|
Manuel Araba işkence değil mi ? (9. sayfa)
-
-
Sıkışık trafikte zahmetli olabiliyor, çünkü dur-kalk trafikte ayağınin debriyajda beklememesi için sürekli boşa atiyorsun, sonra tekrar 1'e atıyorsun ve bunu onlarca kez yaptığında sıkıyor adamı.
Ama normal koşullarda manuel vitesin hiçbir zorluğu yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Konuyu hortlatan arkadaşa tavsiyem konuyu başlık olarak açmasıdır.Bu konu altında çok cevap bulabileceğini sanmam.
Bu konuya gelecek olursak yapması söylemesinden kolay derler ya aynen öyle.Kendi arabası manuel yada otomatik olan arkadaşlara bir sözüm yok ama yeni alacak arkadaşlar manuel alayım daha ucuz olsun mantığı gütmeyin.Piyasa çok saçma yani manuel otomatik fark etmiyor her türlü çok karıştı fiyatlar.Onun dışında manuel kullanan biri için bu söylenenler böyle anlatıldığı gibi uzun ve zahmetli gelmiyot.Sadece yapıyor adam.
Siz hiç nefes alırken nefesi çek, nefes borusundan geçmesini bekle, ciğerlere gidince diyaframını şişir, sonra nefesi geri ver diye düşünüyo musunuz. İşte o hesap zamanla otomatik olarak eliniz alışıyor zaten
Manuel sevenlere gelsin.
-
Yurdum Canım insanı arabayı öğretirken karşısına yeterli derecede sabırlı olmadığı aynı zamanda kişi sürdüğü aracın vitesini sihirli bir kol zannedip mekanizmasının nasıl çalıştığını anlamadığı için Manuel araçlara karşı bakış otomatiğe duyulan heves ile birlikte olumsuz yönde olmaya başladı. Oysa ki sağlıklı ve doğru bilgiler ışığında çok zevkli bir sürüş stilidir manuel. Tanıdığınız bir araçta tanıdığınız yollarda manuel araç kullanmak gayet zevkli oluyor. Otomatik elbette daha işlevsel ancak konuya zevkler girince gülü seven dikenine katlanıyor olayı oluyor. Uzun yolda bir farkı yok 5 e atınca bizim araçlar da Otomatik. Ha nerde başınız ağrır ? bilmediğiniz bir şehirde ara sokaklarda bilmediğiniz yollarda sürerken dikkatli olunması en gereken zamanlarda vitesle uğraşmak sinir bozucu olabiliyor. Hele ki aktarma oranı yüksek ve ağır cüsseli bir aracınız varsa 1. Viteste düz yolda 2 istiyor yokuş yukarı patiye düşüyor sinir küpü olabiliyoruz. Dikkatli kullanılmadığında uzun vadede masraf açabilen bir tercihtir manuel. Tricklerini bilmek gerekir. Yine de gerçekçi bir yaklaşım ile bir gün biteceğini göz önüne alırsak çokta bağlanmamak gerekir elbette
-
Biz brodveylerde unolarda sprinklerde öğrendik bu manuel olayını şimdi megan 4 var manuel vites geçişleri pamuk gibi debriyaj yumuşacık ve ömrü uzun niye otomatik alayım bir hafta sonu biniyorum ve acil durumlarda eski nesil manueller ile yeni araçları karistirmayin herkes otomatik ister elbet ama imkan meselesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hergün göztepe kartal arası gidip geliyorum 14 yıl manuel kullandım son 3.5 yıldır otomatik kullanıyorum önceleri yarı otomatik şuan cvt şanzıman bence deli trafik için en güzeli tam elektrikli ondan sonra cvt şanzıman kesinlikle , aracın gittiğini hissetmiyorsun , hele çılgın dur kalk trafik için pürüzsüz ve insanın sağlığı açısından otomatik gibisi yok , kesinlikle manuelin zevkli olduğu konusunda hem fikirim fakat istanbul için otomatik şart.
-
valla ben otomatik arabayı her türlü manuel e tercih ederim. Ama bütçem yetmediği için manuel alacam o ayrı :D.
Ankarada yaşayan biri olarak iş çıkış saatinden ( 17:00-18:00) 10 dk sonra veya önce çıkıyorum trafiğe kalmamak için manuel araç sıkıntı olmuyor. Ama trafiğe yakalanınca cidden o 1. vitesdeki dur kalk sol ayak için ömür törpüsü.
-
Imkanlar da tabii ki söz konusu ama manuelde araba sürmek bana daha cok keyif veriyor , ayrica belki tuhaf gelebilir ama sarsintisiz vitesi gecirince mutlu oluyorum, bir seyi basarmis gibi hissediyorum ve motive ediyor
Bazen sinirli oluyorum işten çıkınca o vitesi geçirişim motoru abartmadan bağırtmam ki zaten dizel 3000 den sonra gürul gürül oluyor , öfkemi alıyor olaya çok psikolojik yaklaştım ama bana kendimi iyi hissettiriyor..
Birde sehirici trafikten ekstra keyif aliyorum bacaklarimin senkron hareketlerine hayran kalarak ve sukrederek :)
istanbuldayim bu arada
Not: valla deli degilim sadece manueli gercekten cok keyifli buluyorum 😂😄😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiç otomatik kullanmamışlar hariç manuel aracı öven 100'de 1'dir. Otomatik kullanan değerini anlar. Camları da manuel açın. Onun gibi bir şey.
sporda bacak çalışıp üstüne 1 saat kardio yapınca bile debriyaja basmak işkence gelmiyor, ne hımbıl adamlarmışsınız
-
Hiç manuel kullanmamış bir adama manuel eziyet gelir kullanmaz belkide usta adam için farketmez her türlü her aracı kullanır .Manuel keyiflidir kafan rahat olur bozulacakmı diye bir derdin olmaz otomatik rahat ve konforludur ama her ihtimale karşı garanti bitmişse kenarda bir 20 binin olması lazım
8 yıldır aktif sürücüyüm ve hep manuel kullandım. tek şikayetim trafik konusu. resmen debriyajla ilişkiye giriyorum ya! bunun dışında manuel keyifli gelmiştir fakat otomatiğin de rahatlığı var. muhtemelen sonraki araç otomatik olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
10 yıldır aktif sürücüyüm. Manuelde öğrendim yıllarca da manuel kullandım. Şirket aracını otomatik verdiler bir dönem ardından tekrar manuele döndü. İstanbul trafiğinde otomatik araç büyük kolaylık. Mumla arıyorum şu anda.
-
Küçük bir şehir için manuel keyifli. Dur kalk trafiği için ise işkence. -
Manuel vites araç sürüp kendini f1 pilotu sanan değişik bir kitle var.
Fiat ducato'yu bile otomatik aldım.
Sabahtan akşama kadar bir yığın öküzün olduğu trafikte vitesle felan uğraşamam. -
Manuel keyifli deyip tuplu 1.4 araba kullanan tipler var muhahahha.1.6 136 hp cdti otomatik astramla uzun yolda keyifli keyifli gidiyorum.Manuel ne yav.
Bende keyifli diyordum ama istanbul trafiğinde çekilmez hal alıyor otomatik seçenek değil ihtiyaç oldu pandemiden ötürü yollar çok kalabalık -
Echocuguma katiliyorum bende broadwayde ogrendim ama bizim debriyaj kayisli maalesef, hidrolik.olsa pamuk gibi olur. Direksiyon yumusacik, debriyaj yumusakcik vitesler lamuk gibi geciyor otomatik luks gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X