firmaya da ulaşılmış, Lübnan'daki cihazlar ilk haberlere göre Tayvan'lı firmanın üretimi değil Avrupa'da lisanslı üretim yapan BAC isimli bir üreticinin ürünleriymiş, esasında bu tip bir olay her zamanki gibi adı büyük kendisi küçük örgütçüklerin ne denli saçma yönetildiklerini gösteriyor, sadece bir yerde bir kişide olsa patlama olsa mantıkla izah edilir bir hata fakat bu olay bambaşka bir seviye, artık komplo teorilerine de kulak asılmasının en azından bir fikir olarak kaale alınmasının gerektiğini gösteren bir durum yaşanmış oldu.

Türkiye'de de satılıyor olması bir anlam ifade etmiyor bu cihazlar gerçek anlamda en azından ülkemiz için hayatın içinde bir yer olmayan cihazlar diyebiliriz, insanlık uzun bir süredir akıllı telefonlara bağlanmış kobay olarak hayatını sürdürüyor. :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 18 Eylül 2024; 13:22:58 >

• Önce lion pilleri test edin anı kısa devrede patlıyordu yangın çıkarıyormu çıkarıyorsa yazılım ile cep telefonlarında da kısa devre ile patlatılması mümkündür; değil ise bu cihazlar bomba uzmanları tarafından incelenmeli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.