Bildirim
MBR veya GPT
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Yeni aldığınız diske herhangi bir Windowsu Uefı olarak kuracaksanız Uefı kurulumun yapılacağı disk GPT formatında olması gerektiğinden dolayı GPT olarak biçimlendirmeniz gerekir.Bu nedenle yeni aldığınız diske işletim sistemi kuracaksanız GPT eğer işletim sisteminiz başka bir diskte kuruluysa ve HDD 2 TB altındaysa MBR formatında biçimlendirebilirsiniz.HDD 2 TB dan daha fazla bir boyuta sahipse bu durumda tam kapasite kullanabilmek için GPT olarak biçimlendirmeniz gerekir çünkü MBR 2.2 Tb dan daha fazla boyuttaki diskleri kullanmaya imkan sağlamıyor.Bir sistemde hem GPT hemde MBR olarak diskler kullanılabilir fakat işletim sistemi UEFI ise işletim sisteminin bulunduğu disk GPT olarak biçimlendirilmelidir. -
Teşekkür ederim. GPT olarak kurdum. -
Tebrik ederim doğru seçim. GPT daha gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip olması ve 2TB'den büyük diskleri desteklemesinin yanında daha yenilikçi teknolojileri barındırıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X