|
Marmara Üniversitesi VS İstanbul Üniversitesi lütfen yardım!!!
-
-
cevap lütfen :( -
istanbul avrupa da marmara anadoluda :) bir tek bunu biliyorum. -
istanbul tabiki. köklü bir üniversite olduğu için. bundan birkaç yıl önce hangi bölmdü hatırlamıyorm ama bi arkadaşım bu iki üni arasında kalmıştı. marmaranın puanı daha yüksek olduğu halde iü yü tercih etti.quote:
Orijinalden alıntı: zf_istanbul
zf_istanbul yanlış bilgi vermiş. Marmara'nın maliyesi İstanbul/Bahçelievlerde. Pm attım size bu konuyla ilgili. İnşallah bende Marmara maliye okuyacağım.quote:
Orijinalden alıntı: zf_istanbul
quote:
Orijinalden alıntı: gegecht
istanbul tabiki. köklü bir üniversite olduğu için. bundan birkaç yıl önce hangi bölmdü hatırlamıyorm ama bi arkadaşım bu iki üni arasında kalmıştı. marmaranın puanı daha yüksek olduğu halde iü yü tercih etti.
büyük ihtimal bende öyle yapıcam çünkü marmara üniversitesinin iibf hakkında olumlu bişey diyeni hiç görmedim :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Yıldırım35½
zf_istanbul yanlış bilgi vermiş. Marmara'nın maliyesi İstanbul/Bahçelievlerde. Pm attım size bu konuyla ilgili. İnşallah bende Marmara maliye okuyacağım.
hadi ya bana istanbul da okuyan bi arkadaşım illa i.ü. ye gel marmaraya gtme o anadolu da demişti. yanlış olmuş k.bakmayn :) -
Doğru demiş birçok bölümü ve ana kampüsü anadoluda ama 2-3 bölümü avrupa yakasında.quote:
Orijinalden alıntı: zf_istanbulquote:
zf_istanbul yanlış bilgi vermiş. Marmara'nın maliyesi İstanbul/Bahçelievlerde. Pm attım size bu konuyla ilgili. İnşallah bende Marmara maliye okuyacağım.
hadi ya bana istanbul da okuyan bi arkadaşım illa i.ü. ye gel marmaraya gtme o anadolu da demişti. yanlış olmuş k.bakmayn :)
Alıntıları Göster
-
Bence marmarayı tercih etme. Marmarada okuyan öğrenciler hiç memnun değil. Şu ana kadar gel diyeni görmedim. Ama sen bilirsin :)quote:
Orijinalden alıntı: dobrerano
Doğru demiş birçok bölümü ve ana kampüsü anadoluda ama 2-3 bölümü avrupa yakasında.
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Sheldorz
Bence marmarayı tercih etme. Marmarada okuyan öğrenciler hiç memnun değil. Şu ana kadar gel diyeni görmedim. Ama sen bilirsin :)
evet bende git diyeni hiç duymadım :) -
Hayatyolcusuyla 15 dakika kadar konuştuktan sonra birinci tercihim olan Marmarayla ikinci tercihim olan İstanbul'un yerlerini değiştirdim.quote:
Orijinalden alıntı: hayatyolcusuquote:
Orijinalden alıntı: Sheldorz
Bence marmarayı tercih etme. Marmarada okuyan öğrenciler hiç memnun değil. Şu ana kadar gel diyeni görmedim. Ama sen bilirsin :)
evet bende git diyeni hiç duymadım :)
Alıntıları Göster
-
yıldız teknik istanbul üni. marmara üni arasında sizce iktisatta sıralamam nasıl olmalı yardımcı olur musunuz :( hiç bi fikrim yok çünküquote:
Orijinalden alıntı: dobrerano
Hayatyolcusuyla 15 dakika kadar konuştuktan sonra birinci tercihim olan Marmarayla ikinci tercihim olan İstanbul'un yerlerini değiştirdim.
