Şimdi Ara

Mavi ekran hatası:UNEXPECTED_STORE_EXCEPTİON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir bilgisayarımda mavi ekran hatası almaktayım. Bazen farklı hatalar verse de genel olarak başlıkta da belirttiğim gibi UNEXPECTED_STORE_EXPECTION hatası almaktayım. Bu hatalar zincirinden sonra araştırmaya koyuldum ve bu süreç beni harddisk hatası olabileceğine götürdü. Dolayısıyla CrystalDiskInfo programını indirdim. SSD sağlam gözüküyor fakat daha önceden laptopta kullandığım sonrasında da masaüstü bilgisayarımda kullandığım HDD sürücümde hata olduğunu gördüm. Bilgi eksikliğimden ötürü Harddiskimin sağlığını ve mavi ekran hatalarının buna bağlı olup olmadığını anlayamadım. Programın ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Mavi ekran hatası:UNEXPECTED_STORE_EXCEPTİON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolteonr -- 24 Mayıs 2019; 21:25:26 >

• Yazdığınız hata ciddi bir hata ve büyük ihtimalle HDD'deki fiziksel hasardan kaynaklanıyor. HD Tune programı ile uzun hata taraması yaparsanız HDD'de bad sector var mı gösterir, var ise Windows komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile onarmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem diskin boyutu ve hasar oranına göre 10-20 saate kadar uzayabilir. Yazılımsal bad sector ise düzelir fakat donanımsal ise düzelmez, düzeltilmiş gibi görünür fakat zamanla aynı hatalar tekrarlanır. Current pending sector o alanın bozuk olma ihtimalini gösterir, sorun yoksa pending işareti kalkar, bozuksa ve kurtarılabiliyorsa disk tarafından reallocation yapılır, kurtarılamıyorsa o sektör yokmuş gibi es geçilmesi için işaret konur.
  • Hocam 1 ay boyunca bu hatayı aldım anam ağladı. Neler yaptıysam olmadı. 6-7 kere temiz kurulum yaptım farklı windowslarla fakat 2-3 gün düzgün çalışıp 4. gün bu hatayı alıyordum bende. Eski düşük boyutlu harddiskimi taktım mecburen sorun yok şuan stabil çalışıyor. HDD de problem var . Garantisi varsa garantiye yolla zaman kaybetme.
  • Sorun HDD, poko arkadaşımız olayı özetlemiş, değerli verileri yedekledikten sonra dediği işlemleri sırasıyla uygulayın, düzelmez ise (ki genelde düzelmez) garantiye yollayın ve bir HDD edinin
  • Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim daha öncede bir harddiskimin sectorlerinde sıkıntı çıkmıştı o yüzden başka bir harddisk taktım yukarıda belirttiğim gibi ama bu harddiskinde sectorleri bozuldu.Bunun sebebi nedir acaba bir bilginiz var mı?. Yeni bir harddisk takınca bu hatanın tekrarlanmayacagı garanti değil gibi. Sectorlerin bozulmasını sağlayan neler olabilir merak içindeyim. Aklıma gelen ilk şey voltaj yada hdd nin anakartla uyum sorunu olabilir mi ?

Anakart A320 M Pro Gaming
    Power Supply 600 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolteonr -- 31 Mayıs 2019; 19:32:50 >
  • jolteonr J kullanıcısına yanıt
    Bad sector aslında HDD'lerin doğasında vardır ve neredeyse her HDD'de zamanla oluşur bu yüzden disk kontrolcüsü otomatik olarak düzeltme yapar ve genelde biz farkına varmayız. Yüksek çalışma ısısı, uzun süreli kullanım, düzgün bağlanmamış kablo, diskin alacağı fiziksel darbe, elektrik kesintisi gibi etkenler belki bozuk sektör oluşmasına neden olabilir fakat asıl sorun genelde diskin kendisidir. Uyumsuzluk diye birşey olamaz, HDD'yi 24 saat aktif olarak kullanmıyorsanız en fazla daha iyi bir kablo deneyebilirsiniz. Diski ne kadar az kullanırsanız bozuk sektör riskini o kadar düşürürsünüz fakat bununda garantisi yok az kullanıldığı halde bozuk sektör oluşan disklerde çok. NAS, güvenlik ve enterprise diskler desktop disklerden daha sağlamdır, en azından daha uzun garanti süreleri vardır fakat bu da bozuk sektör oluşmayacağı anlamına gelmez.
  • Hdd kafa atmış değiştirin sorununuz kalmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ntoskrnl.exe mavi ekran hatası
    5 yıl önce açıldı
    silindi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.