Şimdi Ara

m.2 ssd ekran kartının performansını etkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. ben yeni bir z170 sistem topladım . asus maximus viii ranger anakartımda dahili m.2 girişinden yararlanmak adına samsung pro 950 ssd kullandım. pci 3.0 olarak evga gtx 980 taktım. ancak yabancı forumlarda çokça tartışılan bir konu var ki oda m.2 pci ssd lerin ekran kartının performansını etkilemeleri. şimdi ben skylake işlemcilerin 20 adet veriyolunu desteklediklerini biliyorum. x16 ekran kartı x4 de m.2 slotu ile ben bunları fullemiş oluyorum diye biliyorum doğru mu yanlış mı ? ben şuan 2. gtx 980ni sipariş etmiştim sli için . bu durumda 2. ekran kartımda aşırı mı bir sıkışıklık olacak mı ?

• up
  • bence sen hatayı 950 pro ssd almakla yapmışsın

980 sli yerine ben 980ti alırdım
  • sebep ? neden 950 pro hata ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

sebep ? neden 950 pro hata ?

950 prro çok pahalı 850 pro alıp 980ti takabilirdin
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    gayet iyi yapmışsın fakat z170 te sli seçimi doğru değil.. x99 platformunda 5820x 28 lanes / 5930k ve üzeri işlemciler yada xeon e5 v3 serisi işlemcilerle 40 pci-e lanes alabilirdin.. gtx 980 sli gereksiz olmuş.. gtx 980 ti yada bi süre bekleyip nisanda gtx 1080 almak daha mantıklı olurdu.. nvme çok güzel bi olay kendimde zevkle kullanıyorum..
  • 850 evo / pro okuma yazma 550mb sn lerde .. 950 pro 1.5gb-2gb okuma yazma süresi ve 2-3 kat fazla 4k iops değerine sahip..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam şu anki durumda dolar seviyesinde ssd almak keyfiyet
  • bence gtx 980 sli yapmak daha büyük keyfiyet...

PCI Express Değişiklik Sürümü 3.0
    PCI Express Yapılandırmaları ‡ Up to 1x16, 2x8, 1x8+2x4
    Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 16

ama 6700k için bile intel sitesi 16x pci-e hattı var diyor.. o zamanda z170 sisteme m.2 almak yada sli cidden mantıksız oluyor..bende arkadaşın bilgisiyle 20 hat var diye kabul etmiştim ark.intel öyle söylemiyor..
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    way anasını sayın seyirciler .... 16 lane mı ? o.O madem böyle bir olay var neden m.2 denen zımbırtıyı koyuyorsun anakarta arkadaş. hadi sli dan vazgeçerim satarım 2. kartı sıkıntı yok da . bari mevcut kartımı tam çalıştırabilseydim. anakartın biosunda da m.2 ile pci slotları ayrı gösteriyor bir göstermiyor hay arkadaş ya . saçmalığa bakar mısın. ama x99 almaklada iş bitmiyor 5960x alacaksın ki kayıpsız kullanabilesin triple sli ı.
    hocam siz xeonları nerden getiriyorsunuz ucuza ürün getirebilir misiniz
  • nette bulduğum incelemeler :

20 Hat PCIe: 4790K ve diğer işlemcilerde 16 adet PCIe hattı bulunuyordu. Yeni Z170 anakartlar ile bu sayı 16 Ekran kartı + 4 Depolama hattı olarak toplam 20 hatta çıkarıldı. Yeni 4 adet hat ile PCIe SSD kartlardan sistem boot edebileceğiz. M.2 ve SATA Express girişlerinden daha hızlı bir depolama çözümüne ulaşacağız. Ayrıca PCIe SSD + SATA Express ve m.2 SATA yuvalarındaki depolama birimlerine RAID yapabileceğiz.
    ark.intel.com
    Intel® Core™ i7-6700K İşlemci (8M Önbellek, 4,20 GHz'e kadar işlemci hızı) Ürün Teknik Özellikleri
    http://ark.intel.com/tr/products/88195/Intel-Core-i7-6700K-Processor-8M-Cache-up-to-4_20-GHz

ben söylemiyorum intelin resmi sitesi söylüyor..

