Şimdi Ara

Manuel Araçlar Artık Zor Satılıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
16.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlız değilsin. Bende de aynı durum mevcut. Anladığım kadarı ile otomatik araç keyif için değil de bir noktadan bir noktaya götürmek için yapılmış. Manuel zevki vermiyor ama şehir içi kullanıyorum o yüzden iyi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan Düz vitesi savunan tüm tiplere söylüyorum: Fren yapmak için vites değiştiriyor musun hayır oylese Hızlanmak için niye değiştiriyorsun?

Düz vites sadece ama sadece debriyajsız olsa kabul edilir .Nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: ZamanSal

Buradan Düz vitesi savunan tüm tiplere söylüyorum: Fren yapmak için vites değiştiriyor musun hayır oylese Hızlanmak için niye değiştiriyorsun?

Düz vites sadece ama sadece debriyajsız olsa kabul edilir .Nokta
    Fren yapmak içinde vites değiştirilir bkz: motor freni nedir?

• Arabalarımdan biri dsg otomatik, digeri manuel dsg nin rahatlıgını eos u kullanınca cok daha iyi anlıyorum.

En iyisi otomatik usta bas gaza gitsin bas frene dursun çiçek.

Ayrıca vw de 2. elde manuel dsg kadar tutulmuyor maalesef
  • 6 yıl manuel araç kullandım .Otamatik ihtiyaç değil gereksiz diye düşünürdüm şuan otamatik kullanıyorum .Bir daha manuel mi asla gerekirse segment düşürürüm yine otamatik .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomatik araç her zaman daha iyidir.
  • Rahat bir şekilde trafikte/uzun yolda/sokak aralarında Manuel araç kullanamayı beceremeyen kişilerin ehliyet alıp yolları istila etmesi engellenmeli. Her yıl binlerce insanın malına ve canına kastediyorlar kafayı yedirtecek saçma araç hakimiyet hatalarıyla.

Ha bence otomatik daha mantıklıdır. şimdi araba alıyor olsam otomatik alırdım.

• Otomobil direksiyondan değil,vitesten yönetilir vitesleri manuel ayarlamak
    otomobil kullanmanın zevkidir .

üreticilerin amacı en geniş kitleye araç satmaktır bunların içinde motor devrinden anlamayan bunu viteslerle birleştiremeyenler de vardır.
    bana sürücülerin rahatı için otomatik vites üretildi masalına inandığınızı söylemeyin

Bir tanıdık manuel sıfır arabada 5000 km debriyaj balatasını yiyince gitti otomatik araç aldı şimdi, çok rahatmış diyor. rahat tabii biniyorsun gidiyor ama o kadar sadece direksiyonu çevir ve kendini iyi araç kullanıyor zannet...hayal dünyası...para ile satın alınan en güzel şey.
  • Manuel pismanliktir manuel vitesten zevk alanlar yuzde 10 u gecmez otomatik rahatliktir ama bir sartla sorunsuzsa uzun yola cikarken guven veriyorsa iyidir ne zaman patlayacak diye psikolojiyi bozacaksa uzun yolda patlayıp butun planlari bozacaksa gerek yok manuel alin daha iyi 👍

• beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    Pedal vasıtasıyla bi çubuğu ileri geri yapanlar kendini usta şoför zannediyor ya

Yıl olmuş 2020, markalar en iyi otonom sürüş için yarışıyor, alternatif yakıtlara yöneliyor donanım haberde biri çıkmış ben bi çubuğu ileri geri yapıyorum iyi araba kullanıyorum diyor, yapmayın gözünüzü seveyim

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bir şey soracağım siz otomatik arabada, geriye takarken çubukla ileri geri
    oynamıyormusunuz ?

Manuel vitese çubukla oynuyor diyenler sanki kendileri otomatik viteste park-sürüş-boş-geri konumlarına alırken sanki hiç çubukla oynamıyor .

birde otomatik arabada vitesi değiştirmek gerektiğinde vitese bakanlar var bunlar daha komik adam 10 senedir otomatik kullanıyor çok rahat der sonra geri gitmesi gerektiğinde vitesi değiştirirken vitese bakar .

ben araba kullanmaktan değil araba kullanmanın zevkinden bahsettim motor devrine göre vites ayarlamaktan... bunu bir robotun yapmasına sürüş denmez.
  • Yoksa manuel de manuel diyenlermi azalıyor

• Dizel benzin kavgası gibi otomatik manuel kavgası geliyor 😂

Ben manuel arabaya bindim ilk, araba kullanmayı da onda öğrendim, baka baka, ehliyetimi aldığımda da bir kaç sene manuel kullandım. 2011 de otomatik alana kadar. Evet otomatik çok rahat, ama bazen manuelin keyfini biliyorum, güzeldi. Ama manuele daha binmem, otomatik artık araba.

• beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    Sinekten yağ çıkarmışsınız

Sadece geri geleceğin ve park ettiğin zaman vitese dokunmak var, bir de trafikte sürekli ayak pedalda el viteste gitmek var.

Fark açık sanki, nasıl bi kıyasa girmişsiniz anlamadım.

Daha önce otomatik araç kullandınız mı bilmiyorum ama yakınımdan 3 kişi manuel keyifli, yeri başka diyordu yıllarca manuel kullandılar, otomatiğin rahatını bi kere tadınca daha da keyfini alamadılar o manuelin, şimdi manuel neymiş otomatik başka diyorlar.

Çoğunluk bu şekilde.

• Geçen yıl sıfır audi aldım, manual vites getirilmiyordu, özel siparişle getirmiştim, satış danışmanı hanımefendi otomatik araçtada manual kullanabiliyorsunuz diyince biliyorum dedim ve ekledim, kalkışlarda kavramayı ayarlayıp soft, yarım kalkışlar yapmak imkansız ayrıca, benim gibi sol ayak frenini kullanabilen virajlarda vakit kaybetmemek içindir(üstün ralli sürüşleri, direksiyon vurma) vs. Benim gibilere bedava otomatik verseler almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 24 Nisan 2020; 20:4:19 >
  • Şimdi otomatik veya manuel diğer vites türüne göre kesin bir üstünlük kuramaz. Mesela bir Mazda MX-5 alacak olsam hayatta otomatik almam. K*çı savurduktan sonra 3'ten 2'ye çekip kontra vermenin zevkini hiçbir şeye değişmem. Aile aracında ise otomatik vites konfor için bir artıdır. Ama çift kavramalı şanzumanın arızası baş ağrıtabilir, tork konvertörlü otomatiklerin de yakıt tüketimi yüksek. Japon araçlarında kullanılan CVT şanzumanlar hem sorunsuz hen de yakıtı fazla arttırmadığından tercih edilebilir. Bir de otomatik vites fiyat farkı ile benzinli yerine dizel motor, bir üst donanım paketi alınabilmesi gibi manuel vites tercih etmeye yönlendirebilen bir takım etkenler var.

Bir de manuel vites kullanınca profesyonel sürücü kesilen, "otomatik vites karı işi" gibi ifadeler kullanan tipler var ki düşman başına. Sonuçta %99'umuz profesyonel anlamda motorsporlarıyla ilgilenmiyor. Gören de sanacak ki bu tipler her yıl Monte Carlo'da ralli koşuyor, grand prix'lerde derece kovalıyor. Büyük çoğunluk için otomobilin tek amacı A noktasından B noktasına gitmek, bu iki nokta arasında giderken bir çubuğu oynatarak havalı olmuyorsunuz bunu bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunkurun -- 24 Nisan 2020; 20:22:6 >

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Özel sipariş dediğin araba 1.6 tdi manuel a3 değil mi ?

Ha öyleyse özel sipariş değildi onlar, az sayıdaki aracı kampanyayla uygun fiyata verdi audi, forumda konuşuldu bi süre.

• bugün araç alıcak olsam tercihim manuel olurdu otomatik daha rahat ama yürütme maliyeti olarak daha yüksek
  • Anadolu bile otomatik araç arar olduysa, bu iş bitmiştir.

• O işi duvarları yıkan ticari ve yerli markaların da artık otomatiklere geçmesi oldu.. Esnaf her zaman yakıt ekonomisine bakar Manuel eskiden otomatiğe göre az yakardı tork konvertöre göre..

Şimdi ki yeni nesil şanzımanlar manuele göre çok daha az yakıyor haliyle esnafın yörüngesi oraya kaymaya başladı tabii otomatiğin keyfini tadını alanlar gündelik normal hayatlarında kullandıkları araçlardads otomatiğe dönmeye başladılar..

Zaten son 30 yıldır dünya devi markalar Avrupa pazarında Manuel nerdeyse hiç satmıyorlardı.. Manuel genelde bizim gibi çok talep gören pazarlara üretiyorlardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 24 Nisan 2020; 21:20:32 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.