Şimdi Ara

Akü suyu nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, araştırdım bulamadım akü suyu nedir nereye konur? Akü de su mu bitiyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgi forumu yani herhangi bir basit yerden, kolayca bulunamayan bilgi, verilerin tartışılarak [forum], muhakeme ile öğrenilmesi...
    Hayır değil o konular olmadığı gibi senin ki de değil. Forumları verimli maksatlarının dışına çıkaran, çekilmez kılan zaten bu yani aynı teraneyi arayıp soruşturmadan yüz defa sormak...
    Sorabilirsin tabi özgürlüğün ancak ona göre de mukabelede bulunulunca kızmayacaksın.
    Forum'ların gerçekte ne olduğunu yazdım bu konuyu açıncaya kadar search bölümü kullansaydın bahsin geçip geçmediğini, ayrıntıyı görebilirdin. O iki linki sadece google'a akü suyu yazarak getirdim youtube linkini dahi google verdi yani hiçbir uğraş göstermedim şu kadar cümleyi yazacak kadar bile. :) Velhasıl araştırmadığını, benden daha geri zekalı olmadığını tüm zerrelerim adedince biliyorum. Araştırma kelimesinin manası iyi tartılmalı... :)
    Selamlar.
  • araştırılmadığı açık gugıl arama fonksiyonlarını boşuna geliştiriyor.
    Aküye su ekleme eski araç ve aküler için geçerli.

http://forum.donanimhaber.com/m_12167272/tm.htm
    https://www.youtube.com/watch?v=cUFIl5uNqVg
  • guyverland kullanıcısına yanıt
    Araştırdım bulamadım yazdım zaten , gugıldan baktık zeki arkadaşım. Burası bilgi formu öğrenmek için konu açılmıcaksa ne için açılacak ?

Doğru dsg ,japonlar dandik, vw süper, dci kötü tdı süper 20 bnim var ne alayım bi cvp verin soruları dimi? Öğrenmek istediğimiz için soru soranıcaz dimi zeki kardeşimiz ?

Ya bana bu forumun ne işe yaradığını söyle yada hiç cevap yazma kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 27 Mayıs 2015; 0:55:05 >
  • bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    Bilgi forumu yani herhangi bir basit yerden, kolayca bulunamayan bilgi, verilerin tartışılarak [forum], muhakeme ile öğrenilmesi...
    Hayır değil o konular olmadığı gibi senin ki de değil. Forumları verimli maksatlarının dışına çıkaran, çekilmez kılan zaten bu yani aynı teraneyi arayıp soruşturmadan yüz defa sormak...
    Sorabilirsin tabi özgürlüğün ancak ona göre de mukabelede bulunulunca kızmayacaksın.
    Forum'ların gerçekte ne olduğunu yazdım bu konuyu açıncaya kadar search bölümü kullansaydın bahsin geçip geçmediğini, ayrıntıyı görebilirdin. O iki linki sadece google'a akü suyu yazarak getirdim youtube linkini dahi google verdi yani hiçbir uğraş göstermedim şu kadar cümleyi yazacak kadar bile. :) Velhasıl araştırmadığını, benden daha geri zekalı olmadığını tüm zerrelerim adedince biliyorum. Araştırma kelimesinin manası iyi tartılmalı... :)
    Selamlar.

Aku suyu cok asitik ozelligi tasiyan bir su aku icindeki metal levhalar arasinda ve levhalarin 1cm kadar uzerinde bulunur ciplak vucuda degdiginde eriticek kadar gucludur ciplak temas edilmemeli

Dostum emin ol araştrdım, senin bulduklarının dışında sorucak şeylerim vardı baltalamasaydın. O kadarını bende öğrendim sağol sende atmışsın. Ancak ben yeni tip modellerde soruyorum bu attığın aküler eski tip akü sistemi. Bende su koyma olayı olmayanı araştırıyorum bilemem anlatabildim mi? Başlıkta akü suyu nedir nereye konur dedim? Akğ suyu ne işe yarar dedim ve senin attığın sadece akü sularını nasıl doldurucağımla ilgili. Bence sen ilk çnce leb demeden leblebiyi anlamaya çalışma.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Peki aracın boyasına gelirse ne olur ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde aküye saf su konur yada akü asidi konur daha çok yapılan saf su koymaktır. Akü içinde asidik bir özellik kazanır boyayı yakabilir. Hatta kaldırabilir üstüne gelirse hemen yıkanmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Dostum emin ol araştrdım, senin bulduklarının dışında sorucak şeylerim vardı baltalamasaydın. O kadarını bende öğrendim sağol sende atmışsın. Ancak ben yeni tip modellerde soruyorum bu attığın aküler eski tip akü sistemi. Bende su koyma olayı olmayanı araştırıyorum bilemem anlatabildim mi? Başlıkta akü suyu nedir nereye konur dedim? Akğ suyu ne işe yarar dedim ve senin attığın sadece akü sularını nasıl doldurucağımla ilgili. Bence sen ilk çnce leb demeden leblebiyi anlamaya çalışma.

Akü suyu eklemenin eskide kaldığını yazmıştım. Yeni/mevcut piyasa akülerinde aküye saf su ekleme olayı yok bunlar kısa vadeli bakım gerektirmeyen aküler. Zaten üzerlerinde kolayca açılabilen tırnaklı kapak bulunmaz. Aküye saf su ekleme ayrı akü asidi ayrıdır. Elinizde yeni tip bir akü varsa su eklemeyi boşuna araştırmayın sorunlarınız varsa bir bayiye götürün plakalarını kontrol ettirsinler voltajını ölçsünler.
    Akü asidi birşekilde araç boyasına temas ederse uzun vadeli temas olmadığı müddetçe boya koruma katmanı verniğe zarar vermez akışın önlendiği çok uzun vadeli temasta vernik sıyrılır hafif güneş yanığı varmış gibi görünebilir. Sen ayrıntıya dair neyi merak ediyorsan onu sor üretici dokumantasyonuna dair şeyler değilse yazar insanlar. Akülerin asidik özelliklerine dair epey kaynak var nette.

https://www.youtube.com/watch?v=Vw8oOWRD7sg

Nerede yazdın ? Ben göremedim yeni araçlarda akü suyu yoktur diye. Ayrıca bilgi için teşekkür ederim.

