Şimdi Ara

Max. 11000 bütçeli 3D + Render + Oyun Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, kısa bir süre sonra yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Toplayacağım sistemde ağırlıklı olarak Adobe'nin programları [Phohoshop, illustrator, in design vb.] + Render işlemleri yapılacaktır. Ayrıca oyunları da ultra ayarda oynamak istiyorum ve sistemin beni rahat 5 sene götürmesini istiyorum. Ayrıca oluşturacağım sistemin ileride upgrade imkanı sunmasını da istiyorum.

Aslında phoenix bilgisayarın immortal serisi var o da gayet güzel ve sağlam bir kasa ama 11.000 Tl ye daha iyi bir kasa kurulabilir mi diye buraya konu açmak istedim. Phoenix immortal linki:

http://www.phoenix.com.tr/immortal-serisi/

Bunun dışında kafama göre bazı parçaları topladım bu parçalar da 11.000 TL yapıyor:

Yukarıda bazı parçalar eksik mesela sıvı soğutma vb. Sizce hazır phoenix immortal mı almalıyım yoksa kendim mi toplamalıyım. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaphysicaL13 -- 10 Nisan 2016; 19:43:13 >

• Hazır almaktansa toplamak daha doğru olur diye düşünüyorum, hazır olarak verdiğiniz sisteme baktım 980 sli dan bahsediyorum, siz render yapmak aynı zamanda oyunda oynamak istediğinizi yazmışsınız, ben zamanında 970 sli yaptım fakat hiç memnun kalmadım, watch dogs, shadow of mordor vs.. gibi oyunlarda çiddi anlamda takılmalar yaşadım, sli ı devre dışı bırakıp oyunları tek kartla daha akıcı bitirdim, tavsiyem sli bir sistem topluyacağınıza 980 ti almanız daha mantıklı olur.

İşlemci intel i7 5820k - 1335 TL
    Anakart MSI X99A Gaming 7 - 1054 TL
    Ram Kingston Hyperx 32GB (4x8) 32gb DDR4 - 590 TL
    Kasa CORSAIR Graphite Serisi 760T - 744 TL
    Sabit disk WD Black WD4003FZEX 3.5" 4 TB - 825 TL
    Ekran kartı ASUS Strix GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING GTX 980 Ti - 2908 TL
    SSD SAMSUNG 950 Pro MZ-V5P512BW M.2 PCIe 512 GB - 1080 TL
    Sıvı Soğutma CORSAIR H110i GT Extreme Performance - 501 TL
    PSU SILVERSTONE Strider (SST-ST1200-G) 1200W 80 Plus Gold - 898 TL

Toplamda 9935 TL gibi bir rakkam ediyor 1000 TL gibi bir rakkam da elinde kalıyor, sıvı soğutmayı yani H110 u Ankara'da Nova bilgisayarda bulabildim, diğer parçaları eksen bilgisayardan topladım, samsung 950 pro diğer ssd lere göre daha performanslıdır, ayrıca sisteminde büyük dosyalar içinde 4 TB kadar mekanik diskinde olacak, sıvı soğutmalı i7 5820k çok rahat 4.4 ghz leri görür, render işlerindede kolaylık sağlar.

•  Max. 11000 bütçeli 3D + Render + Oyun Sistem Tavsiyesi

Toplam 10536 tl ediliyor. Ssdyi raid olarak kullanırsanız acaip performanslı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KanKoKan kullanıcısına yanıt
    bu sistemin karşısına da Acer Predator XB271HU koyduk mu, yeme de yanında yat olur herhalde.

gerçi ben kasa olarak thermaltake x9 core ve psu olarak ta seasonic 1050 watt platinum koyardım ama tabii kasa tamamen zevk meselesine giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: begamermc

Toplam 10536 tl ediliyor. Ssdyi raid olarak kullanırsanız acaip performanslı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun

Sectiginiz anakart ve islemci birbiri ile uyumsuz. Ya anakarti ya islemciyi degistiriniz.
    Ayrica raid duzeneginin o sisteme hicbir faydasi olmadigi gibi, raid kontrolcusunu aktif etmek x99 larda kararsizliga, stabilite bozukluguna neden oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

bu sistemin karşısına da Acer Predator XB271HU koyduk mu, yeme de yanında yat olur herhalde.

gerçi ben kasa olarak thermaltake x9 core ve psu olarak ta seasonic 1050 watt platinum koyardım ama tabii kasa tamamen zevk meselesine giriyor.

