Şimdi Ara

LYS Rehberi, Yaşadıklarım J4Funn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
95
Favori
9.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba arkadaşlar dün yazdığım ygs yazısının tutması ve lys istenmesi üzerine LYS dönemleriyle tekrardan size yazıyorum. Öncelikle pmden sık sorulan sorulara gelelim:
    Programın var mı varsa atar mısın?
    -Öncelikle ben yalnızca 4 hafta program kullandım 2 hafta ygs 2 hafta lys bunları hız kazanmak için kullanmıştım. Bol soru çözerek özellikle lysde.
    Taktir teşekkür durumun neydi?
    -Her dönem taktir aldım ancak ilk kez bütün karnem 11. sınıfta 5 geldi.
    Konu anlatımlı olarak ne kullandın?
    -Milli Eğitim kitaplarını özellikle tavsiye ederim sorular oradan çıkıyor bu yıl şahit oldum. Ayrıca sınav dergisi dershanesinin dergilerini kullandım ayrıca konu anlatımlı almadım sadece kimyada fem organik konu anlatımlısını aldım.

Mart Dönemi: Ygs bitmişti 23 ünde girdiğimiz sınavın ne zaman belli olacağı belli değildi sürekli yanlışlar çıkıyordu ya daha fazla artarsa diyordum ve korkuyordum. Çünkü ygsnin en kolay sorusu olan kesirler sorusunu (1. soru) yanlış yapmıştım allahtan artmadı. Her neyse ptesi okula gittik kimsenin iyi geçmemişti ancak ben ya boşlarımı işaretlemediysem kaydırma yaptıysam düşüncesiyle ayrı bir tırsma içerisindeydim. O hafta çalışamadım muhtemelen belli olana kadar sizlerde zorlanacaksınız hatta çalışamıyacaksınız boşa kendinizi yıpratmayın kendini deşarj edecek kısa süreli şeyler yapın film izleyin oyun oynayın spor yapın. Ancak çok kaptırmadan yapın bunları. Her neyse ben işte konuşuyordum rehberlikçiyle diyordum hocam ilk 5k gelmezse 10k gelmezse çalışmam o kadar emek verdik iki dikkatsizliğe dağılıcaz bırakırım seneye girerim fln, aynısını aileme de söylüyorum milleti de yıpratıyorum aynı zamanda çünkü kendim de korkuyorum derken sonuç 2.5k geldi önce üzüldüm yalan yok dedim lan mal o o kıytırık sınavda bu sıralama ne dedim mf lerim iyi gelmişti ancak sosyal 28-10 gelince yaklaşık 1.5k geri atmıştı. Ygsde 0.3 puan ile 400 kişi önümde olan arkadaşım vardı yani ben o 10 yanlş yerine 10 boş yapsam 1700 falan oluyordum o yüzden mümkün olduğunca sallamayın. Sorularda çok derine inmeyin. Sonra yine bir iki gün çalışamadım derken tempom iyice dağıldı ancak sırada deşarj olmuştum.

Nisan Dönemi: Yenilenmiş gibiydim 1 hafta oyun oynadım film izledim halı saha yaptım ohh miss sonra sınavlar başladı dershane ilk konuları çok iyi biliyordum lysnin neden mi ? Çünkü dediğim gibi lys ygs birlikte götürmüştüm. İşte burda onun faydasını göreceksiniz millet o konulara yetişmeye çalışırken siz gerile gerile dinleneceksiniz çünkü dinlenmeye ihtiyacınız olacak kiminin ygssi kötü geçecek kiminin iyi ancak kimse bırakmamalı nedeni yazının devamında göreceksiniz. Her neyse başladım fen çalışmaya çünkü matematikte trigo limit ötf gibi konular vardı onlar tamamdı en iyi konum trigodur ancak lysde yanlış sorumun biri o dikkatsizlik eseri maalesef. Fende o sıralar kimyada organik fizikte modern fizik bioda sistemler işleyeceksiniz işte bu noktada ben biyoyu geri plana attım mühendis adayı olarak tıpçılara da geoyu biraz geri atmalarını öneririm. çalışmaya başladım oh güzel gidiyor dershane sınavları da iyi geliyor derken birden oldu mu size ayın 15'i allah alla niye bu kadar hızlı geçiyor en iyisi daha sıkı çalışıyım dedim. Gittim rehberlikçiyle acımasız bir plan yaptık. Bana dediği laf sen bu kadar çalışabilir misin çünkü ben çalışırım ancak aşırıyı sevmem gerek yoktur ancak bir kere yumurta dayanmıştı konuları erken bitirip deneme çözme derdindeydim ancak şunu anladım ki ne kadar çok çalışırsanız çalışın o konular %100 bitmiyor. 15 inden sonra benim geometri iyi olmadığından geometri çalışmaya başladım halen bio çalışmamıştım bioya mayısın 15 i gibi başladım. Kimya organiği şu şekilde çalıştım yaklaşık 7 8 ana başlık vardır her gün 1 ini çalıştım sonraki hafta yine her gün 1 ini çalıştım yani her konuyu iki kez tekrar ettim bu tekrarlar mayısın sonuna kadar sürdü çünkü organikten zorluyorlar kimya da özellikle bu sene katalizörleri verip tepkimeyi istemişti. Derken mayıs gelmişti.

