Herkese Saygı ve Selamlar Elimde ki Hoparlörlere Uygun Bir Amfi Almak İstiyorum Ve Siz Kıymetli Üstadlarımın Değerli Önerilerine İhtiyacım Var Hali Hazırda Piooner sa-970 Kullanıyorum Ama Çok Amatör Kalıyor Bu Yüzden de Sizden Yardım Bekliyorum Aşağıda Hoparlörlerimin Bilgisini Yazdım Lütfen Yardımcı Olun Bütçem 4000-5000 Arası Şimdeiden Yardımcı Olan Olmayan Herkese Teşekkür Ederim. Model........................................Chrono 509.2 DC Engineering Principle...................3-way bass reflex Nom./Music power handling.........160 / 320 watts Frequency response....................20...40.000 Hz Crossover frequency...................300 / 3.000 Hz Nominal Impedance.....................4...8 ohms < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pratik Tesisat -- 7 Nisan 2022; 0:14:36 > |
Üstad'ım Bir Yardımcı Olur musun ? Hoparlörüme Uygun Bir Amfi Önerisi İstiyorum
-
-
-
Güncel
-
Kaynak olarak ne/neler kullanacaksınız?
-
Flac Fotmatında Müzikleri Bilgisayar aracılığı ile kullanacağım
-
Bilmiyorum herhangi bir DAC kullanıyormusunuz ama. Güzel bir DAC ve artan ile bir Class d anfi alabilirsiniz. -
Oldukça Acemiyim bu Konuda :) D Sınıfı Amfi Diye Aratıyorum ama Bir Şey Bulamadım Bir Kaç Model Tavsiyesinde Bulunabilir misiniz
-
Zupar arkadaşımızın daha önce sorduğu önemli bir soru... Onu cevaplandırmamışsınız.
Harici bir DAC kullanıyor musunuz? Yoksa bilgisayarının dahili DAC'ından, arkadan analog çıkış mı alıyorsunuz?
-
Haklısınız. Hayır Bir Dac Kullanmıyorum Direk Ses Kartın Çıkışından Amfiye Giriş Yapıyorum
-
Fiyat performans olarak aşağıdaki amfilere bir bakın derim. Amfilerin içerisinde dahili DAC mevcut.
Yamaha WXA-50
Denon PMA-60
-
Öneriniz İçin Teşekkür Ederim. Lakin Bütçem 5000 Lira Bahsettiğiniz Amfiler İçin Bütçem Yok Maalesef :(
-
Pardon bütçe belirtmişsiniz, gözümden kaçmış. 5000 civarı sıfır için yeterli olmaz. İkinci elde Marantz PM6004, PM5005, Denon PMA720AE, Nad C326BEE, Yamaha AS-500 gibi modellere yönelebilirsiniz. Ama bilgisayardan çıkış alırken en azından Audioquest Dragonfly ya da Schiit Modi gibi bir DAC kullanmanızı tavsiye ederim.
-
Verdiğiniz Bilgi ve Öneri İçin Çok Teşekkür Ederim Verdiğiniz Amfi Önerileri Üzerinde İncelemelere Başlayacağım Hesaplı Bir Tanesini Bulurum İnşallah. Bir de Anladığım Kadarı İle Bu İşin Olmazsa Olmazı Sanırım Dac. Elimde Hali Hazırda Pioneer Sa-970 Model Amfi Var Amfi Alma İşini Erteleyip Dac Almak Sizce Daha mı Mantıklı.
Kullandığım Amfinin Özellikleri Şu Şekilde
Power output: 70 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 10Hz to 70kHz
Total harmonic distortion: 0.08%
Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)
Signal to noise ratio: 81dB (MM), 102dB (line)
Output: 150mV (line)
Speaker load impedance: 6Ω to 16Ω
Kullandığım Hoparlör Özellikleri Şu Şekilde
Model........................................Chrono 509.2 DC
Engineering Principle...................3-way bass reflex
Nom./Music power handling.........160 / 320 watts
Frequency response....................20...40.000 Hz
Crossover frequency...................300 / 3.000 Hz
Nominal Impedance.....................4...8 ohms
-
İçinde DAC olan bir amfi almak DAC+amfi almaktan daha uygun fiyatlı olur.
Bu nedenle 2. el Yamaha A-S301/501/701 serisini öneriririm.
https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/a-s301/index.html
Bu üç amfinin de dahili DAC'ı var. Optik ve koaksiyel dijital giriş destekliyor, ama USB audio desteklemiyor.
Ancak bu modellerin 2.eli şu an sahibinden'de yok.
