Şimdi Ara

LYS TAVSİYELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
38
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar :) YGS tavsiyeleriyle ilgili açtığım konu kapatıldı ve neden kapatıldığı söylenmedi.Ben de düşündüm LYS için tavsiye bekleyen onca insan var , yeni bir yazı yazarsam da kapatılma riski var soru cevap şeklinde yapabiliriz dedim.Konuda soruları açık yazarsanız ben de kaynak olsun çalışma stili olsun elimden geldiğince yardım ederim, isteyen arkadaşlar pm yoluyla da ulaşabilir.Sonuçta forum bana çok yardımcı oldu bu sene ben de yardım isteyen arkadaşlara yardım etmek isterim :)

Sonucu da koyayım tavsiye verebilecek düzeyde olduğum belli olsun ehehehe :)
     LYS TAVSİYELERİ

• Günde kaç saat çalısirdiniz kaç soru çozerdiniz ?

Geçen sene bu zaman ygs netiniz neidi ve hangi konuları bitirmistiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lys konularını nasıl bitirdin ? ygs ve lys çalışma dengesini nasıl ayarladın biraz bunlardan bahseder misin ? Sınav sonucun baya ilham verdi açıkcası bana, ygs 1500. den 53e çekmişsin. yapılabilirliğini görünce üzerimdeki stres azaldı. seneye benimde hedefim ilk yüz.
  • Hocam 11. sınıfın başından 12. sınıf ocağa kadar günde 3-4 saat kesin çalıştım yazın bu süreler 5-6 saati de bulmuştur bir kaç gün. Soru sayısına bakmazdım pek sonuçta kimya biyolojiden soru çözmek var geometriden çözmek var öyle diyeyim konunun kafama yatmasına bakardım :)

Ygs için sistemler hariç pek bir eksiğim yoktu ilk denemelerde 110-120 aralığındaydım hocam . Ben YGS ye yüklenirken LYS yi de ufak ufak götürenlerdenim ygs hiç bir zaman tam bitmiyor onun yerine lys çalışırdım ygs için bol bol deneme çözdüm :)
  • ilk 100 ilk 1000 falan ulaşılması görünen kadar zor mu sence? ilk 100 müydü hedefin , olabilirliği hakkında ne düşündün , ne hissettin açıklandığında ve son olarak ne tercih ettin teşekkürler ve başarılarının devamını dilerim.
  • ozenc70 O kullanıcısına yanıt
    sence çok mu zekisin yoksa fırsatlarımı mı iyi değerlendirdin ? yani bu başarıyı ilk 10 k daki herkes elde edebilirmi senin gibi çalışsa?

• Hocam matematik ve geometriyi oldum olası severim lisede en çok bunlara çalıştım diyebilirim zaten onun dışındaki lys konularını da 11. sınıfa kadar olan kısmı 11de halletmiştim, 12. sınıf derslerinin de çoğunu yazın hallettim ygsye çok vakit ayırmadım yani hiç ygs bitsin öyle lys başlarım demedim.Ygs için en büyük tavsiyem bol bol deneme çözmek zaten lysye çalışan insan mutlaka emeğinin karşılığını alacaktır kendimden ve arkadaşlarımdan yola çıkarak çok rahatlıkla söyleyebilirim bunu :) Eski konuların tam değilse bence ygs ve lysye eşit vakit ayırabilirsin şu an ilk dönem okulda kursta falan hep ygs kastırcaklar zaten lys çalışmaya vaktin kalmayabilir.Hatta denemeler başladığı zamana kadar coğrafya tarih kimya gibi diğerlerine göre kek dersleri halledersen netlerinin yükselmesine sen bile şaşıracaksın çünkü bunlarda biliyorsan yapar geçersin ygsnin diğer dersleri bunlar kadar yoruma kapalı değil öyle diyeyim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fizik lys kitap önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam motivasyonu nasıl sağladınız. Dersi boşladığınız netlerinizin düştüğü zamanlar oldu mu nasıl toparladınız tekrar.

