Şimdi Ara

Mad Max (2015) [ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
567
Cevap
14
Favori
30.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• optimizasyon efsane gtx 765m icin nvidia bile her seyi max olarak gosteriyo ama bi sikinti var oda yazilar cok kucuk 3-4 metreden okumak icin can cekisiyorum bunu nasil halledicez bilen var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Çocuk olunca bakalım oyun oynaya bilecekmiyiz. Şimdi gene işten sonra 1 2 saat oynama fırsatı veriliyor

Videoları izledikce çok fena oynayasım geliyordu oynamak isteyipde bitiremediğim bir yığın oyun var. Silah kullanmak sanırım pek yok oyunda peki çeşitliliği var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wight Lord

Çocuk olunca bakalım oyun oynaya bilecekmiyiz. Şimdi gene işten sonra 1 2 saat oynama fırsatı veriliyor

Videoları izledikce çok fena oynayasım geliyordu oynamak isteyipde bitiremediğim bir yığın oyun var. Silah kullanmak sanırım pek yok oyunda peki çeşitliliği var mı?

Zor valla çocuk olunca oyun oynamak ..6 yaşında kızım var az çok büyüdüğü için daha rahatım..ama 2. Eli kulağında o zaman zor olacak..şimdi bile PC başına oturunca vicdanen rahatsız oluyorum.. ama resume'a basınca vicdan azabı falan kalmıyor.

İnceleme yazılarını hiç önemseme,steam yorumları ortada %80 - 90 olumlu zaten..oyun çok zevkli her anlamda..silah mevzusu az mermi bulunuyor GTA gibi değil tabi ama inan önemsiz olmayınca anlayacaksın..9 saatlik süren oldu çok tatmin etti herşey..

Çocuk gelene kadar aradan çıkar bence ben 58tlye aldım kinguin den..

• Wight Lord kullanıcısına yanıt
    Bende çocuk yokta iş yerinde arkadaşlara sordum gelen cevaplar pek iç açıcı değil

-İlk 2-3 ay unutsun diyen var
    -Böyle büyük oyunlar değilde, ufak tefek tablette falan fırsat buldukça oynayabilir diyen var
    -Eşine yardımcı olması gerektiğiı için ne yapsa göze batar hiç oynamasın daha iyi diyen var
    -Bende şimdiden Allah bağışlasın, Allah analı babalı büyütsün diyorum her ikinizede boşver oyunu moyunu dünyanın en büyük nimeti idare edersiniz biraz
  • cankut_k kullanıcısına yanıt
    Haha sağolasın aynen öyle olacak, bebeği gördün mü zaten aramazsın da oyun moyun. İlerki aylarda ama aralarda kaçamak yaparım hehe oyun tutkusundan vazgeçilmiyor. Büyüyünce veletle oynarız.
  • Merhaba arkadaslar wasteland classic görevinde baby bar eklentisini takmamı istiyor fakat wasteland classic görevini yapmalısınız diyor oyun bug da kaldı araştırdım çoğu kişinin başına gelmiş.çözümü bilen yada aynı şekilde bug da kalan varsa yardımcı olabilir mi?

• Oyun pek hoşuma gitmemişti ama denemeyi düşünüyorum , sistemi yazayım ;

Geforce 840M
    Intel Core i7 5500U 2.40GHz(3.00GHz ağır yükte)
    8GB DDR3 1600MHz Ram

Grafik ayarları önemli değil , grafik takıntım yoktur.Minimum 1280x720 çözünürlük olsa yeterli , 1024'de ekran tuhaf oluyor. ve 30+ fps verse güzel olur , sizce alabilirmiyim min 1280x720 çözünürlük diğer ayarlar lowest/off ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rust Cohle.

Oyun pek hoşuma gitmemişti ama denemeyi düşünüyorum , sistemi yazayım ;

Geforce 840M
    Intel Core i7 5500U 2.40GHz(3.00GHz ağır yükte)
    8GB DDR3 1600MHz Ram

Grafik ayarları önemli değil , grafik takıntım yoktur.Minimum 1280x720 çözünürlük olsa yeterli , 1024'de ekran tuhaf oluyor. ve 30+ fps verse güzel olur , sizce alabilirmiyim min 1280x720 çözünürlük diğer ayarlar lowest/off ?

;Rahat alırsınız hocam i5 işlemci 630m ekran kartıyla low da 30 ve üstü alıyorum ben.
  • Arkadaşlar oyunu olumlu yorumlar neticesinde almayı düşünüyorum da... Aranızda oyunu bitirmiş ya da bitirmeye az kalmış biri var mı? Oyun toplamda kaç saat oyun süresi vaat ediyor onu merak ediyorum.
  • Merhaba,

Arkadaşlar Aranızda Şu Ripper Dlc yi Gören varmı Erken Erişimden Aldık Ortada yok Sonradan mı Açılıyor ki.