Mayıs Dönemi: Herkes yok lysde çekicem ilk 1000 e giricem 2000 e giricem 5k ya giricem tarzı laflar dönüyordu ama herkesten ha herkes çekebildi mi ? Hayır. Benim sinirim atıyordu millet böyle dedikçe şöyle diyesim geliyordu ' Lan sen çekiyorsun iyi de kim düşürüyor herkes ileri çekiyor :/' ancak tabii ki kimseye söylemedim insanların moralini bozmaya gerek yoktu ancak benimki bozuluyordu çünkü diyordum lan acaba ben mi düşücem ? Allahtan öyle bir şey olmadı. Mayıs başı sınavlar devam etti programın ilk haftası harika geçmişti programım fizik kimya ağırlıklıydı çünkü özellikle fizikte çok konu var matematikte açıkcası Apotemiden Türev İntegral konu başı 2 günden hallettim. Tamam bu iş bitti diyordum ki dershane sınavında yine düşmeye başladım dikkatsizlikler başlamıştı. Üst üste 2 mat lys fullken birden 2 3 yanlışlara çıkmıştı kolay sınavlarda. Geometri zaten dökülüyrdu. 25 26 anca geliyordu. Dedim bu iş böyle olmıyacak 2. hafta mat geo ağırlıklı bir program yaptım. Mat int-türev konularını cumaya koymuş o haftada güvender lyssi vardı perş o sınava girdim off off yok böyle bir şey benim bir moralim bozuldu anlatamam en iyi dersim olan mattan tam dediğim integralde 5 soru sallamıştım. Ki 4 ü yanlış çıktı :) . O gün fena bozuldum eve gittim açtım karekök lysyi başladım çözmeye sinirden 32 testi o akşam sonraki sabah olmak üzere bitirdim. 2 testini çözmedim aynısı sınavda çıkmış burda gördüm ama zaten yapmıştım. Yapamadığım sorular çıktı saolsun dershane hocamız gayet iyi bir hoca etüt aldım çözdürdüm hepsini ohhh dedim tamam dedim ancak içimde yine bir şüphe vardı ya yine bitmediyse tarzı. Bu sıralar türevi de bitirdim karekökten gayet kolay geliyordu 3 5 soru da takıldım 30 testten tamam dedim bu iş biticek. Tam böyle derken bir baktım fen dersleri kaçmış ha dii napcaz şimdi diye düşünmeye fırsatım olmadan başladım fenlere. Mayıs döneminde 400 500 soruya çıktım abartısız. Lan 400 500 ne diyenler var ise bir arkadaşım ygs öncesi günlük 600 e sabitlemişti. :) Başarı fedakarlıkta istiyor arkadaşlar üzgünüm. Günler geçtikçe konular gözünüzde iyice büyüyecek hergün konu çalışıyor ve her konu bitişi 2 kitaptan bitiriyordum çünkü çok fazla dönme fırsatım olmayacaktı direk bitmeliydi. Dershane sınavları da düzelmeye başlamıştım ama sanırım yorgunluktan halen yanlışlarım çıkıyordu. Mayıs sonuna geldiğimizde dershane sınavından kötü aldım işte ogün programı bıraktım. Çünkü artık hızlanmıştım gerek soru çözümü gerek konu anlatımı olarak, bu yüzden hergün kendim çalışmaya karar verdim benim hani 1 2 günlük ya da 1 haftalık programım olmadı her gün yatmadan önce hangi dersten eksiğim var çıkarırdım kütüphaneden koyardım masamın üstüne konuları testleri kıvırırdım ki sonraki gün yaptıkça mutlu olayım motivasyonum artsın ki benim çok işime yaradı. Mayıs bitmişti bomba gibi bir ay geliyordu.

