Şimdi Ara

M1 MacBook sahipleri ekran çatlakları için Apple'a toplu dava açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
6.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M1 MacBook sahipleri ekran çatlakları için Apple'a toplu dava açıyor

Normal kullanım sırasında dizüstü bilgisayar ekranlarında çatlama yaşayan MacBook Air M1 ve MacBook Pro M1 sahipleri Apple'a toplu dava açacak.

Ayrıca Bkz.Xiaomi 11T ve 11T Pro, üç Android yükseltmesi ve dört yıllık güvenlik yaması alacak

2021 yazında yeni MacBook'ların ekranlarında çatlaklar oluştuğuna dair ilk şikayetler ortaya çıkmaya başlamıştı. Kullanıcılar, dizüstü bilgisayar kapağını basitçe kapattıklarını ve bir sonraki açışlarında ekranda şeritler bulduklarını bildirdiler. Apple, çatlakların fiziksel hasarın sonucu olduğunu iddia ediyor. Bazı durumlarda, şirket cihazları ücretsiz olarak onardı veya değiştirdi, ancak diğer kullanıcıların çoğu onarım için ödeme yapmak zorunda kaldı.

M1 MacBook sahipleri ekran çatlakları için Apple'a toplu dava açıyor

Apple sorunu kabul etmiş değil

Apple Destek tarafından açıklanan olası nedenlerden biri, klavye ile ekran arasında, kapak kapalıyken ekrana baskı yapan ve hasara neden olan küçük bir öğe veya parçacık. Buna karşılık, bu tür arızalar garanti kapsamında değil ve bu nedenle şirket müşterilere ücretsiz onarım sağlamayı reddediyor.

Hukuk firması Migliaccio & Rathod LLP mahkemede mağdurların çıkarlarını temsil etmeye hazır ve şimdi sorunlu MacBook sahiplerinden veri topluyor.

Kaynak:https://9to5mac.com/2021/09/09/class-action-lawsuit-screen-cracks/

• Neyi kabul etmiş ki, ipad pro 10.5 de home tuşunun üstünde zamanla oluşan beyazlamaları kabul etmedi ki daha, forumlarla 3,4 yıldır millet tartışıyor, yanlış hesap edilmiş sıcak connector'un white diffuseri bükmesi meselesi var orda, toleransı mükemmel olan cihazlar hariç kaçarı yok. İkinci el 10.5 aratın bakın ekranların hepsinde beyaz nokta var orta tuşa yakın. Ona da dava açsınlar belki bizde nasipleniriz. Apple'ın yüzü burada ortaya çıkıyor, garantiniz varsa değiştirek gerisi bizi ilgilendirmez biz mükemmeliz demek istiyor her şikayet edene kullanıcı hatası diyerek. Komedi gibi darbe izi demekle geçiştiriyorlar, ulan 10000 cihazın hepsinde herkes aynı yere mi vurdu h.o.hıyarlar.
  • Neyi kabul etmiş ki, ipad pro 10.5 de home tuşunun üstünde zamanla oluşan beyazlamaları kabul etmedi ki daha, forumlarla 3,4 yıldır millet tartışıyor, yanlış hesap edilmiş sıcak connector'un white diffuseri bükmesi meselesi var orda, toleransı mükemmel olan cihazlar hariç kaçarı yok. İkinci el 10.5 aratın bakın ekranların hepsinde beyaz nokta var orta tuşa yakın. Ona da dava açsınlar belki bizde nasipleniriz. Apple'ın yüzü burada ortaya çıkıyor, garantiniz varsa değiştirek gerisi bizi ilgilendirmez biz mükemmeliz demek istiyor her şikayet edene kullanıcı hatası diyerek. Komedi gibi darbe izi demekle geçiştiriyorlar, ulan 10000 cihazın hepsinde herkes aynı yere mi vurdu h.o.hıyarlar.

