ben de 8 yıl vag dan sonra geçiş yapmıştım hoşgeldin hayırlı olsun. ben arabayı yelkenleye yelkenleye uzun yolda 6-6,5 lt leri gördüm ama tamamen deneysel bi değerdi. normal sürüşte ve sarı-turuncu trafikte 7,5-8,0 lt lerde gidilir. kırmızı-koyu kırmızı trafikte 11-12 lt olur. bugün birkaç deneme yapayım dedim herhalde araç açıldıkça daha tasarruflu hale gelmiş farketmemişim. EKO modunda güzel değerler çıktı baya. hız ortalaması 50 km/sa 20 km akan trafikte ve ara ara sarı yoğun trafikte yakıt 5,5 lt ortalama hız ortalaması 30 km/sa 10 km sarı ve 6-7 sefer dur kalk trafikte yakıt 7,3 lt. ortalama < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samgunner -- 25 Aralık 2024; 18:56:28 > |
Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (52. sayfa)
-
-
ön cam ısıtması olan grandland sahipleri, sabah buz tutmuş camı kaç dk da çözüyor aracınız, klima fan desteği olmadan, sadece ön cam ısıtmayla, yazabilir misiniz? bende arka cam max 1 dk da tertemiz oluyor ama ön cam 4-5 dk geçse de bi hareket yok.
-
Ben de aynı problemi yaşıyorum. Siz sorunu çözebildiniz mi acaba?
-
Kullanım kılavuzunda şöyle bir bilgi yer alıyor. Ben de niye çalışmıyor diye kızıp duruyordum, bundan olabilir.
-
Direksiyoninstagramİspanyol müşteri birliği Afestel, PureTech motorun kusurlu satıldığı iddiasıyla Stellantis’e 1,15 milyon euroluk dava açtı. Triger kayışı yağ içinde çalışan 3 silindirli PureTech motorların kayışı, sürekli yağa maruz kalması nedeniyle çabuk yıpranıyor ve ciddi hasarlara neden olabiliyor. Bu sorun da, Afestel’i toplu dava açmaya sevk etti. Dernek dava dilekçesinde önce PSA grubunun, ardından da Stellantis’in “bilmelerine rağmen binlerce aracı üretim hatasıyla sattıklarını” iddia ediyor. Bu nedenle 6 binden fazla üyesi bulunan Afestel, Vigo mahkemesinde toplam 1,15 milyon euro tutarında 100’den fazla tazminat talebinde bulunarak yasal bir mücadele başlatmaya karar verdi. Derneğin yalnızca dava noktasında durmaya niyeti yok ve şirketin sorumluluklarını kabul etmesini sağlamak için yeni girişimlerde bulunacağını duyurdu; Cumartesi günü Figueruelas fabrikasının önünde bir gösteri yapılması planlanıyor ve 21’inde Madrid’de bir başka protesto daha düzenlenecek. PureTech motorları, daha sonra Stellantis ile birleşen eski PSA grubu tarafından üretilen çeşitli modellerde kullanıldı. Yağ banyolu triger kayışı sistemi, 2012 yılında Peugeot ve Citroën’de, daha sonra da zaman içinde Opel ve Jeep’te benimsendi. Stellantis, en son kayışı bir zincirle değiştirerek 1.2 PureTech’i güncelledi. Yeni motor, elektrik motorlu tüm hibrit versiyonlarda kullanılıyor ve robotik çift kavramalı bir şanzıman ile entegre. Citroën C3 ve C3 Aircross, DS 3 ve Opel Mokka gibi bazı hibrit olmayan modellerde de yer alıyor.https://www.instagram.com/p/DDyqnw0MTcQ
Arabayı yeni aldığımı daha önce belirtmiştim . 1,2 benzinli. Sıfır araç bölümünde bunu paylaşmışlar. Ama açıkçası bu kadar Stellantis grubu araçların bu kadar gömülmesi rahatsız edici. En iyisi yıllardır bu aracı kullanan sizlere sormak olarak düşünüyorum.
