MacOS kullanmak istiyorum ama önerir misiniz.Grafik ve video ile uğraşmaktayım
27" iMac almalısın. 10 bini gözden çıkartman lazım yalnız.
Bende aynısını düşünüyorum ama macbook pro daha iyi diyorlar ..Naıl bir karşılaştırma yapmam gerekiyor anlamıyorum.İmac 27 inc ten daha fazla özelliği olmuyor macbookpronun configrasyonla.
nekadarlık bir bütçe ayırdın bu iş için?iMac yada Mac Mini ler daha iyi video render için.Laptop güzel amma daha fazla ısınır.
ibrahimkayip
kullanıcısına yanıt
5000 TL kadar bütçe ayırdım.Lakin ben imac mi yoksa macbokkpro mu alayım bir türlü karar veremdim.Yani hangisi daha iyi performans gösterir bilemiyorum.Performansı artırıyorum configürasyonlarla blu seferde macbookpronun fiyatı uçup gidiyor.Bu konuda imac makul olyor.Performansı arttırsamda fiyat makul oluyor.Ama performansı macbookpro gibi oluyor diyenla var macbook pronun performansı çok iyi diyorlar imac ile karşılaştırınca. Düşünceleriniz nelerdir?Bana fikir vemebilecek misiniz?
macbook ve imac ikiside presli kapalı kutu cihazlar.şahsen ben ikisi arasında seçim yapamadığım için ikisinide aldım :) çünkü hem portalbe olmaya,hemde ofisimde büyük ekranda çalışmaya ihtiyacım var.bende "mac mini" ve macbook var.hem müşterilerin yanına gidip sunum yapabilmeli hemde evde büyük çalışabilmeliyim.
Macbook avantajı:ilham almak için kafeyede gider çalışırsınız,deniz manzarasına da gider çalışırsınız.müşterilerinize sunum yapmak için bilgisayarınızı yanınızda heryere götürebilirsiniz. Macbook dezavantajları:ısınma,küçük ekran.
iMac avantajları:Daha geniş ekranda kaliteli görüntüyü bozmadan çalışma fırsatı.Daha az ısınma ve bu sayede yüksek performans. iMac dezavantajları:Heryere gidemez,evde yada ofiste çakılı kalırsınız.
Apple son zamanlarda çıkardığı cihazlarda ram ve işlemciyi anakarta entegre etmeye başladı.o yüzden sizin çalışma şeklinize göre alacağınız makine değişir.
imac imkanı varsa tabili imac çünkü en önemlisi büyük ekran ve masaüstü işlemcisi gerçek 4 çekirdek i5 ve i7
ama taşınabilir düşünülüyorsa macbbokpro ama onunda iş yapılacaksa 15 inç olanı almak mantıklı
Haklısınız taşımak istiyorum bir yandan da iyi performans almak da istiyorum.Yani kısacası nr yardan ne derden geçebiliyorum Böyle bir ikilem içerisindeyim
ibrahimkayip
kullanıcısına yanıt
İyi akşmlar siz kullanıcısınız sizin dneyimleriniz benim için önemli.Bir satı ile aranızda fark var.Sizce ben hangisini almalıyım.Bana bi configüresyon atabilir misiniz size zahmet. *İmac 21 inch ekranlı yüksek performanslı bir desktop mu almalıyım. *Yoksa yüksek performanslı 15 inch bir macbook pro mu almalıyım.
*Ya da siz kullanıcısınız temiz yüksek performanslı ikinci el alsam nasıl olur sizce.
*Son olarak;ben adobe after fx kullanıyorum adobe premiere kullanıyorum bunlar bilgisayarı kastıran yoran programlar.Bunları normal bir şekilde oynatabilecek bir mac hangisi olur?
Cevabınızı bekliyorum. İyi akşamlar diliyorum.
Merhaba, Yazdıklarıma önem vermeniz hoşuma gitti.Teşekkür ederim.PC'yi bırakıp Apple'a geçişim baya zaman önceydi.Geçişle beraber okadar rahatladım ki.Ne mavi ekran,ne virüs,ne kitlenme,kasılma,şişme,yavaşlama.Bilgisayarımı en fazla 25 gün açık bıraktım oda elektrikl kesilmişti.Bilgisayarım hiç yavaşlamadı ya.PC yi bırak 2-3 günü,aynı gün içinde bile windows sapıtabiliyor.Hiçbirzaman UPS olmadan kullanmadım.Elektrik akımı dengesi önemli.Konumuza dönersek; Vatan Bilgisayarda OEM - PC bölümünde çalışmaktayım.Müşterilerimizle hergün ihtiyaç belirleme konusunda uzmanlaşıyoruz.İşimiz bu :) Hangi bilgisayara ihtiyacınız olduğunu belirlemek için bazı sorular soracağım.Cevaplarınız önemli.