Haziran Dönemi: Su gibi akıp geçen bir ay oldu benim için. Sınavları düşünemiyosunuz zaten konu eksiği tamamlamaktan aklınıza gelmiyor. İşte bu aya kadar eksiksiz gidebilmeniz için YGS LYS başta birlikte götürmelisiniz yoksa buralarda toslarsınız. Kendi arkadaşlarımdan biliyorum. İlk hafta fen mat birlikte g gitti hatta ağırlıklı fen çalıştım mat bakmıyordum deneme çözüyordum sadece geo ya bakıyordum. Unutmadan söyliyim deneme çözmeye Fen de dahil mayıs 20 si gibi başladım o zamana kadar son konular hariç ıvır zıvırlar hariç bitirmiştim. YGS LYS birlikte götürdüğüm için oldu bunlar tekrardan vurguluyorum çünkü unutacaksınız kiminiz ygs ağırlık verip hata yapıcak mf için yok öyle bir şey düzenli olarak lys çalışıp lys soru bankası çözmelisiniz. Özellikle matematiğiniz iyiyse fen ve geo çözünüz Fizik Geo demek daha doğru olacak. 11. sınıf kimyayı yazın tekrar yaptğım için 3 er 5 er test çözmek yeterli olmuştu bana kimya için. Fem organik kimya konu anlatımdaki son testleri de çözdüm tamamdı kimya bitmişti elementler kimyasını bırakmıştım çünkü iğrenç ötesi bir konu kendisi. İlk hafta bittiğinde dershaneyi ekmeye başlamıştım gerek yok hazirandan itibaren dershaneye zaten konular işlenmiyor ben de dedim kendim çalışıyım eksiklerimin üzerine gidiyim. Yaptım çalıştım. Son hafta geldiğinde artık ptesi itibari ile feni bıraktım başladım deneme çözmeye mat denemesi 2 Zaman,Fem 9lu ve Fen bilimleri çizgiüstü serisini çözdüm bu üçü de bana yardımcı oldu. Kapsül denemeleri önermiyorum matematik için. Geometride karekök 25 li çözümlü deneme çözdüm zaten yeterli bence. Bu haftam böyle geçti derken mat sınavı geldi çattı son gün hiç bir şey çalışmadım kardeşim basketbol oyuncu bir klupte maçını izlemeye gittim zaman geçti. Akşam da dünya kupası maçı izledim 11.30 gibi yattım. Sabah kalktım yine ygs gibi oldu yemek yiyorum yedikçe midem bulanıyor off off dedim başladık yine almıyor mide. Ama yine zar zor yedim çünkü acıkırdım yemez isem biliyorum. Lan bu ne obur şey yedikçe yiyor yemeden git diyen arkadaşlar varsa 1.73 boy 73 kilo ygs lys döneminde 4 kilo aldım :/. Göbek az da olsa var. Ama kesinlikle bir şeyler yemenizi tavsiye ederim. Sınav salonuna yine biraz erken gittim 20 dk annemle dolaştım sohbet ettim gerildim biraz da çünkü heyecan oluyor hedefime girmem için 300 kişi ileri çekmem lazım ve benim geometrime halen güvenmiyorum. Sınav salonuna girdim oturdum. Gözetmen demez mi 9:45 den itibaren wc gidilmeyecek. Hadiii nerden çıktı bu şimdi diye düşündüm çünkü afedersiniz de ben ygsde türkçe ve matı aklım mesanemde geçirdim ya tuvaletim gelirse diye allahtan gelmedi ancak benim sınavlarda en çok korktuğum durum buydu. Siz de korkarsanız normal ama bir şey olmuyor. Sabah domates bile yememiştim vücuduma su almıyayım diye. Her neyse sınav başladı çatur çutur gidiyor üstünüze afiyet rahat rahat çözüyordum 19. soruda ilk kez takıldım hay daa diyorum lan neden çıkmıyor acaba yanlış mı soru derken atladım bir 5 dk kaybetmettim. Sonra takılmadan devam ettim sanırım 38 39 . soruydu hiperbol sorusu bu civarlardaydı fena takıldım arkadaşlarımın çoğu konik denkleminden yapmış ancak ben türev + analitikten yaptım o yüzden en çok zamanı yiyen sorum oldu zaten tek çözümü benimki gibi olsaydı efsane sorudur kendisi. Sonra saate baktım 40. soru gelmiştim daha 45. dk idi ohh dedim bir rahatladım. Geriye kalan 10 soruyu da 10 dk de çözdüm. Bir baktım 20 dk var daha. Kafayı kaldırdım bir iki dk bekledim başladım kontrol etmeye boşuma geçtim baktım 15 snimi almadı salakça bir okuma hatası yüzünden az kalsın yine 1 soru feda edicektim ancak yaptım rahatladım. Mat1 kısmı bol işlemli olduğu için baktım hepsini kont ettim 25. soruya gelmiştim ki son 5 dk kalmıştı en iyisi optiği kontrol ediyim dedim optiği kontrol ettim zaten yarısındayken sınav bitti gözetmen geldi kağıdımı teslim ettim. Geometriye başlarken gerildim çünkü ben mattan değil geodan tırsıyordum. Gözetmenler dağıttı bir süre bekledik gerekli işlemlerin yapılması için 5 dk sonra sınav başladı. Açtım geonun ilk sayfasını ilk soru bir kolay bir kolay ohh dedim rahatız 2 yi yaptım 3 ü yaptım 5 e geldim takıldım tamam dedim bir şey olmaz 5. soru daha sonra devam ettim 10. soruda takıldım 16 da takıldım böyle böyle her sayfada 1 soruda takıldım çünkü gerilmiştim güvenim gidiyordu derken dedim ki boşver geri dönünce yaparsın zaten matı yaptın az çok kurtarır dedim. Çözdüm 35 dk vardı sınav bittiğinde ancak 5 de boşum vardı döndüm boşlarıma hop 5. soruyu yaptım tabii bu sırada bir özgüven patlaması 10. soruyuda yaptım off off ne gaza gelmiştim devam ettim yapmaya son olarak 1 boş kaldı daha 25 dk vardı. O soruyu da (dikdörtgenin içindeki üçgenin alanını soruyordu.) başka yol göremediğim için kendim koordinat sistemi çizdim şekle ve doğru denklemi yazıp kesirli sayılarla o alanı buldum bunu da böyle çözene rastlamadım çok kolay bir yolu varmış ancak ben o anki heyecandan uzun da olsa çözersem yeter dedim. 15 dk vardı sınav bittiğinde kontrollerimi yapmıştım. 