• Yeni aküler tam bakımsız diye geçiyor zaten. Bunun sebebi eski akülere bakım yapılması ihtiyacıydı. Akülere üstlerindeki kapaklardan asit ve saf su karışımı konularak kullanılırdı(bu işlem ilk kullanımda) Daha sonra buharlaşma ile suyu azaldıkça saf su ilave edilirdi. Çünki kaynama noktası ile âlakalı olarak asit değil su buharlaşıyordu. Akü sıvısı kazara boşalır ise asit safsu karışımı konması gerekirdi vs. Neyse ne boşverin gitsin eskidendi bunlar

• Forumun derhal kapatılmasını talep ediyorum gereksiz
    Herşey google da var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nerede yazdın ? Ben göremedim yeni araçlarda akü suyu yoktur diye. Ayrıca bilgi için teşekkür ederim.

"Aküye su ekleme eski araç ve aküler için geçerli."
    DH linkinde de birkaç defadan fazla geçiyor.
    Sen çok yanlış anladın
    Anlamadın ironiyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden şuan bakımca anladım,şu aralar başımda bela var gözüm hiçbirşey görmedi. Özür dilerim hocam anlamadan yargılamışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

quote:

Akü suyu eklemenin eskide kaldığını yazmıştım. Yeni/mevcut piyasa akülerinde aküye saf su ekleme olayı yok bunlar kısa vadeli bakım gerektirmeyen aküler. Zaten üzerlerinde kolayca açılabilen tırnaklı kapak bulunmaz. Aküye saf su ekleme ayrı akü asidi ayrıdır. Elinizde yeni tip bir akü varsa su eklemeyi boşuna araştırmayın sorunlarınız varsa bir bayiye götürün plakalarını kontrol ettirsinler voltajını ölçsünler.
    Akü asidi birşekilde araç boyasına temas ederse uzun vadeli temas olmadığı müddetçe boya koruma katmanı verniğe zarar vermez akışın önlendiği çok uzun vadeli temasta vernik sıyrılır hafif güneş yanığı varmış gibi görünebilir. Sen ayrıntıya dair neyi merak ediyorsan onu sor üretici dokumantasyonuna dair şeyler değilse yazar insanlar. Akülerin asidik özelliklerine dair epey kaynak var nette.

https://www.youtube.com/watch?v=Vw8oOWRD7sg

2016 veya 2017 model Peugeot 208 araca adam su ekliyor? Bende sizin gibi bu ekleme olayı eskidendi diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Aralık 2017; 19:53:18 >

• akü suyu, okuldan bildiğimiz seyreltılmiş sülfirik asid ,
    eskı tip akülerde azalma oluyordu , o da asidin içinde olan suyun buharlaşıp
    uçmasından , bunu da saf su ekleyerek telafi ediliyor ,
    arasıra da asid ölçümü yapılıyordu ,belırlı bir derece altında ise
    asid de ilave ediliyordu
  • quote:

yola geliyorsunuz. keşke böyle atar yapıp sonrası geri vites yapmadan
    öğrenmeyi
    alışkanlık haline getirseniz.
    forumların amacı sizin yazdığınız gibi değil.
    yukarıdaki sürekli saldırıp gömmeye çalıştığınız üyenin size illada
    empati sınırlarınızı zorlayarak anlattığı şekilde işler.
    öğrenmekte bir süreç
    sizin adınıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

yola geliyorsunuz. keşke böyle atar yapıp sonrası geri vites yapmadan
    öğrenmeyi
    alışkanlık haline getirseniz.
    forumların amacı sizin yazdığınız gibi değil.
    yukarıdaki sürekli saldırıp gömmeye çalıştığınız üyenin size illada
    empati sınırlarınızı zorlayarak anlattığı şekilde işler.
    öğrenmekte bir süreç
    sizin adınıza.

Çok yakışıksız bir üslup.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-403204792 -- 9 Aralık 2017; 20:37:35 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Eskide kaldı kısmı aslında genel geçer bir durum daha çok bizle alakalı olan. Hatta belki şuan piyasa genelliği bakımlı aküler yönünde değişmişte olabilir bilemiyorum. Ben uzun yıllardır kapakları olan akü görmedim, çok uzun yıllar önce bakar su ekler dururduk. Video daki FIAMM markası benim IT de farklı tipte akülerini kullandığım büyük, yaygın üreticilerden birisi. Sanırım italyan markasıydı. Görüleceği üzere o akü bakımlı akü bizim dediğimizle ilgisi kısıtlı. Bilemiyoruz farklı piyasalarda farklı tercihler olabilir hatta global satışı olan bir modelin farklı bölge, piyasalarda farklı akü tedarikçileri ile çalışmaları gayet mümkündür çünkü akü üretici için öyle bir tedarik parçasıdır. O görülen aküye çok eskiden olduğu gibi olmamasına rağmen bakmak kullanıcı lehine bir durum. Tam kuru tip derler ama yanlıştır tam bakımsız akülerde zaten daha önce dediğimiz gibi birşey dolduracak kapak göremezsiniz. O model de niye öyle bir tercihe gitmişler onu bilmek lazım gelir. Maliyet nedeniyle olabilir. Müşteri lehine bir durum ise değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.