Bu ideolojik bir eksene girmemesi gereken tartışmaydı ama maalesef yine kaydı. Ben 2 dönem Gökçek'e de oy verdim. İdeolojik kararlar vermiyorum sürekli. Metroların anormal boyutta arıza yaptığına dair bir tecrübe yaşamıyorum. Sık sık kullanıyoruz. Bu bir iddia. 24 saat ulaşımın kesilmesi iktisadi bir karardır. Ben bankacıyım. Başkan olsam, rakamlara bakarım, kullanım oranı çok düşük ise ben de kaldırırım. Bir kişi için mesela otobüs kalkıyorsa, bu verimsiz bir hizmettir ve buna harcanan para halktan ve daha önemli hizmetlerden kesilecektir. Enflasyonun yüksek, giderlerin bu kadar arttığı yerde fiyatlar da artar. Bugüne kadar fiyatlar nedeniyle hiçbir belediyeye negatif bakmadım. Belediyeler genelde zarar eder. Zararı azaltmaya yönelik bir karar muhtemelen. Belediye şu an metro yapabilecek imkana ve kaynaklara sahip de bilerek yapmıyor mu? Öyleyse rezilliktir. Belki gökçek taktiği uygulamalı. Yapamayacağını bildiği halde ben bir başlayayım birkaç metro hattına da nasıl olsa devlet yapar diyebilir. Mühendis arkadaşıma göre ise bu maliyeti artıran bir taktik. Kioskların bozuklukları bana göre eksi puan. Çok bozuluyorlar. Muhtemelen hepsinin değişmesi lazım. Buna çözüm bulmalı belediye. Online yüklemede komisyonunu belediye kesiyorsa rezillik. Banka da kesiyor olabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mansur Yavaş'ın bir başka rezilliği (5. sayfa)
-
-
Burada fanatik tarzda yazdığınız belli. Mogan'ı bilmesekmiş, yok korunuyormuş oralar geçin bu işi. Eskiden sazlık diye bir şey yoktu. O zaman ne oluyordu? Senelerdir böyleydi. Şimdi mi sazlık oldu? Ben eleştirdiğim adamın aynı zamanda hakkını da verdim. Sizin gözler onu görmez tabi. A diyeni bile aynı kefeye koyduğunuz için hurra saldırı modu hemen. 2 tane çubuk denen yerde e-spor kafe diye 10 pc'yi koyup hizmet yaptık diye gösterip komik olmuyor değil mi? Ben meclisteyim gel buyur arkadaşım sana anlatırım neler neleri. Çok bilmiş modun söner sonra.
-
otobüs 21 TL olmuş 21 TL otobüs parası vermekte zorlanıyorsan sana sunulan yaşam koşullarını sorgula önce.
araç bakım fiyatlarından haberiniz var mı? dün yetkili servis randevu aldım.
yağ, polen, hava filtresi + yağ değişimi 8750 TL. son kez yetkili serviste bakım yaptırıyorum kasım ayında aracı satacağım.
sen enflasyonu düşük göster halkı ez ama fiyatlar 2,3,5'e katlayınca MONSOR Becereksiz :) kişiler üzerinden gideceksek ooo :) mansura gelene kadar 500 kişi sıralarsın iktidarından tutta muhalefetine kadar..
-
Tipik fanatik bunlar. Adam çalışmıyorum lan diye açıklama yapsa alkışlar bunlar.
-
Kimse araç otobüs metro bakım masrafları vs demesin.
Hiçbir ilde ulaşıma zam yok sadece Mansur Yavaş'ın yönettiği Ankara'da var.
