Şimdi Ara

Marketlerde etiket fiyatlarının fişe yansıyan fiyatla aynı olduğuna dikkat edin (Kasiyer de içerir.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma günü eve giderken marketin yanından geçiyordum. Girip baktım aklıma esip alacağım bir şey var mı diye.

Ambalajlanıp, üzeri streçle kapatılmış yeşil üzüm gözüme ilişti. Kilosu 29.90 mı ne yazıyordu. Tarttırıp, kasaya yöneldim. Barkodun üzerine fiyatı 29.05 olarak yazmıştı etikette. Demek ki bir kilodan birkaç gram azdı.

Kasaya gittim. Bir de market poşeti aldım. Kasiyer ellisekiz kırk gibi bir şey söyledi ve dalgın halimle kredi kartıyla ödedim. Marketten çıkınca, kulağımdaki son duyduğum şey sekizli bir şey olduğu için, önce fişe baktım. Sonra poşetin içinden çıkardığım üzüm etiketine baktım. Benden 29 lira yerine ellisekiz kırk almışlardı.

Dönüp, kasiyere gösterip sordum. tecrübesiz kasiyer karşısındaki deneyimli kasiyerin yanına gitti. O da aldı fişi ve üzümü dışarıda oyalanan (sanırım) müdürün yanına gitti. Geri döndü, "fiyat değişmiş" vs gibi bir açıklama yaptı ve bana nakit olarak 58 lira 15 kuruş ödedi. Elimdeki Poşeti de bıraktım. Normalde etiket fiyatından vermek zorundalar ama her zaman gittiğim market olduğu için sorun çıkarmadım. Almadan döndüm.

Aynı üzümü dün kilosu 39 küsur liradan başka marketten aldım.

Çıkarken kasiyere de söylendim, "bir tek üründe böyle fark olursa, kalabalık alışverişte kimbilir neler oluyordur" dedim. "Haklısınız, fişlere dikkat etmek lazım" dedi.

Bu aynı zamanda başka zamanlarda da böyle şeylerin olduğunu örtülü olarak onaylayan bir yanıttı.

• ara sıra oluyo öyle. bazen fişi kontrol ederim. genelde hiç hata olmuyor. ama nadiren denk geliyo böyle hatalı fiyat. nadiren dediğim yılda bir falan anca. tabi bu benim yakaladığım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu açıdan da düşündüm. 29 lira fiyat nere, 58 lira nere? Zam yaptılarsa bile %100 zam mı olur bir anda.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    evet o direk bilinçli yapılmış bence. hile yani. geçir gitsin. hatalı etiket yazarsın da yarısını mı yazdın. bide hatalı etikette daha yüksek fiyat yazdığına hiç denk gelen yok. hep etikette düşük kasada yüksek fiyat çıkıyo.

geçen şöyle bi konu açmıştım:https://mini.donanimhaber.com/marketi-kazikladim-ss-li--159203658 konuya ayıp günah yazmışlar ama o marketler bizi 1000 kat dolandırıyo. bırak bi kez biz tokatı basan taraf olalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Demek ki sen de kendi mesleğinde insanları kazıklayacak ahlaka sahipsin.

Ahlaklı insan başkaları da yapıyor diye kendisi yapmaz. Kasiyer olsan demek ki milleti kandıranlardan biri olacaksın. Orada da şey dersin

Bizi asgari ücrete 12 saat çalıştırıyorlar bırak da biraz biz tokatlayalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanuna göre en düşük fiyat olan 30 liraya satması gerekiyordu ama aradaki fark kasiyere kitleniyor, işte bu yüzden kasiyerler zarar etmek yerine, direkt para iadesi yaparak paçayı bu şekilde kurtarıyorlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.