Şimdi Ara

MediaTek’ten Wi-Fi 7 atağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Wi-Fi 7 teknolojisi için nihai standartların 2024 yılında tamamlanması beklenirken üreticiler mevcut tanımlama ile ilk ürünlerini geliştirmeye başladı. MediaTek sektörün ilk Wi-Fi 7 yongasını hazırlıyor. 

Wi-Fi 7 neler sunuyor?

Wi-Fi 6 standardı daha çok kapasiteyi arttırmak ve daha fazla cihaza daha verimli bağlantı sunmak amacını taşıyordu. 2.5GHz ve 5GHz frekanslarına sahip olan WiFi 6 standardı 9.6Gbps veri aktarım oranlarına ulaşabiliyordu.

Ayrıca Bkz.Wi-Fi 7'nin özellikleri ortaya çıktı: İki kat veri aktarım hızı, geniş kablosuz ağ menizili

Wi-Fi 6E standardı ise bunlara ek olarak 6GHz frekansı ile yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulamalar için yüksek veri çıkışları ve kapsama alanı sağlıyordu. Veri aktarım oranları ise aynı kalıyordu. 

Wi-Fi 7 teknolojisi ise IEEE 802.11be olarak biliniyor ve daha yüksek bant genişlikleri ile daha yüksek verimliliklere ulaşıyor. Bu teknolojide dijital modülasyon ağı 1024’ten 4096’ya çıkıyor. Teorik veri aktarım hızları ise 20Gbps civarında gerçekleşiyor. Yine gecikmeler de en aza indiriliyor. 

MediaTek önümüzdeki CES 2022 fuarında Wi-Fi 7 temelinde geliştirdiği ilk çözümlerini tanıtacak. Firma çözümlerin komşu evlerde birbirleri ile iletişime geçeceğini de ifade ediyor. Bununla birlikte ilk örnekler gelecek yılın ilk yarısında görücüye çıkacak. Kullanıma sunulması ise yine 2023 yılını bulacak. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/11/19/mediatek-showcase-wi-fi-7-ces-2022-2-4x-faster-wi-fi-6/

• Çok gerek yok diyeceğim ama o dönemde çıksa 2-3 seneye yaygınlaşsa 5 sene sonra gerçekten ihtiyaç duyulabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eve gelen internet 16 mbit, evde 20 gbps olsa ne olur 🤔

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • StoraX kullanıcısına yanıt
    Evdeki ağa bağlı ve uyumlu cihazlar arasında çok daha hızlı ve verimli bir ağ kurup film müzik video aktarımı dosya transferi yapabilirsin. Evine gelen internet hızı ile bu teknoloji elma ile armut kadar başka şeyler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir ihtimal Mediatek'in wifi duyurusu AMD ile ortak çalışıp platforma yonga seti desteği verecekleri için yaygınlaşma tahminlerimizden kısa sürmesi gibi bir durum gerçek olabilir.

Birde Türkiye gerçekleri var, 120TL ödeyip int. aldığın hattın zaten kapasitesi gerçekte zaman zaman 50mbit olduğunu düşünürsek hakikaten yüksek performans veren teknolojilerin çok bir anlamı yok.

Ofis ortamlarında yüksek performans isteyenlerse hali hazırda satışta olan Aruba,Unify,Cisco,Rujiee vb markalı ofis için üretilmiş onlarca wifi 5-6 destekli cihazlara bakabilir.

• ben hep wifi 4 alıyorum

• isterse wifi 17 çıksın. katarlılara satılan ''Türk'' Telekom altyapısı sayesinde ortalama bir türk vatandaşının 70-80 birim paralr ödeyip maksimum alabildiği hız afrika ortalamasında falan takılan 16-35 mbitler...

• Yurt dışında internet ucuz , bilgisayar ucuz , telefon ucuz , modem ve router ucuz , internet hızları feci kota yok

Yabancı almasın kim alsın biz mi alalım.

hala kotalı 8 mbit internet satıyorlar

internet arada kesiliyor geliyor , teknoloji pahalı bizim neyimize wifi 7

• Wifi 5'e yeni geçtik. Onun da kapasitesinin %7-8 civarını kullanıyoruz. :/

• Daha yeni 6E geliştirilmeye başlandı 7 nerden çıktı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişisel olarak daha wifi 6 nın hız testi ve kullanımını yapamamış biri olarak üzücü bir durum

ama bu tür bir HIZ farkı oldukça heyacanlandırıcı. özellikle 5G teknolojisi ile olabilecek veri aktarımlarını düşündükçe....

ülkemizde YASSAKLAR ve bireysel çıkar peşinde koşmaktan bir kurtulsak... halkımız wifi 10 u yapabilecek zekaya sahib gençlere sahibiz..

ama gel görki... YASSAKLAR eğitimide iletişimi de aksatıyor

• Ben daha geçen sene geçtim Wi-Fi 5'e. Bir 10 yıl götürür bu beni malum internet hızı, cihaz sayısı.

• Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

Hocam oyle olmuyor ki iste, benim evimde wifi6E var suan, agda 256 GB Sandisk Extreme USB 3.2 takili. 1 tane 4K videoya tikliyorum, surekli takilip kitleniyor, Ayni videoyu agdan degil de laptoptan izledigimde hicbir takilma olmuyor. Yani bu teorik hizlar falan hepsi hikaye. 4K videoyu telefonla HEVC olarak cekmisim, 1 dakikalik video sadece 1 GB. 1 dakikada 1GB'lik videoyu oynatamiyorsa bu ag, o zaman kaldiralim atalim o wifi 6E'yi.

Codec sikintisi falan mi diyerek baska codeclerle cektigim videolari da denedim, cogu titriyor ve yavasliyor, ama videolari ag uzerinden degil de laptopta actigimda kaymnak gibi.

Yani kisaca 20 Gbps'i geciyorum, 1Gbps olsun ama gorevini yapsin yeter.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.