Şimdi Ara

Mazot filtresi suyu nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASKAR Fiorino 1.3 Multijet aracim var nette gezerken mazot filiyredi suyuna dikkkat edin yaziyor 5 binde ilk defa duydum biz yapabiliyormuyuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Mazota karışan çok düşük miktardaki su mazot filtresi tarafından tutulur, belirli aralıklarla kontrol edilmesi ve boşaltılması gerekir, aracı periyodik bakıma sokuyorsanız zaten kontrol edilir, aynı zamanda yeni nesil araçlar mazot filtresinde su birikirse uyarı veriyor.

Alıntıları Göster
    zaman zaman yakıt deposuna su kaçar. araç yıkarken olabilir, yağmurla olabilir, direk yakıt aldığınız yerden girebilir.
    depodaki yakıt kullanılırken depoda az miktarda su olduğu için mazot yerine suda gelebilir. bu su motora girmez tabiki filtre aşşağıya doğru baktığı için mazot filtrelenirken mazotla birlikte depodan gelen su. suyun özkütlesi mazottan daha ağır olduğu için dibe çöker. buna mazot filtresi suyu denir.
    eğer su fazla birikirse yani ağzına kadar dolarsa motora su girme riski vardır.
    bu suyun boşaltılması için mazot filtrelerinin altında bi vana vardır. vana ara sıra gevşetilerek su geliyormu gelmiyormu kontrol etmekte fayda vardır. eğer vana gevşetildiğinde su geliyorsa ordan mazot akana kadar vana açık bırakılarak su boşaltılmalıdır.

bahsi geçen vana alttaki beyaz kapak benzeri şey.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Mazot Filtresindeki Suyu Alınması

Mazot filtresinde su birikmesi, aracınızın performansını olumsuz etkileyebilecek ciddi bir sorundur. Mazot filtresi suyu, korozyona neden olarak yakıt sistemine zarar verebilir ve motor arızalarına yol açabilir.

Mazot filtresindeki suyu düzenli olarak tahliye etmeniz, bu sorunları önlemek için çok önemlidir. Su tahliyesi işlemi genellikle aşağıdaki adımları içerir:

• Yakıt filtresini bulun: Mazot filtresi genellikle aracınızın motor bölmesinde bulunur.
    • Tahliye valfini belirleyin: Filtre üzerinde, genellikle alt tarafta bulunan bir tahliye valfi olmalıdır.
    • Bir kap veya hortum hazırlayın: Suyu boşaltmak için bir kap veya hortum kullanın.
    • Tahliye valfini açın: Tahliye valfini dikkatlice açın ve suyun boşalmasını bekleyin.
    • Valfi kapatın: Su tamamen boşaldıktan sonra tahliye valfini kapatın.

Mazot filtresindeki suyu tahliye ettikten sonra, yakıt sistemini temizlemek için aracınızı kısa bir süre çalıştırmanız önerilir.

Önemli Notlar:

• Mazot filtresindeki suyu düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse tahliye edin.
    • Su tahliyesi işlemi sırasında dikkatli olun ve yakıtı dökmemeye özen gösterin.
    • Mazot filtresini değiştirmeniz gerekiyorsa, aracınızın kullanım kılavuzuna bakarak doğru filtreyi seçtiğinizden emin olun.
    • Mazot filtresine su girmesini önlemek için, yakıt tankını her zaman temiz ve kuru tutun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mazot filtresi suyu?? ilk kez duyuyorum bende..

• Mazota karışan çok düşük miktardaki su mazot filtresi tarafından tutulur, belirli aralıklarla kontrol edilmesi ve boşaltılması gerekir, aracı periyodik bakıma sokuyorsanız zaten kontrol edilir, aynı zamanda yeni nesil araçlar mazot filtresinde su birikirse uyarı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 13 Eylül 2016; 22:54:40 >
  • zaman zaman yakıt deposuna su kaçar. araç yıkarken olabilir, yağmurla olabilir, direk yakıt aldığınız yerden girebilir.
    depodaki yakıt kullanılırken depoda az miktarda su olduğu için mazot yerine suda gelebilir. bu su motora girmez tabiki filtre aşşağıya doğru baktığı için mazot filtrelenirken mazotla birlikte depodan gelen su. suyun özkütlesi mazottan daha ağır olduğu için dibe çöker. buna mazot filtresi suyu denir.
    bu suyun boşaltılması için mazot filtrelerinin altında bi vana vardır. vana ara sıra gevşetilerek su geliyormu gelmiyormu kontrol etmekte fayda vardır. eğer vana gevşetildiğinde su geliyorsa ordan mazot akana kadar vana açık bırakılarak su boşaltılmalıdır.

• Sağol kardeşim eminim cogu bilmez

• Bak ben bunu bilmiyodum Öğrendiğim iyi oldu

• Bilgi paylastikca çoğalır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü suyu nedir ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz once hava filitredi nasil degisir onu da ogrendim nette basitmis 6-8 tl arasi filitre usta 20 tl alir siz degistirin

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

zaman zaman yakıt deposuna su kaçar. araç yıkarken olabilir, yağmurla olabilir, direk yakıt aldığınız yerden girebilir.

Çoğu sanayi ustası bakımda bunu bile kontrol etmiyor

• Uzun zaman sonra bilgilendirici bi konu. Teşekkürler :)

• Yararlı bir konu olmuş, teşekkürler herkese.

• Bazı araçlarda bunun sensörü vardır dolunca uyarı ışığı çıkar, yada manuel bakılacak şekilde sensörleride olabilir, mazotta rafineriden çıkarken bile bir miktar su bulunabiliyor, bu nedenle bu filitre bunu alır, ama çok miktarda su birikmesi anormal bir şeydir, ilk önce istasyonun değiştirilmesi gereklidir, bazı servisler bundaki suya bakıp araç sahibine bilgi veriyor, ve ben bununla fordda karşılaştım bir kişiye yakıt aldığınız yeri değiştirin içerisinde hem pislik hemde su var diyordu.

• Bizim Doblo da nerde ki bu merak ettim bi açıp. Bakalım opet su mu katiyormus

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

Ustaların bunu kontrol ettiğini pek düşünmüyorum
    Bilgilendirme için de tşk.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.