Şimdi Ara

Maaşım sigortaya düşük bildiriliyor acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben tam 1 yıldır dayımın yanında cafeterya işinde çalışıyorum. ama ilk 5 ay sigortamı yapmadı. şu anda 1700 lira elden maaş alıyorum. edevlet ten baktım sigortamın asgari ücret üstünden yatırıldığını farkettim. işyerinde sürekli kötü davranıp hasta olunca bile izin alamamam zaten zoruma gidiyordu. birde dayım olupta böyle birşey yapması hepten ağırıma gitti.
    şimdi işten ayrılacağım. iş kanununa biraz baktım. sigortamın düşük yatırılması benim adıma haklı neden sayıldığı için kıdem tazminatımıda alacağım yazıyor.
    önce kendisiyle gidip konuşup hakkımı vermezse olayı hukuki boyuta taşımayı düşünüyorum.
    hukuki olarak ne sonuç çıkacağı hakkında pek fikrim yok ama biraz borcum olduğu için bu parayı elden istemeyi düşünüyorum.
    5 ay yatırılmamış sigortamın parası + 7 aydır eksik yatan sigorta paramın farkını istemeyi düşünüyorum. + 1 maaşa denk gelecek kıdem tazminatı tabi.
    ilk çalıştığım 5-6 ay 1500 lira maaş alıyordum. sonra 1700 oldu.
    benim ne kadar bir para talep etmem gerekir? mesela şu anda asgari ücret alan bir işçinin aylık sigorta ödemesi sgk ya ne kadar yapılıyor? ve 1700 lira alan bir işçinin sigortası kaç para yatırılıyor. bu sgk ya ödemediği farkı talep etmeyi düşünüyorum. + 5 aylık yatırmadığı sigortamın sgk ya ödemesi gereken tutarı hesaplayıp talep etmek istiyorum. ama bu hesabı yapabileceğim bir site vs. bulamadım.
    bu konuda bilgisi olup yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim.

• ayrıca şöyle bir site buldum hesap yapmak için.http://ynb.datassist.com.tr/NettenBrute
    netten brüte hesaplama yapınca, 1700 lira yazıp hesapladığımda böyle sonuç çıkıyor.
    Agi 123,53 TL
    Brüt tutar 2.377,92 TL
    Net tutar 1.823,53 TL

sanırım edevletten baktığımda aylık yatırılıyor görünmesi gereken tutar 2377 oluyor.

bu tutara göre kıdem tazminatı hesapladığımda bu sitede birde ihbar tazminatı ortaya çıkıyor.

ihbar tazminatı nedir buna hangi koşullarda hak kazanabilirim bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.

normal şartlarda ben resmi olarak 7 aydır çalıştığım için sanırım resmiyette kıdem tazminatı hakkım bile yok. ama ben isteyeceğim hepsini.
    işe giriş tarihim 20 eylül 2015 çıkış tarihim 28 veya 29 eylül 2016 olacak.
    buna göre nasıl bir hesap yapıp nasıl bir ücret talep etmeliyim lütfen yardımcı olun.

• Öncelikle geçmiş olsun.Eğer hukuki yoldan çözeceksen bu meseleyi orada çalıştığını ispatlaman lazım.ilk 5 ay sigortan yatmamış orada çalıştığını ispatlamak zor görünüyor. Şahit bulabilirsin. varsa Kamera kayıtlarını, imzalı evrakları , kullanabilirsin vs vs. Orada çalıştığını belgeleyebiliyorsan iş mahkemesine şikayet et.
    Tüm haklarını alırsın.
    Akraba ilişkilerinde bunları yapmanı tavsiye etmem. Fikir oluşsun diye anlatıyorum sana.
    Başına gelecek olan şu: herkes dayını haklı ;seni haksız bulacak.Aile içinde sorunlar çıkacak.Keşke param gitseydi de bu lafları duymasaydım diyeceksin.
    Tatlı dille işini birakacağını söyle.Giden emeğin için yazık oldu, biliyorum.Şöyle düşün tecrübe satın aldın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikikere2

Öncelikle geçmiş olsun.Eğer hukuki yoldan çözeceksen bu meseleyi orada çalıştığını ispatlaman lazım.ilk 5 ay sigortan yatmamış orada çalıştığını ispatlamak zor görünüyor. Şahit bulabilirsin. varsa Kamera kayıtlarını, imzalı evrakları , kullanabilirsin vs vs. Orada çalıştığını belgeleyebiliyorsan iş mahkemesine şikayet et.
    Tüm haklarını alırsın.
    Akraba ilişkilerinde bunları yapmanı tavsiye etmem. Fikir oluşsun diye anlatıyorum sana.
    Başına gelecek olan şu: herkes dayını haklı ;seni haksız bulacak.Aile içinde sorunlar çıkacak.Keşke param gitseydi de bu lafları duymasaydım diyeceksin.
    Tatlı dille işini birakacağını söyle.Giden emeğin için yazık oldu, biliyorum.Şöyle düşün tecrübe satın aldın.

teşekkürler cevap için. ilk 5 ay çalıştığımı kanıtlayacak kamera kayıtlarına ulaşabilirim. şahitte bulabilirim.
    ama bende akraba ilişkisi olduğu için böyle bir yola gitmeyi pek istemiyorum.
    dediklerin aynı şekilde çıkacak eminim, ama ben hakkımı bırakmak istemiyorum.
    iyi bir tecrübe satın aldım evet. akraba diye insanlara sorgusuz güvenmek yanlış. işin içine para girince insanlar küçük hesaplar yapabiliyor. kendisi ayda 10-15 bin tl para kazanırken 200 300 lira daha fazla kar yapmak adına benim sigortamı asgari ücretten gösteriyor. hakkımı bırakmayacağım.

şu anda tek problemim hakkım olan parayı hesaplamakta biraz zorluk çekiyorum. bunun hesabını nasıl yapabileceğimi hiç bilmiyorum.
    bu konuda sizce kimden yardım alabilirim?

• On ikinci sınıf öğrencisiyim bir elektrikçide staj görüyorum ama gittiğim yerden memnun değilim işleri çok ağır Ne yaptıysam staj yerimi değiştiremedim hocalarla Konuştum işverenle konuştum müdür müdür yardımcısı ile konuştum ama değiştiremedim ne yapmam lazım Lütfen yardımcı olun kendimi koydurmayıda denedim ama koymadılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enteresan babanda olsa asgari ücret'den öderdi sigortanı. istersen 5000 tl maaş al,eğer devlet memuru değilsen sigortan asgari ücret'den ödenir genel kanı bu,devler'de bunu bilir ama ses çıkarmaz.1 yıl için değmez sorun çıkarmaya güzellikle konuş hakkını iste verirse verir vermezse öbür dünyada alırsın bile diyemeyeğim çünkü böyle bir hakkın yok kıdem tazminatı için caiz değil diyorlar yani bu dünyada alırsan ne ala yoksa öbür dünya'da hak talep edemiyorsun,yani zorla almaya değmez.
  • İkilemde kalmışsınız. Şahidinizde varsa en azından mahkemede çözersiniz olayı. Alo 170 veya işyerinizin bulunduğu sgk ya başvuruda bulunursanız denetmenler gelip hem eksik günlerinizi hemde maaşınızı tamamlar raporun bir örneğini işkur ve vergi dairesine gönderirler. Dayınız sgk ya 5 ay için 10000 tl ceza öder+priminizi cezalı yatırır ve 1 yıl süre ile indirim alamaz. İşkur cezayı ayrıca verebilir. Umarım güzellikle halledebilirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 4 Ekim 2016; 23:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.