Kimi 40-50 binde değiştir sorun olmaz diyor , kimi serviste bakmazlarsa tespit edilmezse motoru yakarsınız diyor kimi de total 5w10 yağ kullan birşey olmaz diyor.
sizlerin tecrübesi nedir? Nasıl bir yol izlemek lazım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan911 -- 25 Aralık 2024; 11:59:12 > -
Her 2-3 bakımda bir karteri açıp yağ süzgecini temizlemek en garantisi. Servis bakımlı da olsa yine de süzgeci tıkıyor. Yoksa motor yağı basıncı düşük uyarısı veriyor. Yatak sarmadan kurtarırsanız iyi.
-
Teşekkürler. karteri açtırıp yağ filtresini temizletmek istesem servisler bunu yapıyor mu?
youtube da şöyle bir bilgi buldum . paylaşmak istedim.
Öz Simge Serdal UstayoutubePeugeot 1.2 puretech yağ basınç sorunları triger sorunlarıhttps://www.youtube.com/watch?v=guL8S1F_f9A&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan911 -- 25 Aralık 2024; 15:56:38 > -
çözemedim malesef. hatta şöyle de birşey oluyor mesela iş yerine yaklaşınca cihaz otomatik devre dışı kalıyor araba yürür haldeyken park falan etmeden. resetleme yapılabiliyorsa onu deneyeceğim.
-
bilgi için teşekkürler. sabahları araç ekranında hava 1-2 derece ve buz işareti varken 4-5 dk beklememe rağmen etki görememiştim. akü kaynaklı bir durumdan da şüpheleniyorum ama aracı çok kurcalatmayı da istemiyorum. bakalım servis zamanı geldi bildireceğim sonuç çıkarsa buradan da paylaşırım.
-
aracını teslim alan herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim. ben de 70mai x200 360 derece kamera aldım. sigorta kutusuna bağlatacağım fakat citroen sahibi arkadaş Mini Bıçak Sigorta Çoklayıcı Fuse Tap aldım ben dedi, volkswagen sahibi arkadaş mikro aldı dedi. ben de yarın gösterge panelinin yanında ki sigorta kutusuna bakacağım ama önceden takmiş birileri biliyorsa cinsi hakkında bilgi verebilir mi?
bıçaklı sigortalar mini tip, bir sigorta söktük ölçtük, sanırım psa grubu aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whipy -- 26 Aralık 2024; 14:11:26 > -
Ben servis zamanı ön cam ısıtma çalışmıyor mu ben mi beceremedim çalıştırmayı, diye sordum. Adam bunda ön cam ısıtma var mı ya ilk defa duydum dedi :D çok ihtiyaç duymadığım için üstelemedim. Bakalım size ne diyecekler?
-
Merhaba aracınız hayırlı olsun, bende aracı yeni aldım ve 1000 km yol geldim, cok dikkatli kullandım olabildiğince ve ortalama 6.9l/100km çıktı. Motor yeni olduğu için sanırım ilk basta biraz yüksek çıkıyor, daha sonra 50 km yolu 90 km/s hızla ortalama 5.9l/100km tüketim ile aldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, iç aydinlatmalar için konuda arama yaptım bir kaç örnek çıktı ama son donemde led ampul alan var mı? Set halinde mi almak lazım yoksa tüm aydinlatmalar t10 formatında mi?
arabayı kullanırken derisinde ellerim terlemeye başladı maalesef araca uygun direksiyon kılıfı taktıran var mı acaba
Ön tavan aydınlatması - 3 adet T10
Arka tavan aydınlatması - 2 adet T10
Torpido gözü - 1 adet T10
Bagaj aydınlatması - 1 adet T10
7 adet T10 LED işinizi görüyor, yedekli olsun derseniz 10 adet alabilirsiniz.
Kimisi tüm LED'ler çok fazla aydınlatsın ister ancak araç içi aydınlatma çok göze batsın istemediğimden lümen değeri çok yüksek olmayan LED'ler tercih ettim. Bagaj ve torpido için ise bu alanların daha net gözükmesini istediğimden yüksek lümen değerine sahip LED'ler tercih etmiştim.
Güneşliklerde yer alan aydınlatmalarda herhangi bir değişiklik yapmadım.
