DEĞERLİ ARKADAŞLAR, 2005 MODEL AVENSİS OTOMOBİLİME 10 GÜN ÖNCE ATİKER SIRALI SİSTEM TAKTIRDIM. TALİHSİZ OLARAK TAKTIRDIĞIMIN ERTESİ GÜNÜ YOLA ÇIKTIM. ANCAK USTAM ( GERÇEKTEN İYİ USTADIR) KÜÇÜK Bİ DALGINLIKLA HORTUMU SIKMAYI UNUTMUŞ VE YOLDA GAZA GİDEN HORTUMDAN SU ATMASI SONUCU ARABA HARARET YAPTI. NEYSE CONTA YAKTI VE DEĞİŞTİRDİM. ANCAK ŞU AN ARABANMDA Bİ ROLANTİ SORUNU OLUŞTU. ROLANTİ ARAÇ ISINDIKTAN SONRA GAZA BASMADAN İNİŞ ÇIKIŞ YAPIYO HEMDE EPEYCE. USTAM SAĞOLSUN BU HATANIN KENDİNDEN KAYNAKLANDIĞINI VE ARAÇ NORMALE DÖNENE KADAR NE GEREKİRSE YAPACAĞINI SÖYLEDİ. SONUÇTA ODA İSTEMEZDİ BU DURUMU. NEYSE GAZIN ECUSUNU DEĞİŞTİRDİ. GAZ KELBEĞİNİ ÇIKARIM TEMİZLEDİ. MEMELERİ V.S DEĞİŞTİRDİ. DÜN GECE Bİ SORUN KALMAMIŞTI ANCAK BU SANAH TEKRAR AYNI SORUNLA KARŞILAŞTIM. BİRDE ARAÇ KLİMASI VE YA FARLARI AÇIKKEN ROLANTİ YÜKSELİYO AMA SANIRM BU NORMAL DURUMMUŞ BU ARABALARDA. AYRICA KLİMA HER AÇILDIĞINDA ARABANIN FANIDA DEVREYE GİRİYO. SANKİ KLİMA ELEKTRİKLİ GİBİ ( BİLMİYORUM BELKİDE ELEKTRİKLİDİR) BAŞKA Bİ KLİMA MOTORU VE FANI GÖREMEDİM ARABADA ÇÜNKÜ. HERNEYSE KONUYU DAĞITMAYIM. BU PROBLEMİ NASIL GİDEREBİLİRİM. NERDEN YAPAR BÖLE Bİ PROBLEMİ. BANA YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. SAĞLICAKLA KALIN
BU ARADA ROLANTİ İNİŞ ÇIKIŞINI SADECE GAZDA DEĞİL BENZİNDEDE YAPIYOR. ANCAK GAZ TAKILMADAN ÖNCE YADA CONTA YAKMADAN ÖNCE BÖYLE Bİ PROBLEM YOKTU SADECE ÇOK FARK EDİLMEYECEK KADAR ROLANTİ DÜZENSİZLİĞİ VARDI.
öncelikle geçmiş olsun,bence conta yakmasıyla alakalı diil,aynı sorunu bende yaşamıştım,citröen aracıma lpg taktırdım ve bu bahsettiğin problemlemi yaşadım,herşeyi yaptırdım,kazkelebeği temizliği enjektör temizliği carbon clean ama hiç bir zaman tam düzelmedi,en sonunda sorun iyice abarttı stop etmeye başladı rolanti çıkmaktan çok düşmeye başladı,en son oksijen sensörünü değiştirdim ve mutlu sooon...sonuçta araç benzinle çalışmaya alıştığından,sensörler ecu ya farklı değerler gönderiyor hava yakıt karışımı konusunda.istersen bir oksijen sensörünü(lamda)bi temizlettir yada bazı yereler değiştirip bakıyorlar düzelmezse parça parası almıyor...
emme manifold contaları kavlandığından oradan hava alıyor o yüzden rölanti tutumuyor,o contalarıda yenilemeniz gerekir,yada o manifold sökülüp doğru takılmadıysa tork anahtarıyla eşit şekilde sıkılmadıysada bu hava kaçağı olabilir
1.6 AVENSİS VVT-I --- rölanti düzensiliği bende de var;ama bende motor ısındıktan sonra yapıyor; benzinde LPG sistemini devre dışı bıraktığım da düzelir gibi oluyor;daha az yapıypr.. AMA LPg de iken geçen hafta rölanti devri 200 lere kadar düşmeye ve araç yolda giderken STOP ETMEYE başladı..bende LPG yi devreden tamamen çıkardım vanaları kapadım araç kendine geldi..
amosferik toyotalar, bilimum benzinliler, karbüratörlüler lpg ye cok manyak uyumludur. hic sorun çıkartmaz hatta ben 800000 km dir böyle kullanıyorum. dayımda var arkadaşımda var nenemin amcasında var hatta onlarda milyon km devirdiler. lpg candır. canandır. asktır. börtü böcüktür,böyle çok şirin mahlukattır filan. neyse reklamlar bittiğine göre.
aracınızın sorununu söyleyerek satın. lpg li araçlar düzen tutmaz. ne sinirlenin ne zaman para kaybedin.