Bildirim
Makine mühendisi araba tamirinden anlarmı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çalışma prensibini biliyor haliyle. Ama özel bir ilgisi yoksa katupu açınca bakar kalır. Ancak bilmediği anlamına gelmez. Tornacı veya rektifiyeci değil adam neticede. -
Edebiyat öğretmeni roman yazabilir mi?quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
Çalışma prensibini biliyor haliyle. Ama özel bir ilgisi yoksa katupu açınca bakar kalır. Ancak bilmediği anlamına gelmez. Tornacı veya rektifiyeci değil adam neticede. -
Makina mühendisi herşeyden anlar,ancak tamirci değildir.quote:
Orijinalden alıntı: idemo
Edebiyat öğretmeni roman yazabilir mi?
Alıntıları Göster -
zorda kalsa arabayı tamir edebilirmiquote:
Orijinalden alıntı: etnaxy
Makina mühendisi herşeyden anlar,ancak tamirci değildir.
Alıntıları Göster -
Arızanın çeşidine göre değişir...quote:
Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06
zorda kalsa arabayı tamir edebilirmi
Alıntıları Göster -
quote:
Senin bahsettiğin Türk mühendisi kardeşim. Mühendis dediğin, düşünür, tasarlar, çizer, kafasına bareti takar, eline anahtarı alır sahaya çıkar. Söker, takar, çalıştırır.
Bizim memlekette teknisyen ve tekniker adında iki adet mühendisin işini yapan alt sektör vardır, bunlar çizimleri yaparlar, her türlü saha operasyonunu yaparlar. Mühendis takım elbisesiyle sadece imza atar maaş alır.
Ayrıca yıllardır işin içindeyim, her şeyden anlayan makina mühendisi görmedim niye ki? -
quote:
okulda bunun dersini veriyorlarmı? sanayide gezen eksperler ne düzeyde motor bilgisine sahipler? makine mühendisi kendi arabasını tamir edebilirmi? yoksa herkes gibi onlarda araba motorundan aynı düzeyde mi anlıyorlar?
Arkadaşım makina mühendisi işin teknik boyutunu bilir. Nasıl olacağını bilir ama uygulama konusunda yapıp yapamayacağı kişiden kişiye ve el yatkınlığına göre değişir. -
yeni mezunsa eger tornavidayi tutmayi bile bilmeden mezun olan o kadar cok "muhendis" var ki. muhendis tasarim yapar bilmem ne yapar falan dogru ama muhendis yeri geldiginde tulumlari giyip yagin pasin icine girer teknikerin anlamadigi isleri de yapar. ama bizdeki muhendisler?
babam isyerindeki japon/cinli muhendisleri iscilerden fazla calisiyor diyor. tehlikeli birsey varsa once kontrol edip sonra iscilere yaptirir diyor. bide bizdeki muhendislere bak diploma kiralayayim diye bakanlar, tum olaylarinin imza atmak oldugunu sananlar vs vs diye uzayip gider. -
teorik olarak biliyordur daha doğrusu bilmesi gerekir ama pratikte yapabilirmi orasını bilmemquote:
Orijinalden alıntı: ozeba
yeni mezunsa eger tornavidayi tutmayi bile bilmeden mezun olan o kadar cok "muhendis" var ki. muhendis tasarim yapar bilmem ne yapar falan dogru ama muhendis yeri geldiginde tulumlari giyip yagin pasin icine girer teknikerin anlamadigi isleri de yapar. ama bizdeki muhendisler?
babam isyerindeki japon/cinli muhendisleri iscilerden fazla calisiyor diyor. tehlikeli birsey varsa once kontrol edip sonra iscilere yaptirir diyor. bide bizdeki muhendislere bak diploma kiralayayim diye bakanlar, tum olaylarinin imza atmak oldugunu sananlar vs vs diye uzayip gider. -
quote:
okulda bunun dersini veriyorlarmı? sanayide gezen eksperler ne düzeyde motor bilgisine sahipler? makine mühendisi kendi arabasını tamir edebilirmi? yoksa herkes gibi onlarda araba motorundan aynı düzeyde mi anlıyorlar?
Neyse soruna cevap vereyim.
Sanayide gezen eksperlerin motordan falan anladığı yok, onlar eksper olabilmek için daha farklı vasılflara sahipler.
