Şimdi Ara

Makine mühendisi araba tamirinden anlarmı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
7
Favori
13.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: k2fg9

quote:

Orijinalden alıntı: A380

Ben kendi adıma konuşursam, ustanın yada teknisyenin yaptığı her işi yapabilirim. Bunu kendim için yazmadım. Senin iyi mühendis olarak gördüğün insanlar aslında iyi mühendis olamamış insanlar malesef. Ustanın işini yapmakla iyi mühendis olunduğunu düşünmen bile komik.

Şöyle bir ayrıntı vereyim tekniker ve ustaların yaptığı bütün işi öğrenmem 15 günümü aldı stajda. Akışkanları öğrenmem 2 dönemimi. Bilmem anlatabildim mi...

15 günde motor söküp toplamayı öğrenebilmişsen helal olsun sana yetenekli adammışsın

usta mühendisini işini yaparsa iyi usta olmaz

ama mühendis ustanın işide yapabiliyosa o zaman iyi mühendistir

• quote:

Orijinalden alıntı: A380

15 günde motor söküp toplamayı öğrenebilmişsen helal olsun sana yetenekli adammışsın

usta mühendisini işini yaparsa iyi usta olmaz

ama mühendis ustanın işide yapabiliyosa o zaman iyi mühendistir

Motor söküp takmaktan bahsetmiyorum. CNC torna program yazma, program kalibre etme, kesici takım takma, yalpa alma , CNC freze aynı işlemler, kaynak (tabiki tüm çeşitleri değil) , universal tezgahların kullanımı (broş, torna, freze, matkap,testere vs) gibi şeylerden bahsediyorum. Motor söküp takmanın sadece hamallık olarak zorluğu var.

Hiçbir usta,tekniker mühendisin işini yapamaz.

Şöyle bir olay anlatıyım. Benim aracın tekerleğindeki rulman bozuldu. Sanayiye gittim rulmanı aldım presleteceğim bir baktım adam araya bir parça koyuyor ve parçanın rulmana basacak yüzeyündeki 1 mm çıkıntı yüzünden pres kuvveti rulmanın iç kısmına verecek. Dedim o parçasız bas. Birşey olmaz fln dedi çünkü sonucunu düşünemiyor (iç tarafa basınca bilyeleri eziyor). Ne fizik bilir ne mukavemet. Eğer o parçayla presletseydim bir öncekinde olduğu gibi 20k km sonra tekrar ses yapmaya başlayacaktı.

Ayrıca o mühendisle dalga geçtiğini zanneden teknisyenlerin de çoğu teknik resim okumayı bile bilmiyor. Halbu ki kendi işi... (ki iş bile değil bu)

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Yahu ben 2 defa motor söküp, komple dağıtıp ( birinde çatlak piston, diğerinde segmanlar, krank yatakları değiştim ) toplamış bir makine mühendisiyim.

Motorun mekaniğini de elektroniğini de iyi bilirim.

Kendim aracıma LPG takabilirim.

Bunun haricinde sayısız alternatör-marş dinamosu söktüm yaptım.

Akü imalatının tüm kademelerinde elime şalamo alıp, imalat yaptım.

Demir olsun, ağaç olsun, çizer, keser,büker kaynatırım. İstediğim herşeyi yaparım.

Su borusu tesisatı döşeyebilirim.

Alternatif akım nedir, doğru akım nedir bilirim. Kare dalga nedir, sinüs nedir bilirim. Yıldız, üçgen bağlama bilirim. Lazım olan devreyi bulur, asit ile baskı devresini hazırlar, elemanları üzerine lehimler devreyi çalıştırırım.

Laptopu söker, işlemcisini, ekranını, fleks kablosunu değiştirebilirim.

Bozuk LCD TV nin arızasının anakartında olduğunu tesbit edip, ebaydan alıp takıp çalıştırabilirim.

Duvar kağıdı döşeyebilirim.

