Mrb arkadaşlar benm MF-4 Sıralamam 168.000 .. Ösym'nin hatalı olarak bahsedilen kılavuzuna göre Elazığ Fırat Üniversitesi Makine Müh. (İkinci Öğretim) 193.000 sıralamaya sahiptir. Sizce bu fakülteyi kazanabilirmiyim?
Ek Bilgi : 2008 Sıralaması : 84.000 2009 Sıralaması : 143.000
Aklım çok karışık ya. Düşünmekten kafayı yiyecek hale geldm
Umarım gelir.. Sizlerinde görüşünü almak istedim.. Ama gerçekten çok mantıklı cevaplar bekliyorum.. Şunuda belirteyim 2009 da bu üniversitenin Mak. Müh. Fakültesi 3 tane ek kontenjan bırakmış.. Şimdiden Teşekkür Ederim..
Gelme ihtimali yüksek hele o sıralarda çok oynamalar olur.Kesinlikle tercihlere eklenmeli
quote:
Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis
Gelme ihtimali yüksek hele o sıralarda çok oynamalar olur.Kesinlikle tercihlere eklenmeli
evet güzel diyorsun abicim ama bu sene kontenjan açılmadı ?
quote:
Orijinalden alıntı: R10i
Alıntıları Göster
gelir hocam kafan rahat olsun altına istediğin garanti gördüüğün yerleri yaz mutlaka ama bence gelir.kont artışı ile 170 nin kapatır gibi çünkü yüzde 13 se 140 küsürde 25 26 bin olur 5 6 binde tmye kayan sayısalcı olur gelir gibi duruyo ama dediğim gibi garanti olmadığı için altına mutlaka istediğin yerleri yaz.kafan rahat olsun ölümölü dünya..allah seveninden ayırmasın ailenden ayırmasın gerisi hikaye yaaa..
quote:
Alıntıları Göster
Bu yıl toplam 8500 mak müh. kontenjanı varmış.Nasıl artıyor bu kontenjanlar her yıl biner biner.4-5 yıl sonra piyasa fena bozulacak.
quote:
Orijinalden alıntı: bay_alim
gelir hocam kafan rahat olsun altına istediğin garanti gördüüğün yerleri yaz mutlaka ama bence gelir.kont artışı ile 170 nin kapatır gibi çünkü yüzde 13 se 140 küsürde 25 26 bin olur 5 6 binde tmye kayan sayısalcı olur gelir gibi duruyo ama dediğim gibi garanti olmadığı için altına mutlaka istediğin yerleri yaz.kafan rahat olsun ölümölü dünya..allah seveninden ayırmasın ailenden ayırmasın gerisi hikaye yaaa..
Alıntıları Göster
eyvallah kardeşim saolasın
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
Bu yıl toplam 8500 mak müh. kontenjanı varmış.Nasıl artıyor bu kontenjanlar her yıl biner biner.4-5 yıl sonra piyasa fena bozulacak.
sence gelrmi kardeş ? yani dediğine göre artan kont. var..
hocam altına veterinerlik mi yazaym yoksa mersin ünv. turizm işl.&otelcilik mi ?
quote:
quote:
hocam altına veterinerlik mi yazaym yoksa mersin ünv. turizm işl.&otelcilik mi ?
Alıntıları Göster
cevap yok mu ?
quote:
cevap yok mu ?
Alıntıları Göster
gelir kardes bnce cunku her sene %7 artıo yane kontenjan artmasıda sıralamanın dusmesi demek oluo neden olmasın bnce cok sıkma kendinii rahat ol olur
quote:
Orijinalden alıntı: isSo*
gelir kardes bnce cunku her sene %7 artıo yane kontenjan artmasıda sıralamanın dusmesi demek oluo neden olmasın bnce cok sıkma kendinii rahat ol olur
ya valla her gün allahıma dua ediyorum.. inşallah gelir abi ya :(
quote:
quote:
ya valla her gün allahıma dua ediyorum.. inşallah gelir abi ya :(
Alıntıları Göster
bnmde durumum senin gibi iste ama bu senin soledigin sıralamalar olur yane sıkma canını hayırlısı olsun ;)
quote:
bnmde durumum senin gibi iste ama bu senin soledigin sıralamalar olur yane sıkma canını hayırlısı olsun ;)
Senin sıkıntı ne gardaşm ? :)
quote:
Orijinalden alıntı: ronikilic
quote:
mimarlık istiodum bnde iste mf-4 sıralama 69 bin artık napcam bilemiorm bakınıorum etrafa ole
quote:
quote:
quote:
mimarlık istiodum bnde iste mf-4 sıralama 69 bin artık napcam bilemiorm bakınıorum etrafa ole
kardeşim sıralaman çok iyi yani mimarlık kadar iyi mühendislik dalları var.. onları yaz bence..
quote:
quote:
quote:
quote:
kardeşim sıralaman çok iyi yani mimarlık kadar iyi mühendislik dalları var.. onları yaz bence..
Alıntıları Göster
@ronikılc kardeş hangi işte mutlu olacaksan onu yaz elbette;)
quote:
mimarlık okumak istiodum hani sonucta tum hayatım boyunca bu meslegi yapıcam aklım karıstı smdi ya bi sene daha beklesem mi yoksa insaat müh. yazıp gitsem mi die dusunuorm bnde iste ole
quote:
@ronikılc kardeş hangi işte mutlu olacaksan onu yaz elbette;)
kardeş ikisindede mutlu olurum.. ama yani iş bulma olanağı olmayan meslekte mutluluk söz konusu değil.. yani benm demek istediğim bu.. iş istihdamı hangisinde daha fazla onu bilmiorm..
quote:
quote:
mimarlık okumak istiodum hani sonucta tum hayatım boyunca bu meslegi yapıcam aklım karıstı smdi ya bi sene daha beklesem mi yoksa insaat müh. yazıp gitsem mi die dusunuorm bnde iste ole
ya tabiki öyledir.. ama emn ol ki hangi meslekte olursan ol kendni geliştirirsen hem mutlu olursun hem başarılı olursun.. bilg. müh geliorsa git.. inş müh. geliorsa git.. tavsiyem bunlar..
quote:
ya tabiki öyledir.. ama emn ol ki hangi meslekte olursan ol kendni geliştirirsen hem mutlu olursun hem başarılı olursun.. bilg. müh geliorsa git.. inş müh. geliorsa git.. tavsiyem bunlar..