• tavsiye verebilcek düzeydeyim hueuheuheuhueuhue
  • patasana20 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bir hedefim yoktu profesyonel öğrenciydim :D Soranlara antep tıp derdim genelde , ukalalık gibi yorumlayabilirsin ama ben sınav senesinde lol de oynadım gitar da çaldım sabahlara kadar alkol de aldım ama bu demek değil ki çalışmayı bıraktım inan sakin kafayla sakin ruh haliyle ve düzenli günlük çalışmayla hiç zor değil :) Açıklandığında tatildeydim atakan diye bi arkadaş var onu öpmüştüm malum ösym öğleden sonra deyip 6 da açıkladı sınavı onu beklerken nasıl kastıysam bakınca en yakınımdaki insanı öptüm :D Bilkent elektrik elektronik tercih ettim hocam :)
  • gitarci107 G kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk 10k daki herkes ilk bine ilk bindeki herkes ilk yüze girebilir bence sınav anı bilgi kadar heyecan yönetme becerisi de ölçer içi ferah olan herkes yapabilir bence , yine de çok zeki olduğumu düşünüyorum eheeheheheh :D
    tavsiye ettiğiniz kaynakları yazsanız hocam
  • Kaynak tavsiyesi yapsanız iyi olur hocam. Özellikle fizik ve biyoloji için çalışma metodu, tavsiye her şeye ihtiyacım var
  • ygs sonucunu da atabilir misin hocam? her dersten yaptığın yanlış sayısını vs . ?
  • Oldu hocam olmaz olur mu çok boşluğa da düştüm sene içinde ama kafamı dinleyecek vakti ayırdım hep kendime öyle diyeyim. Misal bir müzik aleti çalabilirsin , kız arkadaşınla vakit geçirebilirsin , köyün falan varsa 1-2 günlüğüne gidebilirsin en azından ben bunları yapardım. Ne olursa olsun kendine hesap vereceğini bil sınav sonunda kafanı rahat tutmaya çalış çok zor bir şey değil yeter ki etraftakilerin sana karışmasına izin verme hayat da sınav da senin bunun bilincinde olursan gerisi tırı vırı :) Motivasyon olarakta ROCKY 1i önerebilirim hocam kimse ösym kadar sert yumruk atamaz :D
  • fizikte konu anlatım ,soru bankası, deneme ne önerirsin ?

matda hangi soru bankalarını ve denemelerini çözdün ?

biyoloji de hangi soru bankalarını önerirsin?
  •  LYS TAVSİYELERİ

Buyur hocam bu da ygs sonucum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenc70

LYS TAVSİYELERİ

Buyur hocam bu da ygs sonucum :)

1500 den ilk yüze çekilebildiğini görmek baya içimi ferahlattı. gideyim saat 3e kadar mat yardırayım.

Sağolun hocam, başarılar

• Matematik için kitap ; Karekök en başta , Zafer iyidir , Birey C fena değil , Birey B beyaz olanı ben çok kullandım şiddetle tavsiye ederim hocam :)
    Geometri için ; O kadar iddialı öneremem ama Birey B ve Birey C yi hakkıyla çözen biri fuller , analitik için de birey ya da karekökü önerebilirim yine
    Fizik ; Karaağaç fasikülleri ,Meb kitabı , Güvender SB yani fizik için özetle yorum sorusu ne kadar çoksa onu alın sonra bozunma sabiti neydi diye düşünüyorsunuz sınav anında :D
    Kimya ; Açık ara palme derim , ösym de çok zorlamıyor zaten kimyada
    Biyoloji ; Bol konu çalışma bol deneme direk kaynak öneririsem Final ,Fem,Palme,Esen çok iyi kaynaklar ama eeen iyi biyoloji kaynağı benim gördüklerim içinden kesinlikle Bilfendir hocam :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.