Domates yetiştirebilirim. Koltuk budamasını yaparım, Suni gübresini sulandırır veririm. Üzerinde beyaz çukurlar oluşursa kalsiyum vermek gerek diyebilirim.

Kombiyi 5 dakika izleyip, kontrol edip pompasını, üç yollu vanasını kontrol eder, değiştirebilirim. Diyaframı yırtılmışsa değişebilirim.

Torna, freze, taşlama yapabilirim. CNC programlayabilirim.

Yani sizin bahsettiğiniz pratik bilen mühendis kelimesinin uç bir örneğiyim.

Peki iş hayatımda bunların hangilerini kullandım, kullanıyorum...

Kesinlikle hiç birini kullanmıyorum.

Önüme bir proje geliyor, daha önce yaptığım elimde olan bir hesap ise yapabiliyorsam, güvenebiliyorsam el ile analitik hesap yapıyorum,
    Emin olmak istersem, kontrol etmek istersem, bilgisayar modeli oluşturuyorum. Sonlu eleman metoduyla analizlerini yapıyorum.

Daha önce yapmadığım bir iş ise, önce çalışma prensibini düşünüyor, araştırıyorum. Bunu oturtunca, neleri hesaplamak gerekir, nereden nasıl doğrulamasını yapabilirim. bunları düşünüyorum.

Tamam oldu bu dediğimde de imza atıyorum.

Yaptığınız bir projede diyelim 4500 ton çelik kullanılması gerekiyor. İş veren bunu gidip başka bir mühendise de hesaplatıyor. Eğer başkası bunu eksik, fazla hesaplar ise tekrar size dönüyor. bir yanlışlıkmı var diyor.

İmza atmak öyle kolay iş değildir. 4500 ton çelik hesapladığınız iş, 4000 ton çelik ile de sağlıklı bir şekilde çalışabilecek ise, siz adama 500 ton çelik zarar vermiş olursunuz. Bunun da piyasa maliyeti 1,5-2 milyon dolardır.
    Eksik hesaplarsanız da kötüdür, fazla hesaplarsanız da kötüdür.

Burada imza atıp para kazanıyorsunuz diyen arkadaşlar, eminim bu bahsettiğim hesaplara imza atsalar, günlerce uyuyamazlar. Bazen kitap kurcalamak, düşünmekten çıldırırsınız. Benim sigara bağımlılığım yok ama bazen elimde sigara buluyorum.

Mühendis olan patronumuzun da dediği gibi, mühendisin mesaisi tatili olmaz. Mühendis adam tatile gider, orada gemi görür yine düşünür.. Gece yatarken aklına birşey gelir yine düşünür.

Hesap hatalarında insanlar ölür. Asansör hatasında 3-5 kişi ölür, teleferikde 80 kişi ölür, otobüste 50 kişi ölür, barajda falan belki bir kaç köy nufüsü yok olur gider.

İmza atmak dediğiniz şey, her zaman otomobildeki LPG projesine imza atmak, evin doğalgaz projesine imza atmak değildir. Bu işler bile sorumluluk ister..

Teknisyenden mühendis tabiki birşeyler öğrenebilir, insan yeri gelir 5 yaşında çocuktan birşey öğrenebilir. bilgi her an heryerdedir.
    Okullarda mühendislik okuyanlar hesap kitap dil öğreneceklerine, diplomayı alıp çıkmaktalar. Bugün askerliği kısa dönem yapmak için bile gelip mühendislik fakültesinde okuyan, hasbel kader de diploma alan insanlar vardır.
    Nasıl ortalıkta gezen boş beleş erkekler, her gördüğü hatun kişiye takılmakta, onların egolarını tatmin etmekte, onların burunlarını kaldırmaktaysa...
    Her mezun olan kişide mühendisim diye piyasaya çıkmakta, kendini akıllı sanan ustanın, teknisyenin kişisel tatminine fayda sağlamaktadır.

Mühendislik kelimesi altında pratik içermez. Kelime anlamı zaten, kafa yormak, düşünmek, çözmek demektir.