15 dk optiğime baktım takıldığım soruları tekrar çözdüm. Sonra 5 dk bekledim bu sırada aklımda hep kesin matematikten işlem hatası yaptım hepsini kontrol edemedim düşüncesi vardı hepsini yapmış olmama rağmen tırsıyordum. Sınav bitti kitapçıkları verdik. Lan diyorum niye bu kadar kolay sormuşlar matı telefonla arkı aradım yahu arkadaş yine sorduğum ilk sorum yanlış trigonometri sorusunde 180+360 dan 3pi geleceğine ben 180+360 dan sınav anında 7pi/2 buldum dedim hay daa sonra integral sorusu vardı alan soran soruda 2kökx yazıyormuş bana zamanın bolluğunun verdiği rehavetten midir nedir y=2x aldım alanı farklı bulunca soruda gitti. İşte bu da benim 2 yanlışım 1 dkmi almıyacak iki soruyu böylece fire verdim. Sonra geometride döndürme sorusunda eksik olduğundan 2 boyutlu yerine 3 boyutlu döndürdüm. Hiç yoktan bir anda 3 yanlışım olmuştu benim moral yerlerde tabii çünkü geldim foruma kontrol ediyorum hatırlamadığım rahat 5soru var arkadaşlarım lan sana kolay gelmiştir ondan hatırlamıyorsundur demişlerdi haklı da çıktılar hepsi doğru geldi. İşte matematik maceram bu kadar matta lys için karekök lys geo için karekök geo çözdüm denemeleri de zaten yukarı yazdım. LYSde de benim peşimi dikkatsizlikler bırakmamıştı ve bu durum sinirlendirmişti. Moralim bozulmuştu ancak yıkılmamalıydım çünkü millet çıkar çıkmaz fen çalışmaya başlamıştı ben ancak çarşamba başlayabildim.
    Fen macerası daha rahat geçicek diye düşünüyordum çünkü fizik kimyam bazı yerler hariç bitmişti bio zaten çok etkilemiyor deniyordu.(İnanmayınız 0.8 puan etkiliyor 5 soru daha yapsam 600 oluyordum.) Ama yine de bio baktım her neyse fizik için palme lys denemsi ve fem 9 lu çözdüm ayrıca 3 5 tane tabletlerden çözdüm kimyada da sadece tabletten 6 7 tane ve fem 9 lu çözdüm. Ki fazlasıyla yetmişti artık işim şansa kalmıştı biraz da eğer yine çalışmadığım yer bulurlarsa helal olsun diyecektim ki kimya da çıktı sadece 1 tane. Son üç gün ayrıca meb ders kitaplarını okudum 11. sınıf fiziğin yıldızlar konusunu 12. snıf fizik okudum. Elementler kimyasını dersanenin dergisinden okudum. Biyoloji netlerim yüksekti üstelik lys sonucuma bakmayınız görünce ben de hayret ettim ben yüksek yaptığım insanların hepsinden daha kötü yapmışım ilginç tabii soruların cevaplarının ne olduğu neye göre çıkarıldığı da belli değil :) . Derken fen sınavından önceki gün geldi cuma günü saat 5 6 ya kadar çalıştım. Çünkü yapamadığım sorulara tekrar tekrar bakıyordum incik boncuk yerlere bakıyordum çünkü fen mat gibi değil uçsuz bucaksız bir derya. Heyecan yok olmıyacak zaten göreceksiniz çünkü hepsini mat lys ve ygsde harcıycaksınız alışacaksınız. O günde survivor ve dünya kupası izledim ancak yorulmuştum çünkü son gün de dahil baktım. Yine 11.30 da yattım bu arada hiç uykusuzluk çekmedim 3 sınavda da kafayı koyar koymaz uyudum. Sabah kalktım babamla gitmedik o gün sınava annemle gittim yine 40 dk önce gittim dolandım bir 20 dk o kadar çok tanıdık varki girdiğim okulda ister istemez gerildim en yakın arkadaşlarımdan biriyle aynı sınıfta girdik üstelik nasıl olduysa aynı okulda olmamıza rağmen aynı sınıfa vermişler o 1 ben 15. sıradaydım. Girdim sınıfa oturdum wc gittim geldim bu sefer wc ile korkum azaldı çünkü geçen sınavlarda bir şey olmadı bir de ben kendimi alıştırıyordum bir iki gün önceden 9:30 da wc gidiyordm 1 e kadar bir daha gitmiyordum belki işinize yarar. Fizikler dağıtıldı. Açtık kitapçığı abartısız 5 6 sayısal soru gerisi sözel güldüm kendime biraz sinirim bozulmuştu sayısal gelse kaçırcağımı düşünmüyordum çünkü hedefim full idi. Dershane sınavında 5 6 kez full yapmıştım lys fiziği ancak mat döneminde unutuyorsunuz az da olsa umarım tamamlamışımdır diye düşündüm kendi kendime. Başladık fiziğe dalga geçer gibi soru sormuşlar ben bu soruların 10 katını çözmüştüm ancak soruların bazıları ben doğru yapmama rağmen eksikti. Derken 3. sayfada basınç sorusu vardı en başta 2-3 yaptım geçtim kolay düşüniyim diye ama takılmıştım yine de nasıl düşünsem diye. Daha sonra görme mesafesi sorusunu dönem içinde 50 kez çözmeme rağmen sınav heyecanından formüldeki harflerin neyi ifade ettiğini hatırlayamadım. Sonra takır takır gitti sözellerin bazılarında zorlandım yalan yok. 30 soru bitmişti 25 dk geçmişti daha 20 dk vardı döndüm en baştan yapmaya ha bir de dinamiği boş bırakmışım 2 tane 8 çıkaracağıma 1 tane çıakrıp cevabı 29/7 buluyordum ki böyle bir şık olsa %80 imiz atlardık ben eminim arkadaşlarda yapmış aynısını çünkü. Sonra döndüm basınç sorusuna zaten kitapçığa da yanlış yazdım yanlış hatırlamıyorsam soru bariz eksik cevabımın yanlış geleceğine bile bile işaretledim. Ve utanarak söylüyorum ki fotoelektrikten dikkat hatası yaptım salak gibi atladım ki aynı soruyu hocaya dahi sormuştum bir anlık yanlış düşünme 1 netimin gitmesine neden olmuştu. Fizik bitiyordu yine optiği kontrol ettim. (hepsini kontrol etmenizi öneririm ygsde etmemiştim 1 hafta 3.5 attım.) Kimya dağıtıldı 5 dk geçti başladı sınav kimya aşırı kolaydı ag nin değerliğini unutmuştum ordan yanlış yaptım kimya 21 22 e kadar su gibi gitti 7 dk geçmişti daha sonrası işte organik bence bu sene organiğin hakkını vermişler katalizör verip tepkimeyi sormuşlar bence bunlar bilinmesi gerekir ki bilen insan da yaptı. Diğer yanlışım da Cl bağlanma sorusu halen mantıklı bir açıklama getiremiyorum. :) Her neyse kimyam oldukça rahat geçmişti ama içten içe tırsıyordum ya dikkatsizlik çıkarsa tarzı kimya 20 dk anca sürmüştü en baştan çözdüm tamam dedim bu iş bitti max 2 3 gelir gözümden kaçan dedim ki 2 geldi yeterliydi benim için. Biyoloji başladığında ilk sorular çerez gibi geldi 20 e kadar gittim sınavda 5 6 soruda zorlanmıştım hepsi yanlış çıksa bile korkmuyordum çünkü biyo 24 25 e kadar tamamdı benim için ilginç bir şekilde 20 geldi yapacak bir şey yok hiç üzülmedim de açıkcası :). İlk 1000 e girceğime 1280 olurdum sorun değil. Size tavsiyem biyoya iyi çalışın diğer derslerinizdeki eksiğinizi kapatacaktır.

