Şimdi Ara

MAC OS'a Neden Oyun Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar MAC OS'a neden oyun gelmiyor.

Kullanıcı sayısı az olduğu için mi ? Apple'ın işletim sisteminin bir kısıtlaması olması mı ? Yada başka nedenler mi var ?

• Bu yüzden mi ağır video, montaj audio, tasarım ve fotoğraf alanında genellikle mac ler kullanılır? Donanımı güçlü yıllarca kullanılabilen bilgisayarlardır Apple ın ürettikleri, bu sayede kendi ekosistemini oluşturabilmiştir. Boşa yorum yazmışsınız. Kanımca macos un varlığından veya alternatif oluşundan haberi olmayanlar Windows sistemde zorunlu başbaşa kalmıştır.
  • Aslında bunun birçok nedenleri var. En önemli nedenleri;
    Windows'un MacOS'e göre kat kat fazla kullanıcı kitlesi olması.
    Konsept farklılıklarının olması.
    MacOS işletim sistemini kullanabilmen için Mac cihazlara sahip olmak sorundasın, normal BİOS tabanlı PC'lerde çalışmaz. (Hackintosh dışında. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazZenci01

Aslında bunun birçok nedenleri var. En önemli nedenleri;
    Windows'un MacOS'e göre kat kat fazla kullanıcı kitlesi olması.
    Konsept farklılıklarının olması.
    MacOS işletim sistemini kullanabilmen için Mac cihazlara sahip olmak sorundasın, normal BİOS tabanlı PC'lerde çalışmaz. (Hackintosh dışında. )

Bir de henüz nette araştırmadım. Sorayım dedim.

Windows İşletim Sistemi Açık kaynak mı yok sa kapalı kaynak kodlu mu ? Ayrıca Mac OS'da aynı şekilde Açık kaynaklı mı yok sa kapalı kaynaklı mı ?

Windows'ı neredeyse her PC'ye kurabiliyoruz. Ama Mac OS'u kurmak ölüm.

• Sanırsam ikisi de kapalı kaynak kodlu. Açık kodlu olanlar geliştiricilere yazılımın kodu ifşa ediliyor ve geliştiriciler bu yazılımı kendi isteğine göre modifiye ediyor. Windows'un her bilgisayarda çalışmasında ki nedeni bütün bilgisayarların bu işletim sistemine uygun donanım ve BİOS üretmesidir. MacOS ise sadece Mac cihazlarda çalışır.
  • En önemlisi. Apple ın bilgisayarlarının kötü olması.
  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden mi ağır video, montaj audio, tasarım ve fotoğraf alanında genellikle mac ler kullanılır? Donanımı güçlü yıllarca kullanılabilen bilgisayarlardır Apple ın ürettikleri, bu sayede kendi ekosistemini oluşturabilmiştir. Boşa yorum yazmışsınız. Kanımca macos un varlığından veya alternatif oluşundan haberi olmayanlar Windows sistemde zorunlu başbaşa kalmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: culpanext

Bu yüzden mi ağır video, montaj audio, tasarım ve fotoğraf alanında genellikle mac ler kullanılır? Donanımı güçlü yıllarca kullanılabilen bilgisayarlardır Apple ın ürettikleri, bu sayede kendi ekosistemini oluşturabilmiştir. Boşa yorum yazmışsınız. Kanımca macos un varlığından veya alternatif oluşundan haberi olmayanlar Windows sistemde zorunlu başbaşa kalmıştır.

Kardeşim boş konuşan sensin, cahilliğine veriyorum. Yanlış anlama sana olayı geçmişinden başlayarak bu işi öğreticem.

Başlıyorum.

Evvela 5 senedir görsel tasarım işleri ile uğraşıyorum, şuan 5k imac kullanıcısıyım.

Macler bundan 10 sene önce Windows a göre avantajlılardı. Kolay kolay yavaşlamaz. Virus derdi olmaz. Mac Prolar gerçekten iyi bilgisayarlardı.

http://theblackgeeks.com/wp-content/uploads/2015/11/macpro2009_multi-2.jpg Bahsettiğim model.

Ama Apple yıl geçtikçe performanstan öte güç tasarufuna vs ye odaklandı. Adete güçlü bilgisayar üretme işini bi kenara bıraktı. Mesela çöp tenekesi mac pro lar 2013 ten kalma. Hala güncellenmedi. Kullananlar son derece yavaş olduğunu söylüyor. Fiyattı da kallavi.

Oyun için gerekli olan ekrankartıdır. ve sağlam soğutma sistemidir. Apple da bunlar minimal tutulmuş. Hatta Apple a VR desteği ne zaman gelecek soruları patlak verdiğinde. Şöyle bir başlık açılmıştı "Apple iyi bilgisayar yapana kadar VR desteklemeyecek" şeklinde.