Düzeltme

İ.G Ripper Dlc Keyleri Dün Göndermiş yeni gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstDr3aM -- 5 Eylül 2015; 1:26:12 >
  • Muazzam olmuş , co op olsaydı dahada eğlenceli olurdu.

Rastladığım Sıkıntılar :

Oyunun arayüzünde yani menülerde bug olabiliyor mesela max ekranın aşağısına gidiyor bazen karakter ekranında.

Bazen Vantage Point ler %100 loot ı saymıyor vs..

Bunlarda gelicek patch lerle fixlenicektir.

Optimize olarak çok iyi lakin daha iyisine hayır demeyiz.

---------------------------------------

Çok meşhur olunan bölgelerde bazen Ripper geliyor diyip kaçabiliyorlar hoş bir detay olmuş ve bunun gibi çok fazla ince detay var.

(Ripper benim aracımın kasasının ismi , başka bir kasa seçerseniz o ismi telaffuz ediyorlar.)

------------------------------------------

"GAME OF THE YEAR" ın en güçlü adaylarından birisi olucak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 5 Eylül 2015; 13:30:35 >

• Oyunu PC'de oynuyorum ama PS bölümünde takıldığım için görüşlerimi orada yapmıştım, buraya da ekleyeyim belki yardımı dokunur.

Ben epey bir oynadım, çok da beğendiğimi söyleyebilirim. Bazı ufak tefek şeyler dışında ciddi anlamda çok başarılı bir oyun olmuş. Özellikle film havasında geçmesi ve o ortamı gayet iyi bir şekilde yansıtıyor oluşu oyuna daha fazla odaklanmanızı sağlıyor, üstelik grafiklerinde şahane olması bu etkiyi katlıyor diyebilirim. Bu arada ben oyunu PC için Kinguin'den 55tl'ye aldım, hani PS4'e 60$ verilir mi diye sorarsanız o biraz muamma, çünkü oyunun görev sistemi yenilikçi bir şey sunmuyor, klasik open world görev sistemi mevcut ve bundan bir süre sonra sıkılıyorsanız, verilmez. Açıkçası oyun başarılı ama biraz hızlı monotonlaşıyor. Oyunun ilerleme mantığını kısaca şöyle anlatayım, haritada güvenli hale getirmemiz gereken epey büyük dört bölge yer alıyor, aslında beş bölge var ama orasının ismi sadece Dunes olarak geçiyor, diğerlerinde territory yazdığı için Dunes bölgesi de temizlememiz gereken bir yer mi henüz gitmediğim için bilmiyorum, o yüzden dört bölge üzerinden yorumluyorum şimdilik. Her bölgenin tehlike durumu 5 üzerinden değerlendirilmiş ve nihai amaç 0 yapmak yani tehlikeden tamamen arındırmak. Bu, bazı upgradeleri açmak ve kişisel yeteneklerimizi geliştirmek için gerekli olan Griffa tokenları elde edebilmek için yapılması zorunlu bir durum. İlk bölgeyi (Jeet's Territory) temizledikten sonra oyunun geri kalanında ne yapacağınız ortaya çıkıyor. Jeet's bölgesini temizleyebilmem 18 saat sürdü, tabii gezip tozma vs. şeylerde bu sürenin içinde ancak yine de süreyi genele vurduğumuz zaman aslında çok güzel bir oyun süresi fakat oyunun geriye kalan %70'i aynı aktiviteler üzerinden gidiyor. Buna rağmen oyun kesinlikle çok başarılı, şahsi notum 8 hatta inanılmaz eğlenceli araba savaşları ve patlama efektlerinin hatırına 8,5.

Oyunun neredeyse her şeyini sevdim, yani şu ana kadar hayal kırıklığı yaşadığım pek bir şey olmadı. Düşüncelerimi ve gördüklerimi madde madde sıralayacağım.

