Gazi Ünivrsitesi Makine Mühendisliği 1. sınıftayım bu sene sınava girdim çünkü tıp istiyorum ama okul puanım kesilecek ve 24 puan gelecek ygs de 16k oldum bu sene acaba okulu bırakıp sadece lys ye mi çalışsam? Lys konularını ilk dönem bitirmiştim zaten sadece test çözmek kaldı sizce ne yapsam? Diş,FTR falanda olur ama ya kazanamazsam diye de korkuyorum.
neden makineyi biraktin
quote:
Orijinalden alıntı: II.Mehmed
neden makineyi biraktin
Makineyi bırakmadım daha devam ediyor.Sadece ben okumak istemiyorum. Niye gittin o zaman dersen 2. senemdi zaten ben de kendimi bir yer yazmak zorunda hissettim yazdım ama okuyunca olmayacağını birdaha anladım.
quote:
Orijinalden alıntı: BecomeDoctor
quote:
neden makineyi biraktin
Makineyi bırakmadım daha devam ediyor.Sadece ben okumak istemiyorum. Niye gittin o zaman dersen 2. senemdi zaten ben de kendimi bir yer yazmak zorunda hissettim yazdım ama okuyunca olmayacağını birdaha anladım.
Seneye gir güzel bir yer kazan için rahat etsin. Bana kalırsa bu yıl girecekmiş gibi lys ye hazırlanıp zihinsel olarak da seneye girme planları yaparsan en verimli sonucu alırsın. Ben öyle yapmıştım:)
quote:
Orijinalden alıntı: tembelyaratık
quote:
quote:
neden makineyi biraktin
Seneye gir güzel bir yer kazan için rahat etsin. Bana kalırsa bu yıl girecekmiş gibi lys ye hazırlanıp zihinsel olarak da seneye girme planları yaparsan en verimli sonucu alırsın. Ben öyle yapmıştım:)
Alıntıları Göster
zaten bu 3. sene çalışışım o baya bi zorluyo. Bir 4. sene bilemiyorum o piskolojiyi :) sen nasıl yaptın bu arada tıpı mı kazandın?
quote:
quote:
neden makineyi biraktin
hocam bnm hedef orasida seni sogutan neden nedir?
quote:
quote:
quote:
neden makineyi biraktin
hocam bnm hedef orasida seni sogutan neden nedir?
Alıntıları Göster
hocam gazi makina hakkındaki görüşleriniz nedir peki orayı düşünüyorumda birde gazi makinayı kazandığınız zamanki ygs ve lys sıralama ve netlerinizi yazarsanız sevinirim
Hocam neden böyle bir şey yapmak istedin biraz acar misin? (Muhendislikten mi memnun degilsin,okulu mu sevmiyorsun,tıpı cazip kılan sebeplerin para haric tabi baska sebep duymak istiyorum artik) çünku ben de tam tersi bir yoldayim tıptan mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum.Okul puanım kırılacak seneye için düşünüyorum asıl.Ygsye de öylesine girdim bu sene çalısmadan 7k 8k.Lys yi fazla kasmadan genel tekrar yapmayı planlıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: kingkangkong
Hocam neden böyle bir şey yapmak istedin biraz acar misin? (Muhendislikten mi memnun degilsin,okulu mu sevmiyorsun,tıpı cazip kılan sebeplerin para haric tabi baska sebep duymak istiyorum artik) çünku ben de tam tersi bir yoldayim tıptan mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum.Okul puanım kırılacak seneye için düşünüyorum asıl.Ygsye de öylesine girdim bu sene çalısmadan 7k 8k.Lys yi fazla kasmadan genel tekrar yapmayı planlıyorum.
Ciddi puan kaybın var dikkatli düşün. 16 bin 40 45 binlere inecek. Eger olur diyorsan inanıyorsan durma:)
Tıp zor da diş veya ygs sonucuna göre Diyetisyenlik ya da Ftr olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: denixex
hocam gazi makina hakkındaki görüşleriniz nedir peki orayı düşünüyorumda birde gazi makinayı kazandığınız zamanki ygs ve lys sıralama ve netlerinizi yazarsanız sevinirim
+1
quote:
Orijinalden alıntı: DtHsn
Ciddi puan kaybın var dikkatli düşün. 16 bin 40 45 binlere inecek. Eger olur diyorsan inanıyorsan durma:)
Alıntıları Göster
denixex, II.Mehmed Ben kazandığımda 45k idim ikinci öğretim(ama sabah gidiliyor).Şu anda netlerimi tam olarak hatırlamıyorum. Okul ya benim mühendisliği sevmediğimden ya da öyle olduğundan çok güzel gelmedi bana. Sınıf şimdilik lise gibi derslerde konuşmalar falan çoğu kişinin ders umrunda değil.
