Şimdi Ara

Maximum Kalitede Video İzleme(MADVR-MPCVideoRenderer-MPC-LAV(GPU)) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
878
Cevap
94
Favori
86.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerimcem

chorma up u nnedi3 32 ye..
    image doublingide ilk ikisini açıp
    image up scaling jnn3 ar açık alıp denermisin..
    nnedi3 ocak şubat gibi popüler olunca denemiştim renklerde maviye kaçan sıkıntı yaratmıştı ondan sonra da sildim codecleri vs uğraşmadım da çok fazla zaten

Ondan zira bir resim ne kadar çok işlenirse o kadar organikliğini kaybediyor, filmic görüntüyü kaybediyor dijitalleşiyor. Sadece merak üzerine girdiğim MPC MADVR olayını kapattım. Zevkler renkler tartışılmaz, kullanan arkadaşları eleştirdiğim yok tabiki, Ben olaya yabancı arkadaşlara hitaben yazdım, mediaplayer alternatifini unutmasınlar diye..

Bitireyim, 20-30 gblık 1080p kaynaklarda Sigma 8672/8911- MPC MADVR birbirini yenemez. 4K yaygınlaşana kadar ben media player ile devam..4K piyasada oturunca da Media player ile mi izleriz HTPC-MPC ile mi izleriz 4k bluray player ile mi izleriz onu da o zaman teste tabi tutar değerlendiririz.. Selamlar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

nnedi3 ocak şubat gibi popüler olunca denemiştim renklerde maviye kaçan sıkıntı yaratmıştı ondan sonra da sildim codecleri vs uğraşmadım da çok fazla zaten

Ondan zira bir resim ne kadar çok işlenirse o kadar organikliğini kaybediyor, filmic görüntüyü kaybediyor dijitalleşiyor. Sadece merak üzerine girdiğim MPC MADVR olayını kapattım. Zevkler renkler tartışılmaz, kullanan arkadaşları eleştirdiğim yok tabiki, Ben olaya yabancı arkadaşlara hitaben yazdım, mediaplayer alternatifini unutmasınlar diye..

Bitireyim, 20-30 gblık 1080p kaynaklarda Sigma 8672/8911- MPC MADVR birbirini yenemez. 4K yaygınlaşana kadar ben media player ile devam..4K piyasada oturunca da Media player ile mi izleriz HTPC-MPC ile mi izleriz 4k bluray player ile mi izleriz onu da o zaman teste tabi tutar değerlendiririz.. Selamlar ..
    Kaynak kaliteli olmadıktan sonra video işleyicinin çok bir önemi yok. Kaldı ki madvr sharpeningi şişirerek görüntü daha iyi gösteriyor biraz da.

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    kullandığın playerda işliyor evr yle bilinear pixel tablosuyla videoyu işlemeden hesaplamadan görüntüyü görmen mümkün değil zaten, onlar effect değil pixel hesaplama tekniği tabi sd videounuzu hd yapar diye idda yok sadece daha kaliteli 2d boyutluluk daha doğru renkler ve keskinlik tabiki istyen istdediğini kullanır saygılar..

edit: sen pro değil mp onermişsinki elbette daha düzgün hesaplıyabilir apayrı yazılım ve işlemci donanım pixel hesaplama kullanıyordur zaten..ben pc yazılım sandım pardon benim hatam olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mayıs 2014; 15:39:23 >
  • quote:

Belli bir butce ayirabilecek arkadaslar hobi olarak ugrasmiyorlarsa bu kadar zahmete girmelerine grek yok alin bi dune mede8er keyfinize bakin madvr ivir kivir dune dan felan daha iyi goruntu verdigine inanmiyorum, bazi yorumlar cok abartili bir arkadas madvr vb olay dune ye ve popcorn a 5 basar demis bunu yaptigi hangi.teste gore soyluyor merak ettim gercekten varsa oyle bisey.biz.de bi htpc kuralim amacim polemik degil kanitli resimli bir test varsa gormek isterim

dune bd prime 3.0 ile madvr yi kendim ve hatun resim resim karşılaştırmıştık...cok fark olmasa da hatunla madvr nin göze daha hoş gelen bir görüntü verdigini düşündük...

1080p kaynakta 1080p bir ekranda madvr ve dune fark etmez demek biraz yanlış, image(luma) scaling olmasa da her görüntüde chroma upscaling oluyor(filmler 4:2:0-4:2:2 oldugundan 4:4:4 görüntüye dönüştürmede chroma upscaling oluyor)...tabi burada ekranınızın kaliteside önemli, her ekran 4:4:4 desteklemiyor...bu chroma upscaling de madvr özellikle nnedi3 ile gözle görülür derecede fark ediliyor...

eger upscaling söz konusuysa madvr bunda da cok basarılı son cıkan nnedi3 ile...

kısaca biraz arastırma ve ugrası ile daha güzel görüntü alabilirsiniz, tabi ekranınız ne kadar kaliteli ise..hee ne ugrascam bisürü ayar ıvır zıvır, takarım filmi raharca izlerim derseniz media player daha rahat ancak bence pc nin kullanım genişliğini veremiyor media player lar...