- Üç tip görev var, story, westland ve encounter. Westland'lar o bölgedeki yan görevler, encounter ise bazı yerlerde tek takılan tipler görüyorsunuz, kimisi yardım istiyor kimisi size yararı dokunacak mekanlar hakkında bilgiler veriyor, bunların birçoğu kamplar hakkında oluyor. Birbirlerine benzeyen görevler var elbet ama genel olarak sıkıcı değiller. Story ise Mad Max filmlerinden alıştığımız şekilde işleniyor. Bir şeyleri elde edebilmek için birilerine yardım ediyoruz, en azından şu ana kadar gördüğüm kısım bu şekilde.
    - Oyunun Mad Max atmosferi şahane, bu konuda filmlerden farkı yok.
    - Grafikler hakikaten müthiş, bir de oldukça süslü bir grafiği var şaşkınlık verici derece güzel gözüküyor. Karakter modellemeleri biraz zayıf ama onun dışında her şey dört dörtlük. PS4'deki performansı nasıldır bilmiyorum ama PC performansı çok iyi. Şöyle söyleyeyim kimilerinin dört duvar arasına koyduğu volumetric efekt fps'yi sürüklerken, bu adamlar inanılmaz bir iş çıkarmış, o yıldırımlı, partiküllerin havada uçuştuğu kum fırtınalarını görmeniz lazım. Oyunu sadece vsync kapalı, geri kalan her şey sonda ortalama 100fps ile oynuyorum.
    - Patlama efektleri ve duman, şu zamana kadar bir oyunda gördüklerimin en iyisi.
    - Max ve arabaların skill ağaçları enfes, çok detaylı ve güzel şeyler eklemişler. Özellikle arabalar müthiş, çok sayıda araba var ve hepsini kullanabiliyoruz, kendi aracımızı da istediğimiz gibi modifiye edebiliyoruz. Modifiye seçenekleri çılgın olmuş.
    - İki çeşit geliştirme şekli var, biri scrap toplayarak mevcut eşyalara upgrade yaptığımız bir geliştirme, diğeri ise oyunda bulunduğunuz bölgede rastgele ortaya çıkan Griffa diye bir elemanın yaptığı geliştirme. Bu da Max'in yeteneklerinin geliştirildiği yer, onu da Griffa token ile yapıyoruz. Bu tokenlar level atladıkça kazanılıyor. Ayrıca Max'in kıyafetini, saç ve sakalını da değiştirebiliyoruz.
    - Level sistemi güzel düşünülmüş. 10 tane unvan şeklinde rank var, bunlar Road Kill, Gas Guzzler, Sand King, Death Walker, Road Warrior gibi isimler. Her rank kendi içinde 10 leveldan oluşuyor. Her 10 leveldan sonra bir rank atlıyor ve yeni geliştirmeler açıyorsunuz. Toplamda 100 lvl var ama lvl atlama işlemi fazlasıyla kolay.
    - Saklandığımız üsler var ve o üsleri de geliştirebiliyoruz. Geliştirdikçe size getirisi de fazlalaşıyor. Mesela ammo table eklediğiniz zaman, üsse her gittiğinizde otomatik olarak ammo doluyor ya da oyun kapalıyken dahi online iseniz size otomatikman scrap toplayan bir sistem var, su, yiyecek deposu gibi birçok şey ekleyebiliyoruz üslere.
    - Dövüş sistemi çok başarılı olmuş, sistem Batman'e benziyor diyebilirim ama onun kadar kütük değil, daha yumuşak hareketler var. Karakter animasyonları gerçekten çok iyi.
    - Ateşli silah pek yok, 20 saat boyunca gördüğüm silahlar shotgun ve sniper. İkisinin de kullanım alanı ve şekli farklı. Shotgun'ı kullanırken hareket edemiyoruz, nişan aldığınızda karakter olduğu yerde sabit duruyor, bir tek etrafta yuvarlanabiliyoruz ama hem insanlar hem de araçlar üzerinde çok güçlü bir silah. Sniper ise sadece araç üzerinden kullanılabiliyor. Uzun, katlanabilir bir şey, aracın bagaj kısmına geçerek oradan saldırıyoruz. Genelde kampları basmadan önce uzaktan bazı düşmanları indirmek için kullanılıyor.
    - Oyun Sleeping Dogs mantığında aslında, ateşli silahlara yönlendirmek yerine dövüş odaklı yapmışlar. Yarım düzine adamın arasına girip, ağız burun kırabiliyoruz. Max'in yakın dövüşünü geliştirdikçe zevk katlanıyor. İzlemesi oldukça keyifli birçok execute sahnesi mevcut. Max'de dayak yedikçe ağız burun dağılıyor, üstümüz başımız kan oluyor. Yüksek bir yerden düştüğüne bir süre topallıyor.
    - Çok sayıda araba var demiştim, her araba için de farklı özellikler mevcut. Mesela bize eşlik eden bir War boys var, arabalardan anlayan bir tip, asıl arabamızın bagajında bu duruyor. Araç hasar aldığında hemen tamir ediyor, etrafta önemli bir şey gördüğünde haber veriyor. Ya da köpeğimiz var bir tane, buggy türü araba aldığınız zaman arkada köpek için ufak bir yer var, bu sayede yanımızda geliyor ve bazı yerlerde toprak altına gizlenmiş lootları ve mayınları bizi yönlendirerek bulmamızı sağlıyor.