Erken genel seçim oluyor da erkene yerel seçim neden olmuyor Mansur Yavaş 'ı istemiyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6 yıldır 1 cm metro yapmadı,
Ona buna mercimek nohut bulgur dağıtmakla ömrü geçiyor,
Geldi geleli ulaşıma zam yapmaktan başka bir iş yaptığı yok,
Online yüklemeden bile para kesiyor,
Kredi kartı ile binişte bile fazla para kesiyor,
Kart yükleme cihazlarının neredeyse hepsi bozuk,
Simitçide bile kredi kartı varken koskoca ABB gişelerinde kredi kartı geçmiyor,
Halk ekmekle normal fırın ekmeği aynı fiyat oldu,
Allah'ın suyundan para mı alınır demişti geldi geleli suya zam üstüne zam yaptı,
Ulaşıma 21 TL zam yapıyor her yere ayakta gidiyoruz çoğu otobüste klima yok rezil etti Ankara'ya gelen en kötü başkandır Mansur Yavaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 25 Temmuz 2024; 11:1:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kart yüklemeye bile para kesiyor bu kadar da olmaz
-
metro çalışmalarına bakanlık onay vermiyor
mercimek nohut alacak parası olmayan birçok gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıyor
ulaşıma zammı belediye maliyete göre yapıyor, maliyetin artmasının hangi belediye ile alakası olabilir ki?
kredi kartı kullanımına her alt yapıdan para alınır, minimum ücret belirlenen kısımlarda fark alması kadar normal birşey yok ki bu fark belediyenin cebine giren bir fark değil
cihazların bozuk olduğunu bilmiyorum, acil el atılması lazım artık nakite taşımak çok gereksiz
halk ekmek 6.5 tl, normal ekmek 10 tl ? ? ? bilginiz mi yoksa sallamak için yer mi aradınız acaba?
su fiyatı olaran Ankara TR ortalamasında, onyıllardır yenilenmeyen alt yapıyı da Mansur Yavaş yeniliyor.
bence daha iyi ve gerçekçi eleştiriler bulabilirsiniz.
-
1) Bakanlığın onay vermeme yazısını atabilir misin.
2) Belediye; nohut makarna dağıtma kurumu değil, zaten belediye kanunu'nda belediye fakire yardım yapmak zorunda, ben de fakire yardım yapıyorum herkes yapıyor.
3) Hiçbir belediye maliyet arttı diye ulaşıma zam yapmadı, birçok ilde hala 12-13 TL ulaşım ücreti var, benzine mazota sadece Ankara'da zam gelmiyor .
4) Bugün sokaktaki simitçide bile kredi kartı var, takside bile kredi kartı geçiyor, simitçide takside bile kredi kartı geçiyorsa sene 2024'te Ankara'da geçmesi gerekiyor.
5) Cihazların çoğu bozuk . Evet nakit taşımak çok gereksiz biz de bu yüzden Mansur Yavaş 'ın artık modern dünya ile tanışması gerektiğini söylüyoruz.
6) Kepekli ekmekten bahsediyorum. Halk ekmek kepekli 9.25 TL, fırındaki kepekli 9.50 TL. Mansur Yavaş öncesi yarı yarıya fark vardı. Şimdi aynı fiyat.
7) Allah'ın suyundan ücret mi alınır dediği TV konuşması var, geldiğimizde sudan ücret almayacağız demişti.
Bugün Ankara suyu en pahalı kullanan iller arasında.
Mansur Yavaş 'ı savunacak başka bahaneler bulun bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 25 Temmuz 2024; 14:11:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ego genel müdürlüğüANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İKİ YENİ METRO HATTININ DAHA PROJESİNİ TAMAMLAYARAK İNCELENMEK ÜZERE BAKANLIĞA TESLİM ETTİhttps://www.ego.gov.tr/tr/haber/6141/ankara-buyuksehir-belediyesi-iki-yeni-metro-hattinin-daha-projesini-tamamlayarak-incelenmek-uzere-bakanliga-teslim-etti
bakınız metro ile alakalı tüm bilgiler ego.gov.tr de mevcut. egonun resmi sitesinde şubat ayında projelerin teslim edildiği net olarak belirtilmiş, 5 aydır onay verilmemiş.
