Şimdi Ara

Mac OS X Snow Leopard Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde yaklaşık 7 GB'lık ''snowleopard_10.6_dvd.dmg'' adında bir dosya var. PC'ye Mac kurmak istiyorum ama daha acemiyim. Bu dosyayı

olduğu gibi çift katmanlı bir DVD'ye mi yazıcam yoksa dmg uzantılı dosyaları DVD'ye yazmak için kullanılan bir program var mı?

• Ewt 7 küsür gb lık dvd leri yazan bir program var,ayrıca DMG uzantılı dosyalarıda yazan bir program var... Ancak DMG uzantısı ne yazıkki windows yani NTFS sistemlerde tanınmıyor, yani bunu arşivlenmiş dosya olarak düşün yada daha kolay imaj kalıp dosyası olarak düşün... Windowsta imaj dosyaları ".iso, .nrg" gibi uzantılarla adlandırılır,MACOS 'larda da ".dmg" uzantısı vardır... MAC sistemlere uyumlu olduğundan da windows ortamında TRANSMAC denilen bir program yardımıyla yazdırabilirsin... Fakat sen bunu DVD'ye yazdırsan bile kuruluma geçmesi için sistemin ext+ disk biçimli olması gerekiyor ki bootable olup,DVD'den boot edebilmesi için, yani indirdiğin sürüm normal MAC'lere kurulan sürümdür,yanlış indirmişsin geçmiş olsun....

Ama elindeki versiyondan da kurulum yapabilirsin, adamlar bunlarıda düşünmüşler, şuanda piyasada en yaygın olanı Boot132 CD imajı... Ya da Rebel EFI denilen piyasada trail olarak dolaşan imaj halinde ve CD'ye yazdırılarak çalışabilen, diski MAC diski gibi gösterip,DVD'den boot etmeye yarayan, küçük dosyalarda yok değil... Bunun için youtube'a bi ton video koymuşlar ordan inceleyip rahatça anlarsın...

Senin indirmen gereken sürümler,tek DVD 'ye sığabilecek kapasitede olup x86 sürümlerinden herhangi biri olmalı,zaten torrent sitelerinde veya link paylaşım sitelerinde Intel & AMD CPU diye belirtilir...

• bende deneme içn indiriyorum bi leopard fakat 6 küsür gb ama yanında intel yazıyordu içinde neler var tam bilmiyom bakalım neler cıkcak
  • ''keshhh'' sen bu işi biliyosun seni bulmuşken bırakmıyım :D Şu Boot132'yi deniycem. TRANSMAC ile dmg uzantılı dosyayı dvd ye yazdırıcam. Boot132 yi ''.zip'' uzantılı şekilde indirdim bu dosyayı cd'ye yazdırmak gerekiyo(muş) dosyayı olduğu gibi mi yazdırıcam yoksa bi püf noktası var mı?

Arkadaşlar böyle ufak detaylar hakkında hiçbir bilgi bulamıyorum. Bilenler bilgilerini paylaşırsa hem bilmeyenler öğrenir hemde şu windows tan kurtuluruz...
  • benım indirdigimde dmg dosyasıymış bunu indirsem olurmu acaba

Mac.OSx86.Leopard.v10.5.4.Client.Server.OpenSource.INTEL.iSO-JaS
  • Boot132 Cd imajı zaten iso uzantılı onun için transmac kullanmana gerek yok, NERO bile görür işini,,, Ben transmac adlı programı (freeware olması lazım zaten) ".dmg" uzantılı dosyaları yazdırmak için kulanın dedim... Çünkü DMG uzantılı dosyaları iso uzantılı kalıp dosyasına dönüştüren programlar var,mesela Magic ISO ama ben beceremedim,bende oldugu gibi TRANSMAC yoluyla DVD 'ye yazdırdım, tabiki 8GB lık DVD olcak yoksa 6.5 GB 'lık dosya yazamazsınız, DVD yazıcınız dual layer desteği yoksa bi tane edinmek zorundasınız...

Bu arada Snow Leopard Retail sürümünüde ben disk alınca dener,eğer kesin yoluna ulaşırsam raptor28 ve 2smoke 'un açtığı siteye koymalarını sağlarım... Şimdi bende başka site üzerinden inceliyorum,kurulum yollarını,ama tutupta ordaki işe yaramıyorsa boşuna zaman kaybı olcak,bu yzden de site adresini vermiyorum...

@Genccimbomlu sende pm 'e baq,yolladığım linkteki herhangibir sürümü indir...

• tamm pm cevapladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeShhh®

Boot132 Cd imajı zaten iso uzantılı onun için transmac kullanmana gerek yok, NERO bile görür işini,,, Ben transmac adlı programı (freeware olması lazım zaten) ".dmg" uzantılı dosyaları yazdırmak için kulanın dedim... Çünkü DMG uzantılı dosyaları iso uzantılı kalıp dosyasına dönüştüren programlar var,mesela Magic ISO ama ben beceremedim,bende oldugu gibi TRANSMAC yoluyla DVD 'ye yazdırdım, tabiki 8GB lık DVD olcak yoksa 6.5 GB 'lık dosya yazamazsınız, DVD yazıcınız dual layer desteği yoksa bi tane edinmek zorundasınız...

Bu arada Snow Leopard Retail sürümünüde ben disk alınca dener,eğer kesin yoluna ulaşırsam raptor28 ve 2smoke 'un açtığı siteye koymalarını sağlarım... Şimdi bende başka site üzerinden inceliyorum,kurulum yollarını,ama tutupta ordaki işe yaramıyorsa boşuna zaman kaybı olcak,bu yzden de site adresini vermiyorum...

@Genccimbomlu sende pm 'e baq,yolladığım linkteki herhangibir sürümü indir...

Banada link yollarmısın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.