biliyorum oraya baktım da sanıyorum farklı bunlar depolamayla . e şimdi nasıl çalışacak ? ekran kartım 12x mi
  • size p.m attım..
    i7/i5 vs soket 1151 i?lemciler 16x pci-e lanes ile geliyor fakat z170 chipset in kendine ait depolama 4x pci-e lane deste?i var.. e?er ekstra sata express / pci- device kullanmadygynyz sürece 16x ekran kartyny kullanabilirsiniz.. yurtdy?y forumlardan çykardygym sonuç bu..
  • Özel mesaj ile cevapladım. Sorun olmadan m2 nizi de grafik kartınızı da kullanabilirsiniz.
    Kullandığınız slot tipini iyi idrak etmeniz gerekir.
    Ekrankartı ve pci slotları PCIe 3.0 slotlar.Darboğaz için rakamlara bakmak kafi.
    PCIe 3.0; 2.0 ın 2 katıdır.Dolayısıyla SLI haricinde kolay kolay bottleneck-darboğaz yaşamazsınız.
    SSD lerdeki daroğazlara da baktığınız zaman, (TYPE C usb harici ssdler örneğin) Mevcut sistemin ssd okuma yazma hızı 2, takılan cihazınki 4 ise; Bu aktarımı 2 hızında yapabilirsiniz.Darboğaz oluşur.Darboğazı oluşturan sistem ssd si olur. Yeni cihaz daha hızlı olduğu için yavaş olan ona yetişemez.

Ancak sizin örneğinizde öyle bir sorun yok.Fazladan bir pci aygıt taksanız dahi pcie3.0 x8 ; rahatlıkla işini görecektir.Grafik kartının veri aktarım ihtiyacını sağlayacak yanisorun teşkil etmeyecektir.

PCIe 2.0 x16 = 8,000 MB/s = 64,000,000,000 bit
    PCIe 3.0 x16 = 16,000 MB/s = 128,000,000,000 bit

GTX 980 Memory Clock = 7,000 Mb/s = 7,000,000,000 bit

PCIe3.0 ın kapasitesi veGTX 980 in kapasitesi sanırım yeterine rahat görülebilir bu rakamlarla.

• tysonpearl kullanıcısına yanıt
    tysonpeal hocama teşekkür ederim gerek burdan gerek pm den baya konuya açıklayıcı bilgiler paylaştı . işin özü şu ; m.2 ssd ile bir ekran kartını rahatlıkla kullanabiliriz . sli yapsak bile bir sıkıntı olmaz ama m.2 den vazgeçip sataya dönmemiz 2. ekran kartı ve ssd için daha uygun olacaktır
  • Rica ederim. Millet TitanX SLI yapıyor.Senin 980 ile yapacağın 2li SLI da sorun yaşamazsın.
    Buyur yapılmışı var. :)

https://www.youtube.com/watch?v=HI_zebqkee0

CPU: Intel i7 6700K Skylake (OV 4,8Ghz)
    MB: Asus Maximus VIII HERO 1151
    GPU: 2x SLI NVIDIA GeForce GTX 980Ti 6Gb
    RAM: G.SKILL GAMING KIT 32Gb 2133MHz DDR4
    SSD: Samsung M.2 SSD 500Gb (+ 2t hdd)
    CPUC: Corsair Cooling Hydro H110i GT
    PSU: EVGA SuperNova G2 80+ 1000W
  • tysonpearl kullanıcısına yanıt
    8x pci-e 3.0 SLI için yeterli tabiki.. ama her m.2 4x pci-e lanes kullanmıyor.. NVME özelliği olan (samsung 950pro vs) pci-e lanes leri kullanıyor fakat z170 chipseti üzerinden kullandıgından ekran kartını etkilemeyecek.. Ama SLI / Tri-way SLI yapacak olsam şahsen x99 platformunu seçerim.. gtx 1080 / pascal arifesinde gtx 980 / yada 980 ti için 2. karta para bağlamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 2 Şubat 2016; 22:20:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.