Tüm araçların mekanik aksamı ve tasarımı farklı olduğu için makine mühendisinin kendi aracını tamir edebilmesi biraz kişisel bir durum olur. Motorun nasıl çalıştığını bilir, ama motorun nereden söküldüğünü bilemez adam. Markaya göre değişken bir husus bu. Ayrıca özel donanım gerektirir, özel takımlar, özel aletler, kanal veya lift vs. -
quote:
Orijinalden alıntı: *President*
quote:
Senin bahsettiğin Türk mühendisi kardeşim. Mühendis dediğin, düşünür, tasarlar, çizer, kafasına bareti takar, eline anahtarı alır sahaya çıkar. Söker, takar, çalıştırır.
Bizim memlekette teknisyen ve tekniker adında iki adet mühendisin işini yapan alt sektör vardır, bunlar çizimleri yaparlar, her türlü saha operasyonunu yaparlar. Mühendis takım elbisesiyle sadece imza atar maaş alır.
Ayrıca yıllardır işin içindeyim, her şeyden anlayan makina mühendisi görmedim niye ki?
hocam söylediğiniz eğitim sistemi ile alakası olmasın..verilen sistem not üzerine kurulmuş.anlama üzerine değil..o yüz den çok az şey bilen mühendisler ortaya çıkıyor..
-
devrim arabaları filmini izlememiş galiba arkadaş.quote:
Orijinalden alıntı: ahmtılquote:
quote:
Ayrıca yıllardır işin içindeyim, her şeyden anlayan makina mühendisi görmedim niye ki?
hocam söylediğiniz eğitim sistemi ile alakası olmasın..verilen sistem not üzerine kurulmuş.anlama üzerine değil..o yüz den çok az şey bilen mühendisler ortaya çıkıyor..
Alıntıları Göster
-
mühendis tasarım yapar diyosunuz ama hangi mühendis neyi tasarlıyor daha bi tane yerli arabamız yokquote:
quote:
Alıntıları Göster
motor tasarlayacak mühendis varmı
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmtıl
quote:
quote:
Haklısın eğitim zaten berbat.
Ama kendini geliştiren geliştiriyor be kardeşim, şimdi askerde olan yeni makine mühendisi bir yeğenim var, eline tornavida veriyorum bir yerine saplayacak gibi tutuyor. Gelde dövme
Ama kendi tasarladıkları CNC tezgahında, yeni ürün tasarlayıp satışa sunan daha mezun olmamış mühendis öğrencilerde var
bosphorusinnovations.comBosphorus Innovations – Water-Methanol Injection Kit, Map-Maf Skipper, Electronic Fan Controller, Manuel Boost Controller Kit, etc.http://bosphorusinnovations.com
-
Makine mühendisi dediğiniz şey çok büyük bir alan sırf otomobil olarak düşünmek yanlış olur.quote:
quote:
Alıntıları Göster
-
Kuzenim ile aynı sınıfta okumuştuk. O memur çocuğu. Ben esnaf çocuğuyum. Ben çocukluktan beri sanayide edindiğim deneyim ile kendi başıma bir ISUZU NPR kamyon motorunu söküp çatlak olan bir pistonunu, çıkma sağlam bir piston ile değiştirdim. Motorun üfürmesini kestim.quote:
Orijinalden alıntı: antuaRri
Makine mühendisi dediğiniz şey çok büyük bir alan sırf otomobil olarak düşünmek yanlış olur.
Alıntıları Göster
Yine bir silindiri çalışmayan Renault 12 modeli aracımın motorunu söküp, kırık segmanlarının yerine yenilerini takmıştım.
Kuzenim aracının kaputunu açsa neyin ne olduğunu bile bilmez.
Mühendislik, özellikle de makine mühendisliğinin alanı çok geniş. Tüm mühendisler sistemleri genel olarak bilirler, genel hesapları yapabilirler. Fakat spesifik konular da ancak zamana ve iş ortamı imkanlarına bağlı olarak olgunlaşırlar.
Mühendislik elime anahtar almakmıdır, değilmidir tartışması çok yapılır. Mühendislik ele anahtar alma işi değildir fakat eline anahtar almış olan mühendislerin ofisteki öngörüleri biraz daha isabetli olmakta. Teknisyenlerle ve işçilerle iletişimi daha rahat olmakta.
Hiç unutmuyorum, Talaşlı imalat dersinde atölye hocası öğrencileri sırayla teste sokuyordu. Tornaya kalem bağlamak için civatayı sıkmamız gerekiyordu. Eline anahtarı alan rahatlıkla el ile dönebilen civatayı anahtar ile sıkmaya çalıştığından hoca sıkılmış.. Ben teste girip civatayı elimle çevirerek boşluğunu alıp, en son anahtarla sıkınca hoca bir "ohh yaa" çekmişti..