+ mamak metrosunun ihalesinde de 5li çetenin katıldığı ve verdiği fiyatlara ve ve olması gereken bedeli bakarsan ihalenin neden iptal edildiğini de anlarsın.
9.75 e kepek ekmek yok. 200gr kepek ekmeğin resmi fiyatı 15tl. Ankara'da yaşadığınıza emin misiniz?
kredi kartı olayı tamamen maliyetle alakalı hala tekrarlamanızın bi anlamı yok. simitçi ve taksici kart kullanıyorsa yüksek kar ettiği için kullanıyor. siz egonun kar ettiğini mi düşünüyorsunuz?
Sudan para mı kazanılır ile para mı alınır aynı şey değil, çarpıtmanıza gerek yok. Ankara'nın suyu merkeze onlarca kilometre uzaktan eski hatlarla taşınıyordu, hatlar yenilendi. su konusunu gidin bir Polatlıdaki vatandaşlara sorun, size ne diyecekler bir bakın. boş eleştiri.
Mansur Yavaşı tabi ki savunacağım, yıllardır dinozorlarla paranın peşkeş çekildiği belediyecikleri savunmayacağız.
ulaşım pahalıysa ego neden zarar ediyor?
sadece 2019-2024 arasında değil bu zarar.
ego genel müdürlüğüEGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2023 YILI TEMMUZ SONU İTİBARIYLA GELİR-GİDER BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ VE BÜTÇE DENGESİhttps://www.ego.gov.tr/tr/haber/6076/ego-genel-mudurlugu-2023-yili-temmuz-sonu-itibariyla-gelirgider-butce-gerceklesmeleri-ve-butce-dengesiMansur Yavaşın metro kar ediyor sözüne karşı hemen işletmesini devredebilirim dediğini de hatırlatmak isterim.
Gazete DuvaryoutubeMamak metrosu Ankara gündemindeki yerini koruyor: Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Öz kaynaklarınızı yaparken gelin bakalım" dedi, Mansur Yavaş, "Sıkıyorsa reddet" diye yanıt verdi. 🛎️Kanalımıza abone olmayı unutmayın🛎️ https://www.youtube.com/c/GazeteDuvar?sub_confirmation=1 ➤YouTube kanalımıza üye olarak bize destek olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCdwqFmQd7HuGQ1iOe2WPOlg/join ➤Bize Patreon üzerinden destek olabilirsiniz: patreon.com/duvar ➤Resmi Web Sitesi: https://https://www.gazeteduvar.com.tr ➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/gazeteduvar/ ➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/gazeteduvar ➤Resmi Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/gazeteduvar.com.tr/ ➤Resmi Telegram Kanalı: https://t.me/Gazete_Duvar #Haber #Gündem #GazeteDuvarhttps://www.youtube.com/watch?v=njf4Xex05hE1km yapmadı dediğiniz metro için borçları Mansur Yavaş döneminde ödeniyor.
"gelir melir yok, külliyen zarar. metroyu iade etmeye hazırım, para kazanıyorsa ulaştırma bakanlığına iade edeyim."
algı mı yapmaya çalışıyorsunuz, bilerek mi yalan söylüyorsunuz yoksa bilmeden A haberden duyduklarınıza göre mi konuşuyorsunuz merak ediyorum.
-
Madde madde gidelim dur sırayı neden bozdun işine mi gelmedi???
1)Biraader Mansur Yavaş geleli 6 sene oldu farkındasın değil mi? 6 sene durmuş durmuş 5 ay önce Şubat sonunda bakanlığa proje vermişler, 6 yıldır nerede bu projeler???
2) Bizim fırında kepekli ekmek 9.50 TL , halk ekmekte 9.25. Ulaşımı batırdı halk ekmeği de batırdı.
