Şimdi Ara

Lütfen Konu Ciddi, TOELF (70) veya İELTS ( 6,5 ) almak için Kaç ay/sene çalışmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
5
Favori
6.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu 2 sınav için şiddetli bir hazırlanma sürecine giriyorum ,

Lakin ingilizcem yalnızca test olarak intermediate seviyesinde . listening , speaking , writing olarak elemantary diyebilirim .

önümde ise MAXİMUM 2 yıl zaman dilimim var , 2 yıl içinde günde kaç saatlik bir çalışmayla ( Dizi ve filmleri saatin içine katmadan her gün 2 saat yabancı dizi izleyeceğimi sayarak ) Kitap okuma , makale yazma gibi çalışmalar dahilinde

TOEFL dan 70 üstü

İELTS den 6,5 üstü

alabilmem mümkünmüdür ? Durum gerçekten ciddi , Eğer imkansız bir durum varsa ortada 2 yıl yalnızca kendimi ingilizceye harcamak istemiyorum.

yurt dışına gitme şansım bu 2 yıl içinde sadece 3 ay , Kursa ise gitmekten yana değilim.

yorumlarınız gerçekten değerli , teşekkür ederim .

• Bence mümkün.

Her gün düzenli olursan eğer ki bu en önemli unsur, bir güün hiç bakmayıp ertesi gün 4 saat çalışmak değil, her gün mutlaka bakmak.

Şu yolu izleyerek yapabileceğini düşünüyorum ama belirteyim hemen, bu konuda uzman biri değilim, tamamı ile kişisel görüşüm.

Sırası ile :

Önce şu radyo'yu açarak ve her fırsatta dinleyerek işe başlamalısın.

http://www.lbc.co.uk/

Otobüste, sokakta, oyun oynarken, temizlik yaparken, hep ..

Kağıt üstü seviyeni biraz şekillendirip düzene sokman için :

* Essential grammar in use
    * English grammar in use

Gramer faslı bu kadar, bu iki kitabı bitirmen en fazla 2 ay alır. Bence gramer olayına daha fazla zaman ayırmana şimdilik gerek yok.

Şimdi kullanabileceğin bütün iyi kaynakları değerlendirme vakti. Diğer setler ile vakit kaybetme, zaten dünya kadar kaynak var, her birini araştırıp denemeye kalksan 2 yıl geçer. Vaktini verimli kullan ve kaynaklar ile boğulma.

* Rosetta Stone (1 den başlayığ 5 e kadar düzenli şekilde her gün 30dk bakman yeterli)
    * Effortless English (her gün bir konu, maksimum 40dk alır)
    * Oxford ve penguen'in stage hikaye kitapları var, seviye 1 den başlayarak okumaya başla. Eski kitapçılarda 3 tanesi 10tl, nette'de baya var.
    * Stage kitapları biraz okuduktan sonra odtü'nün reader at work var, onun birinci seviyesini dahil et.
    *http://www.breakingnewsenglish.com/ her gün düzenli olarak haberleri önce level 1 den başlayarak oku.
    * Biraz para harcamak lazım, englishtown var, bu forumda var ve baya konuşuldu, araştır, oraya aylık 49euro ile üye ol bence ve konuşma pratiğini o gün çalıştıkların ile pekiştir.
    * Chuck, lost, shameless gibi dizileri ingilizce altyazı ile izle.

Bu süreçte sakın MÜKEMMELİYETÇİ OLMA, okurken ve dinlerken her bilmediğin kelimenin anlamına bakma, anlamaya çalışma. Bozma konsantrasyonunu ve devam et, zamanla bu kelimeleri cümle içinde kullanımından ne anlama geldiğini çıkartacaksın, en kötü okuduktan sonra bak. Ama lütfen bir kitabı eline al ve dikkatli şekilde, bölmeden oku.

Dinlediğimi anlamıyorum diye umutsuzluğa kapılma, bol bol dinle, yer etsin beyninde. Film ve dizi izlerken, aradan bir cümle çıkartsan anladığın, o senin için kar. Biliyorum çok zevkli bir süreç değil ama eğlenceli kılmaya çalış. Elinin altında dünya kadar kaynak var, tek yapman istikrarlı olmak bence.

Eğer maddi durumun iyiyse tüm imkanları değerlendir, kursa git mesela. Evet baya olumsuz yorum var, şahsen bende haz etmiyorum kurslardan, ama millet olarak bu konuda biraz acımasız olduğumuzu düşünüyorum. O kadar para verince otomatik olarak öğreneceğini sanan çok insan var. Sen kurslara istediğin kadar para öde, bireysel çaba her şeydir! Onların sadece yardımcı unsurlar olduğunu unutmamak lazım. Yani bu bilinç ile kursa gidersen emin ol zararlı çıkmazsın.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guildt50 -- 20 Ekim 2013; 4:42:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalperestink

Bence mümkün.

