Şimdi Ara

lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabayı çalıştırdığım anda arabanın arka alt kısmından sesi hiç kesilmeyen bir şey düşük sesle sürekli ötüyor bir vızıltı şeklinde.Benzinde çalıştırdım,gazda çalıştırdım,el frenini çektim herşeyi denedim fakat araba hareket halinde dururken sürekli arka alt kısmından bir ses geliyor...Sizce nedeni ne olabilir.

• bilen kimse yokmu?
  • Arka ve alttansa ses. Egzos delinmiş olabilir.

Şu kelimenin doğru yazılışını bir türlü öğrenemedim ya...
  • doğru yazılışı egzost dur ve ses büyük bir ihtimal ondan geliyordur yani bedava bile kontrol eder bir egzostcu gidersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah-58 -- 19 Ağustos 2010; 3:37:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah-58

doğru yazılışı egzost dur ve ses büyük bir ihtimal ondan geliyordur yani bedava bile kontrol eder bir egzostcu gidersen

Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazılışı “egzoz” olan sözcük en yanlış kullanılan kelimelerin başında geliyor.

İngilizce “exhaust”tan gelen batı kökenli sözcüğün sanayi sitelerindeki tabelalarda en az 15 farklı şu yazılışları bulunuyor:

“Egzos, egsoz, egsos, ekzoz, ekzos, eksoz, eksos, egzozt, egzost, egsozt, egsost, ekzost, eksozt, eksost, eksöz.”

TDK, 15 farklı yazımı olan kelime için son noktayı koydu: 'EGZOZ' yazılacak;

yani artık bu kelimenin doğrusu EGZOZ

Kaynak: TDK

• quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Orijinalden alıntı: emrah-58

doğru yazılışı egzost dur ve ses büyük bir ihtimal ondan geliyordur yani bedava bile kontrol eder bir egzostcu gidersen

Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazılışı “egzoz” olan sözcük en yanlış kullanılan kelimelerin başında geliyor.

İngilizce “exhaust”tan gelen batı kökenli sözcüğün sanayi sitelerindeki tabelalarda en az 15 farklı şu yazılışları bulunuyor:

“Egzos, egsoz, egsos, ekzoz, ekzos, eksoz, eksos, egzozt, egzost, egsozt, egsost, ekzost, eksozt, eksost, eksöz.”

TDK, 15 farklı yazımı olan kelime için son noktayı koydu: 'EGZOZ' yazılacak;

yani artık bu kelimenin doğrusu EGZOZ

Kaynak: TDK

Oh çok şükür ya. Klavyenize sağlık hocam

• bizim sorun tdk yamı takıldı ne:)))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.