Merhaba arkadaşlar başlıktada dediğim gibi bu 2 harddisk biçimlendirmesi hakkında bir sorum var:
Şimdi atıyorum elinizde 3tb bir harddisk var, bildiğiniz gibi mbr biçimli diskler max. 2tb'ye kadar biçimlendiriliyor (tek bir parçası yani) kalan 700 gb'lik kısım için ayrıca bir biçimlendme yapacaksınız.
gpt'de ise direk 3tb'yi tek parça olarak biçimlendiriyoruz fakat gpt'nin mbr'ye göre daha fazla alan öldürdüğünü duymuştum yada öyle hatırlıyorum şimdi tam bilmiyorum ama bu bilgi doğrumudur ? mesela mbr'de 2.70 tb olan bir harddisk gpt'de 2.50 tb oluyormu ? birde hızları 2 sistemde de aynı oluyor mu ? şimdiden teşekkürler....
Gpt 500mb kadar disk bölümleri oluşturuyo kendine
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
tns1
kullanıcısına yanıt
GPT'ye çevirip tek 3 tb'yi kullanmak istiyorum ve içinde oyun vs. dosyalarımı saklayacağım hız açısından zararı olurmu? online/single oyunlarda fps drop yapmasında hani...
benim laptop uefi win8 kurulu geldi disk bölümleri de gpt. bir sıkıntısını görmedim şu ana kadar
tns1
kullanıcısına yanıt
Biraz araştırdım yabancı forumlarında herhalde bir sıkıntısı yokmuş ozaman 3tb bir disk alayım artık oyunlara yetmiyor 2tb (aslında yeterde silmek istemiyorum) sağolun...
MonacoDoom
kullanıcısına yanıt
Yok kardeş ne sıkıntısı hele dediğin o 2.7 - 2.5 tb olayı felan yok.
3 Tb anakartın desteklemeli ama.
MühendisMurat
kullanıcısına yanıt
Giriş seviyesi bir Z97 anakart var şuanda, bunu satıp MSI Z97 GAMING 7 alacağım sıkıntı olmaz herhalde...