-
Kablonun yalıtkan kısmını soymadan klemense baglayan mühendis bilirim.Bizdeki müh.ler akşama kadar dizi,indirim fırsat sitelerinde takılırlar.biraz parası olan borsada gezinir.Tabi gerçekten üretimin imalatın işin içinde olana saygım var.quote:
Orijinalden alıntı: aktuz
Kuzenim ile aynı sınıfta okumuştuk. O memur çocuğu. Ben esnaf çocuğuyum. Ben çocukluktan beri sanayide edindiğim deneyim ile kendi başıma bir ISUZU NPR kamyon motorunu söküp çatlak olan bir pistonunu, çıkma sağlam bir piston ile değiştirdim. Motorun üfürmesini kestim.
Yine bir silindiri çalışmayan Renault 12 modeli aracımın motorunu söküp, kırık segmanlarının yerine yenilerini takmıştım.
Kuzenim aracının kaputunu açsa neyin ne olduğunu bile bilmez.
Mühendislik, özellikle de makine mühendisliğinin alanı çok geniş. Tüm mühendisler sistemleri genel olarak bilirler, genel hesapları yapabilirler. Fakat spesifik konular da ancak zamana ve iş ortamı imkanlarına bağlı olarak olgunlaşırlar.
Mühendislik elime anahtar almakmıdır, değilmidir tartışması çok yapılır. Mühendislik ele anahtar alma işi değildir fakat eline anahtar almış olan mühendislerin ofisteki öngörüleri biraz daha isabetli olmakta. Teknisyenlerle ve işçilerle iletişimi daha rahat olmakta.
Hiç unutmuyorum, Talaşlı imalat dersinde atölye hocası öğrencileri sırayla teste sokuyordu. Tornaya kalem bağlamak için civatayı sıkmamız gerekiyordu. Eline anahtarı alan rahatlıkla el ile dönebilen civatayı anahtar ile sıkmaya çalıştığından hoca sıkılmış.. Ben teste girip civatayı elimle çevirerek boşluğunu alıp, en son anahtarla sıkınca hoca bir "ohh yaa" çekmişti..
Alıntıları Göster
-
mühendis adam kendi arabasını tamir edemiyor ama motoru tasarlıyabiliyor öylemi yaniquote:
Orijinalden alıntı: nıghtman
Kablonun yalıtkan kısmını soymadan klemense baglayan mühendis bilirim.Bizdeki müh.ler akşama kadar dizi,indirim fırsat sitelerinde takılırlar.biraz parası olan borsada gezinir.Tabi gerçekten üretimin imalatın işin içinde olana saygım var.
Alıntıları Göster
teknisyende motoru tamir edebiliyor ama tasarlayamıyor çok garip bi durum bu -
bu bölümü okumuş 2. sınıfta terk etmiş birisi olarak cevap vermeye çalışayım,quote:
mühendis adam kendi arabasını tamir edemiyor ama motoru tasarlıyabiliyor öylemi yani
teknisyende motoru tamir edebiliyor ama tasarlayamıyor çok garip bi durum bu
Alıntıları Göster
mak. mühendisi, arabanın hangi parçasının ne işe yaradığını ve bu parçaların çalışma prensibini inciğini cinciğini kendi ilgisine göre değişecek konumda bilebilir, hiç anlamayanıda olması gayet mümkündür, ancak o parçaları sökmek takmak değiştirmek konusunda bilgili değildir arızasında aracın içinden hangi seslerin geleceğini bilmez, arıza tespitini mantıken yapabilir fakat değiştiremez, çıkan parçayı alıp incelediğinde yorulmadan mı yoksa parçadaki arızadan mı kopma olduğunun dahi tespitini yapar, ancak yerine takabilme çıkarabilme yeteneği tamamen kendi ilgisi dahilindedir...
Benzer içerikler
- direksiyonu çevirince gelen küt sesi
- park halinde fren pedalı neden sertleşir
- audi a3 klima sıcak ayarı
- citroen c4 lastik hava basıncı kaç olmalı
- spacer ne işe yarar
- byd dolphin ne zaman türkiye"ye gelecek
- taigo bagaj hacmi
- suzuki jimny 5 kapı
- nissan qashqai 2024 fiyat listesi
- jaecoo 7 yorumlar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X