Şimdi gelelim çözdüğüm kitaplara
    LYS döneminde 400 500 soru çözdüm 650 lere çıktığımda oldu 2 3 gün günde 6 fen denemesi çözdüm çarşambaya kadar çalışmayınca tutuştu bir yanım :)
    Matematik : Apotemi integral ve türev, karekök lys
    Geometri : Karekök geometri
    Fizik : Körfez Fizik 0 dan aldım yarısını çözdüm özellikle son konuları sözel yerleri çok çözdüm, Palme YGS LYS nin kalan kısımlarına baktım yine sözelleri çözdüm, Fem yine son konuları ve sözelleri çözdüm %100 bitirdiğim kitabım yok maalesef anca fem in %90 ını çözdüm.
    Kimya : Fem konu anlatımlı organik kimya çözdüm Fem soru bankası çözdüm %80 inini çözdüm bunu da ygsden 2 hafta önce aldım.
    Biyoloji: Pek bir şey çözmedim konu çalışmaktan ama biyolojim iyidir o sonuca bakmayın muhtemelen çok etkilemiyor diye rehavete kapıldım ki çok etkiliyor inanın bana. :)
    Çalışma yönetimimi soranlar olmuş : Bir gün önceden yatmadan hemen önce belirlerdim yapacaklarımı günde 2 ders çalışırdım gerek konu gerek test çünkü ikisini de yapmazsam sadece birini yaparsam sıkılıyordum. :) Belli bir programı yalnızca 2 haftalık lys programında kullandım.