Her gün düzenli olursan eğer ki bu en önemli unsur, bir güün hiç bakmayıp ertesi gün 4 saat çalışmak değil, her gün mutlaka bakmak.

Şu yolu izleyerek yapabileceğini düşünüyorum ama belirteyim hemen, bu konuda uzman biri değilim, tamamı ile kişisel görüşüm.

Sırası ile :

Önce şu radyo'yu açarak ve her fırsatta dinleyerek işe başlamalısın.

http://www.lbc.co.uk/

Otobüste, sokakta, oyun oynarken, temizlik yaparken, hep ..

Kağıt üstü seviyeni biraz şekillendirip düzene sokman için :

* Essential grammar in use
    * English grammar in use

Gramer faslı bu kadar, bu iki kitabı bitirmen en fazla 2 ay alır. Bence gramer olayına daha fazla zaman ayırmana şimdilik gerek yok.

Şimdi kullanabileceğin bütün iyi kaynakları değerlendirme vakti. Diğer setler ile vakit kaybetme, zaten dünya kadar kaynak var, her birini araştırıp denemeye kalksan 2 yıl geçer. Vaktini verimli kullan ve kaynaklar ile boğulma.

* Rosetta Stone (1 den başlayığ 5 e kadar düzenli şekilde her gün 30dk bakman yeterli)
    * Effortless English (her gün bir konu, maksimum 40dk alır)
    * Oxford ve penguen'in stage hikaye kitapları var, seviye 1 den başlayarak okumaya başla. Eski kitapçılarda 3 tanesi 10tl, nette'de baya var.
    * Stage kitapları biraz okuduktan sonra odtü'nün reader at work var, onun birinci seviyesini dahil et.
    *http://www.breakingnewsenglish.com/ her gün düzenli olarak haberleri önce level 1 den başlayarak oku.
    * Biraz para harcamak lazım, englishtown var, bu forumda var ve baya konuşuldu, araştır, oraya aylık 49euro ile üye ol bence ve konuşma pratiğini o gün çalıştıkların ile pekiştir.
    * Chuck, lost, shameless gibi dizileri ingilizce altyazı ile izle.

Bu süreçte sakın MÜKEMMELİYETÇİ OLMA, okurken ve dinlerken her bilmediğin kelimenin anlamına bakma, anlamaya çalışma. Bozma konsantrasyonunu ve devam et, zamanla bu kelimeleri cümle içinde kullanımından ne anlama geldiğini çıkartacaksın, en kötü okuduktan sonra bak. Ama lütfen bir kitabı eline al ve dikkatli şekilde, bölmeden oku.

Dinlediğimi anlamıyorum diye umutsuzluğa kapılma, bol bol dinle, yer etsin beyninde. Film ve dizi izlerken, aradan bir cümle çıkartsan anladığın, o senin için kar. Biliyorum çok zevkli bir süreç değil ama eğlenceli kılmaya çalış. Elinin altında dünya kadar kaynak var, tek yapman istikrarlı olmak bence.

Eğer maddi durumun iyiyse tüm imkanları değerlendir, kursa git mesela. Evet baya olumsuz yorum var, şahsen bende haz etmiyorum kurslardan, ama millet olarak bu konuda biraz acımasız olduğumuzu düşünüyorum. O kadar para verince otomatik olarak öğreneceğini sanan çok insan var. Sen kurslara istediğin kadar para öde, bireysel çaba her şeydir! Onların sadece yardımcı unsurlar olduğunu unutmamak lazım. Yani bu bilinç ile kursa gidersen emin ol zararlı çıkmazsın.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.

Değerli Dostum , Yazın için teşekkür ederim.

Okurken yapabileceğime gerçekten inandım , içimde kaç gündür bir karamsarlık vardı çünkü , imkansız diyen çevremdeki insanlardan dolayı ...

Sırasıyla yazdıklarını not tuttum , Çalışmayı düzenli ve istikrarlı olarak adım adım izleyeceğim , Umarım sonucunu hak ederek alırım .

Kurs konusunda haklısın, çalışmalarımın sanırım son çeyreğinde yeterli düzeye geldiğimde kursa gidip faydalanmam yararıma olacaktır.

• Eğer ingilizcen şuan sıfır seviyesinde değilse bence günde 30dk yabancı dizi ve yaklasık 30dk -- 1 saat düzenli çalışma ile gelinebilir. Yazın bu saatleri arttırırsın
  • Hocam o dediğiniz stage kitaplardan bende bi tane var lisede oxford ing. kitabı almıştık yanında vermişlerdi "Duke's Son" Sharlock Holmes'ün bi hikayesi
    okudum çok faydası oldu.Stage 1 bu arada.Yani bi çok kelime ezberledim ve kalıcıda oldu.
    O seriyi nerden bulabilrim nette bulamadım mesala bildiğiniz bi yer var mı satan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: desman

Hocam o dediğiniz stage kitaplardan bende bi tane var lisede oxford ing. kitabı almıştık yanında vermişlerdi "Duke's Son" Sharlock Holmes'ün bi hikayesi
    okudum çok faydası oldu.Stage 1 bu arada.Yani bi çok kelime ezberledim ve kalıcıda oldu.
    O seriyi nerden bulabilrim nette bulamadım mesala bildiğiniz bi yer var mı satan?