1-) bu iş için en yüksek ne kadar ayırdınız? 2-) bilgisayarınızla bir günde nekadar zaman geçiriyorsunuz?ne kadar açık kalıyor? 3-) en sık kullandığınız programları e sıktan aza doğru yazar mısınız? 4-) müşterilerinize sunum yaparken dijital olarak mı yoksa kağıt üzerinde bilgi vermeyi tercih ediyorsunuz? 5-) daha önce apple bilgisayar kullandınız mı?
ibrahimkayip
kullanıcısına yanıt
İnşallah bana bu konuda yardımcı olabilirsiniz.Nitekim pahalı cihazlar her zman alınlıyor:) Sorularınızza sırasıyla cevap vereyim.
1-)5-6000 TL civarı ayyırdım 2-)Bilgisayarımla geçirdiğim vakit 12 saatlere kadar varabiliyor. 3-)En sık kullandığım program -Adobe after Effect -Cinema 4D -Adobe Premiere -Adobe İllustratör -Adobe Photoshop ,Sırasıyla bu şekilde kullanma sıklığım. 4-)Dijital sunum yapmaktayım sürekli olrak nadir kağıt ile sunum yapıyorum 5-)Daha önce çok az bir deneyimm oldu mac bilgisayarlarla.
İyi akşamlar tekrar yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba. Size PM attım. Sizin için yaptığım konfigürasyon içinde marka ve modeller geçtiği için açık bir platformda yazmayı uygun bulmadım. Umarım faydası dokunur.
Kolay gelsin.
ibrahimkayip
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim inceliyorum şimdi
beyler güvenlik için mac almayı dusunuyordum guvenli oldugunu duydugum için yalnız arastırma yaptım ki maclerde acık varmıs yorumlarınızı merak ediyorum guvenlik kavramı her laptop kadarsa almıcam..
Mac lerde ne gibi bi açık varmış kaynak gösterir misiniz?Yoksa mış ve mişlerle mi yayılıyor bu söylentiler?Açık olduğunu biliyorsanız hemen apple firmasına iletin ve açık bulduğunuz için apple tarafından küçük bir servet sahibi olun.
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahimkayip
Merhaba, Yazdıklarıma önem vermeniz hoşuma gitti.Teşekkür ederim.PC'yi bırakıp Apple'a geçişim baya zaman önceydi.Geçişle beraber okadar rahatladım ki.Ne mavi ekran,ne virüs,ne kitlenme,kasılma,şişme,yavaşlama.Bilgisayarımı en fazla 25 gün açık bıraktım oda elektrikl kesilmişti.Bilgisayarım hiç yavaşlamadı ya.PC yi bırak 2-3 günü,aynı gün içinde bile windows sapıtabiliyor.Hiçbirzaman UPS olmadan kullanmadım.Elektrik akımı dengesi önemli.Konumuza dönersek; Vatan Bilgisayarda OEM - PC bölümünde çalışmaktayım.Müşterilerimizle hergün ihtiyaç belirleme konusunda uzmanlaşıyoruz.İşimiz bu :) Hangi bilgisayara ihtiyacınız olduğunu belirlemek için bazı sorular soracağım.Cevaplarınız önemli.
1-) bu iş için en yüksek ne kadar ayırdınız? 2-) bilgisayarınızla bir günde nekadar zaman geçiriyorsunuz?ne kadar açık kalıyor? 3-) en sık kullandığınız programları e sıktan aza doğru yazar mısınız? 4-) müşterilerinize sunum yaparken dijital olarak mı yoksa kağıt üzerinde bilgi vermeyi tercih ediyorsunuz? 5-) daha önce apple bilgisayar kullandınız mı?
Arkadaşın affına sığınarak bende bilgi almak isterim.
Soru cevaba gelecek olursak;
1- Herhangi bir bütçe ayırmadım lakin 3 bin tl üzeri vermeyi düşünmüyorum. 2- günlük 13-15 saat pc de zaman geçiriyorum. 3- photoshop, illustrator, indesing, dreamweaver 4- müşteri vs yok. 5- hayır.
6- Pc yi ağırlıklı olarak internet kullanımı ve pc yi fazla zorlamayacak olan yukarıdaki programları kullanacağım. Lakin mac olayını düşünmemin sebebi video olayına girmeyi düşünmemdir.
Bilgi verirseniz sevinirim.
Eski Kitap Mağazası
kullanıcısına yanıt
PM de yanıt verdim.Mesajlarınızı kontrol edin.
ibrahimkayip
kullanıcısına yanıt
Mesajlarınızı okudum ...bende aynı durumdayım ve kafam karışık ... Acaba pm ile yaptığınız liste - konfigürasyon u ben de alabilirmiyim
Grafikle ugrasıyorsanız iMac öneririm geniş ekranı yüzünden ama biraz bekleyin iMacler güncellensin