    - Oyundaki hava değişimi, gökyüzündeki görüntü yine gördüklerimin en iyisi diyebilirim. Özellikle kum fırtınaları çok çılgın olmuş, olup olmadık her yere yıldırım düşüyor, göz gözü görmüyor. İlk karşılaştığımda izleyeyim diye arabanın içinde bekledim ama araca yıldırım düştü.
    - Oyundaki çok güzel detaylardan biri de binilen balonlardan eklemişler. Her bölgede bu balonlardan birer tane var ve o bölgeyi daha iyi tarayıp, ne var ne yok diye görüp işaretlemek için bu balonları kullanıyoruz. Bir oyunda gördüğüm en güzel manzaralara bu balon üzerinde şahit oldum diyebilirim, tam bir görsel şölen.
    - Araba savaşları beklemediğim kadar keyif verici ve karşıdaki aracı alt etmek için birçok yol eklemişler. Tekerleğini, kaputunu parçalama, benzin deposunu patlatma gibi seçenekler bir yana, araca eklediğimiz büyük bir zıpkın var. O zıpkınla kapıştığınız aracın önce kapısını çekip, ardından da zıpkını bu sefer adama saplayıp, aracın içinden fırlatarak çıkarmak ve de arkamızdan bir müddet sürüklemek sonra da halatı geri çektikten sonra adamın aniden uzaklara doğru uçuşu görülmeye değer sahnelerden biri. Tabii bu zıpkını da geliştirebiliyoruz ve haritadaki bazı gözetleme kuleleri, bazı kamplara saldırırken, sniper kulesi, kapı yine kuleler gibi yerleri bu sayede açabiliyor ya da ortadan kaldırabiliyoruz.
    - Araçların benzini bitebiliyor, durup benzin doldurmanız gerekiyor. Eğer yedek bidonunuz yoksa tabana kuvvet benzin bidonları arıyorsunuz. Bazı yerlerde benzin istasyonları da var, bunlar genellikle yarış organizasyonlarının yapıldığı yerler. Ancak yetenekleri geliştirirken daha az benzin harcatma yeteneği de mevcut, şu ana kadar benzinin bittiğine şahit olmadım. Aynı şekilde sağlık barını yemek yiyerek ve su içerek yükseltebiliyoruz. Yanımızda yemek taşıyamıyoruz ama mataramız var ve bazı yerlerde su bulup, matarayı doldurabiliyoruz. Yemek ise bulunduğunuz bölgelerdeki artıklar, bunlar kimi zaman ölü bir insandaki kurtçuklar, kimi zaman köpek maması oluyor. Köpek maması da ikinci filmden bir alıntı.
    - Kullanışlı bir fast travel seçeneği de mevcut, balon, hideout, yarış bölgesi gibi haritanın birçok noktasına warp olabiliyoruz.
    - Harita çok büyük, oyunun büyük bölümü araç üzerinde geçmesine rağmen araçla bile ulan çok uzak dedirtebiliyor.
    - Birkaç çeşit araba yarışı organizasyonu var, epey de keyifli, ki zaten araçları kullanmak ayrı bir zevk, üstelik kokpit kamerası dahi eklemişler. Süreli bir yarış var, online olarak başka oyuncuların yaptığı süreleri görebiliyorsunuz.
    - Yapay zeka oldukça iyi, kalabalık düşmanlar öyle bir ben vurayım bir sen vur şeklinde geçmiyor, aynı anda birkaç kişinin saldırdığı olabiliyor, parry ve counter attack işini iyi kotarmanız lazım. Keza araba savaşları da fazlasıyla çetin geçiyor, özellikle konvoylar epey zorlu.
    - Ufak tefek dikkat edilmezse görülmeyecek bazı güzel detaylarda yok değil, mesela aracın egzozundan çıkan ateş, küçük parçalar halinde yere düşüp birikiyor. Düşman size saldırmaya çalışırken yanlışlıkla ya da sizin savuşturmanız ile kendi arkadaşına zarar verebiliyor. Max yara alıyor, kıyatinde kan, yüzünde morluk oluşuyor. Yüksekten düştüğünde bir müddet topallıyor. Hareket halindeki düşman bir aracın tekerleğini söktüğünüzde adam araçtan inerek hemen saldırıya geçiyor. Yine düşman bir aracın canı çok indiğinde saldırmak yerine kaçmayı tercih ediyor. Araba savaşı esnasında kum fırtınasına yakalanırsanız düşmanlarda tırsıyor ve size saldırmak yerine korunuyor ya da hareket etmiyorlar. Kalabalık bir grup size saldırmaya çalıştığında eğer etrafta benzin bidonu görürseniz onu yakıp hepsinin ortasına atabilirsiniz, alayı paramparça oluyor. Aynı şekilde patlayıcı mızraklar var, bunlar da insanlar ve araçlar üzerinde çok etkililer. Bazı anlar aniden beliren hortumlar meydana geliyor. Dürbünle uzaklara baktığınızda o sıcak havanın yarattığı parlak, buğulu görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Her aracın sürüşü ve tepkileri farklı. Yollarda aynı şekilde araçlar üzerinde farklı tepkiler yaratıyor, kuma, taşlı bir yola girdiğinizde aracın hareket kabiliyetleri kısıtlanıyor. Mad Max, Avustralya'da geçen bir hikaye olduğu için tüm araçların direksiyonları sağ tarafta yer alıyor.