1050 watt önerdiğim sisteme yeterde artar bile ama hani olduda 3-4 ay sonra artan paranın üzerine 2000 tl daha koyup ben 980 ti sli yapmak istiyorum derseniz diye biraz daha yüksek tuttum, ssd olarak ben şu an samsung 950 pro kullanıyorum hız olarak raid 0 ı aratmıyor, tavsiye ederim.
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Acer predator degilde, o sisteme 34" dell u3415w iyi giderdi. Tam adobe programlarina gore monitor. Hemde daha ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

quote:

Orijinalden alıntı: begamermc

Sectiginiz anakart ve islemci birbiri ile uyumsuz. Ya anakarti ya islemciyi degistiriniz.
    Ayrica raid duzeneginin o sisteme hicbir faydasi olmadigi gibi, raid kontrolcusunu aktif etmek x99 larda kararsizliga, stabilite bozukluguna neden oluyor.

Anakartı x99 şeçtiğimi sanıyordum uyarınız iyi oldu. Raid x99 çalıştığını bilmiyordum, bilgilendirme için teşekkürler

• begamermc kullanıcısına yanıt
    msi z170a gaming m9 anakarta 2011 soket 5820K islemciyi takabilirsen evet "acaip" performansli olabilir
  • MetaphysicaL13 kullanıcısına yanıt
    anakart + islemci + ekran karti + ram >> gayet yerinde, fakat diger ürünlerin fiyati fazla gibi mesela o kasa 1500 lira bi kasaya cok

psu ve hddler hakkinda da alternatifler düsünülebilir

ve kendin topla evet....

sivi sogutmayida eksik etmemek lazim
  • 11bin verilmeye gönül razi oluyorsa ve 2011 soket düsünüyorsa o sisteme 5820k alinmaz, x5960 alinir.

bundan ucuzu düsünülüyorsa i7 6700k alinir.

millet 5000TL ye topluyor cokta memnun bu paranin üzerine cikilinca sorgulanmasi gerekir acaba xeon v3 sistem mi toplansa diye madem render + 3d vs vs
    Bu mesaja eklenen görseller:

ben de üst düzey sistemler için artık nvme ssd ler kullanılmasının taraftarıyım. kendim de 128 gb samsung nvme m.2 ssd kullanıyorum.
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz monitörü bilmiyorum, yorum yapmam yersiz olur. acer hakkında da ips, 144 hz, g-sync, 2k gibi özellikle oyuncular için önemli özellikler barındırdığından dolayı yazmıştım. ama sizin bahsettiğiniz de sanırım olayın ''iş'' boyutunda sağlam duruyor.
  • İlk başta render için xeon yada 5960x düşünülebilir ama, aynı zamanda oyunlarıda en yüksek ayarda oynamak istiyorum diyor arkadaş, sistemi nerden topladığınızı yazmamışsınız ama 2360 TL ye 980 ti yi neresi satıyor merak ettim, netden arattığım kadarıyla, düz yani özel soğutucu olmayan modelleri bile 2700 TL civarı.

Ayrıca işlemciyi arttırıp rami 16gb indirmissiniz, ssd yi küçültmüşsünüz, netden araştırırsanız overclocklu 5820k yada 5930k, 5960x ile olan arayı az çok kapatıyor ama sistem ram miktarını kapatamaz, ayrıca ssd nin hızını ve kapasitesini düşürmüşsünüz, video yada resimler kısaca büyük dosyalar üzerinde çalışırken hızlı ve büyük kapasiteli ssd daha iyidir, küçük ssdlerde fazlaca yaz-sil yapmanız gerekicekki buda ssd nin ömrü üzerinde kötü etki eder.

Sistemde 5960x ede overclock yapabiliriz diyorsanız, 850w lık psu önermissiniz, aşağıdaki adres kasanızın harcıyacağı gücü hesaplıyabiliyor, işlemciyi 4.3 ghz e ekran kartınıda 1360 mhz getirdiğinizde 990w gibi bir tüketim gösteriyor ve en az 1070w lık bir psu öneriyor (tabi hızları arttırıken altındaki voltajlarıda arttırmayı unutmayın)

http://outervision.com/power-supply-calculator

Kısaca 5960x koyduğunuz zaman pekçok şeyden feragat etmeniz gerekiyor, üstelik psu artacak, birde hakikaten 2360 TL ye 980 ti bulmamız gerekiyor.

