Bilgisayarım durup dururken mavi ekran sorunu verdi, devamında nette biraz araştırıp olayı çözmeye çalıştım, bazı arkadaşlar bios'a girip sata-ide ayarları falan demiş, ancak benim bios ekranımda öyle bi ayar yeride yok yada ben bulamadım galiba. Yada bunların dışında başka bi sorun var bilgisayarda, umarım yardımcı olursunuz.
Mavi ekran resmi:
Bios ekranı resmi:
Merhaba,
AHCI Mod yada IDE mod ile alakası olacağını sanmıyorum.. Kurulum aşamasında, harddiske ulaşmaya çalıştığınız anda olsa tamam haklısınız diyeceğim. Fakat stabil bir şekilde çalışan makinenin bu şekilde hata vermesini ilk olarak RAM sorununun yol açabileceğini tahmin ediyorum.
Sisteminizde birden fazla RAM modülü mevcutsa, teker teker farklı slotlarda deneyerek test etmeniz gerekiyor. Tek modül ise ya farklı slota takın veya da emenaeten bir RAM modülü bulup deneyin.
Kolay gelsin.
kardeşim cevabın için tşk ederim,ancak dediğin olayı yapacak kadar fazla bilgim yok, o yüzden herhalde yarın bilgisayarcıya götürecek gibiyim, notebook ayrıca,bu dediğin olay ondada gerçekleşebilir mi
Evet, laptop veya masa üstü diye ayrım olmaz.
tmm, o dediğiniz yolla çözülür umarım,keşke benim şu anda elimden bi şey gelsede hemen halledebilsem peki bu başka konularda bahsedilen ahci-ide mod, neden benim bios ekranımda gözükmüyo yada ben mi bulamadım,bununla ilgili bi bilginiz var mıdır
Bios içerisine göz atarsanız, SATA,AHCI,IDE gibi harddisk mod seçeneklerini görebilirsiniz. Fakat bu hepsinde var diye yazsam yalnış olur. Kimi bioslarda gizli seçenekler olur ve bu ayarlar gizli olarak yani görünmez olurlar.
Fakat siz bu ayarı buldunuz diyelim ve IDE mod dan SATA moduna aldınız diyelim. Ama sistem windows ekranına gelmeden mavi ekran verecek kendisine reset atacaktır.
Uzun lafın kısası, sıkıntınızın nedeni bu değil.
peki tşkler yardımınız için,umarım o dediğiniz ilk yolla çözülür ve format falan atılmaz bilgisayara, zararı yok bilgisayarcı çözsün ve 1-2 gün bekleyeyim :)