Evet şimdi günümüze gelecek olursak. Windows 10, Macos tan sistem olarak daha performanslı çalışıyor. Bu konuda Apple ı windows 7 ile neredeyse yakaladı. Windows 8.1 ile geçti. Windows 10 ile arayı açtı. Adamlar windows un çekirdeğini geliştirip duruyor. Mac kullanıcısı ise yeni sistemi yüklemeye korkar olmuş (acaba kasar mı, programlarım açılır mı, wifi sorunu, mail uygulamasında sorun olur mu acaba diye)
    Mac dünyasını youtube dan yabancı kaynaklardan takip ediyorum. Yazılım bir genc macbook a windows yüklemiş, ve daha hızlı çalıştığını görmüş bilgisayarının. Başka bir başlıkta ise Apple ın yıldızı sönüyor mu gibisinden bi video içerik hazırlamış.

Düşünsene 10 bin tl ye Macbook Pro alıyorsun son model ve 16 gb ram ile geliyor. Bu rezillik değil de nedir? Ram i adeta içen bir işletim sistemi için.

Kullandığım sistem:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinergy -- 10 Aralık 2016; 18:35:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb ile Xbox a oyun atmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    Bence sadece bana değil, başka kimseye bu tarz ile birşey öğretemezsin, öncelikle iMac 5k makinayı bırakıp, çok övdüğün Windows 10 kurulu bir makina almalısın,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence sadece bana değil, başka kimseye bu tarz ile birşey öğretemezsin, öncelikle iMac 5k makinayı bırakıp, çok övdüğün Windows 10 kurulu bir makina almalısın,

Anladın mı mevzuyu kardeş. Onu söyle sen aklında soru işareti kaldı mı ?
  • 4 gb lik ram olan mac ile Xcode kullanarak iPhone a uygulama geliştirilir mi ? Elimde iPhone cihazı olmadığı için Sanal olarak test edicem. Donma kasma olur mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan Dogan S kullanıcısına yanıt
    Yani bi de sanal bi' şey çalıştıracaksın. Kasar illaki. Zaten OS X için bile 4 gb ram yetersiz.
  • Oyun var ama Windows kadar çok yok sebebi ise kullanım oranı çok az , Steam'de macOS uyumlu oyunlar var bende arada oynuyorum güzellerde var ama dediğim gibi Windows kadar çok değil.
  • Bootcamp.
  • Mac oyun için tasarlanmış bir bilgisayar değildir. (her ne kadar son zamanlarda Apple'ın mac tanıtımlarında sitesinde falan oyun içerikli reklamları olsada) Bir kere dizaynı ekran kartı gücü PC nin gerisinde kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prinergy

quote:

Kardeşim boş konuşan sensin, cahilliğine veriyorum. Yanlış anlama sana olayı geçmişinden başlayarak bu işi öğreticem.

Başlıyorum.

Evvela 5 senedir görsel tasarım işleri ile uğraşıyorum, şuan 5k imac kullanıcısıyım.

Macler bundan 10 sene önce Windows a göre avantajlılardı. Kolay kolay yavaşlamaz. Virus derdi olmaz. Mac Prolar gerçekten iyi bilgisayarlardı.

http://theblackgeeks.com/wp-content/uploads/2015/11/macpro2009_multi-2.jpg Bahsettiğim model.

Ama Apple yıl geçtikçe performanstan öte güç tasarufuna vs ye odaklandı. Adete güçlü bilgisayar üretme işini bi kenara bıraktı. Mesela çöp tenekesi mac pro lar 2013 ten kalma. Hala güncellenmedi. Kullananlar son derece yavaş olduğunu söylüyor. Fiyattı da kallavi.

Oyun için gerekli olan ekrankartıdır. ve sağlam soğutma sistemidir. Apple da bunlar minimal tutulmuş. Hatta Apple a VR desteği ne zaman gelecek soruları patlak verdiğinde. Şöyle bir başlık açılmıştı "Apple iyi bilgisayar yapana kadar VR desteklemeyecek" şeklinde.

Evet şimdi günümüze gelecek olursak. Windows 10, Macos tan sistem olarak daha performanslı çalışıyor. Bu konuda Apple ı windows 7 ile neredeyse yakaladı. Windows 8.1 ile geçti. Windows 10 ile arayı açtı. Adamlar windows un çekirdeğini geliştirip duruyor. Mac kullanıcısı ise yeni sistemi yüklemeye korkar olmuş (acaba kasar mı, programlarım açılır mı, wifi sorunu, mail uygulamasında sorun olur mu acaba diye)
    Mac dünyasını youtube dan yabancı kaynaklardan takip ediyorum. Yazılım bir genc macbook a windows yüklemiş, ve daha hızlı çalıştığını görmüş bilgisayarının. Başka bir başlıkta ise Apple ın yıldızı sönüyor mu gibisinden bi video içerik hazırlamış.

Düşünsene 10 bin tl ye Macbook Pro alıyorsun son model ve 16 gb ram ile geliyor. Bu rezillik değil de nedir? Ram i adeta içen bir işletim sistemi için.

Kullandığım sistem:

Çok güzel özetlemişsin dostum.

• Eğer steam üyeliğiniz varsa , bir mac de deneyin. Hesabınızdaki oyunların oldukça fazla adedi mac de de çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.