Alıntıları Göster
-
quote:
Hayatyolcusuyla 15 dakika kadar konuştuktan sonra birinci tercihim olan Marmarayla ikinci tercihim olan İstanbul'un yerlerini değiştirdim.
keşke konuşmasaydım şimdi sen benim önüme geçtin :D:D -
quote:
değiştirme sebebin neyse buraya da yaz da istifade edelim, benzer durumdaki insanlara yardımcı olmuş olursun -
Marmara üniversitesindeki öğrenciler eğitimin aynı seviyede olduğunu söylediler pek fark yokmuş. İstanbul Üniversitesi'nin avantajı kampüs içinde olması. Marmara üniversitesi 3 lise binasından oluşan bir okul(bahçelievler kampüsü). Mamara üniversitesi'nin iki artısı var birisi sakin olması kavga gürültü olmazmış diğeride 1 yıl hazırlık imkanı sunması. Ben kampüs hayatı istediğim için İstanbul üniversitesini seçtim.quote:
Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğuquote:
değiştirme sebebin neyse buraya da yaz da istifade edelim, benzer durumdaki insanlara yardımcı olmuş olursun
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: hayatyolcusu
Arkadaşlar TM1 başarı sıram 64000 MALİYE istiyorum
Büyük ihtimalle marmara veya istanbul üni birisi tutacak acaba hangisini önerirsiniz
Duyduğum kadarıyla Marmara'nın zorluğu daha fazla. Yani daha iyi öğretir.
İstanbul'un puanı bu sene daha yüksek değil mi? Netice ne oldu? -
quote:
Orijinalden alıntı: -faruk0034-
quote:
Büyük ihtimalle marmara veya istanbul üni birisi tutacak acaba hangisini önerirsiniz
İstanbul'un puanı bu sene daha yüksek değil mi? Netice ne oldu?
gazi maliye geldi süpriz bi şekilde :) -
Updullah diyorum. Panpalar bu ikisine ek olarak Hacettepe, Ankara, Yıldız Teknik gibi üniversitelere de rahatlıkla yerleşebileceğim sınavdan sonra. Bu okullar hakkında bildiğiniz, duyduğunuz bir şeyler varsa paylaşın lütfen. Bilgi almam lazım hata yapmak istemiyorum. Bu arada Siyaset Bilimleri fakültesinden bir bölüm okuyacağım (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler vb.), ona göre yorum yaparsanız sevinirim.quote:
Orijinalden alıntı: hayatyolcusuquote:
Orijinalden alıntı: -faruk0034-
quote:
İstanbul'un puanı bu sene daha yüksek değil mi? Netice ne oldu?
gazi maliye geldi süpriz bi şekilde :)
Alıntıları Göster
-
İstanbul Üniversitesini çok övdüklerine, methettiklerine bakma. Sadece propagandadan ibaret. Bir okula üniversite diyebilmen için bazı şeylerin olması lazım. Mesela kocaman büyük bir kütüphanesi olmalı ve her ay ödünç kitap alabilmelisin. Bu İstanbul Üniversitesinde yok. Kitap sayısı çok az. Aradığım çoğu kitabı bulamıyorum. Ayrıca kitap ödünç almak olmadığı gibi, kitaplara dokunmak bile yasak. Görevliye söylüyorsun o veriyor. İyi, ucuz, sağlıklı, kaliteli bir yemekhane. İstanbul Üniversitesinde bu yok. 10 kuruşluk hazır tatlıyı menüye koymaları, en ucuz dandik hazır ton balığını menüye koyduklarını gördüm. Yemekleri kalitesiz ve pahalı.
Öğrenci klüpleri, spor faaliyetleri ve sanatsal,kültürel faaliyetler. Bu en önemli şeylerden biri. Bunlar olmadan, öğrenciler kendilerini sosyal olarak geliştirmeden üniversite okuyorum demesin kimse. Bunlar en önemli şeylerden biri. Üniversite denilen kurum sadece bilgi hamalı olup, bilgileri yükleyip mezun olan kişi değildir. Sosyal olarak, sanatsal olarak kişinin kendine ne kattığıdır. İstanbul Üniversitesi bunların hepsinde sınıfta kalmış bir okuldur. Ayrıca var olan spor ve sanat faaliyetleri de sanki öğrencilere değil de iş adamlarına uygunmuş gibi yüksek bir fiyat biçmişler. Yani dans klübü, satranç klübü demiyorlar adına. Dans kursu, satranç kursu diyorlar. Ve çok yüksek aylık ücretler istiyorlar. Mesela aylık dans ücreti 150 tl 2019 yılında.