Eğer pratik ile bir alakası olsaydı, matematik mühendisleri ne yapacaktıi, abaküsmü yapacaktı...
    Toplum mühendisliği diye bir meslek yoktur ama deyim vardır. Bu insanlar tornavida çekiç ile toplummu tamir edeceklerdi..

Mühendis olan ile, mühendislik diploması olanı ayırmanız lazım.

Tanjevic basketbol oynamaz, ama hayatı antrenörlük ile geçmiştir.. Baksetbolun tekniğini bilir.

Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Benzer şeyleri yazacaktımki , yazılmışı varken tekrarlamaya gerek yok dedim.

Bunun dışında iyi eğitim almayan mühendislerin bu ülkedeki mühendis profilini düşürdüğü bir gerçektir. Ama hepsini aynı kefeye koymak saçmadır. Ben araştırmadan hiçbir cerraha ameliyat olmam , halbuki tıp bitirmiş cerrahi uzmanlığını yapmış. Bu işe en azından 15 senesini vermiş ama hepsi bir değil işte.

Mühendislik prensibi ile yetişmeyen insanlara mühendisliği anlatmak zordur. Burada da epey örneği var görüldüğü üzere. Anlatmaya çalışmak boşa kürek çekmek oluyor. (Kaldıki mühendislik bölümü okuyup bitirip hala bu prensibi anlamayan insanlarla doludur etrafımız. O yüzden bu insanlara da suç bulamıyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

Dediğiniz gibi bu işler biraz karışık.

Mesela bilgisayarcı 0 dan toplayabilir çünkü bilgisayarcıdır ama arıza tamir edemez anakart bozuk der ekran kartı bozuk der ama tamir edemez değiştirir.bunu tamir eden elektronikçidir ama elektronik mühendisi değildir elektronik mühendiside tamir edemez teknisyen veya tekniker tamir eder çünkü bu işlerde olan teknisyenin el hassasiyeti mükemmeldir 1mm hata yapmaz eli asla titremez 1mm hata 3 pinin kısadevre olmasına neden olur.

Kısacası makine mühendisi kağıt üstünde motoruda açar parçalara ayırır ama pratikte bakar kalır ama şu neden böyle dersen fizik kullanarak açıklar ama ustaya nasıl açılacağını sorsan çatır çatır anlatır ama usta bunun neden çapı bu kadar neden şekli böyle dersen saçma saçma sorular sorma s.git çay koy der

Son olarak mühendis ve teknisyen voltran oluşturur mühendis teoride canavardır teknisyen ise fazla teo bilmez ama pratiği canavardır.

Forumda o kadar makine mühendisi var ama çoğunu forumda görmüyoruz.Benim bu adam işi biliyor dediğim bir mühendis var.

@daturkishulan

Adam konuya çok hakim ben makineden anlamam ben elektronikçiyim ama bu adam konuyu benim anlayabileceğim bir biçimde ezber mühendislik terimi kullanmadan basitçe konuyu anlatabiliyor ben kendi mesleğimdede görüyorum bir konuyu o konuda cahil olan bir adama anlatırken karışık terimlerle anlatan adam birşey bilmiyordur kitabı ezberlemiştir mantık kuramaz kavrayamaz konuyu kavranmayan birşeyide basite indirgeyemez.

Siz kendinizi gerçekten geliştirmişsiniz ama öyle meslektaşlarınız varki 1 avometre ile sigortanın sağlamlık kontrolünü yapamıyor ve teknisyenlere bunlar diye hitap edebiliyor tabi sadece 1 gün durabildi işyerinde mühendis arkadaşım kendinden utandı resmen kıpkırmızı oldu çünkü o adamı buraya akrabası olduğu için kefil olarak getirdi.

