Arkadaşlar merhaba ben KTÜ de makine mühendisliği okuyorum ama sınava tekrar hazırlanmayı düşünüyorum 2. sınıftayım ve bu sene kesin kalıcam. Hiç ders çalışan bi tip değilimdir , arkadaşlar çalışsan olur dese de inanmıyorum ben çizim yeteneğim sıfır ve o dersten kalıyorum 2 senedir, 6 senede bile zor veririm o dersi gibi geliyor. İyi derecede ingilizce ve almancam var LYS ye girdiğim senede hem sayısal hem dilden girmiştim dilden 1500 e girmiştim ama sayısaldan yaptım tercihimi. Sizce baştan girip ingilizce öğretmenliğine gitmeye değer mi? Çalışsan geçersin diyorlar ama sanmıyorum sizce bu 2 meslekten hangisi daha rahat olur ? İngilizce-almanca bilen bi mühendis olarak mezun olmak çok cazip geliyor ama üniversitem KTÜ öyle büyük üni lerden degil çıkınca iş bulamam diye korkuyorum,ingilizce öğretmenliğinde ise KPSS atama puanları benim için gayet düşük bi bölüm hemde güzel bi yerde okuma şansım var ne derseniz 2 senemi heba etmeye değer mi? Teşekkürler. yaş 19
Bir ingilizce öğretmeni olarak sana kişisel tavsiyem mühendislikte kalmandır. Fakat kalırsan bunu ciddiye alıp ileride ki kariyerin olacağını düşünerek ona devam etmen. Senin sorunun muhtemelen sevmediğin bir mesleği seçmiş olman.
Diğer bir yandan öğretmenlik son derece keyifli bir meslektir.Sadece ülkemizde son zamanlarda diploma enflasyonu sebebiylen bir sürü olduğumuz için artık özel sektörde iyice dereği kaybolmuş durumda ve hepimiz yenilenmesi kolayız.Bu da otomatikman maaşa yansıyor.Bir mühendis her zaman benden daha fazla kazanacaktır sadece standart maaşlı iş olarak düşünürsek.Mühendisin yükselme şansı ve buna paralel maaş skalası da çok daha geniştir. Yani atıyorum bir mühendis 2000 de kazanır 7000 de kazanır.Bir öğretmenin maaşı 2000-3500 (ki 3500 dediğim çok iyi okullar ve şartlar) gibi bir noktada.Ha bizde maaş ve okul kalitesi arttıkça iş yükü azalıyor :D öyle ters ilişki var. Kpss yi kesin hallederim diyorsan devlet iyi bir garanti olur senin için.Ama çıplak öğretmenlik maaşı sana hiç bir refah düzeyi kazandırmaz.İllaki ekstralara yönelmen lazım özel ders gibi bu da kişisel girişim kendini iyi tanıtma fırsatları görme iyi bir çevre yaşadığın şehir vs vs gibi çeşitli değişkenlere bağlıdır.Kendi adıma meslekteki ilk 3 4 yıllda ki sürünme dönemimi görmezden gelirsem şu anda makul bir kazancım var.Kolejdeyim 3200 TL haftalık 18 ders karşılığı maaş alıyorum ortalama değişmekle birlikte aylık 3-4 bin kadar da özel dersim var.Dolayısıyla piyasanı tutturursan çok makul paralar kazanıp rahatın ve keyfin de yerinde olabilir. Tabi bunlar dediğim gibi çalışkan olmakla ilgili yoksa 2200 tl ile geçinmeye çalışman da var.
Bence almancan varsa kesinlikle kal. KTÜ Makina biraz zor bir bölüm az çok bilirim ama mezun olduğunda dil bildiğinden çok büyük artı sağlarsın.
Ayrıca KTÜ Makina eski köklü bölümlerden piyasada durumu çok kötü değildir diye düşünüyorum. Bende KTÜ İnşaatta okuyorum 4.sınıfım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme