Şimdi Ara

Maximum Kredi Kartı ilk limit sorunu (Sanırım dalga geçiyorlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 2 sene önce işe başlayana kadar kredi kartı kullanmamış sadece Enpara kart ile işlerimi halletmiş birisiydim. İşe başlayınca farklı bir şehirde tek başıma yaşamaya başladım doğal olarak harcamalarım da arttı ve kredi kartı çıkarttım yine Enparadan. Tabii ki düşük bir limitti sonrasında düzenli kullanımla (günü gününe asgari bile değil bütün aylık taksitleri ödeyerek) limitimi yükselttim ve 2400 tl gibi bir limitim oldu. Bu arada kredi notumu yükseltmek için 5k, 2k gibi ufak tefek kredi çektim alışveriş yaparken vs. Bu bilgileri önden vermemin yararlı olacağını düşündüm asıl konu için. Bu arada bir üniversitede araştırma görevlisiyim maaşım ortalama 4.5k.

Yakın zamanda evlenmeyi planlıyorum ve harcamalarım artacağı için yüksek limitli, her yerde taksit yapan bir karta ihtiyacım olacaktı. Enpara kredi kartı her ne kadar güzel olsa da her yerde geçmemesi ve ısrarla limitimi yükseltmemeleri nedeniyle başka kredi kartlarına baktım en uygun Maximum gibi geldi. Gittim bir şubeye durumu anlattım maaşımın 2 katı kadar limit verileceğini ve Enparadaki 2400 o limitten düşülerek tanımlanacağı söylendi, maaş bordrosunu vs gönderdim ertesi gün maille ve işleme alındı.
    Sonuç : KART BAŞVURUM ONAYLANMADI
    Buna çok şaşırdım çünkü Axess bile 6000 Tl limitiniz hazır onay verin gönderelim demişlerdi kaldı ki şu anda bir kredi kartının onaylanmaması için her halde bir insanın sokaklarda yatacak kadar sefil bir durumda olması gerekir diye düşünüyorum. Neyse ben hemen Maximum Mobil üzerinden tekrar başvurdum ve sonuç: 2 DK İÇİNDE KREDİ KARTIM ONAYLANDI. Ne bordro gönderdim ne bir şey sadece basitçe bilgileri girdim onaylandı ama sorun şu ki 1370 TL gibi komik bir limit çekilmişti. Nerede maaşının 2 katı veririz diyen İş Bankası nerede bu limit. Telefonla görüştüğümde bana kredi kartı eline ulaşınca limit artış talebinde bulunuruz hemen artar sizinki garip bir durum mantıksız dediler.

Şimdi bu işte daha tecrübeli arkadaşlarıma, abilerime soruyorum. Bu işin mantığı nedir? Bir banka 6000lerden limit başlatırken biri 1370 TL çekiyor biri 2400'ün üzerine çıkmıyor. Ve gerçekten kart gelir gelmez hemen limit arttırabilir miyim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

• Araştırmaların sonucu en uygun kart olarak Maximumu bulduysan araştırmasını bilmiyorsun demektr. Ya Akbanktan Axess ya da Garantiden Bonus al, Maximumla zaman kaybetme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence başınıza gelenler normal. Benim maaşım sizin çok üstünde olmasına rağmen hatta kkb puanım 1900 iken kredi kartı ve kredi çekme problemleri yaşadım. Sebebi sadece yeni kredi kartı kullanmanız. İlk yık limit arttırma çok yavaş. Daha sonra maaşınızın 4 misline gelecektir.
  • Yüksek limitli kart istiyorsan cepteteb e başvur limit konusunda çok bonkörler hemde bonus özelliği var. Ama başvururken gelirini biraz yüksek yaz 8-10bin gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Nişanlımda Axess olduğu için Axess istemedim bende de başka bir kart olsun istedim yoksa Axess'in iyi olduğunun farkındayım ama Maximum için neden böyle bir genelleme yaptın hocam öğrenebilir miyim?
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Benim anlamadığım Axess bana 6000 verirken İş Bankasının 1370 vermesi ikisi de iyi bankalar iyi kredi kartları çıkartıyorlar hani dediğiniz gibi yeni kredi kartı kullanıyorum ama bu ikisi arasındaki fark neden böyle uçurum.
  • dragontool D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için hocam Cepteteb başvuru sonrası herhangi bir belge vs istemiyor mu gelir düzeyi ile ilgili?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RHN397 R kullanıcısına yanıt
    Benden istemediler şimdiye kadar hiç kredi bile çektim. Sadece arıyorlar sormak için. Gelire ne kadar yazmışsan telefonda da onu söyle yeterli. Ama mutlaka yüksek yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RHN397

Nişanlımda Axess olduğu için Axess istemedim bende de başka bir kart olsun istedim yoksa Axess'in iyi olduğunun farkındayım ama Maximum için neden böyle bir genelleme yaptın hocam öğrenebilir miyim?
    Maximum çok kötü bir kart doğru dürüst hiçbir kampanyası yok, kişiye özel kampanyası ise hiç yok. Mesela garanti bonus bu ay bana kişiye özel kampanya yollamış 100 lira harcarsam 70 lira bonus verecek böyle bir şeyi maximumda hiç göremedim. Bu yıl axess de bonus da 100 lira harca 100 lira puan al kampanyası yaptı hatta bonus 2 kere yaptı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam o seçenekleri de düşüneyim o zaman ben teşekkür ederim.
  • RHN397 R kullanıcısına yanıt
    ne yaptın cepteteb e başvurdunmu?

• dragontool D kullanıcısına yanıt
    Maximum kartın gelmesini bekliyorum gelince limit artış talep edecem eğer kabul etmezlerse iptal ettirim ceptetebe başvuracam hocam
  • Yeni yasa gereği gelir bilgisi veya belgesi bankanın bilgisinde değilse yani bilmiyorsa 1400 TL limitinde üstünde limitli bir kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı tahsis edemez.
    Eşinizin akbank hesabı olduğu için bir noktada hesap hareketlerinden gelir bilgisi edinilmiş olup 6000 TL önerilirken, işbankası ile hiç alakanız olmadığı için (kredili bir ilişki) 1400 TL limit altı bir kart tahsis edilmiş gibi gözüküyor.

Bu arada size araştırmayı bilmiyorsun falan diyenler olmuş, eski bir bankacı olarak söyleyeyim Axess kart, türkiyedeki kendi kategorisinde en pahalı aidatı olan karttır. en son 136 tl diyorlardı. sövdüğünüz garanti bonus bile 112-124 tl arasında değişiyor.
    geçenlerde yapılan kapsamlı bir araştırmada türkiye'nin en kötü bankası olarak akbank ve denizbank seçilmişti bunu da not olarak bırakıyorum. :)
  • Expungee kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler sanırım aradığım bilgiyi siz vermiş oldunuz bana gerçekten. 1400 TL limit olayını düşününce çok mantıklı geldi şimdi her şey çünkü Enpara Kredi Kartı da 1200 ile başlatmıştı beni. Peki hocam kart elime ulaşınca ben maaş bordrom ile gelirimi gösterip limit arttırabilir miyim hemen? Bunun için bir işbankası şubesine gitsem hallederler mi?
    Bir de hocam tecrübenize dayanarak Maximum iyi bir tercih mi olmuş yoksa önerdiğiniz başka bir kredi kartı var mı? Düğün alışverişi yapacağım için her yerde taksit yapan, puan veren ve yüksek limit çıkaran bir bankaya ihtiyaç duymaktayım.
  • quote:

Bir de hocam tecrübenize dayanarak Maximum iyi bir tercih mi olmuş yoksa önerdiğiniz başka bir kredi kartı var mı? Düğün alışverişi yapacağım için her yerde taksit yapan, puan veren ve yüksek limit çıkaran bir bankaya ihtiyaç duymaktayım.
    ben ilk kk maximum du kapattım. Doğru düzgü kampanyası yok. Şuan bonus kullanıyorum. Çok memnunum. Şuan axess varsa. world veya bonus öneririm. paraf da olabilir.
  • quote:

Hocam çok teşekkürler sanırım aradığım bilgiyi siz vermiş oldunuz bana gerçekten. 1400 TL limit olayını düşününce çok mantıklı geldi şimdi her şey çünkü Enpara Kredi Kartı da 1200 ile başlatmıştı beni. Peki hocam kart elime ulaşınca ben maaş bordrom ile gelirimi gösterip limit arttırabilir miyim hemen? Bunun için bir işbankası şubesine gitsem hallederler mi?
    Rica ederim hocam,
    dediğiniz gibi olmaz pek, ortada hiçbir şey yokken bankaya gelir belgesi sunmanız pek normal karşılanmayabilir. gelir bilgisi genelde bir başvuruya istinaden sözlü ya da -müşteri tanınmıyorsa- yazılı olarak istenir. burada da esas diğer bankalara da sözlü ifade ettiğinz tutarların ortalamasıdır.
    örnek vermek gerekirse siz işbankası kredi kartına başvururken mevcut gelirinize sırf limit yüksek çıkabilrsin diye 10000 yazarsınız bu genelde sorgulanmaz müşteri beyanı kabul edilir.
    ama daha öncesinde teb bankasına geliri gerçek olan örnek veriyorum 4000 dediyseniz, teb bundan işkillenip belge isteyebilir (büyükse hiç uğraşmaz direkt 10000 4000 ortlamasını alarak işlem yapar)

• quote:

Hocam o konuda artık bankalar arası fark kalmadığını söylemeliyim. Burada kritik nokta kullanmak istediğiniz kredi kartı markasın(Maximum, Bonus, World, Axess gibi) ana bankasını tercih etmenizdir.
    Yani World aslında YapıKredi'nindir ama Vakıfbank da World kullanır. Mantıken YapıKredi'de daha fazla kampanya bulunur. Vakıfbank bu kampanyalardan kendi kitlesine uygun olanları kiralar.
    Bonus mesela Garanti Bankası'nındır ama ICBC Turkey de Bonus kullanır. ICBC Turkey'de oldukça az Bonus kart kampanyası vardır Garanti'ye göre.

Ben hiç Bonus dışında bir kart markası tercih etmedim. Şu an Garant ve TEB Bonus kartlarını kullanmaktayım.
    Tabii Advantage, Paraf gibi kullanışsız kart markalarını önermem. Çok muallak işler yaparlar.

Anladım hocam. Ancak sözlü de olsa uygulamadan başvururken de olsa hep doğru gelir beyan ettim artık en son kart elime ulaşınca bir bankayı arayıp denerim artış için. Çok yardımcı oldunuz tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.