3) Simitçi taksici bile kredi kartı kullanıyorsa koskoca bütçeli ABB de kredi kartı kullanacak kardeşim, yapamıyorsa gidecek, bu insanlar arızalı kart yükleme cihazları yüzünden tek gişe önüne yığıp tüp kuyruğuna sokar gibi elli metre kuyruğa sokup da nakit nakit diye Ankaralı'nın boğazına sarılmayacak anlatabildim mi? 2024'te yaşıyoruz her yerde kredi kartı geçiyor ABB hariç!
4) Allah'ın suyundan para mı alınır dediği video var, uyuduruk Mansur yalanları videosu koyacağına aç da Allah'ın suyundan para mı alınır dediği videoyu izle. Geldi geleli Ankara suyuna üst üste zamlar yaptı senin haberin yok. Su faturasına bak M3 ne kadar ödüyorsun Allah'ın suyu yani parasız yapacaktı???
5) Ego zarar ediyorsa bu Mansur Yavaş'ın beceriksizliği, ben mi yönetiyorum Ego 'yu???
6) Dinazorlarla benim alakam yok ben hizmete bakıyorum, Ankara'da 1 krş hizmet yok, yeni metro girişi sistemi yapmış onlar da bozuk kart basıyorum okumuyor öğrenci diyor tekrar okut diyor.
7) 52 km metro sözü vardı, 6 sene geçti 1 cm metro yok ortada hala, proje yeni vermiş 6 sene yatmış suçu da utanmadan bakanlığa atıyorsun.
Ankara'da acilen erken yerel seçim yapılmalı Mansur Yavaş denen bu işi bilmez adamdan Ankaralı artık kurtulmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 25 Temmuz 2024; 16:21:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İstanbul'da ulaşıma gelen zam %13 Ankara'da ise %40. Demek ki İstanbul ve Ankara'da mazota gelen zam farklı bunu böyle mi düşüneceğiz? Mansur'un olduğu yerde belediyecilik yoktur Mansur'un olduğu yerde hizmet yoktur sadece zam vardır. İstanbul'un neredeyse yarısı ücretine toplu taşımaya bindiğimiz günleri hatırlarım şimdi ise her anlamda İstanbul'u geçtik. Mansur Yavaş belediyeciliği boştur. En azından Ekrem'in kent lokantası gibi halkın faydasına maliyetleri düşüren icraatleri var Mansur'da ne var? Bir tane halk yararına icraati yok. Bir şeyler dağıtmaya icraat derseniz tabi.
-
Aynen aynen Mansur bütün borçları ödedi aynen Ankara gibi 6 milyonluk bir şehri nasıl İstanbul gibi 17 milyonluk şehirden daha borçlu yapmayı başardın Mansur? Güya bu Mansur bütün borçları ödemişti belediyeyi borçsuz hale getirmişti değil mi? Bu adamı objektif bir şekilde değerlendirmeye ne zaman başlarsınız tahmini?
-
Hem Avrupa ülkeleri örnek alınsın diyorsunuz hem de 1 kişi için veya az sayıda kişi için toplu taşıma mı yapılır diyorsunuz bu nasıl çelişki? Tokyo'da 1 kişi için tren kalktığının kanıtı videolar var. Hangisini savunuyorsunuz belli değil? Kamu hizmetleri kar amacıyla yapılmaz, kamu hizmetleri idare hizmetidir idare hizmetinde çıkar amacı güdülmez, kamu yararı vardır 1 kişi bile o hattı kullanıyorsa o taşıma yapılacak. Ulaşım hizmeti sağlanacak. Kamu hizmetleri muhasebe kafasıyla hiç yapılmaz.