Arkadaşlar lütfen çalışırken ben özel ders almıyorum ya da çalışmıyorum diyenlere aldırmayınız her başarılı insan çalışıyordur sizden çok çalışıp arkanızda olanlar da vardır şahsen tanık oldum. Ancak son sene de pek güven olmuyor belli başlı arkadaşlarınız hariç. Ben ygs dönemi öncesi 11 de yatardım lys döneminde 12 de yattım. 30 gün lys öncesi 15 gün ygs öncesi kullandım. O günler sabahları konu çalıştım dinç olduğum için öğlenleri testini çözdüm. Yapacaklarımı daima sabah öğlen akşam diye ayırdım. Yapamadığım sorularımı kestim ve bir deftere yapıştırdım daha sonra onlara tekrar tekrar baktım böyle yaparak 3 5 soru rahat yakaladım. Dershanenin dergisini özellikle fizikle bioyu 1 kere okudum. Boş konu bunu okumıyım dediğim konu olmadı.

NOT: LYS de ya bir konuyu çok iyi bileceksiniz ya hiç bilmeyip yanlışlıkla yapacaksınız mesela Hubble sorusu çıktı bu soruyu doğru yapan çoğu arkadaşım HUBBLE ne ? diye cevap verdiler bana bende çok şaşırdım millet eğimden yapmış ancak doğrusu formüldür. İyi bilenler Hubbledan yapıp evrenin zamanını 2/3 le çarpmış anca 2/3 katsayısının yalnızca ivmeli harekette olduğunu bilmediklerinden yanlış yapmışlar. Çok iyi bilenler yani benim gibi okuyanlar o konuyu bir yerlerden o 2/3 ü hiç koymadan yaptık ve doğru çözdük. Ders kitabının birebir cümlesidir bir soru umarım ders kitabının önemini bir kez daha anlamışsınızdır.
    YGS-LYS birlikte götürün ve dikkatsizliklerinizin üzerinize gidin benim 2 mat 1 fiz ve ygsde 1 fen 1 mat olmak üzere 10 puanım sadece dikkatsizlikten gittim 10 puan büyük bir rakam 800 900 kişi etkiliyor şuan karşınıza 200. olarak da çıkabilirdim daha fazla yanlış yapıp 3k 5k olarak da bu sorun değil ilk 5k daki herkese selam olsun hepiniz birsiniz.

