Şimdi Ara

MBR veya GPT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni HDD aldım. SSD'min yanına takıcam. Diski MBR mi yoksa GPT mi biçimlendireyim bilemedim. Daha doğrusu ne oldukları hakkında bi bilgim yok. Sizce ne yapmalıyım?

• Yeni aldığınız diske herhangi bir Windowsu Uefı olarak kuracaksanız Uefı kurulumun yapılacağı disk GPT formatında olması gerektiğinden dolayı GPT olarak biçimlendirmeniz gerekir.Bu nedenle yeni aldığınız diske işletim sistemi kuracaksanız GPT eğer işletim sisteminiz başka bir diskte kuruluysa ve HDD 2 TB altındaysa MBR formatında biçimlendirebilirsiniz.HDD 2 TB dan daha fazla bir boyuta sahipse bu durumda tam kapasite kullanabilmek için GPT olarak biçimlendirmeniz gerekir çünkü MBR 2.2 Tb dan daha fazla boyuttaki diskleri kullanmaya imkan sağlamıyor.Bir sistemde hem GPT hemde MBR olarak diskler kullanılabilir fakat işletim sistemi UEFI ise işletim sisteminin bulunduğu disk GPT olarak biçimlendirilmelidir.
  • Teşekkür ederim. GPT olarak kurdum.
  • Jiraiyaa kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim doğru seçim. GPT daha gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip olması ve 2TB'den büyük diskleri desteklemesinin yanında daha yenilikçi teknolojileri barındırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    silinen hdd veri kurtarma
    12 yıl önce açıldı
    ”Windows Bu Diske Yüklenemez”
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.