Ayrıca diyorsun ki ben bankacıyım bu iktisadi karardır vs o zaman insanları bir yerlere toplayıp orda konser verdirmesi nasıl bir karardır? Bu kararda sanatçılara saçılan para yine o halktan çıkmıyor mu? Bunu yapacağına ulaşımı yapsın. Bir sanatçının belediye bütçesinden para alıp konser verdiği nerde görülmüş? Bunun zengin kesim hariç kime katkısı var? Belediye böyle bir işe neden girişiyor? Bu belediyecilik değil. Eğer bu hizmet ücretsiz yapılıyorsa işte o zaman bu hizmete belediyecilik derim.
İzmir belediyesi Tunç Soyer döneminde metro çalışmasına başladı ve bitirmek üzereydi. Bu adam Mamak metrosunu seçimden önce iptal etti ihaleye yüksek fiyat çektiler diye Mayıs veya Haziran ayında başlayacağı yeni ihaleye daha Eylül veya Ekim ayında çıkacakmış. Şimdi bu adamın yaptığı tek şey top çevirmek, devamlı insanları oyalıyor. El insaf yahu Ekim ayında Ankara'da neredeyse 7. yılına girecek adam. Kalan 3 yılda bir metre metro yapamayacağı da belli yok bakanlık onayı yok şu yok bu derken orda da insanları kandıracak. Bu adamın övülecek tek hizmeti ne? Gerçekten belediyeden yardım yapmak hizmet mi? Şu koltuğa ilkokulda okuyan biraz aklı başında bir çocuk getirsek o da bu hizmeti yapar.
-
İhtiyaç sahiplerine yardım yapmakla her konuda her şeye yardım yapmak arasında fark var. İhtiyaç sahiplerine et dağıt süt dağıt, KPSS ücretini öde, başka birisinin taksi durağını yap, esnafla rekabete girmeye çalış saçma sapan iş yap, birilerinin bakkala olan borcunu sil, ötekine gübre tohum dağıt, çocuk bakamayacak aileler çocuk yaptı diye onlara yardım et (aile planlamasını hiçe sayma durumu var) bunların yükünü de asgari ücretliden veya işinde gücünde olan kamu hizmetinde çalışan kişilerden çıkar. Bunun ihtiyaç sahiplerine yardım yapmakla alakası yok. Ankara sadaka kültürüne döndü. Koskocaman şehri Beypazarı'na ,köye, çevirdi adam. Bu kafayla belediyecilik yapılmaz. Asıl belediye hizmetleri aksatılarak zenginden aldığı vergileri fakire vererek belediye idare edilmez.
Sen Mansur'u temiz falan mı sanıyorsun? Belediyeye doldurduğu ülkücü yok mu sanıyorsun? En basitinden Keçiören Belediye Başkanı'nı bu adam görevlendirmedi mi? Geçmişini araştırdın mı Mesut'un? Neden bu adamın bütün adayları sağcı? Neden ülkücü kafasında? Bu adam göreve geldiği ilk gün bozkurt işareti yaptı. Melih Gökçek'in halk ekmeğe getirdiği kişileri aman ne şiş yansın ne kebap yansın zihniyetiyle orda tutmaya devam etti? Kimi neyi savunduğunu bilmiyorsun daha. Alışmışsın Melih'e salla. Önce şu ideolojik saplantından kurtul. En azından AKP yol da olsa hizmet yapıyor. Mansur'dan onu bile göremedik. Yol yaparsak köprü yaparsak trafik artar diyen bir adamı savunma bana. Bunu diyen adam üstelik raylı hizmet de yapmıyor. Eeee neyi savunuyorsun sen?
-
Ankaralının 2 kötü belediye başkanı adayı arasından seçim yapmaya zorlanması konuşulmalı bence. Bu adamın karşısında mülk Allahındır diyen birisi vardı. Neden olan Ankaralıya oluyor? Biz böyle hizmetsizlik çekmeye devam mı edeceğiz? Turgut'un Keçiören'de övdüğüm birkaç hizmeti oldu ama Ankara ona da büyük gelecekti eminim. Şu şehre genç, vizyonu olan bir belediye başkanı neden getirilmez? Sağcı da sağcı yeter yahu hep aynı kafada insanlar geliyor.