İkinci bir alternatif harici bir DAC ile dijital girişi olmayan klasik bir stereo amfi almak...
Harici DAC olarak Topping E30 tavsiye edebilirim.
Bunun yanına 2.el Denon PMA-520AE/PMA-720 serisinden bir amfi alınabilir. Bu modeller bildiğim kadarı ile artık üretimden kalktığı ve bir zamanlar bol miktarda satıldığı için 2.eli uygun fiyatla alınabilir.
Dahili DAC'ı olmayan klasik bir stereo amfi olarak Yamaha A-S201 de düşünülebilir. Ancak onun da 2.elini göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 13 Nisan 2022; 14:12:38 >
-
Önce amfinizi değiştirin sonra DAC eklersiniz. Sizin durumunuzda amfi değişikliğinde duyacağınız fark daha fazla olur. Üzerine DAC geldiğinde bir miktar daha detay artışı ve dinginlik gelir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_İçinde DAC olan bir amfi almak DAC+amfi almaktan daha uygun fiyatlı olur.
Bu nedenle 2. el Yamaha A-S301/501/701 serisini öneriririm.
https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/a-s301/index.html
Bu üç amfinin de dahili DAC'ı var. Optik ve koaksiyel dijital giriş destekliyor, ama USB audio desteklemiyor.
Ancak bu modellerin 2.eli şu an sahibinden'de yok.
İkinci bir alternatif harici bir DAC ile dijital girişi olmayan klasik bir stereo amfi almak...
Harici DAC olarak Topping E30 tavsiye edebilirim.
Bunun yanına 2.el Denon PMA-520AE/PMA-720 serisinden bir amfi alınabilir. Bu modeller bildiğim kadarı ile artık üretimden kalktığı ve bir zamanlar bol miktarda satıldığı için 2.eli uygun fiyatla alınabilir.
Dahili DAC'ı olmayan klasik bir stereo amfi olarak Yamaha A-S201 de düşünülebilir. Ancak onun da 2.elini göremedim.
Vaktinizi Ayırdığınız İçin Çok Teşekkür Ederim. Yamaha Fiyat Olarak Beni Oldukça Aşmakta Ama Denon PMA-520AE
4000-5000 Bandında Satılıyor Gördüğüm Kadarı İle, Sanırım Bir Denon alacağım. Dac İşini de Bütçe Oluştuğunda Alacağım. Son Olarak Bu Amfi Konu Başlığında Yazdığım Özellikteki Hoparlörlerle Uyumlu Çalışır mı Acaba ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: y-emreÖnce amfinizi değiştirin sonra DAC eklersiniz. Sizin durumunuzda amfi değişikliğinde duyacağınız fark daha fazla olur. Üzerine DAC geldiğinde bir miktar daha detay artışı ve dinginlik gelir.
Sizin Dediğiniz Gibi Yapacağım. Dac Almak İşini Erteleyerek Bir Amfi Alacağım, Kıymetli Öneriniz İçin Çok Teşekkür Ederim. :)
-
Yamaha A-S301 2.el bugünlerde bulunmamaası bir şanssızlık. Bulunsaydı fiyatı uygun olurdu.
Denon PMA-520AE hoparlörlerinizle elbette uyumlu çalışır.
Yalnız gücü kağıt üzerinde halen kullandığınız amfiden biraz daha düşük görünüyor. Ama bunu farkedeceğinizi sanmıyorum.
Ayrıca kullandığınız hoparlörlerin hassasiyeti hatırladığım kadarı ile 88 db ki bu değer için hassasiyeti yüksek diyebiliriz. Amfi zorlamazlar.
PMA-720AE'nin PMA-520AE'den biraz daha güçlü olması dışında preamplifikatör çıkışları var.
-
Önerileriniz Işığında Denon PMA-520AE Almak İçin Araştırmalara Başladım Teşekkür Ederim :)
-
Bu arada, daha önce zupar arkadaşımızın Class D amfi önerisine tamamen katılıyorum.
Class D amfiler crossover distorsiyon yapmadıklarından her zaman Class AB'ye her zaman tercih ederim.
Ama ne var ki Class D amfiler bugün piyasada ya çok ucuz, ya da çok pahalı üst düzey ürünlerde kullanılıyor.
İleride bu durum değişecektir.
Benzer içerikler
- hoparlör anfi bağlantı şeması
- hoparlör ohm nedir
- adaptör nerede satılır
- jbl mi philips mi
- dac nedir
- dolby audio nedir
- en iyi hoparlör markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X