• 17 bin lira öde olana bak yakışmadı Apple biraz daha kaliteye para öde insanlar eşek yüküyle para ödüyor sana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2020 son çeyrekte 100+ milyar dolar gelir kolay olmuyor :)

• M1'inize çatlak giderici krem sürün geçer. :)

• Okul için air alacaktım kafam karıştı bu gönderiden dolayı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gs_tutkunu kullanıcısına yanıt
    Yoo fakir Türkolar hariç kimse eşek yüküyle para birimi ödemiyor. Fakir Türko 3k birim kazanıp 20k birim ödüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi kendine kırılması da ilginç

• iPhone'u tutmasını bilmiyorsunuz diyen bir şirketten bahsediyoruz, hiç hatasını kolay kolay kabul eder mi xD

• Akrabamın M1 Airi de kırıldı durduk yere. Çok kenarda kaldığı için bu şekilde kullanmaya devam ediyor ama bir sıkıntı olduğu bariz.

• İnsanlar o kadar para döküyor ki artık tuş beyazlaması, soket gevşemesi gibi garip problemler için ağlaşıyorlar... ilginç.

Neyse, bir noktada onlar da haklı tabi, 5 telefon parası verip 1 telefon alınca doğal olarak böyle problemler oluşabiliyor insanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 10 Eylül 2021; 15:10:31 >
  • Üzücü bir durum bu cihazlar al 2 sene sonra değiştir cihaz olmadığı için garanti bittikten sonra verdiğiniz para çöpe gider.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Görüntüdeki gibiyse büyük sıkıntı ama.

• Bilinçli eskitmenin de bu kadarını ilk defa görüyorum.

• Valla bende M1 işlemcili Macbook Pro var umarım böyle bir şey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ccguven

Neyi kabul etmiş ki, ipad pro 10.5 de home tuşunun üstünde zamanla oluşan beyazlamaları kabul etmedi ki daha, forumlarla 3,4 yıldır millet tartışıyor, yanlış hesap edilmiş sıcak connector'un white diffuseri bükmesi meselesi var orda, toleransı mükemmel olan cihazlar hariç kaçarı yok. İkinci el 10.5 aratın bakın ekranların hepsinde beyaz nokta var orta tuşa yakın. Ona da dava açsınlar belki bizde nasipleniriz. Apple'ın yüzü burada ortaya çıkıyor, garantiniz varsa değiştirek gerisi bizi ilgilendirmez biz mükemmeliz demek istiyor her şikayet edene kullanıcı hatası diyerek. Komedi gibi darbe izi demekle geçiştiriyorlar, ulan 10000 cihazın hepsinde herkes aynı yere mi vurdu h.o.hıyarlar.

iPad Air 3 10.5 kullanıyorum. Dediğiniz iPad Pro 10.5 2018 ile birebir aynı sadece 4 yerine 2 hoparlör var. Bahsettiğiniz home tuşu üzeri ekranın beyazlaması bende de oldu. Geçen ay servise verdim 5 iş günü sonra sıfır kutulu iPad Air 3 ile değişim yaptılar. 1 yılı geçince başlamıştı beyazlama, garantinin bitimine 2 ay kala verdim. Garantiyi de 3 ay uzattılar.

Not: İzmir Egemek servisine vermiştim. Çok ilgili ve profesyonel bir servis. Kötü lg ve samsung deneyimlerimden sonra ilaç gibi geldi. Sırf servisi için apple alınır, bunda sonra başka markalara bakmayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 10 Eylül 2021; 15:43:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 paket çekirdek aldım keyifle izliyorum. Yere göğe kalitesini sığdırmadiginiz çürük elmada neler çıkıyormuş öyle. Marka fanatikleri buyrun meydana...

• ccguven kullanıcısına yanıt

2015 promun ekranı değişmişti.2017 pro da da ekran+klavye+pil beraber değişmişti.ikisinde de garanti yoktu.

• Garantisiz değişim yapan o şube servis neresi hemen yollayalım. Bizim burada garantiliye ekran ücreti çıkıyor :) Avrupa da garantisiz ürünler bazen değişebiliyor da benim şehirde zor.

• Apple herhangi bir sorun yaşadığı zaman, hani diyorlar ya "yazılım güncellemesiyle çözülür" Tamam işte Apple firmasına toplu bir şekilde dava açacaklarına M1 işlemcili cihazlar için yazılım güncellemesini beklesinler. Belki ekran çatlakları yazılım güncellemesiyle çözülür ?! XD XD

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.