-
Sen de Ankara'da neden toplu taşımaya %40 zam geldi İstanbul'da %13 gelirken bunu sorgula bence. Geçen sene ulaşıma zam geldiğinde mazot 38 liraydı şimdi 45-48 aralığında. Bak bakalım mazot %40 mı artmış? İnsanlara algı yapmamayı öğrenemediniz. Alışmışsınız basmakalıp argümanları her yerde söylemeye. Bu adam raylı sistemlere 1 gram yatırım yapmazken böyle zamlar yapıyor? Ekrem gibi devamlı bir şeyler yapsa demek ki %100 zam getirecek. Ekrem'in kent lokantası bir hizmettir ama aynı zamanda masraftır, maddi külfettir buna rağmen o adam birçok yatırımla daha ucuz zam yaparak şehri döndürüyor da Mansur neden döndüremiyor? Basit şeyleri söyleyip kaçmayın burda objektif değerlendirme yapın.
Bu CHPli belediyeler 2019'da göreve geldiği günden itibaren en çok zammı Mansur Yavaş yapmıştır. İsteyen araştırıp bulabilir. Kimseyi kandırmaya gerek yok.
-
Bakanlık Natoyolu-Dikimevi metrosuna onay verdi. Hatta Mansur'un Murat Köse'ye laf ettiği video da var bu adam zaten ihaleye çıkacaktı ama ihaleye yüksek fiyat verildi diye geri çekti sonra ihale vs derken bir 6-7 ay da burdan yedi. Güya Eylül veya Ekim'de yeni ihaleye çıkacakmış onun ihalesi tekrar onayı derken 1.5 yıl daha yer kesin. Madem yüksek fiyat çekiliyordu bunu sonra mı fark ettin? Metro İstanbul şirketine verseydin en azından. Ekrem yapardı. Mansur'un Ankara'da metro yapabilecek bir ekibi bile yok devamlı ihaleyi başka firmalara veriyor. Metro yapabilecek firması yok yani. Mercimek, nohut alabilecek parası olmayan birçok gerçek ihtiyaç sahibine yetişiyor da neden Başkent Marketlerde bu tarz tarım ürünlerinin fiyatı 3 harfli marketlerden yüksek bunu açıklamanı bekliyorum. Ona da kulp bulursunuz gerçi. Ulaşıma zammı maliyetine göre yapıyorsa herkese bedava kart vermeyecek, Ankara'da bedava toplu taşımaya binmeyen kalmadı bak İstanbul'da gelen zam %13. 17.70'ten 20 lira olmuş toplu taşıma. Ankara'da nasıl 15 ten 21 oluyor? Öğrenci bilet fiyatı İstanbul'da 10 liradan 12 oluyor da Ankara'da nasıl 7.5 tan 10.5 a çıkıyor? Az kaldı öğrenci bileti fiyatı da İstanbul'u geçer. Dolmuş fiyatları rekor kırdı zaten 25 liraya dolmuş mu olur? İstanbul'da 15 liraya dolmuşa binerken Ankara 17 liraydı şimdi Ankara'da 25 oldu İstanbul'da dolmuş da en fazla 20 olur orda da solladık yani hem de farkla.
Bu adam cihazlara bilerek el atmıyor. 2 aydır komisyon yiyor ordan. Ethem Sancak'a boşuna vermedi o cihazları. Mansur'un temiz adam olduğunu savunanlar asıl burdan yargılamalı. Sen neden ulaşım kartına yapılan yüklemede komisyon kesiyorsun?
Şu Mansur'u dürüst, temiz, samimi adam diye savunanları da anlamıyorum. İnsanlara bir fikir empoze edilmiş aynı olay üzerinden klişe laflarla savunuluyor. Yoruyorsunuz gerçekten. Sorgulamadan, etmeden aynı olaydan savunun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X