Selam, ben son günlerde makinistliği düşünüyorum ancak trenlerle ilgili bir meslek lisesine vs, gitmiyorum liseden mezun olunca üniversitede makinistlikle ilgili bir tercih yapabilirmiyim ? Nereyi yazmalıyım, makinist olmak için öss mi yoksa ayrı bir sınava mı giriliyor ? pilot gibi trende de çeşitli lisanslar almak için birsürü sınava mı girmem gerekli ? Makinist olmak acaba göründüğü kadar zevkli midir ? forumda makinist olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi ?
train simulator oyna
Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Raylı Sistemler bölümü var bu bölümü okuduktan sonra kpss ile makinist olabilirsin.Ayrıca ön lisans herhangi bir bölüm okuyarakta kpss ile makinist olabilirsin.Ancak makinistlik gerçekten zor bir meslek gece gündüz tatil bayram yılbaşı gibi kavramları unutman gerekebilir.Tecrübelerimden yola çıkarak konuşuyorum ailemde birçok demiryolcu ve makinist var hepsinin ortak görüşü bu ....
Şuan turizm okuyorum acaba bırakıp ta makinistliğe mi geçsem ? tatil vs, özel hayatın kalmaması filan önemli değil benim için
quote:
Orijinalden alıntı: sanalpılot
Şuan turizm okuyorum acaba bırakıp ta makinistliğe mi geçsem ? tatil vs, özel hayatın kalmaması filan önemli değil benim için
Şimdi bu işi 1 gün değil ömür boyu yapıcaksın yani hemen karar verme dediğim gibi zevklidir lokomotif kullanmak bende kullandım ama zor meslek.Sen turizm oku bitirince kpss girer denersin şansını
Doğru söylüyorsun, sonunda da hangisi hoşuma giderse onu yaparım, peki makinist olmak için hangi dilleri bilmem gerekli ? şuan ispanyolca, ingilizce ve rusça biliyorum pilotların ingilizce konuştuğu gibi makinistlerinde konuştuğu özel bir dil var mı yoksa türkçe mi konuşuluyor telsizde ?
quote:
Orijinalden alıntı: sanalpılot
Doğru söylüyorsun, sonunda da hangisi hoşuma giderse onu yaparım, peki makinist olmak için hangi dilleri bilmem gerekli ? şuan ispanyolca, ingilizce ve rusça biliyorum pilotların ingilizce konuştuğu gibi makinistlerinde konuştuğu özel bir dil var mı yoksa türkçe mi konuşuluyor telsizde ?