*sinerjiden genel toplama bakin o okudunuguz kdvsiz parca fiyatidir.

yahu ramin nesini azaltmisim x2 var orada koskocaman. (32gb 3000mhz cl15)

daha farkli ssd alinabilir maksat 11bine tamamlamakti ve neler alinabileceginin görülmesi, ben pc kasasina da 700lira vermem zaten ona bakarsaniz

*yahu kim diyor size bunlari ocliyince 5820k/5930K, 5960x ile aradaki farki kapatiyor diye... Onunla bu konuyu tekrar konusun hangi render programinda ve sistemlerin tam özelliklerini isteyin. Teori üzerinden konusuyorsaniz ben devam etmiyim zaten bu konuda konusmaya... 5960x ile oyunlari yüksek ayarlarda oynamak arasinda nasil ters bir iliski oldugunu da cözebilmis degilim.

*850w psu o sisteme cok bile bana kalsa 750W koyardim, siz tekrar hesaplayin bence. 140W islemci ceksede cekmesede... gtx980 Ti icin 600W öneriliyor, nasil hesapladiniz anlamadim.

hic birseyden feragat etmiyoruz, ssdyi 2 sene kullan sonra at yenisini alirsin, islemci ram anakarttan mi kisalim yani.

fiyat 11bin ise 5960x kurmaya calisirdim hic süphesiz, yada xeon v3 sistem ile daha fazla render performansi, daha düsük ekran karti olabilirdi ama bu sefer oyunlardan feragat söz konusu olurdu evet.

• eklemeyi unuttugum birsey varmi bilmiyorum ama bizde sonuclar böyle...

edit: resim siliniyor bilinmedik birsekilde, tekrar yüklüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Nisan 2016; 3:17:39 >
  • Çok gereksiz olur masaustu bir sisteme 11 k para vermek. Ayni isi 5-6 k lik bilgisayar ilede yapabilirsin. 11 bin liraya mac alman daha mantikli olur

• Alternatif olması açısından ve yurt dışından temin konusunda sıkıntı yaşamazsanız eğer...

http://www.amazon.com/Intel-Processor-LGA2011-3-E5-2680V3-BX80644E52680V3/dp/B00M1BUEKM
    http://www.amazon.com/Gigabyte-CrossFireX-WIFI-Motherboards-GA-X99-UD5/dp/B00MPIE04M
    http://www.amazon.com/Kingston-2133MHz-Non-ECC-HX421C14FBK4-32/dp/B00TPQPUPK

Bütçenize uyacak şekilde diğer bileşenler...

Evga GTX980TI Superclocked+ ACX 2.0+ 6GB GDDR5 384Bit (06G-P4-4995-KR)
    Seagate Barracuda 2TB 64MB 7200Rpm (ST2000DM001)
    Samsung 850 Pro 256GB 550/520MB MZ-7KE256BW
    Corsair Carbide 200R Mid TOWER KASA ( PSU YOK )
    Xigmatek Vector S750 750W Silver PSU/Moduler
    Cooler Master RR-H6V2-13PK-R1 HYPER 612 Cpu Fan

• Bu sistem sizin için gayet uygun olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Sword -- 11 Nisan 2016; 22:42:56 >
  • 2300 TL 980 ti için kdv siz fiyatı demişsiniz, iyide biz kdv li fiyatı hesaplıyoruz, kart gene 2800 TL ye geliyor, ram gözümden kaçmış, sizin verdiğiniz listedekide 32gb imiş kusura bakmayın.

Fakat aşağıdaki voltaj hesaplamalarında ufak bir yanlışlık yapmışsınız, 980 ti nin altındaki overvoltage a hiç dokunmamışsınızki 1300-1400 mhz arası çalışan 980 ti düz voltajla stabil olmuyor, bende gigabyte gtx 980 ti var ve overvoltage olarak en az +30 +35 civarı istiyor, zaten sizin hesapladığınız değerlerde çok limitte işlemciye yada ekran kartına biraz daha voltaj vermeniz gerekse, yada 1-2 yıl içinde ups zayıflasa direk sistemde sorun çıkar, 750 watt minimum isteyen bir sisteme en az 950w psu koyardım ben.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.