Şimdi Ara

Mali Müşavir olmak istiyorum yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler dedigim gibi mali müşavir olmak istiyorum muhasebe okuyorum bu konuyla ilgili bilgisi olanlar yazsin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @MÜŞAVİR Bu abi vardı galiba

• Dosya açtırman gerek ki açtıracağın şehre göre çok pahalı olabiliyor istanbul da 2 bin tl sonra sınavlar oluyo 5 kısımlı senede 2 kez geçtiğin kısımdan muaf oluyosun bidaha girmiyosun sınavı kazandıktan sonra staj başlatıyorsun 3 sene bir mùşavir yanında staj görmen gerek artık para verir mi insafına kalmış. 3 sene stajdan Sonra müşavirlik sınavı oluyor kazanırsan müşavirsin kamu yönetimi mezunuyum pomem olmazsa 2. Planım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabri9135 -- 25 Aralık 2014; 10:51:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgili sınavı yeni kazanmış biri olarak şöyle izah edeyim.
    İşletme iktisat maliye gibi bölümlerden en az lisans seviyesinde mezun olmak gerekiyor. Daha sonra tesmer e smmm staja başlama sınavı ile ilgili dosya actiriyorsun. Dosya açma bedeli 960 tl. Her sınav için 150 tl veriyorsun. İlk 1.110 TL tl verip dosya ve sınav parasını veriyorsun. Actirdigin dosya ile 9 sınav hakkın var. Kazanamazsan 9 sınavda dosyan yanıyor. Tekrar dosya acman gerekir. Sınav türkiye de ankara ve ıstanbul illerinde oluyor. Diğer illerde oturanlar buna göre sınav ilini seciyorsun. Sınav 20 genel kültür(7 turkce, 8 matematik, 5 atatürk i.inkilab) ve 100 alan(18 muhasebe, 16 denetim, 10 maliyet muhasebesi, 8 analiz, 6 muhasebe standartları, 6 ekonomi, 6 maliye, 6 iş sosyal hukuku, 6 meslek hukuku, 6 vergi hukuku, 6 ticaret hukuku,6 borçlar hukuku) dersinden oluşuyor. Sınav da can eğrisi sistemi var. Sınava girenler arasından genelde ilk 1000 kişi 60 baraj notunu geçiyor.

Staja başlama sınavını kazandıktan sonra 3 yıl meslek erbabının yanında yada bir şirkette meslek erbabının gözetiminde staj yapiyosun. Yüksek lisans sahibi isen 2 staj yapıyorsun. Staj bittikten sonra yeterlilik sınavına giriyorsun. 7 adet mesleki dersten yazılı sınav şeklinde oluyor. 7 dersten de başarılı olunca mesleki ruhsatı almış oluyorsun. Kafana takılan bişey varsa pm atabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 25 Aralık 2014; 11:38:25 >

• Mümkünse uzaklaşın bence. Yaşım 20, 2 senedir büroda çalışıyorum ama geç olmadan bırakma planlarım var. Katlanılacak gibi değil. Yukarıda açıkşanmış zaten nasıl olunduğu. 9 sınav hakkı denmiş niye bu kadar çok dersen de belgeyi almak da o kadar kolay değil. 1 soru soruluyor. 1 sayfa işlem yapıyorsun. Ayrıca 3-4 tane soru soruluyor. Soru atlama şansı böylelikle çok aza iniyor.

Mesela örnek sorular:

1. ve 2. sayfa 1. soru, 3. ve 7. sayfalar arası 1. sorunun cevabı oluyor.

İmkansız değil tamam da epey zor yani. Bunları dikkate al derim.

Bu sorular stajdan sonraki sorular. Staja girmek için sorular test oluyor. Onda da 2-3 senede kazanamayan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 25 Aralık 2014; 11:54:33 >

• Yapacak başka iş bulamadın mı?

Türkiye'de bir ünvana sahip olmak için bu kadar çok çalışıpta hiç takdir ve itibar görmeyen başka meslek yoktur sanırım.

Şimdiki aklım olsa ya da yaşım genç olsa berber, kuaför, Elektrikçi v.s. olurdum.
  • Musavirlik Avukatlik gibi birsey aslinda ama esnafın köleliğini yapıyorsun

Emir falan veriyorlar aylik 60 liraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akademisyen Olmak İstiyorum
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hepize teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için özellikle by_domino cok acik ve net anlatmis ayriyetten yine teşekkürler domino galiba okul bitince muhasebe işine devam etmicen ünide baska bölüme geçiş yapicam bu kadar zor oldugunu düsünmüyodum

• quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

İlgili sınavı yeni kazanmış biri olarak şöyle izah edeyim.
    İşletme iktisat maliye gibi bölümlerden en az lisans seviyesinde mezun olmak gerekiyor. Daha sonra tesmer e smmm staja başlama sınavı ile ilgili dosya actiriyorsun. Dosya açma bedeli 960 tl. Her sınav için 150 tl veriyorsun. İlk 1.110 TL tl verip dosya ve sınav parasını veriyorsun. Actirdigin dosya ile 9 sınav hakkın var. Kazanamazsan 9 sınavda dosyan yanıyor. Tekrar dosya acman gerekir. Sınav türkiye de ankara ve ıstanbul illerinde oluyor. Diğer illerde oturanlar buna göre sınav ilini seciyorsun. Sınav 20 genel kültür(7 turkce, 8 matematik, 5 atatürk i.inkilab) ve 100 alan(18 muhasebe, 16 denetim, 10 maliyet muhasebesi, 8 analiz, 6 muhasebe standartları, 6 ekonomi, 6 maliye, 6 iş sosyal hukuku, 6 meslek hukuku, 6 vergi hukuku, 6 ticaret hukuku,6 borçlar hukuku) dersinden oluşuyor. Sınav da can eğrisi sistemi var. Sınava girenler arasından genelde ilk 1000 kişi 60 baraj notunu geçiyor.

Staja başlama sınavını kazandıktan sonra 3 yıl meslek erbabının yanında yada bir şirkette meslek erbabının gözetiminde staj yapiyosun. Yüksek lisans sahibi isen 2 staj yapıyorsun. Staj bittikten sonra yeterlilik sınavına giriyorsun. 7 adet mesleki dersten yazılı sınav şeklinde oluyor. 7 dersten de başarılı olunca mesleki ruhsatı almış oluyorsun. Kafana takılan bişey varsa pm atabilirsin.

bi sorum olucak.diyelim 3 yıl staj yapıcam

staj yaparken para alıcak mıyım , birde ben para ödemek zorundayım gibi şeyler duydum staj yaparken sigorta gibi doğrusu nedir

• Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde staj yaparsan para almadığın gibi, bir de sigorta primini işverene ödemek zorunda kalırsın. Ama fiilen bir işyerine girer çalışırsan hem maaş alırsın, hem işyerin sigorta primini öder.

Uygulamada bazı arkadaşlar çalışacak işyeri bulamadıklarından, kendilerini bir muhasebe bürosu ya da şirketin muhasebe bölümünde çalışıyormuş gibi (Stajı tamamlayabilmek için) sigortalı gösteriyorlar. Hal böyle olunca maaş alamadıkları gibi, sigorta primlerinide sigortalı olarak gösterildikleri işyerine ödemeleri gerekiyor. Yoksa kimse kimseyi hayrına sigortalı göstermiyor.
  • Bu ne la sanki astronot oluyon

• Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    Üstad demiş zaten yinede yazayım. Staj zorunlu ama staj yeri daha doğrusu calisacagin yeri kendin bulman gerekiyor. Diyelim ki ne mali musavir yanında iş bulamadın yada bir şirkette muhasebe bölümünde şirketin müşaviri gözetiminde çalışacak şekilde iş bulamadın. Staj süresini tamamlamak için bir işyeri yada büro ile staj(sigorta primi vs) masraflarını karşılamak kaydı ile stajını tamamlatabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Kağıt üstünde staj yaparsan para almadığın gibi, bir de sigorta primini işverene ödemek zorunda kalırsın. Ama fiilen bir işyerine girer çalışırsan hem maaş alırsın, hem işyerin sigorta primini öder.

Uygulamada bazı arkadaşlar çalışacak işyeri bulamadıklarından, kendilerini bir muhasebe bürosu ya da şirketin muhasebe bölümünde çalışıyormuş gibi (Stajı tamamlayabilmek için) sigortalı gösteriyorlar. Hal böyle olunca maaş alamadıkları gibi, sigorta primlerinide sigortalı olarak gösterildikleri işyerine ödemeleri gerekiyor. Yoksa kimse kimseyi hayrına sigortalı göstermiyor.

hocam mrb size bir sorum olacak yeni muhasebeciyim

bugün 1 tane satiş faturası kestim karşı tarafın vergi dairesini yazmayı unuttum ama vergi kimlik numarsını yazdım ne olacak bir yaptırımı falan var mı?
    e-faturayı iptal etsek olur mu??

• tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    1- e-fatura iptal edilemez, ancak karşı taraf iade faturası kesebilir.

2- Faturada yer alması gereken bilgilerden bir ya da birkaçı eksik yazılırsa bu usul hatasına girer. Bu da II. derece usulsüzlük cezası gerektirir. Tabi tespit edilirse.

Not: 1 aydır foruma ilk kez girdiğimden mesajınızı yeni gördüm, kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.