Evet bende de mevcut o kitap.

Merkezi yerlerdeki eski kitapcilardan bulabilirsin.

Ankara icin olgunlar sokak. Diger sehirleri bilmiyorum.
  • Arkadaşlar merhaba..

Avustralya'ya iş için gitmeyi düşünüyorum. 1 senelik mimarım.Hızlı bir şekilde para kazanmak ve ufkumu biraz daha genişletmek için yurtdışı fikri aklımda oldukça yer etti. Avustralya'da çalışmak için İELTS'i geçmem gerekiyor. Lakin ben bir düz lise mezunuyum. İngilizce konusunda elementary seviyesindeyim. Okuduğumu az çok anlayabiliyorum. Kelime haznesi olarak fena degilim. İngilizceyi hep sevmişimdir ama bir türlü geliştirme imkanım olmadı. Şimdi geliştirmek zorundayım. İELTS i geçecek kadar bilsem kafi.
    @hayalperestink arkadaşım çok güzek yazmıs.Aklımın bir köşesinde bunlar duruyor. Tabi ki bu iş çalışmaktan geçiyor. Lakin bunun için benim fazla bir vaktim yok. 15 gün sonra askere gideceğim. Çoğu kişi askerde çok boş vaktin olacak yanında kitap götür okursun demişti. Bende bu söylem dogrultusunda acaba ingilizce çalışabilir miyim diye düşündüm. Sesli olarak dinleme vs bunları yapamam belki ama grammer kısmını halledebilrim diye düşünüyorum. Hikaye kitaplarını devirebilrim mesela. Kelime haznemi genişletebilirim diye düşündüm. İELTS ten 6.5 almam yetiyor. Sizce bunu başarabilir miyim ? Askerdeyken ve veya geldikten sonra neler yapmalıyım ?

Cevaplarınız için simdiden tesekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IELTS 6.5 almak zor mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam o dediğiniz stage kitaplardan bende bi tane var lisede oxford ing. kitabı almıştık yanında vermişlerdi "Duke's Son" Sharlock Holmes'ün bi hikayesi

quote:

quote:

istanbulda da KAdıkoy de bulunur. İskelenin oralarda.

• bence british council tarafıdan önerilen online eğtim seti ve bu setin üzerniden geçen derslerle 1 ay gibi bir sürede istediğin sonuca ulaşabilirsin.
    www.hedefielts.com a bir bakarmısının.Başarı için her detay düşünülmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedefielts.com -- 22 Ekim 2013; 13:29:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loopusait

Arkadaşlar merhaba..

Avustralya'ya iş için gitmeyi düşünüyorum. 1 senelik mimarım.Hızlı bir şekilde para kazanmak ve ufkumu biraz daha genişletmek için yurtdışı fikri aklımda oldukça yer etti. Avustralya'da çalışmak için İELTS'i geçmem gerekiyor. Lakin ben bir düz lise mezunuyum. İngilizce konusunda elementary seviyesindeyim. Okuduğumu az çok anlayabiliyorum. Kelime haznesi olarak fena degilim. İngilizceyi hep sevmişimdir ama bir türlü geliştirme imkanım olmadı. Şimdi geliştirmek zorundayım. İELTS i geçecek kadar bilsem kafi.
    @hayalperestink arkadaşım çok güzek yazmıs.Aklımın bir köşesinde bunlar duruyor. Tabi ki bu iş çalışmaktan geçiyor. Lakin bunun için benim fazla bir vaktim yok. 15 gün sonra askere gideceğim. Çoğu kişi askerde çok boş vaktin olacak yanında kitap götür okursun demişti. Bende bu söylem dogrultusunda acaba ingilizce çalışabilir miyim diye düşündüm. Sesli olarak dinleme vs bunları yapamam belki ama grammer kısmını halledebilrim diye düşünüyorum. Hikaye kitaplarını devirebilrim mesela. Kelime haznemi genişletebilirim diye düşündüm. İELTS ten 6.5 almam yetiyor. Sizce bunu başarabilir miyim ? Askerdeyken ve veya geldikten sonra neler yapmalıyım ?

Cevaplarınız için simdiden tesekkürler.

Arkadaşım yurtdışına kısa süreli çalışmak ve dilini geliştirmek için gidebilirsin. Hem de ücretsiz ve farklı ülkelere.

Ayrıntı için linki incelemelisin... @loopusait

http://forum.donanimhaber.com/m_72286540/f_//tm.htm#72286540

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombimsi -- 1 Kasım 2013; 1:25:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.