Yerler ot dolu. Çim bile yok. Ayrıca Avcılar kampüsü gölün yanına yapılmış. Heyelan bölgesi orası. Depreme de hiç dayanıklı binalar değil. Bunun için önleyici çalışmalar yapılmıyor ve bunlardan bahsedilmiyor bile.
Üniversitede şenlik, ünlü isimlerin daveti vs gibi konular ise tam bir komedi :D İslam konferansı, islam ve bilim, islam ve medeniyet gibi laikliğe aykırı sempozyumlar, toplantılar yapılıyor. Ayrıca üniversiteye davet ettikleri isimler hep akp li ve islamcı.
İstanbul Üniversitesi diye adlandırılan okul üniversite bile değildir. Lise 5 den devam ediyorsun, meslek edindirme kursu gibi düşün. Ayrıca öğrenci kitlesinin yüzde 90 ı islamcıdır. İstanbul Üniversitesi çağdaş,modern ve çağdaş uygarlık seviyesini yakalamaya çalışan bir üniversite değildir. Mısır'dan, Yemen'den ve Suriye'den öğrenciler alıyor Üniversiteye. Onlara kolaylık sağlıyor. Yani yüzünü batıya değil, şeriatçı, geri kalmış orta doğu ülkelerine çeviriyor.
İstanbul Üniversitesi pişmanlıktır. Çok abartılıyor bu üniversite. Sadece propagandadan ibaret. Neyse istediğin bölümü yaz ama bence İstanbul Üniversitesi Marmara Üniversitesinin tırnağı bile olamaz.
-
Şu yazıyı oku. https://forum.donanimhaber.com/marmara-universitesinin-turkiye-nin-en-iyi-universitelerinden-biri-olmasi--153791181
Marmara Üniversitesi eskiden olsa İstanbul Üniversitesine puan olarak yakın, çok fark yok derdim. Ama şu anda Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesinden açık ara daha iyi. Mukayese bile edilemez artık. Ben İstanbul Üniversitesinden Marmara ya geçtim. Ortam istiyorsan Marmara daha iyi, eğitimi daha iyi olsun diyorsan Marmara daha iyi, puanları hangisinin daha yüksek dersen Marmara'nın yine puanları daha yüksek. Marmara artık İstanbul Üniversitesinden her açıdan daha iyi. Öğrenci kalitesi de daha yüksek. Yukarıda biri ortam için gidiyorum demiş. Ortam için okula gidilmez aslında ama amacın bu olsa bile yine Marmara derim. İstanbul Üniversitesi kızları çok çirkin, kavga çok çıkıyor orda. Feminist kızlar erkeklere saldırıyor kampüs içinde. Sürekli eylemler falan var. En ufak bir tanışmaya çalışsan tacizci, tecavüzcü damgası atarlar. Hiç uğraşma. Marmara'nın kızları çok daha kibar. Feminist yok, islamcı yok. Arkadaşlık kurmak daha kolay. Erkekler iyi giyimli, yakışıklı, kızlar manken gibi. Marmara Üniversitesi klüpleri kadar aktif olan başka bir okul bulamazsın. Ne ararsan var. Tuhaf, adı pek bilinmeyen bile bir sürü klüp var. Her türlü rahat edersin. Ama sana kötü bir haberim var. Marmara girmek hiç de kolay değil. İstanbul Üniversitesinden puan olarak çok çok daha yüksek. Haberin olsun. Girebiliyorsan hiç düşünmeden Marmara'yı seç derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 19 Eylül 2022; 17:31:11 >
Benzer içerikler
- 30 ingilizce ne demek
- tıpta yatay geçiş kolay olan üniversiteler
- değişken değerlikli metaller
- y=x doğrusuna göre simetrik
- doping hafıza şikayet
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X