kingkangkong Ben mühendisliği sevmediğimden böyle bir işe kalkıştım.Mühendisliğin içerdiği fizik matematik yoğunluğu, teknik resim dersleri falan uzayıp gidiyor eğer istiyorsan ve bu dersleri severek yapacağına inanıyorsan git :) Tıp benim için ayrı bir olay açıklayamıyorum bile :)
quote:
Orijinalden alıntı: Dr_Hsn
40 45 bin biraz fazla olmadı mı o kadar düşmez 430 puanım var 24 ekleyince 454 oluyor ve geçen sene eczacılık falan mf3 te 455 le kapatan var atatürk üni.ydi heralde.
quote:
quote:
40 45 bin biraz fazla olmadı mı o kadar düşmez 430 puanım var 24 ekleyince 454 oluyor ve geçen sene eczacılık falan mf3 te 455 le kapatan var atatürk üni.ydi heralde.
hocam ygs için yaklaşık o sıralarda olursun ama lys de o kadar olmaz daha iyi olur:) Eczacılıkta bence iyi eczacılığı cepte bilin. Tıp için zorlayın bence ne kaybedersiniz ki yaşayabileceginiz tek bir hayatınız var.. :)
quote:
quote:
quote:
hocam ygs için yaklaşık o sıralarda olursun ama lys de o kadar olmaz daha iyi olur:) Eczacılıkta bence iyi eczacılığı cepte bilin. Tıp için zorlayın bence ne kaybedersiniz ki yaşayabileceginiz tek bir hayatınız var.. :)
Diş olsa da iyi olur aslında, hangi şehirde olduğu fark etmez :) bence eczacılık biraz sıkıntılı artık yeni yasayla birlikte. Sende diş istiyodun galiba diğer konularda gördüm hayırlısı olsun.
quote:
quote:
quote:
quote:
Diş olsa da iyi olur aslında, hangi şehirde olduğu fark etmez :) bence eczacılık biraz sıkıntılı artık yeni yasayla birlikte. Sende diş istiyodun galiba diğer konularda gördüm hayırlısı olsun.
Evet olursa Ege Diş düşünüyorum hocam hayırlısı olsun:) Bende mühendislik bırakıyorum. Nasip tabi.
Zaten 3. Senen tıp derken yaşın 27-28 olacak bitince. Diş gelirse hiç düşünme. Eczacilikta okuyorum. Sizin gireceğiniz bu yıldan itibaren eczane açma mantığı bitti neredeyse. Başka alanlar dersen de gano ve dil şart. Suan ikisi de okunacak meslek değil. Diş en güzeli suanki ortamda
Yaş meselesi adamin canını sıkıyor. Bende muh. Birakip bu sene girdim YGS iyi geldi LYSde yapariz insaAllah. Ama yas 23 hazirlik var tiplarda 7 yil ediyor toplam, 29 yasinda devlet seni zorla askere goturuyor, askerligi yapip sonra okula devam ediyorsun. Caresiz durumdayim, mumkun olsa vatandasliktan cikacagim o derece. Muhendislik yazmayi istemiyorum, aslinda okumak bile istemiyorum artik.
tamamen tercıh meselesi istek meselesi. Kimi mühendisliği bırakıp tıp okumak ister kimi tıbbı bırakıp muhendislık okumak ıster. ama sunu unutmayın kendınızı nerde en mutlu hissedecekseniz sonuna kadar onun peşinden gıdın. asla pes etmeyın yaşınız 30 olsa bile. Allah yardımcımız olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: 9yurıboyka3
tamamen tercıh meselesi istek meselesi. Kimi mühendisliği bırakıp tıp okumak ister kimi tıbbı bırakıp muhendislık okumak ıster. ama sunu unutmayın kendınızı nerde en mutlu hissedecekseniz sonuna kadar onun peşinden gıdın. asla pes etmeyın yaşınız 30 olsa bile. Allah yardımcımız olsun.
bence tıp için önümüzdeki sene okulu bırakıp hazırlan okulla beraber 2 ayda yürütemezsin lys yi tıp için. ben de makineyi bırakıyorum ama mimarlık için