Şimdi Ara

Makine mühendisi araba tamirinden anlarmı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
7
Favori
13.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şimdi mühendis eline anahtar alıyor mu ya da almalı mı diye soruyoruz fakat önce sormamız gereken

bu adamın okuldaki öğretim görevlisi/üyesi eline anahtar almış mı? Hiç motor açıp tamir etmiş mi?

Hadi tamiri de geçtim açıp kaç kere kaç farklı motoru incelemiş? Yani şimdi kitapları okuyup kağıt üzerinde tez yazıp kağıt üzerinde
    çözüp akademik ünvana sahip kişiler ancak ve ancak kağıt üzerinde iş yapacak insanlar yetiştirebilirler.

O yağın o metalin kokusunu almadan bazı şeyler olmuyor.
  • bizim makine mühendisi bir arkadaş sahibinden.com a aracını ilana koymuştu.

başlık olarak da "makine mühendisinden , hatasız Honda Civic" şeklinde yazmıştı.

arayanlardan biri " siz aracı kendiniz mi yapıyorsunuz? " demişti.

algı gerçekten bu yönde
  • Soru:
    Bir amfinin devresine, kasasına, soğutma elemanlarına, terminallerine bakarak, üretim kalitesinden elektronik mühendisi mi daha iyi anlar yoksa bu işin meraklısı mı?

Cevap:
    Bu işin meraklısı

-------------------------------------

Soru:
    Bir amfideki arızayı ve gidermek elektronik tamir atölyesinde çalışan Mehmet usta için mi daha kolay, yoksa Mühendis bey için mi?

Cevap:
    Mehmet usta.

--------------------------------------

Soru:
    Bir amfi devresini tasarlamak prototipini üretmek, test etmek, hatalarını gidermek, maliyet optimizasyonu yapmak, baskıya hazır hale getirmek ve bastırmak bir Mühendis bey için mi daha kolaydır, Mehmet usta için mi daha kolaydır yoksa benim gibi işin meraklısı için mi daha kolaydır?

Cevap:
    Mühendis Bey

-------------------------------------

Herkes birbirinin işine, uzmanlık alanına laf atıp, herkes üstüne vazife olmayan işler de yapıp, verimi ve kaliteyi düşüreceğine, kendi has işine hakkı ile odaklanır, dedikoduyu bırakır ve uzmanı olduğu işi yaparsa çok daha verimli bir memleket oluruz. Ama Cumhurbaşkanı Belediye Başkanı, Hakim ve Savcılığa aynı anda soyunan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Ne bekliyoruz ki değil mi? Herkes hakettiği gibi...

Makine mühendisi motor tamir edebilir mi? Sadece makine mühendisi değil, sen ben, eşim ve annem de motor tamir edebilir. Technic lego oynamış hemen herkes edebilir. Kaç gün, kaç hafta sürer bilmem. Ama tamir edebilir. Çünkü neredeyse bütün arabalar için bir servis manueli yazılmıştır. Sırayla hangi civataları sökmeniz gerektiğine kadar yazar. Aynı Technic Lego kitapçıkları gibidir. Ancak makine mühendisi isen senden beklenen, buna ayıracağın zamanda kendi işini yapman, karşılığında saatte 50TL kazanmandır. Motorun bozulursa da kendin tamir etmek yerine ustaya verirsin, senin 4 katın hızında tamir eder, sen de buna ayırdığın sürede kendi işini yaparak ustaya verdiğin paradan daha çoğunu kazanırsın. Verim budur abi. Herkes işini yapacak.

Evde mantı açmaya, bazlama yapmaya, yaprak sarmaya karşıyım mesela. Sebebi basit. Benim hatun çalışıyor eşek gibi. Yaprak sarmayı da o yaparsa, bundan başka meziyeti olmayan kadın aç mı kalacak? O yüzden benim hatun yaprak sarma yapmayacak, vaktini daha verimli olduğu konulara ayıracak, kazandığı para ile yaprak sarmayı kendinden 3 kat daha iyi, 5 kat daha hızlı yapan birinden satın alacak.

Tabi, insan robot değil. Hobileri olmalı. Özel zamanında hobi olarak bir motoru tamir etmekle uğraşan bir mühendise saygım sonsuz. Yanlış anlaşılmasın. Ben de işletme mezunuyum. Bir dolu elektronik hobim var. Boş zaman değerlendirmek ayrı konu ha, kimse üstüne alınmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Makina mühendisi herşeyden anlar,ancak tamirci değildir.

Senin bahsettiğin Türk mühendisi kardeşim. Mühendis dediğin, düşünür, tasarlar, çizer, kafasına bareti takar, eline anahtarı alır sahaya çıkar. Söker, takar, çalıştırır.

Bizim memlekette teknisyen ve tekniker adında iki adet mühendisin işini yapan alt sektör vardır, bunlar çizimleri yaparlar, her türlü saha operasyonunu yaparlar. Mühendis takım elbisesiyle sadece imza atar maaş alır.

Ayrıca yıllardır işin içindeyim, her şeyden anlayan makina mühendisi görmedim niye ki?

+1

2012de yazmışsın hocam ama yıl 2014 durum daha vahim..
    bende makina mühendisiyim..bunu yazarken utanıyorum ama şu an piyasada iş yapan makina mühendislerinin %80'i bi halta yaramaz..
    piyasada kendini iyi yetiştirmiş bir tekniker yada teknisyen mühendisten çok daha değerlidir...

bir mühendis elinin yağ olmasından,üstünün kirlenmesiden,söktüğü parçayı geri takamayacağından korkuyorsa gitsin simit satsın.bu işi hakkıyla yapan mühendislerin adını kirletmesin....

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Yazabilir ama bu iki taraflı çalışan bir önerme değildir. Yani edebiyat öğretmeni olmak roman yazmak için yeter şart olmadığı için makina mühendisi olmak da motor tamirinden anlamayı gerektirmez.

Peki roman yazmak icin gerekli sartlar ne? Su anda edebiyatla alakasiz biri bile roman yazar. Neyse konumuz o degil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.