Cuma günü eve giderken marketin yanından geçiyordum. Girip baktım aklıma esip alacağım bir şey var mı diye. Ambalajlanıp, üzeri streçle kapatılmış yeşil üzüm gözüme ilişti. Kilosu 29.90 mı ne yazıyordu. Tarttırıp, kasaya yöneldim. Barkodun üzerine fiyatı 29.05 olarak yazmıştı etikette. Demek ki bir kilodan birkaç gram azdı. Kasaya gittim. Bir de market poşeti aldım. Kasiyer ellisekiz kırk gibi bir şey söyledi ve dalgın halimle kredi kartıyla ödedim. Marketten çıkınca, kulağımdaki son duyduğum şey sekizli bir şey olduğu için, önce fişe baktım. Sonra poşetin içinden çıkardığım üzüm etiketine baktım. Benden 29 lira yerine ellisekiz kırk almışlardı. Dönüp, kasiyere gösterip sordum. tecrübesiz kasiyer karşısındaki deneyimli kasiyerin yanına gitti. O da aldı fişi ve üzümü dışarıda oyalanan (sanırım) müdürün yanına gitti. Geri döndü, "fiyat değişmiş" vs gibi bir açıklama yaptı ve bana nakit olarak 58 lira 15 kuruş ödedi. Elimdeki Poşeti de bıraktım. Normalde etiket fiyatından vermek zorundalar ama her zaman gittiğim market olduğu için sorun çıkarmadım. Almadan döndüm. Aynı üzümü dün kilosu 39 küsur liradan başka marketten aldım. Çıkarken kasiyere de söylendim, "bir tek üründe böyle fark olursa, kalabalık alışverişte kimbilir neler oluyordur" dedim. "Haklısınız, fişlere dikkat etmek lazım" dedi. Bu aynı zamanda başka zamanlarda da böyle şeylerin olduğunu örtülü olarak onaylayan bir yanıttı. |
Bildirim