Şahane gökyüzünden birkaç resim.

Mad Max (2015) [ANA KONU]

Patlama ve duman bu zamana kadar bir oyunda gördüklerimin en iyisi! Bu kadar hayranlıkla baktığım patlama efektini en son Ghost Recon AW'de görmüştüm. Üstelik duman fiziki bir duman, içinden ışık geçiriyor, güneşi arkasına aldığında güneşin rengi değişiyor.

Balon manzarası hakikaten efsane, uzak çizimde bir o kadar iyi olunca tadından yenmiyor.

Aracımız uzakta kaldığında ya da bir görev sonrası kaybolduğunda tekrar çağırmak için eğer yakınlardaysa bağırıyor, uzaktaysa işaret fişeği atıyoruz. Ayrıca bir kampı ele geçirmeye çalıştığınızda kampın alarm süresi var, o süre içerisinde içeriye girmek gerekiyor aksi takdirde kamptan işaret fişekleri atılıyor ve kısa bir süre sonra ortalık cehenneme dönüyor.

Kum fırtınasından bir an! Toz, duman, havada uçuşan nesneler, partiküller, yıldırımlar, oyundaki epik anlardan biri. Ancak kapalı bir yerde durmak lazım aksi halde saniye saniye düşen yıldırımlardan kaçmak pek de mümkün değil.

Başta belirtmiş olduğum bölge temizleme mevzusu. İlk resimde 0 yani tamamen güvenli bölge ama ikinci resimdeki bölge ise 4 ve oldukça tehlikelerle dolu.

Harita cidden çok büyük, ilk resimde tam karşıda bir hayli uzakta duran bir balon var, ikinci resimde ise o balonun haritadaki yeri.

Karakter ve araç upgrade menüsü, üçüncü resimdeki elemanda Griffa. Max'in yeteneklerini bu abimiz geliştiriyor. Mad Max 2 filmindeki Gyro karakterinin aynısı olmuş görünüm açısından.

Sniper'ın kullanım şekli ve kokpit kamerası. Ancak bazı araçların kokpit kamerası çok dar, sürmek zaman zaman zorluyor.

• keşke her şey için basılı tutmak gerekmese gerçekten oynarken uykum geliyor akıcılık gidiyor şuna basılı tut buna basılı tut derken yani tırmanmak için falan sadece üstüne yürümek yetse hadi geçtim sadece tıklayalım basılı tutmak nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

Oyunun arayüzünde yani menülerde bug olabiliyor mesela max ekranın aşağısına gidiyor bazen karakter ekranında.

Bug mı yoksa bilerek mi yapmışlar emin değilim; ancak oyun içerisinde karakterin nasıl bir pozisyondaysa menüde de o halde gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

Bug mı yoksa bilerek mi yapmışlar emin değilim; ancak oyun içerisinde karakterin nasıl bir pozisyondaysa menüde de o halde gözüküyor.

Sanmıyorum bilerek yapılan birşey olduğunu zira aracın içindeyken bazen karakterin sadece göğüsten yukarası gözüküyor karakter ekranda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Ben nuveem de yasamistim. Dns degisik ise ondan yapar. Degisikligi kaldirip oyle deneyin aciksa.

yok hocam dns tanımlı diil. dolar, euro hiçbir para birimiyle paypal üzerinden alamadım malesef.
  • Oyun aldığı puanları kesinlikle hak etmiyor . Neyin ya da kimin gazına gelip bu incelemeler yapıldı bilmiyorum.
  • Anlaşılan oyun kırılmadan bu konu coşmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 6 Eylül 2015; 21:06:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.