-
Arkadaşlar ben de geçen hafta beyaz (tek renk) gs modeli ile aranıza katıldım. Ankara 1670 lira fiyat vermişti, İstanbul dan 1570 liraya aldım. Allah kaza bela vermesin, hiç kimseye. 2 günde konuyu baştan aşağı okudum. Kafamdaki bütün soru işaretlerini giderdim. Canımı sıkan tek mevzu kaza yapan arkadaşa teknik servisin onarım için 3-4 ay süre vermesi oldu. Onun haricinde bu aracı almakla çok mantıklı bir iş yaptığıma ikna oldum. Bilemiyorum belki diğer markaların teknik servisleri de tamir için uzun süreler veriyordur, yani parça tedariği ve yoğunluğa dayalı tamir süreleri yetkili servislerde belki genel bir sorundur...
Araç şehir içi çok yakıyor onda hem fikiriz, zaten bilerek aldık. Dün işten eve dönerken adaptif hız kontrolünü yoğun trafikte kullandım. Ayağım fren üzerinde olası aksilik durumunda hazır bekledi. Öndeki aracı fren ve gaza basmadan takip ediyor, resmen kendi gidiyor. Durunca duruyor, gidince gidiyor. Bir yaşıma daha girdim.
-
Merhaba,
Ben güncellemeyi yaptım ama hiç bir fark hissetmedim doğrusu. İşlem 30 dakika kadar sürüyor, akşam işten eve dönerken sürüş esnasında yaptım ben garaj girişinde tamamlandı tam olarak.
Buarada ben de aracımı 13 Kasım 2024'te teslim aldım, GS donanım gri renkte. Şuana kadar aracın konforundan, sessizliğinde ve performansından memnunum. Memnun olmadığım noktaları da yazayım da objektif olsun:
- Havalandırma her çalıştırmada otomatik açılıyor, son ayarını korusun niye kapalı kalamıyor çok saçma
- Silecekler iz bırakıyor, çok kaliteli değil
- Arka kamera çok alçakta konumlu olduğu için görüş açısı biraz düşük kalıyor.
- Yüksek hız uyarısı ve şerit takip asistanı sürekli kapatılamıyor, her açılışta tekrar aktif oluyor. Bizi düşünüyor Opel anlıyorum ama şehir içi trafikte sıkıntılı oluyor bu özellikler.
- Radyo kanalları tek sıralı ve en fazla 15 kanal hafızaya alıyor. Hiç pratik değil, kocaman multi medya ekranda niye böyle yapmışlar anlamsız.
- Elektrikli bagaj motor çalışırken içeriden açılamıyor, güvenlikçinin insafına ve bilgisine kalıyorsunuz. O kadar boş tuş alanı var orta konsolda, bir tane bagaj açıp kapatma tuşu niye koyulmaz ki.
- Camlar uzaktan kumandadan kapatılabiliyor ama açılamıyor.
Fiyatına göre ACC, yarın otonom sürüş, otomatik park gibi lüks grup donanımlara sahip konforlu bir araç diyebilirim. 1.2 PureTech motor güçlü ve isteklere cevap veriyor. Ama bu motor verimlilik üzerine tasarlanmış güç veya dayanıklılık üzerine değil. Aile arabası olarak 110-120 hızlarda sürüş, agresif olmayan rutin kullanımda hiçbir sorun yaşanacağını sanmıyorum. 1.400 Km tamamen şehir içi ve yoğun Ankara trafiğinde ortalama hız 20 km'nin altındayken 9 Lt civarında ortalama tüketimim var. Araç bilgisayarı 8.4 diyor ama pompa verisi ile kesin bilgi 8.9 lt. Şahane diyemem ama kötü kesinlikle değil. Uzun yolda 120 civarı hızla kullanımda 6 lt görmek gayet ulaşılabilir gibi geliyor.
-
Tesekkur ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suglukk -- 26 Aralık 2024; 18:21:8 >
merhabalar bende yeni Grandland GS aldım henüz teslim almadım. böyle bir konunun olması beni mutlu etti açıkçası. 1.2t umarım üzmez bizi. benimde merak ettiğim bir konu GS paketlerde neden alcantara koltuklardan vazgeçtiler ? bir de satış temsilcisi size gelen araçta ekstra şerit ortalama kendi kendine park v.s. gibi ekstralar var dedi çok güvenemedim doğrumu bu bilgiler . Teşekkür ederim şimdiden
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X