• quote:

Orijinalden alıntı: hozes

quote:

Belli bir butce ayirabilecek arkadaslar hobi olarak ugrasmiyorlarsa bu kadar zahmete girmelerine grek yok alin bi dune mede8er keyfinize bakin madvr ivir kivir dune dan felan daha iyi goruntu verdigine inanmiyorum, bazi yorumlar cok abartili bir arkadas madvr vb olay dune ye ve popcorn a 5 basar demis bunu yaptigi hangi.teste gore soyluyor merak ettim gercekten varsa oyle bisey.biz.de bi htpc kuralim amacim polemik degil kanitli resimli bir test varsa gormek isterim

dune bd prime 3.0 ile madvr yi kendim ve hatun resim resim karşılaştırmıştık...cok fark olmasa da hatunla madvr nin göze daha hoş gelen bir görüntü verdigini düşündük...

1080p kaynakta 1080p bir ekranda madvr ve dune fark etmez demek biraz yanlış, image(luma) scaling olmasa da her görüntüde chroma upscaling oluyor(filmler 4:2:0-4:2:2 oldugundan 4:4:4 görüntüye dönüştürmede chroma upscaling oluyor)...tabi burada ekranınızın kaliteside önemli, her ekran 4:4:4 desteklemiyor...bu chroma upscaling de madvr özellikle nnedi3 ile gözle görülür derecede fark ediliyor...

eger upscaling söz konusuysa madvr bunda da cok basarılı son cıkan nnedi3 ile...

kısaca biraz arastırma ve ugrası ile daha güzel görüntü alabilirsiniz, tabi ekranınız ne kadar kaliteli ise..hee ne ugrascam bisürü ayar ıvır zıvır, takarım filmi raharca izlerim derseniz media player daha rahat ancak bence pc nin kullanım genişliğini veremiyor media player lar...

Alıntıları Göster
    Sevgili Hozes merhaba ben dune 303d ile denemiştim ikisinin chipseti farklı, 303d sigma 8672 kullanıyor senin bahsettiğin dune bd prime 3.0 sigma 8642 kullanıyor. Ha 8642 vs 8672 öyle aman aman bir fark yoktur ama sonuçta 8672 1 üst gömleği 8642 nin. Bu yüzden senin aldıgın sonuçla benim aldıgım sonucu kıyaslamak çok doğru değil bence.

Okullar tatil olsun bir daha kurup son ayarlarla bir daha denerim. Durum değişirse buradan yazar arkadaşları da madvr kullanmaları için teşvik ederim kendim de kullanırım zaten. Dune Markası fanatiği felan sanmayın beni ha, ben hangisi güzel görüntü verirse onu kullanırım. Media playerların esnekliği plug and play olması vb çok büyük kolaylık benim için.

1080p örneğimi anlatamadım sanırım, kaynak 1080p ise her sistemde aynı görüntüyü alırsınız demedim. Mediaplayer bunun sadece bir ayağı. Projeksiyon ve perde farklılıgı ( ya da tv) 1080p de işi tabiki değiştiriyor.

Selam ve sevgier

• quote:

Orijinalden alıntı: Iconium_C.T.D

quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

Orijinalden alıntı: Iconium_C.T.D

DTS-HD ve TRUEHD almayı başaramadım bende, dtshd olanlar direkt dts olarak görünüyor avr de, truehd olanlarda ise ses yok, dolby digital ve dts de sıkıntı yok ancak, hd sesleri passthrough yaptıramadım.

kullandığın avr ve ayar ekranının paylaşır mısın ? elimde truehd yok ama dts ve dtshd ler ben de olması gerektiği gibi pass ediliyor

Şuanda işyerindeyim ancak ayarları biliyorum.

http://wiki.team-mediaportal.com/@api/deki/files/3954/=LAV_Audio%25252BMPAR.PNG

resimdeki bitstreaming bölümündeki kutucukların hepsi seçili durumda, output formats kısmını da hepsini seçerek, ve hiçbirini seçmeyerek denedim.

AVR Pioneer vsx 520, truehd ve dtshd çözüyor media player ile de denediğimde görüyorum ekrandan zaten.

