Şimdi Ara

Lütfen Yardım Edin Tp-Link Kablosuz Modemi AccesPoint Olarak kullanabilir miyim Bi girin 1 dk bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar Merhaba biz apartmanda 3 daire (tek kişiden ) yalın adsl e geçtik . Beraberinde bize TP-Link Kablosuz Modem verdiler. Kablosuz modemin modeli aklımda değil amcamlarda.. Antensiz 4 portlu, . Bir de bizde ZyXel P-660W-Tx kablosuz modem var.

Sorum şu arkadaşlar.

Tplink amcamlarda kalcak (bi kat aşağı) ben kablo ile zyxel e bağlayabilir miyim. Yani iki kablosuz modemi birbirine bağlamak. Arkdaşlar bu iş nasıl olacak Ethernet kablosuyla falan bağlanır mı ? Nasıl yapıcaz. Diğer daire iki kat yukarımızda nasıl bi sistem döşicez şimdi arkdaşlar şu iki modemle bi yardım edin acil .

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst96 -- 23 Haziran 2012; 15:43:57 >

• Arkadaşlar Cevap verecek olan yokmu bu arda tp lin TD854W
  • modemler arası ethernet kablo çekersen olur.
    Kablo çekebilirim dersen yazayım nasıl yapacağını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamdır beyler hallettim mükemmel oldu . şu anda zyxelden yazıyorum. Bu konu hakkında sıkıntısı olan bana ulaşsın o kadar yöntem denedim ve araştırdım ki biliyorum artık her şeyini :) sağlıcakla kalın .. Valla forumdaki cevabı beklesek ohooo ... @utkanizmit cevabın için sağol en sonunda hallettim kobloyla. Ama yinede bişi sorayım kablosuz da yapabilecek miyiz bu işi ?
  • Nasıl yaptığıma gelirsek ;

öncelikle modemin arayuz ekranında sol da bulunan ağ menüsünün altındaki yerel alan ağına gelip tekrarlayıcı yapacağınız modemin ip adresinden boş bir ip vererek ZyXEL modeminizin ip adressini değiştiriniz sonra yine aynı menüde DHCP kısmına gelerek DHCP sunucusunu devre dışı bırakınıp kaydediniz sonra modemin kablosuz ağ ayarlarını kendinize göre ayarlayınız bu işlemler bittikten sonra modeme telnet aracılığı ile bağlanınız bilgisayarınızdan başlat çalıştır yapıp oraya cmd yazarak enter'a basınız karşınıza çıkan siyah dos ekranına telnet 192.168.1.1 ( modeme hangi ip verdiyseniz o ip yazın) sonra enter yapıp modemin erişim şifresini giriniz karşınıza eğer menüler geliyorsa menü 1 girerek bridge yes yapıp entera basıp kaydedip menü 99 la çıkış yapınız eğer menüler gelmiyor direk komut yazma satırı geliyorsa aşağıdaki komutları yazıp kaydediniz.
    Sys general load
    Sys general bridge on
    Sys general save

Modem ile ZyXEL arasına mutlaka ethernet kablosunu çekmenizi gerekmekte dir.

• Kablosuz biraz zor farklı markalar sorun oluyor

• Teşekkürler yine de analatabilir misin acaba en azından denemiş olurum modemlerin marka ve modelleri var zaten sen ne yapmam gerektiğini anlatsan ben yola çıkarak yaparım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada her iki modemdede wds desteği varmı ?

• Bunu nerden anlıcam konu mesajında modeller ve markalar yazıyor ??
  • arayüzlere gir bi bak bakalım wds diye bir bölüm varmı.
    varsa her iki cihazdanda tarama yapıp diğer cihazın yayınını bulacaksın
    yada cihazların karşılıklı mac adreslerini gireceksin.
    cihazlar aynı wifi kanalında olucak ve ayrıca aynı wep şifreleme kullanılacak.
  • zyxel de wds varmış :http://www.r10.net/alisveris-bolumu/790074-zyxel-p660w-tx-kablosuz-modem-35-tl-ilk-gelen-alir.html

tplinkde de var nette özelliklerinde öyle yazıyor ama ben bi türlü arayüzde bulamadım arayüzü çok karışık airties gibi falan değil "Yönlendirme" menüsü falan var türkçe olarak bu özelliği menüye koymuş olabilirler mi ne biliyim ya da hangi menünün alt menüsüdür bu
  • MBSSID diye bi özellik var araştırdım bi forumda

MBSSID:
    Bu bölümü birden fazla kablosuz ağ kurmak için kullanıyoruz. DİYOR ?
  • daha sonra söyle bir menü var arayüzünde

Kablosuz Erişim Kontrolü

Eğer 'İzinli Liste'yi seçerseniz sadece Erişim Kontrol Listesinde girilmiş olan MAC adreslerine sahip istemciler cihazınıza bağlanacaktır. Eğer 'Yasaklı Liste'yi seçerseniz sadece Erişim Kontrol Listesinde girilmiş olan MAC adreslerine sahip istemcilerin cihaza bağlanmasını engellemiş olursunuz

Birde şu var;

RIP Ayarı

Eğer bu cihazı diğer Routing Information Protokol kullanan cihazlarla görüşmek üzere RIP özelliği etkin bir Router olarak kullanmak istiyorsanız RIP özelliğini açınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst96 -- 26 Haziran 2012; 18:32:08 >
  • Yukarıı
  • Aynı SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN ÇOK GÜZEL ANLATIM

http://sorunu.wordpress.com/2012/07/23/zyxel-p-660w-tx-ve-tp-link-td854w-modemleri-birbirine-baglamak-resimli-anlatim/

h tt p://sorunu.wordpress. com/2012/07/23/zyxel-p-660w-tx-ve-tp-link-td854w-modemleri-birbirine-baglamak-resimli-anlatim/ <= Yukardaki link gözükmyrsa bu linkteki boşlukları silin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.