Son olarak malesef ülkemizde üretmek gibi bir kaygı yok önüne gelen para çarpma peşinde mühendisinde teknisyeninde iyisi kötüsü var ama malesef kötüler çoğunlukta eğitim seviyese düşüyor cıvıkık aldı başını gitti.Elini kağıttan başka yere sürmeye korkan mühendisler dolu ya kardeşim yapma mühendis olarak yapma ama kendini geliştir ne zararı olur ben elektronikçiyim ama torna makinesini kullanabiliyorum sepet yapabiliyorum küçük bir tekne yapabiliyorum 2 zamanlı motorları ve rc araç motorlarını parçalayabiliyorum matbaa makinesi kullanabiliyorum taş fırın yapabiliyorum

Ama hiçbirini günlük hayatta kullanmıyorum ama merak işte

ovguler icin tesekkur ederim

eger ben kendimi bu anlattigin gibi kanitlayabilmissem ne mutlu bana ve darisi diger tum muhendislerin basina.

dediklerine kesinlikle katiliyorum. daha iki gun once benim ustabasinin oglu yaz tatili amacli isyerime gelmis. kendisi bu yil universite sinavlarina girdi ve liseyi de mekatronikci olarak bitirdi. kendisine muhendis mi yoksa teknisyen mi olmak istedigini sordum. abi muhendis olacam cunku bi imza atiyormussun maas veriyolarmis dedi. bir tek bu kisiden duydugum kadariyla degil bugune kadar bu konular hakkinda kimle konustuysam genel kani bu. hicbisey uretmeyeyim(zaten kopya ile gectigi icin hicbisey bilmiyor bilmedigi icin de hicbirsey uretemez)imza atayim parayi alayim dusuncesi cogu insanda var.

bu ulke ne yazikki bu sekilde ilerleyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Yahu ben 2 defa motor söküp, komple dağıtıp ( birinde çatlak piston, diğerinde segmanlar, krank yatakları değiştim ) toplamış bir makine mühendisiyim.

Motorun mekaniğini de elektroniğini de iyi bilirim.

Kendim aracıma LPG takabilirim.

Bunun haricinde sayısız alternatör-marş dinamosu söktüm yaptım.

Akü imalatının tüm kademelerinde elime şalamo alıp, imalat yaptım.

Demir olsun, ağaç olsun, çizer, keser,büker kaynatırım. İstediğim herşeyi yaparım.

Su borusu tesisatı döşeyebilirim.

Alternatif akım nedir, doğru akım nedir bilirim. Kare dalga nedir, sinüs nedir bilirim. Yıldız, üçgen bağlama bilirim. Lazım olan devreyi bulur, asit ile baskı devresini hazırlar, elemanları üzerine lehimler devreyi çalıştırırım.

Laptopu söker, işlemcisini, ekranını, fleks kablosunu değiştirebilirim.

Bozuk LCD TV nin arızasının anakartında olduğunu tesbit edip, ebaydan alıp takıp çalıştırabilirim.

Duvar kağıdı döşeyebilirim.

Domates yetiştirebilirim. Koltuk budamasını yaparım, Suni gübresini sulandırır veririm. Üzerinde beyaz çukurlar oluşursa kalsiyum vermek gerek diyebilirim.

Kombiyi 5 dakika izleyip, kontrol edip pompasını, üç yollu vanasını kontrol eder, değiştirebilirim. Diyaframı yırtılmışsa değişebilirim.

Torna, freze, taşlama yapabilirim. CNC programlayabilirim.

Yani sizin bahsettiğiniz pratik bilen mühendis kelimesinin uç bir örneğiyim.

Peki iş hayatımda bunların hangilerini kullandım, kullanıyorum...

Kesinlikle hiç birini kullanmıyorum.

Önüme bir proje geliyor, daha önce yaptığım elimde olan bir hesap ise yapabiliyorsam, güvenebiliyorsam el ile analitik hesap yapıyorum,
    Emin olmak istersem, kontrol etmek istersem, bilgisayar modeli oluşturuyorum. Sonlu eleman metoduyla analizlerini yapıyorum.