Ses çıkış olarak ta avr seçili.

bugün LAV ın senin gösterdiğin yerdeki ayarlarla denedim avrye pass işlemini ve onunla da hem dts hem dtshd-ma aldım. o kırmızı kutunun içindeki en alttaki all dts types ı seçme yanlız. onun üstüne gelip beklediğinde not çıkıyor zaten kimi avrler için tıklanması gerekirken kimi için tıklanmamalı deniyor.

• designr kullanıcısına yanıt
    mpc-be den wasapi çıkışı denedinmi mpc audio renderı seç?
  • quote:

ben sıkıntı yaşamıyorum, alıntıladığım arkadaş sıkıntı yaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

ben sıkıntı yaşamıyorum, alıntıladığım arkadaş sıkıntı yaşıyor

HD seslerde ne yaptıysam sonuç alamadım.
    Donanımsal bir problem var sanırım.
    Zaten çözsem bile remux larda bilgisayarın kastığını farkettim. Seyir zevki vermeyecek.
    2008 model laptopun Core 2 işlemcisi var ama yetmiyor anlaşılan.

Ya media player almalı yada güzel bir oyun/film htpc si toplamalı.
  • quote:

sağ tık ses ve altyazi yahu hiç kurcalamıyomsunuz bak mpc -be okunuda daha gorsel istersen onuda dene..
    anlatım çok ama çok biçimsiz olmuş konuyu baştan düzeltebilirmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

malesef..
  • quote:

quote:

malesef..

Alıntıları Göster
    video anlatım yaparmısın peki ?
  • quote:

10 da 8 i anlıyor 2 için yapabilceğim birşey yok mpcbe ayarlarından bakmaya başla...
  • quote:

quote:

10 da 8 i anlıyor 2 için yapabilceğim birşey yok mpcbe ayarlarından bakmaya başla...

Alıntıları Göster
    anlatımın eksik ama tama mdvr yı program file cıkardım ınstall a bastım bu cmd ekranı cıkıyor. filtre bolumune bakıyorum mdvr görunmuyor. ayrıca lav dosyasına ne gibi bir işlem yapıcaz onu nereye kopyalıcaz yada ne işlem yapıcaz hiç açıklama yok. sadece direk filter bölumunde lav ve mdvr görunmesı gerekır dıye baslamıssın konuya .
    Maximum Kalitede Video İzleme(MADVR-MPCVideoRenderer-MPC-LAV(GPU))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknups -- 7 Mayıs 2014; 15:58:00 >

• hknups kullanıcısına yanıt
    insatall.bat basıp lavı da kurucan konuda linkler var...+ 32 bit player kullancan..
  • quote:

insatall.bat basıp lavı da kurucan konuda linkler var...+ 32 bit player kullancan..
    Slm beyler, video kalitesine göre çoklu profil oluşturma olayını bilen var mı.?

Linkte anlatıyor ama ben tam olarak yapamadım.https://imouto.my/madvr/

• Teşekkürler, şimdi bakıyorum ayarlara :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurbagaprens

Teşekkürler, şimdi bakıyorum ayarlara :)
    selam kardes vermis oldugun emegin için çok çok teşekkürler benim skystar2 uydu kartım var bilgisayarda takılı kullanıyorum bir türlü berrak görüntü elde edemedim bu konuda bana yardımcı olursanız cok memmun olurum tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizbey

selam kardes vermis oldugun emegin için çok çok teşekkürler benim skystar2 uydu kartım var bilgisayarda takılı kullanıyorum bir türlü berrak görüntü elde edemedim bu konuda bana yardımcı olursanız cok memmun olurum tşkler

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar mpc-hc ya da mpc-be bu ikisininde ikon seti çok kötü, ne mp3 ne flv olduğu anlaşılmıyor. Daha önceden ikon setini değiştirmeye çalıştım ama hiçbir değişiklik olmadı, şöyle üzerinde dosya formatlarını da gösteren düzgün okunaklı bir ikon seti ile nasıl değiştirebilirim ? Sistemim 64 bit windows 8 pro, oynatıcı 32 bit. Birde çift ekran kartı var intel/amd , dxva ayarlarken intel quicksync mi seçmem gerekiyor?

• Beyler sizce neden bu kadar kötü görüntü alıyorum yani normal mi bu görüntü sizce bs player kullanıyorum geçenlerde silip tekrar kurdum ondan önce böyle değildi yanlış olan nedir acaba sinir oldum ya film kalitesi hakkında çok birşey anlamam 1.75 gb boyutu vardı 1080p yify den indirmiştim bit raresi 2000 civarıydı ama bu kadar kötü görüntü yinede normal gelmiyor bana.

Edit:Resimleri büyütüp bakın böyle çok belli olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 11 Kasım 2014; 15:27:47 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.