Umarım beğenirsiniz lysyi daha ayrıntılı yazmaya çalıştım elimde program olmadığı için yardımcı olamıyacağım benim atacağım bir program size ters gelebilir o yüzden herkes kendine göre yapmasını öneririm bu kadar hızlı nasıl çözdün diyenlere aşırı bir özgüvenim var ve zaman tutarak çözdüğüm de oldu. Herkese yorumları için teşekkürler umarım yardımcı olmuşumdur. İyi günler...
    Not: Yazın nasıl çalışmalıyım diyenlere tek cümle cevap veriyim 1 ağustos'a kadar yatın daha sonra mat1 ve lys geo halledin sizi baya rahatlatacaktır.

Not 2 : MFyim ODTÜ EE yazacağım tm sıralamasına bakmayın türkçe sayfası açmadım sadece dil anlatımla girdim üç beş yaptım baya bir salladım ancak mat geo iyi olduğu için yükseltmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j4funn -- 14 Haziran 2020; 15:9:4 >

• Anlaşılan lys ygs kadar tutmadı :)
  • Cok uzun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • Uzun ama ayrıntılı.
  • mesajım bulunsıun
  • selam herkese öncelikle geçmiş olsun zorlu bir sınavı yani kimimiz için zorlu kimimiz için kolay bir sınavı daha atlattık şimdi sizlere bir sorum olucak ts 237 iki yıllık bölümleri bana kim yazabilir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rehber Matematik 65 günde Ayt
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eline saglik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşşekkürler umarı yazdığım vakite değer.
  • Emeginiz icin teşekkürler çok faydalı bir konu olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler up.
  • Okuyuverin bi zahmet adam uğraşmış o kadar, faydalı konu ellerine sağlık.

• Teşekkürler ancak ygs kadar tutmayacak anlaşılan özelden 40 a yakın istek gelince yazmıştım ilginç :)
  • Saol hocam.iyi yazmissin gene :)))

• baştan sona kadar okudum teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: j4funn

Teşekkürler ancak ygs kadar tutmayacak anlaşılan özelden 40 a yakın istek gelince yazmıştım ilginç :)

Valla kimse böyle emek verip yazmaz bu kadar helal olsun okumayan da kendisi bilir boşver.

• derece yapan herkes yapamadığı soruları deftere yapıştırıp geri döndüğünü söylüyor :D ben yapamadıklarımı deftere yapıştırsam ansiklopedi olurdu :D

başarılar güzel sonuç...
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo sir -- 17 Temmuz 2016; 9:16:19 >
  • güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

derece yapan herkes yapamadığı soruları deftere yapıştırıp geri döndüğünü söylüyor :D ben yapamadıklarımı deftere yapıştırsam ansiklopedi olurdu :D

başarılar güzel sonuç...

ben ygs için yapmıştım, geri dönmemiştim gerçi ama.
    lys için yapamadım bunu çünkü zamanım yoktu bunun için. öğrenip direkt çöpe atıyordum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.