Daha önce yapmadığım bir iş ise, önce çalışma prensibini düşünüyor, araştırıyorum. Bunu oturtunca, neleri hesaplamak gerekir, nereden nasıl doğrulamasını yapabilirim. bunları düşünüyorum.

Tamam oldu bu dediğimde de imza atıyorum.

Yaptığınız bir projede diyelim 4500 ton çelik kullanılması gerekiyor. İş veren bunu gidip başka bir mühendise de hesaplatıyor. Eğer başkası bunu eksik, fazla hesaplar ise tekrar size dönüyor. bir yanlışlıkmı var diyor.

İmza atmak öyle kolay iş değildir. 4500 ton çelik hesapladığınız iş, 4000 ton çelik ile de sağlıklı bir şekilde çalışabilecek ise, siz adama 500 ton çelik zarar vermiş olursunuz. Bunun da piyasa maliyeti 1,5-2 milyon dolardır.
    Eksik hesaplarsanız da kötüdür, fazla hesaplarsanız da kötüdür.

Burada imza atıp para kazanıyorsunuz diyen arkadaşlar, eminim bu bahsettiğim hesaplara imza atsalar, günlerce uyuyamazlar. Bazen kitap kurcalamak, düşünmekten çıldırırsınız. Benim sigara bağımlılığım yok ama bazen elimde sigara buluyorum.

Mühendis olan patronumuzun da dediği gibi, mühendisin mesaisi tatili olmaz. Mühendis adam tatile gider, orada gemi görür yine düşünür.. Gece yatarken aklına birşey gelir yine düşünür.

Hesap hatalarında insanlar ölür. Asansör hatasında 3-5 kişi ölür, teleferikde 80 kişi ölür, otobüste 50 kişi ölür, barajda falan belki bir kaç köy nufüsü yok olur gider.

İmza atmak dediğiniz şey, her zaman otomobildeki LPG projesine imza atmak, evin doğalgaz projesine imza atmak değildir. Bu işler bile sorumluluk ister..

Teknisyenden mühendis tabiki birşeyler öğrenebilir, insan yeri gelir 5 yaşında çocuktan birşey öğrenebilir. bilgi her an heryerdedir.
    Okullarda mühendislik okuyanlar hesap kitap dil öğreneceklerine, diplomayı alıp çıkmaktalar. Bugün askerliği kısa dönem yapmak için bile gelip mühendislik fakültesinde okuyan, hasbel kader de diploma alan insanlar vardır.
    Nasıl ortalıkta gezen boş beleş erkekler, her gördüğü hatun kişiye takılmakta, onların egolarını tatmin etmekte, onların burunlarını kaldırmaktaysa...
    Her mezun olan kişide mühendisim diye piyasaya çıkmakta, kendini akıllı sanan ustanın, teknisyenin kişisel tatminine fayda sağlamaktadır.

Mühendislik kelimesi altında pratik içermez. Kelime anlamı zaten, kafa yormak, düşünmek, çözmek demektir.

Eğer pratik ile bir alakası olsaydı, matematik mühendisleri ne yapacaktıi, abaküsmü yapacaktı...
    Toplum mühendisliği diye bir meslek yoktur ama deyim vardır. Bu insanlar tornavida çekiç ile toplummu tamir edeceklerdi..

Mühendis olan ile, mühendislik diploması olanı ayırmanız lazım.

Tanjevic basketbol oynamaz, ama hayatı antrenörlük ile geçmiştir.. Baksetbolun tekniğini bilir.

Senden her eve, her foruma lazım arkadaşım.

Yazını büyük bir keyifle okudum.

Eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haluk Abi +1

Bende yazinizi buyuk bir keyifle okudum, cok da guzel seylere deginmissiniz. Tartismaya son verecek bir yazi olmus.

Bu arada hakikatten her eve lazimsiniz ya.

• Valla ben makine mühendisiyim, ama araba tamirinden anlamam. Okulda da öğretilmiyor zaten. Yukarıda arkadaş değinmiş, bizlerin işi fazla. Şimdi ben teleferik hidroliğinde hesaplama yapıyorum yeri geliyor. Eğer orada hata olursa ne olur söyleyeyim, emniyet katsayısı yeteri kadar alınmamışsa patır patır dökülür. Yine de çoğu zaman insanla alakalı olmamam, beni daha da rahatlatıyor.
  • Bu sorunun başka bir versiyonuna gercek hayatta çok denk gelişmiştir.
    Ee siz sabun üretebilir mısınız? (kimya mühendisliği)
    Mühendis, düşünceleri ürünlere ve üretim sistemlerine dönüştüren kisidir..
    Mühendislik fakültesinde operatörluk egitimi verilmez. Düşünmeyi, sorgulamayı, olaylar karşısında neden-sonuc iliskisi kurmayı öğrenebilirlerse ne mutlu..
    Bundan sonrası kisinin kişisel yeteneğine, kapasitesine ve gelişme isteğine bağlıdır. Tabi şans en önemli faktör, kurumsal bir sirkette kaliteli bir pozisyonda is bulması için..
    Bu konuda çok şey söylenebilir ama kısa kesmek gerekirse; Mühendis operasyon ısını yapan değil, problem çözen kisi olmalıdır..

• Makina muhendisi olan adam araba tamirinden anlamak zorunda degildir. Ha anlar veya anlamaz ayri konu ama anlamak zorunda degildir.

Muhendislik egitimi size o disiplinde kendinizi gelisyirmenize imkan saglamaniz icin verilir. Siz mezuniyetinizden sonra bir veya iki alan secer o konuda uzmanlasirsiniz. Veya o konuda master-doktora yaparsiniz.

Misal isitma sogutma alaninda uzmanlasmis bir makina muhendisi fren konusunda son derece yetersiz olabilir. Bu bir ayip degildir, cunku fren konusunda uzmanlasmis bir makina muhendiside isitma sogutmadan cakmayabilir.

Ha bu o konuda herhangi bir teknik bilgisi yok anlamina gelmez ama dedigim gibi bilgisi teknik duzeydedir ve pratikte pek soz sahibi degildir.

Bu cercevede bakarsak her eger bir makina muhendisi arkadas otomobil konusunda uzmanlasmamis ve pratik bilgi sahibi olmamissa tamiratindan da anlamayabilir, anlamak zorunda da degildir.

Misal babasi agir vasita fren sistemleri konusunda uzman olan ve babasinin taninda yetistigi icin otomobilden (mekanik olarak) cok cok cok iyi anlayan ve tek basina bir arabayi sokup takabilecek bilgiye sahip olan isletme mezunu yakin bir arkadasim var. simdi bu noktada araba tamirinden anlamayan bir
    Makina muhendisine "tuuu, birde makina muhendisi olacak, elalemin isletmecisinin yaptiginin yarisini yapamiyor" demek abesle
    Istigaldir. Cunku o isletmeci cok iyi otomibil mekanigi konusunda egitimli-tecrubeli olmasina karsin bir sogutma projesinde okuzun trene baktigi gibi bakacak, ve en azindan konunun mantigini bilen( teorisini) nir makina muhendisi karsisinda ezikecektir..

Uzun lafin kisasi egitim aldiginiz disiplindeki bir konuya vakif olabilmek icin ya saglam bir saha tecrubesine yada o alanda master-doktora derecesinr sahip olmalisiniz..

lisans ve doktora arasindaki Farki anlatan su cumleyle bitireyim. Lisans pizzadir(genis ama dar yuzeyin uzerindeki bir cok malzeme) dokyora havuc(dar ama derine inmis malzeme)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 19 Ağustos 2012; 22:03:10 >

• Mühendis kadar taş düşşün başınıza bizin teknisyenlerimiz ve ustalar ne kadar da ezik oluyorlar böyle

birincisi; elde edilen gelir yaptığınız iş ile değil aldığınız sorumluluk ile doğru orantılıdır.
    ben Elektrik Mühendisiyim, inşaat sektöründe çalışıyorum.
    yüzlerce milyon $ bir projede eğerki kabloyu küçük seçersem kablolar aşırı ısınacaktır, yangına sebep olup hem can kaybına yol açacaktır hemde firmama çok büyük olumsuz etkisi olacaktır. ama gereğinden fazla büyük seçersem firmama birkaç milyon dolarlık extra maliyet çıkartmış olurum.

yani proje firmasından gelen binlerce sayfa çizimlerin (çoğu proje firması çizimci olarak tekniker ve teknisyen kullanıyor, maliyetli diye mühendis kullanan pek yok) sahada firmam adına en verimli şekilde nasıl kullanılabileceğini ben denetliyorum.

ne teknisyen, ne tekniker nede kendini beğenmiş ustaların hiçbirisi bu sorumluğun altına girmez giremez. ama temiz elbise ile geziyor diye hepsi mühendise haset ederler.

dipnot: 8 senedir yurtdışında çalışıyorum. emin olunuzki Avrupada falan mühendis olmak bizim memlekete göre çok daha zordur ve mühendis sayısı oralarda bize nazaran daha azdır. o tulum giyip çalışan adamları bende çok görüyorum. onların neredeyse tamamı size kendilerini mühendis olarak tanıtan aslında mühendis kompleksi yaşan teknikerlerdir teknisyenlerdir. Amerikada bir mühendisin geliri sahada uygulama yapan bir ustanın gelirinin e az 5 katı oluyor ve alınan sorumluluğa göre bu oran daha artabiliyor. bizde ise sanayi sitelerinde çalışan mühendisler ustaların 2 katı maaşı dahi alamazken sırf elleri kirlenmiyor bu hasete maruz kalıyorlar.

yerli arabaymış. Hadi oradan be... BMW ve Mercedesi tulum giyen adamlarmı tasarlıyor sanıyorsunuz. Mühendise teknisyen işi ve hatta usta işi yaptırmak gibi bir takıntımız olduğu müddetçe hiçbir yerli imalatımız olmayacak, olamayacak...

• cnc nedir? torna tezgahı ne işe yarar? kaynakçılık nasıl yapılır? pnömatik sistem şeması çizerek anlatınız? oksijen kaynağı nasıl yapılır? gazaltı kaynağı nasıl yapılır? meslek lisesi memleket meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Makina mühendisi herşeyden anlar,ancak tamirci değildir.

çok doğru ama tornavida bile sıkmayı bilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

quote:

Tornavida sıkılmaz zaten, vida sıkılır, civata sıkılır..
  • quote:

quote:

Tornavida ne, ben bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

quote:

Arkadaşa soğuk bir soda açın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

quote:

ya işin gırgırında değilim arkadaşlar niye dalga olabilir
  • işte türk gençliği dayımın dediği şey her insan hata yapabilir
  • Ajdar da makine muhendisi. Sence anlar mi?

• makina mühendisi değilim ama çoğu makina mühendisi,sanayideki en baba ustadan daha uzun sürede ama daha doğru tamiri yapar.çoğu kez yarım yamalak bilgimle sanayideki ustaların yanlış işler yaptığına şahit oldum,en azından mühendis bu hataları yapmaz. olası basit hataları kolayca bilmek ya da parçaların montaj sırasını bilmek,çok büyük bir meziyet değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

makina mühendisi değilim ama çoğu makina mühendisi,sanayideki en baba ustadan daha uzun sürede ama daha doğru tamiri yapar.çoğu kez yarım yamalak bilgimle sanayideki ustaların yanlış işler yaptığına şahit oldum,en azından mühendis bu hataları yapmaz. olası basit hataları kolayca bilmek ya da parçaların montaj sırasını bilmek,çok büyük bir meziyet değildir.

o usta değildir o zaman kardeşim inan bana mühendisde üniversiteden aldığı bilgilerle onlara şunu böle yapın şöle yapın diyodur
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.